Αποφράξεις Αγία Παρασκευή

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή – 210 66 65 999

Η Αποφράξεις Αγία Παρασκευή δραστηριοποιείται στον χώρο των αποχετεύσεων, των αντλήσεων υδάτων και των αποφράξεων, από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και είναι κοντά σας για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Από υπερχειλίσεις υδάτων σε είδη υγιεινής (τουαλέτες, νιπτήρες, μπανιέρες, ντουζιέρες, νεροχύτες κλπ), βουλωμένες σωλήνες αποχέτευσης και χαμηλή πίεση στην παροχή του νερού έως τον εντοπισμό προβλημάτων που προκαλούν δυσάρεστες οσμές, στους χώρους, κυρίως, της κουζίνας ή του μπάνιου σας. Με ένα απλό τηλεφώνημα, βρισκόμαστε όπου εσείς μας υποδείξετε, την ώρα που εσάς βολεύει, για να σας λύσουμε οριστικά το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί, άμεσα και αποτελεσματικά και σας απαλλάσσει από πρόσθετες σκοτούρες και έξοδα.

Εξυπηρετούμε όλη την ευρεία περιοχή της Αγίας Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων του:

 • Σταυρού,
 • της Νέας Ζωής,
 • του Κοντόπευκου,
 • της Ηπείρου,
 • του Αγιάννη,
 • των Δημοδιδασκάλων,
 • της ΕΡΤ,
 • του Παραδείσου
 • και φυσικά της κεντρικής πλατείας που βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν ότι η περιοχή βρίθει από πλατείες, ελεύθερους χώρους, τοπικές μικρο-αγορές και πάρκα, σε κάθε της συνοικία και παρέχουμε υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε κάθε σας ανάγκη. Παρ’ όλη την κυκλοφοριακή συμφόρηση της περιοχής, στην Αποφράξεις Αγία Παρασκευή με το οργανωμένο μας τεχνικό δίκτυο, φροντίζουμε να είμαστε κοντά σας το ταχύτερο δυνατό, στο σημείο που επιθυμείτε, τη χρονική στιγμή που σας βολεύει για να λύσουμε επί τόπου και οριστικά οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε στην αποχέτευση σας.

Η εταιρεία Αποφράξεων Αγίας Παρασκευής – 210 66 65 999  εδώ και σαράντα χρόνια σημαίνει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας. Όλα μας τα συνεργεία εγγυώνται την ποιοτική και ταχύτατη αποκατάσταση του προβλήματος των αποχετεύσεων σας. Η εταιρεία Αποφράξεων Αγίας Παρασκευής καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις σας σε θέματα αποφράξεων.

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή σε οικίες, πολυκατοικίες, καταστήματα εστίασης, εμπορικά μαγαζιά, γραφεία και οποιοδήποτε χώρο

Είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε κάθε δυνατή περίπτωση σε οικίες, πολυκατοικίες, καταστήματα εστίασης, εμπορικά μαγαζιά, γραφεία και οποιοδήποτε χώρο αντιμετωπίζεται προβλήματα που έχουν σχέση με τα συστήματα του αποχετευτικού σας συστήματος. Αυτό οφείλεται στους άρτια καταρτισμένους μας τεχνικούς, στα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει στα 50 χρόνια και πλέον που δραστηριοποιούμαστε στον απαιτητικό χώρο των αποφράξεων και των αποχετευτικών δικτύων.

Μαρτυρία για την άριστη παροχή των υπηρεσιών μας στη λύση των προβλημάτων στα αποχετευτικά δίκτυα, αποτελεί η γνώμη των πολλών, ορθά εξυπηρετημένων, πελατών μας στην Αγία Παρασκευή, που επί σειρά ετών συνεργαζόμαστε, εξασφαλίζοντας τους σιγουριά και άριστο αποτέλεσμα. Η Αποφράξεις Αγία Παρασκευή αποτελούν την πιο αξιόπιστη και σε συνδυασμό με τις άκρως ανταγωνιστικές μας τιμές, την ιδανική λύση για να κοιμάστε ήσυχοι και να ξέρετε ότι οι εγκαταστάσεις του αποχετευτικού σας δικτύου λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο.

ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή για την ολοκληρωμένη και καλύτερη εξυπηρέτησή σας

Για την ολοκληρωμένη και καλύτερη εξυπηρέτησή σας, στην Αποφράξεις Αγία Παρασκευή είμαστε στη διάθεση σας 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών, και μπορείτε να μας καλέσετε για οποιαδήποτε αναφορά του προβλήματος σας και διατύπωση απορίας και είμαστε πρόθυμοι να σας δώσουμε κάθε πληροφορία που αφορά τις υπηρεσίες μας στις αποφράξεις, τις αντλήσεις υδάτων και τις αποχετεύσεις και άμεση, οικονομική και αποτελεσματική λύση σε ό,τι σας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη.

Η χρήση ειδικών μηχανημάτων απόφραξης και ελέγχου των σωληνώσεων της αποχέτευσης, όπως ριζοκοπτικά, ψηφιακές κάμερες ανίχνευσης προβλημάτων, μηχανήματα με χρήση νερού υψηλής πιέσεως κ.α σας δίνουν οικονομικές και σίγουρες λύσεις για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε, με εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, γρήγορα και άμεσα, γλιτώνοντάς σας μια και καλή από τις ταλαιπωρίες και τα αβάσταχτα επιπλέον έξοδα.

ψηφιακές κάμερες ανίχνευσης προβλημάτων

ψηφιακές κάμερες ανίχνευσης προβλημάτων

Επίσης παρέχουμε μια σειρά υπηρεσιών που προλαμβάνουν τυχόντα μελλοντικά προβλήματα με την εφαρμογή συστηματικών συντηρήσεων στις αποχετευτικές σας εγκαταστάσεις κι επαγγελματικούς καθαρισμούς των σωληνώσεων του δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε την περίπτωση εμφάνισης απρόοπτων προβλημάτων και μεγιστοποιούμε το χρόνο ζωής των εγκαταστάσεων και των σωληνώσεων της αποχέτευσής σας.

Καλέστε άμεσα την Αποφράξεις Αγία Παρασκευή όλο το 24ωρο, οποιαδήποτε από τις 365 ημέρες του χρόνου στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Κυριακές και αργίες και οι εκπρόσωποι μας θα είναι στη διάθεση σας για να κλείσετε ένα ραντεβού με τους άρτια καταρτισμένους τεχνικούς μας, στο χρόνο και την τοποθεσία που σας εξυπηρετεί, για να δώσουμε οριστικό τέλος σε οποιοδήποτε πρόβλημα, σχετικό με την αποχέτευση σας απασχολεί, άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Η εταιρεία Αποφράξεων Αγία Παρασκευή είναι μια εταιρεία που ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιοδήποτε πρόβλημα του αποχετευτικού σας δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Σας παρέχουμε 24ωρη κάλυψη, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, Κυριακές και αργίες.

Η Αποφράξεις Βλάχος πραγματοποιεί αποφράξεις ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν μας φοβίζει τίποτα. Επενδύουμε στην καλύτερη και πιο σύγχρονη τεχνολογία, με τους καλύτερους τεχνικούς στο είδος τους. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε το κόστος και επαναφέρουμε την φυσιολογική ροή των υδάτων. Σε κάθε πρόβλημα σχετικά με τις Αποφράξεις, μην διστάζετε! Οι αποφράξεις είναι η δική μας δουλειά και ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση.

εταιρεία Αποφράξεων Αγία Παρασκευή

εταιρεία Αποφράξεων Αγία Παρασκευή

Στην διάθεση σας έχουμε εξειδικευμένους και άρτια καταρτισμένους τεχνικούς που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία. Οι έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη χρήση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για να καθορίσουν την κατάσταση των σωλήνων, βοηθώντας τον προσδιορισμό της θέσης και την αιτία του βουλώματος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το αποχετευτικό σας σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Μπορεί να είναι τρίχες, φύλλα και ρίζες, λίπη, υπολείμματα τροφών, πέτρες, διάφορα ξένα αντικείμενα, οδοντόκρεμα, κ.α.

