ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Απόφραξη σιφωνίου και ξεβούλωμα σιφωνίου από τον «ΒΛΑΧΟ», τον ειδικό της αποχέτευσης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ. Η «Αποφρακτική Βλάχος» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε όλες τους τομείς, οικιακού, εμπορικού και δημοσίου. Έχουμε μια ειδική επαγγελματική ομάδα, πλήρως εκπαιδευμένη και είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας είτε για Αποφράξεις σιφωνίου μπάνιου και δαπέδου είτε για αποφράξεις αποχετεύσεων παντός τύπου.

Παρέχουμε άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας. Προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες απόφραξης, καθαρισμού και συντήρησης αποχετεύσεων και εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ασφαλείς μεθόδους. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση στις αποφράξεις σιφωνίων και αποφράξεις παντός τύπου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια ισχυρή φήμη και η επιχείρησή μας είναι γνωστή για την αξιόπιστη και επαγγελματική της ομάδα. Παρακολουθούμε τη διαδικασία της κάθε εργασίας από την αρχή έως και το τέλος. Είτε πρόκειται για σιφώνι μπάνιου είτε για σιφώνι νιπτήρα είτε για σιφώνι κουζίνας είτε για σιφώνι δαπέδου η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα είναι δεδομένη.

Κρατήστε τις αποχετεύσεις σας καθαρές με τις επαγγελματικές υπηρεσίες της «Αποφράξεις Βλάχος». Καλέστε μας για άμεση εξυπηρέτηση σήμερα, σε όλη την Αθήνα.

Όταν πρόκειται για αξιοπιστία, επαγγελματισμό και αμεσότητα, ξέρετε ποιον να καλέσετε. 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ – FAQ

Ρίξτε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι στην οπή της αποχέτευσης. Μετά από 10 λεπτά, ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό νερό. Εάν η αποχέτευση εξακολουθεί να είναι βουλωμένη, χρησιμοποιήστε ένα φίδι υδραυλικού για να μπλοκάρετε και να αφαιρέσετε τα επίμονα φράγματα. Μόλις η αποχέτευση ρέει ξανά ελεύθερα, αντικαταστήστε το κάλυμμα της αποχέτευσης.

Όταν το νερό αναρροφάται κι επιστρέφει από μια αποχέτευση δαπέδου, συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει φράξιμο στη γραμμή αποχέτευσης και όχι στην ίδια την αποχέτευση του δαπέδου. Όταν υπάρχει φράξιμο στην αποχέτευση του κεντρικού κτιρίου και το νερό πέφτει σε μια αποχέτευση από υψηλότερο σημείο, το νερό θα επιστρέφει από τη γραμμή αποχέτευσης στο πάτωμα μέχρι να βρει κάπου αλλού να βγει.

Ρίξτε μια κατσαρόλα με βραστό νερό στην αποχέτευση του σιφωνίου και περιμένετε 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα έμβολο (βεντούζα) από το μπάνιο σας. Τοποθετήστε το κύπελλο εμβόλου απευθείας πάνω από την αποχέτευση δαπέδου και δώστε του μερικές δυνατές βυθίσεις. (Αυτό το βήμα θα λειτουργήσει καλά σε μικρά βουλώματα αλλά όχι σε σοβαρά.)

Αν το μόνο που έχετε είναι ένα χειροκίνητο φίδι ή καλώδιο μπορείτε να δοκιμάσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα ηλεκτρομηχανικό φίδι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, επειδή αυτή η μέθοδος αποδεσμεύει τα χέρια κι έτσι θα έχετε περισσότερη ελευθερία να βοηθήσετε το καλώδιο να κατέβει στον σωλήνα.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΙΦΩΝΙΟΥ;
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Ως οικογενειακή επιχείρηση κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια οικογένεια όταν κάτι στο αποχετευτικό δίκτυο πηγαίνει στραβά, από το σιφώνι μίας βουλωμένης τουαλέτας μέχρι τα ντους και τους νιπτήρες που αδειάζουν αργά ή απλά αρνούνται να αδειάσουν. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι μόνο ενοχλητικά, μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα με τα λύματα που μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια και τα οποία σχετίζονται με πολλές ασθένειες.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τι είναι το σιφώνι και σε τι χρησιμεύει

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Ο σκοπός μιας αποχέτευσης δαπέδου είναι να αποστραγγίζει τυχόν στάσιμα νερά στο δάπεδο. Συνήθως είναι στρογγυλό ενώ υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, όπως τετράγωνα ή μακριές λωρίδες σε πολλά κτίρια. Αυτή η αποχέτευση βρίσκεται συνήθως σε μέρη όπου το νερό μπορεί εύκολα να λιμνάσει μέσα στο σπίτι, όπως κοντά σε νεροχύτη κουζίνας, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο, πλυσταριό, πισίνα, αίθριο και υπόγειο.