Μόλις εντοπιστεί η αιτία, θα εργαστούμε για να καθαρίσουμε το πρόβλημα. Έχουμε έναν μακρύ κατάλογο των κατοίκων των γύρω περιοχών που ήδη εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες μας και ελπίζουμε ότι και για σας θα γίνουμε η πρώτη σας επιλογή.

Έχει φράξει η τουαλέτα, η μπανιέρα, ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας σας; Σας μυρίζει κάτι άσχημα; Καλέστε μας αμέσως και θα εκπλαγείτε με τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Υπηρεσίες Αποφράξεων Αγία Παρασκευη

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε:

 • Αποφράξεις Φρεατίων Αγίας Παρασκευής210 666 5 999
 • Απόφραξη Νεροχύτη Αγίας Παρασκευής – 210 666 5 999
 • Απόφραξη Υδροροής Αγίας Παρασκευής – 210 666 5 999
 • Απόφραξη Κάθετης Τουαλετών Αγίας Παρασκευής – 210 666 5 999
 • Απόφραξη Σιφωνιού Μπάνιου Αγίας Παρασκευής – 210 666 5 999
 • Καθαρισμός Φρεατίων Αγίας Παρασκευής210 666 5 999
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα – 210 666 5 999
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αγίας Παρασκευής – 210 666 5 999
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία Αγίας Παρασκευής – 210 666 5 999

Επίσης αναλαμβάνουμε:

 • Μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες συντηρήσεις σε κάθε χώρο στην Αγία Παρασκευή
 • Αντλήσεις υδάτων από έντονες πλημμύρες  στην Αγία Παρασκευή
 • Διάγνωση αποχετευτικού προβλήματος με ειδική κάμερα στην Αγία Παρασκευή

Παρέχουμε λύσεις και αποφράξεις Αγία Παρασκευή για κατοικίες, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, δήμους και βιοτεχνίες. Κοντά σας σε όλη την Αθήνα, 24 ώρες, 365 ημέρες!

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή και στην Αθήνα

Η Αγία Παρασκευή είναι δήμος του Βορείου Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 59.704 άτομα και η έκτασή της σε 7,935 τ.χμ., με πυκνότητα πληθυσμού 7.524 κατοίκους ανά τ.χμ. και υψόμετρο 206 μέτρα στο ύψος της κεντρικής πλατείας. Η κατοικημένη έκταση της Αγίας Παρασκευής ανέρχεται στα 5,64 τ.χμ., δεδομένου ότι ένα κομμάτι του Δήμου εκτείνεται στον Υμηττό. Βρίσκεται στην ανατολική πύλη του λεκανοπεδίου Αττικής και αποτελεί έδρα του τριτογενούς τομέα του συγκροτήματος.

Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στο 9ο με 10ο χλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Μαραθώνος και είναι οικοδομημένη στους πρόποδες του Υμηττού, γεγονός που την καθιστά ένα από τα λίγα προάστια που προικίστηκαν με πλούσια βλάστηση.

Πολλές από τις γειτονιές της έχουν όνομα που από μόνο του είναι αρκετό για να θέλεις να μείνεις: Κοντόπευκο, Παράδεισος, Πευκάκια, Νέα Ζωή.