Σιφώνι γενικότερα θεωρείται ο μηχανισμός που αποτελείται από ένα σωλήνα σε σχήμα U, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα (το νεροχύτη ή μέσα στη λεκάνη) και χρησιμεύει για την αποφυγή της εισαγωγής της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος μέσα στο σπίτι. Σιφώνι επίσης είναι το υδραυλικό σύστημα που βρίσκεται στο πάτωμα (πατοσίφωνο), στο οποίο καταλήγουν τα νερά και χρησιμεύει για την αποστράγγιση νερών από το πάτωμα.

Το σιφώνι δαπέδου διαθέτει μικρό φίλτρο που εμποδίζει την είσοδο ξένων αντικειμένων στην αποχέτευση. Αυτό το φίλτρο εμποδίζει επίσης τα ανεπιθύμητα παράσιτα να εισέλθουν στο σπίτι από την αποχέτευση. Αυτή η σχάρα του φίλτρου είναι συνήθως χοντρή και μερικές φορές μικρά αντικείμενα, όπως τρίχες, τρόφιμα, πέτρες και ροκανίδια, περνούν μέσα από το σουρωτήρι και καταλήγουν να φράξουν την αποχέτευση.

Τι προκαλεί φράξιμο στις αποχετεύσεις δαπέδου;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Όταν το λίπος, το σαπούνι και οι τρίχες συσσωρεύονται στην αποχέτευση, τραβούν μαζί τους και άλλα υπολείμματα. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γίνει ένα μεγάλο μπλοκ στον σωλήνα και να σταματήσει το νερό να ρέει στην αποχέτευση.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που βουλώνουν οι αποχετεύσεις. Παρακάτω είναι μερικοί άλλοι λόγοι:

  1. Κατεστραμμένοι ή σπασμένοι σωλήνες. Όταν οι σωλήνες είναι κατεστραμμένοι λόγω φθοράς, ρωγμών ή αντιεπαγγελματικής χρήσης φιδιών (ατσαλίνων), μπορεί να προκληθούν βουλώματα.
  2. Εγγενώς κακός σχεδιασμός. Αυτό συμβαίνει όταν ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος για τη διάμετρο του σωλήνα αποστράγγισης ή όταν υπάρχουν πάρα πολλές αιχμηρές στροφές ή αρμοί στον σωλήνα που επιβραδύνουν και εμποδίζουν τη ροή αποστράγγισης.
  3. Λανθασμένα τοποθετημένοι σωλήνες. Αρμοί που δεν είναι σωστά βιδωμένοι ή κολλημένοι μεταξύ τους, τοποθέτηση βαλβίδας με λάθος τρόπο κλπ.
  4. Εφεδρικά συστήματα κύριας αποχέτευσης. Μερικές φορές, μετά από μια δυνατή βροχή, συσσωρεύονται φύλλα και βρωμιά στο κεντρικό σύστημα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα το νερό να αναρροφάται στα υπόγεια και τις αποχετεύσεις της γειτονιάς.

Όπως κάθε άλλη αποχέτευση στο σπίτι, οι αποχετεύσεις δαπέδου μπορούν να αποφραχτούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον κατάλληλο χειρισμό. Εάν δεν είστε σίγουροι ώστε να κάνετε μόνοι σας την απόφραξη, είναι προτιμότερο να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι έτοιμοι σε 24ωρη βάση να αποφράξουν οποιαδήποτε αποχέτευση σε λογική τιμή χωρίς να προκαλέσουν ζημιά ή φθορές στην αποχέτευση. 

Οποιαδήποτε ζημιά δημιουργήσετε στους σωλήνες αποχέτευσης θα οδηγήσει πιθανόν σε σοβαρά προβλήματα, που απαιτούν εκτεταμένες επισκευές οι οποίες είναι κοστοβόρες αλλά καθυστερούν και την απόφραξη της αποχέτευσής σας.