Συνορεύει με Χαλάνδρι, Χολαργό, Γλυκά Νερά, Γέρακα. Είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Εδώ είναι το κολέγιο Deere και το Εθνικό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής «Δημόκριτος». Η πλατεία της Αγίας Παρασκευής και η «πάνω πλατεία» του Αϊ-Γιάννη αποτελούν σημεία συνάντησης, με την εικόνα τους να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Το πρωί παππούδες συνοδεύουν τα εγγόνια τους στην παιδική χαρά, συνταξιούχοι στήνουν πηγαδάκια με κλασικούς ομηρικούς καυγάδες (να υπολογίζουμε και τις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις), νοικοκυρές κάνουν τα ψώνια τους. Το απόγευμα τις καταλαμβάνουν μαθητές, ποδηλατιστές, παιδιά με skateboards. Από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στον Υμηττό μπορείς να δεις μέχρι τη θάλασσα. Ο δρόμος από το βουνό του Υμηττού θα σε βγάλει στο δάσος της Καισαριανής. Κάποτε ήταν γνωστή ως γειτονιά της πίτσας, αφού είχε πολλές πιτσαρίες. Αυτάρκης γειτονιά, διαθέτει όλα όσα θέλει να έχει ο κάτοικος δίπλα του. Καινούργια καταστήματα συνεχώς προστίθενται σε νέους χώρους ή στη θέση παλιών –αν έχετε να πάτε καιρό, δεν θα πιστεύετε τις αλλαγές.

Η περιοχή πρέπει να κατοικήθηκε από την αρχαιότητα. Η πρώτη αναφορά στην περιοχή γίνεται στα «Αττικά» του Παυσανία, απ’ όπου μαθαίνουμε πως η περιοχή από το Χαλάνδρι μέχρι την Αγία Παρασκευή και την Παιανία αποτελούσε, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., το μεγάλο Δήμο της Φλύας, τόπο εύπορο και μυστηριακό, που ανήκε, σύμφωνα με τους ιστορικούς, στη Κεκροπίδα φυλή. Σ’ αυτό συνηγορούν το πλήθος των ταφικών ευρυμάτων κατά μήκος της σημερινής λεωφόρου Μεσογείων, στην οδό Νικίου, καθώς και το εντυπωσιακό ταφικό οικοδόμημα, κτισμένο από πεντελικό μάρμαρο και καμαροσκέπαστο, που βρέθηκε κοντά στη διασταύρωση των σημερινών οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαρμαριωτίσσης και μετατράπηκε σε εκκλησία.

Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα στην περιοχή κατέφευγαν φυματικοί λόγω του υγιεινού κλίματος (έλλειψη υγρασίας), νοικιάζοντας ή στήνοντας παράγκες στα κτήματα των τότε κατοίκων. Ως το 1921 η Αγία Παρασκευή ανήκε στο Δήμο Αθηναίων μαζί με το Χαλάνδρι και τους συνοικισμούς Ψυχικού, Χολαργού, Φιλοθέης, Πεντέλης, Νέου Ψυχικού και Βριλησσίων. ‘Όλοι αυτοί αποτέλεσαν το 1925 την κοινότητα Χαλανδρίου και στη συνέχεια αποσπάστηκαν διαδοχικά και σχημάτισαν δικές τους κοινότητες και αργότερα Δήμους. Η Αγία Παρασκευή αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως κοινότητα το 1929 αλλά καταργήθηκε την ίδια χρονιά και έμεινε ως συνοικισμός του Χαλανδρίου έως το 1931. Τότε έγινε οριστικά κοινότητα και το 1963 έγινε Δήμος.

Την περίοδο αυτή αρχίζει η ασφαλτόστρωση των πρώτων δρόμων και η διαπλάτυνση της λεωφόρου Μεσογείων. Την ίδια εποχή παραχωρούνται 1000 περίπου στρέμματα για την ανέγερση του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και του Αμερικανικού Κολλεγίου. Τότε παραχωρείται και ο χώρος για την ανέγερση της Γαλλικής Σχολής και των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Γεωργίας. Την περίοδο της δικτατορίας χτίζεται επί της λεωφόρου Μεσογείων το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Μια περιοχή που έχει ακόμα σπίτια με αυλές, ησυχία, ηρεμία, παρά πολλά δέντρα κι αυτό σε λίγη απόσταση από την Αθήνα. Περπατάς εδώ και δεν έρχεται ούτε καν ως απόηχος ό,τι συμβαίνει στο κέντρο της πόλης. Ξυπνάς και ακούς πουλιά. Υπάρχει όμως και κάτι επιπλέον, που την κάνει μοναδική. Αν έχεις ανάγκη από απομόνωση ανηφορίζεις την Κλεισθένους και σε λίγα λεπτά βρίσκεσαι στο βουνό. Αν, πάλι, θέλεις να βρεθείς μέσα σε κόσμο πηγαίνεις στην πλατεία, στο δρόμο του Αγίου Ιωάννου. Εκεί έχει καταστήματα, εστιατόρια και καφέ που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σου. Πόσες άραγε συνοικίες στην Αθήνα σου προσφέρουν σε τόσο λίγο χρόνο, τόσο διαφορετικές επιλογές;