Μέθοδοι για να αποφράξετε μια αποχέτευση δαπέδου

ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Εφόσον έχει προσδιορισθεί ότι το φράγμα βρίσκεται στο σιφώνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παρακάτω μεθόδους για να αποφράξετε την αποχέτευση δαπέδου. Μπορείτε να δοκιμάσετε απλές μεθόδους πρώτα και μετά να προχωρήσετε σε πιο περίπλοκες (ή να καλέσετε έναν επαγγελματία).

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ με ξύδι και μαγειρική σόδα

Αυτή είναι μια πολύ κοινή λύση για σχεδόν όλα τα είδη βουλωμάτων. 

Αν θυμάστε τα μαθήματα χημείας: Όταν ένα οξύ και μια βάση αναμειγνύονται μαζί, ξεκινά μια αντίδραση που αφήνει διοξείδιο του άνθρακα και πολλές φυσαλίδες. Το ξύδι είναι το οξύ εδώ και η μαγειρική σόδα είναι η βάση. Ξίδι και μαγειρική σόδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαλύσουν ένα φράγμα , επιτρέποντας έτσι τη ροή του νερού μέσω της αποχέτευσης του δαπέδου.

Για λόγους υγιεινής και για να μη μυρίζει ξύδι, θα πρέπει να φορέσετε μερικά λαστιχένια γάντια εκ των προτέρων.

  1. Αρχικά, αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τις βίδες για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε ξανά το κάλυμμα αποστράγγισης αργότερα. Εάν το βούλωμα βρίσκεται ακριβώς στο επάνω μέρος, βγάλτε το με το χέρι σας και πετάξτε το στα σκουπίδια. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το βούλωμα, ρίξτε λίγο ζεστό νερό στο άνοιγμα της αποχέτευσης. Αυτό θα μαλακώσει κάθε λίπος και σαπούνι.
  2. Ανακατέψτε το ξύδι και τη σόδα σε ένα μπολ και ρίξτε το στην αποχέτευση μόλις αρχίσει να δημιουργεί φυσαλίδες. Μετά από δέκα λεπτά προσθέστε άλλη μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και κλείστε το καπάκι της αποστράγγισης.
  3. Προληπτικό μέτρο. Εάν η αποχέτευση του δαπέδου σας βουλώνει περιστασιακά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα βουλώματα δε συσσωρεύονται πάρα πολύ. Κάθε τόσο, προσθέτετε το διάλυμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένο πουρί, προτού φράξει ολόκληρο το σωλήνα.

Σημαντικές συμβουλές για τη χρήση αυτής της μεθόδου με ξύδι και μαγειρική σόδα:

  1. Μην προετοιμάσετε το διάλυμα και το αποθηκεύσετε. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντίδρασης, το μίγμα δεν είναι πλέον αποτελεσματικό.
  2. Μη δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο αφού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χημικό καθαριστικό αποχέτευσης. Οι χημικές αντιδράσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες!

Η χρήση ξιδιού και μαγειρικής σόδας είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να ξεβουλώσετε μια αποχέτευση και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να καταστραφούν οι σωλήνες.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ με βεντούζα (έμβολο)

Η χρήση ενός εμβόλου είναι μια πολύ απλή μέθοδος για να αποφράξετε μια αποχέτευση δαπέδου. Δεδομένου ότι το φράξιμο δεν μπορεί να περάσει από μόνο του μέσα από την αποχέτευση του δαπέδου, το αποσπάμε και το πιέζουμε να κατέβει στον σωλήνα αποστράγγισης εφαρμόζοντας τη μέθοδο «πίεση αντλίας και κενού». Η κλασσική μέθοδος της βεντούζας είναι αρκετά αποτελεσματική κυρίως σε επιπόλαια και επιφανειακά βουλώματα. Ενδέχεται όμως να κάνει μία επείγουσα απόφραξη μέχρι να καλέσετε έναν επαγγελματία για καθαρισμό της αποχέτευσης.

Για αυτό, καλό είναι να υπάρχει μία βεντούζα (έμβολο απόφραξης) στο σπίτι για κάθε ενδεχόμενο.