πηγή: Wikipedia

Αποφραξεις Αγία Παρασκευή κάθε είδους

Σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα, επειδή δεν γίνεται τακτικά η συντήρηση της αποχέτευσης, είτε από απροσεξία των ενοίκων, είτε λόγω προβλημάτων του δικτύου, τα συνεργεία μας έρχονται άμεσα να σας εξυπηρετήσουν και να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις απόφραξης με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα άμεσα και αποτελεσματικά.

Υπάρχουν και περιπτώσεις απόφραξης εντός των διαμερισμάτων, σπιτιών και γραφείων όπως:

Είναι σημαντικό να αναφερθούμε στο δίκτυο των ομβρίων υδάτων και των υδρορροών, το οποίο συλλέγει νερό από τα νερά οικιακής χρήσης  και τη βροχή. Σε αντίθετη περίπτωση, μια νεροποντή ή ένα σχολαστικό πλύσιμο της βεράντας αρκούν για να προκαλέσουν πλημμύρα και πολλές ζημιές μεγάλου κόστους.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.666.5.999

Η εταιρία μας με ισχυρή παρουσία πλήρως εξοπλισμένων  αυτοκίνητων με εξειδικευμένο προσωπικό και υπερσύγχρονα μηχανήματα καλύπτει άμεσα όλες τις περιοχές των Βορείων προαστίων για απρόσκοπτη εξυπηρέτηση σας.

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή και Ανατολικά Προάστια

Βουλωμένες λεκάνες, φρεάτια, νεροχύτες, νιπτήρες, σιφώνια, υδρορροές, όλα αυτά δημιουργούν χάος στον χώρο που ζείτε ή εργάζεστε. Με τα νέας τεχνολογίας πάντα μηχανήματα που έχουμε στην κατοχή μας κάθε απόφραξη για εμάς είναι παιχνίδι.

Καθαρισμοι Αποχετεύσεων Αγία Παρασκευή

Πέρα από τις γενικές αποφράξεις, όσον αφορά τη συντήρηση των αποχετεύσεων σας, για να προλάβουμε το φράξιμο, πραγματοποιούμε προληπτικούς καθαρισμούς και συντηρήσεις με πιεστικό μηχάνημα σε ετήσια, εξαμηνιαία, τετραμηνιαία, τριμηνιαία ή μηνιαία βάση, ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες του κάθε οριζοντίου δικτύου αποχέτευσης.

Το πιεστικό μηχάνημα ή αλλιώς το μηχάνημα υδροβολής, στα χέρια ενός σωστού χειριστή, αποτελεί όχι μόνο σίγουρη λύση απόφραξης – συντήρησης, αλλά και έναν ακόμα λόγο για να προστατεύσετε τις σωληνώσεις του κτιρίου σας.

Η Εταιρεία μας διαθέτει πιεστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για κάθε απόφραξη και έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα έχετε σίγουρη λύση στο πρόβλημα σας.

Μπορούμε συγχρόνως να πραγματοποιήσουμε άντληση υδάτων από μικρές ή μεγάλες επιφάνειες σε όλες τις περιοχές της Αθήνας με άμεση επέμβαση από το πιο κοντινό μας γραφείο.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.666.5.999

Συντηρήσεις Αποφράξεις Αγία Παρασκευή

Η συχνότητα της συντήρησης μηνιαία, εξαμηνιαία, ετήσια εξαρτάται από την κατάσταση του δικτύου, τη χρήση, την παλαιότητα, και την κατασκευή αυτού.

Με την τακτική συντήρηση της αποχέτευσης οι Αποφράξεις Βλάχος αναλαμβάνει να διατηρήσουμε το δίκτυό σας σε καλή κατάσταση.

Διατηρώντας το δίκτυο καθαρό, οι Αποφράξεις Βλάχος προλαβαίνει τα βουλώματα και τις άσχημες συνέπειες αυτών, όπως την ανθυγιεινή εξαγωγή λυμάτων και το υψηλό ανεπιθύμητο κόστος επισκευής.

Έκτος από Αποφράξεις στην Αγία Παρασκευή, η εταιρία μας είναι ιδιαίτερα ικανή στις απολυμάνσεις Αγία Παρασκευή

Νέα περιοχής Αγία Παρασκευή

Παίρνει ξανά ζωή η Βίλα Ιόλα στην Αγία Παρασκευή

Η μυθική, αλλά ρημαγμένη βίλα του συλλέκτη Ιόλα αποκτά και πάλι ζωή. Ο δήμος Αγίας Παρασκευής αγόρασε το κτήριο – φάντασμα με στόχο να το αναδείξει σε μουσείο και χώρο πολιτισμού.

Μετά τον θάνατο του Ιόλα από AIDS το 1987, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αρκετοί που γνώριζαν την ύπαρξη της σπάνιας και ανυπολόγιστης αξίας συλλογής του από χιλιάδες έργα τέχνης, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο. Πίνακες του Πικάσο, του Ντε Κίρικο, έργα του Μιρό, σπάνιες εκδόσεις και 2.500 αρχαιότητες τις οποίες επαναπάτρισε, χάθηκαν εν μία νυκτί. Πολυτελή έπιπλα και αντικείμενα της βίλας, ακόμα και η ακριβή γκαρνταρόμπα του Ιόλα, έκαναν φτερά. Κουφώματα, πολύτιμα πόμολα αποξηλώθηκαν, γλυπτοί διάκοσμοι αφαιρέθηκαν. Οι κληρονόμοι του Ιόλα γρήγορα πούλησαν τη βίλα.

Οι πόρτες και τα παράθυρά της μαρμάρινης βίλας που κάποτε ήταν τόπος συνάντησης των μεγαλύτερων ονομάτων της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής, είναι σήμερα χτισμένα με τσιμεντόλιθους, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω λεηλασία της. Ωστόσο ακόμα στο πληγωμένο κτίριο των 1600 τ.μ., υπάρχουν δείγματα της εκκεντρικής προσωπικότητας του Αλέξανδρου Ιόλα. Του ανθρώπου που τη δεκαετία του ’80 προκαλούσε με τις δηλώσεις του, εισπράττοντας βαριές κατηγορίες για έκκλητο βίο και σκάνδαλα.

Στον κήπο των 7 στρεμμάτων διασώζονται υστεροβυζαντινοί κίονες, αλλά και το πλακόστρωτο που επιμελήθηκε ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας, Δημήρης Πικιώνης.

Ο Αλέξανδρος Ιόλας επιθυμούσε να δωρίσει την αμύθητη συλλογή του στο ελληνικό κράτος. Προσφορά που η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε. Από τα 11.000 συλλεκτικά έργα, μόνο 47 τελικά κατέληξαν στο ΜΜΣΤ.

Στόχος του δήμου είναι κομμάτι του χώρου να αφιερωθεί στον Αλάξανδρο Ιόλα εκθέτοντας με τη βοήθεια του βιογράφου του,  σπάνιες φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα και αλληλογραφία του με μεγάλα ονόματα της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, ακολουθώντας τη διαδρομή της ζωής του Αλεξανδρινού συλλέκτη,  που αν και ξεκίνησε με το όνειρο να γίνει χορευτής, με τις γκαλερί του στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και τη Ρώμη, κατέκτησε τον κόσμο της τέχνης.

Αρχική

Σχόλια

σχόλια

Top