  1. Τοποθετήστε το έμβολο στην τρύπα. Εάν χρειάζεται, εφαρμόστε βαζελίνη στα πλαϊνά του εμβόλου για να του δώσετε καλύτερη σφράγιση.
  2. Τώρα, πιέστε το έμβολο με πλήρη δύναμη πολλές φορές. Μην ανησυχείτε. Δεν θα καταλήξετε να τραβάτε το φράγμα στο πάτωμά σας – θα μετακινηθεί μόνο στην αποχέτευση. Εάν βγαίνει κάποιο βουλωμένο υλικό από την αποχέτευση, πετάξτε το.
  3. Αφού μετακινηθεί το φράγμα και αρχίσει να στραγγίζει το νερό, προσθέστε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό μέσα από την αποχέτευση και επανατοποθετήστε το καπάκι αποστράγγισης.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι και μαγειρική σόδα αφού χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ με φίδι αποχέτευσης (ατσαλίνα)

Το φίδι υδραυλικού ή το φίδι αποχέτευσης είναι ένα μακρύ ατσάλινο σύρμα με ένα κυκλικό άγκιστρο στο άκρο για την αφαίρεση φραγμών σε αποχετεύσεις δαπέδου, παγίδες και σωλήνες. Τα φίδια υπάρχουν σε χειροκίνητη μορφή και σε ηλεκτρικό ή χειροκίνητο φίδι «τύμπανο». Η χρήση του θέλει λίγη προσοχή καθώς μπορεί να προξενήσει φθορές στους σωλήνες. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν κυρίως το «ηλεκτρομηχανικό φίδι» ανάλογα πάντα την περίπτωση.

  1. Τοποθετήστε το φίδι στην αποχέτευση μέχρι να νιώσετε κάποια αντίσταση. Η αντίσταση θα γίνει αισθητή όταν φτάσετε στο φράγμα. Εάν αισθάνεστε ένα δυνατό σταμάτημα, πιθανότατα πρόκειται για άρθρωση ή κάμψη του σωλήνα. Μην πιέζετε το φίδι — συνεχίστε να το δουλεύετε απαλά μέσα από το σωλήνα μέχρι να φτάσετε στο φράξιμο. 
  2. Τώρα, περιστρέψτε το φίδι, έτσι ώστε το άγκιστρο να κρύβεται μέσα στο φράγμα. Τραβήξτε προς τα πίσω. Εάν αισθάνεστε κάποια αντίσταση όταν τραβάτε, βρήκατε το φράγμα. Τραβήξτε το από την αποχέτευση και πετάξτε το.
  3. Τοποθετήστε ξανά και επαναλάβετε, τραβώντας κομμάτια απόφραξης από την αποχέτευση όσες φορές χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε μερικές παλιές πετσέτες ή μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών για να απορρίψετε το βουλωμένο υλικό.
  4. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό αφού χρησιμοποιήσετε το φίδι για να καθαρίσετε τον υπόλοιπο σωλήνα αποστράγγισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας, αφού ρίξετε την αποχέτευση.

Σημαντικές συμβουλές για τη χρήση ενός φιδιού αποχέτευσης

  1. Μην συνεχίσετε να ασκείτε περισσότερη πίεση στο φίδι εάν συναντήσετε σκληρή αντίσταση.  Αντίθετα, προσπαθήστε να προσαρμόσετε το φίδι και δουλέψτε το απαλά γύρω από τυχόν στροφές ή αρθρώσεις. Διαφορετικά, μπορεί να σπάσετε τον σωλήνα, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα.
  2. Μην προσπαθήσετε να τραβήξετε το φίδι έξω με δύναμη.  Εάν δεν κουνηθεί, γυρίστε το φίδι προς την άλλη κατεύθυνση για να απελευθερωθεί το φράγμα. Εάν χρησιμοποιήσετε υπερβολική δύναμη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μπορεί να καταλήξετε να καταστρέψετε τους σωλήνες και να επέλθει μια ακριβή επισκευή.
  3. Να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας κρεμάστρα αντί για ένα πραγματικό φίδι υδραυλικού.  Η κρεμάστρα μπορεί να κολλήσει μέσα στην αποχέτευση προκαλώντας ζημιά στο σωλήνα. Ένα φίδι δεν είναι πολύ ακριβό και μπορείτε να το προμηθευτείτε γρήγορα από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο.

Ενδείξεις ότι το σιφώνι πρέπει να καθαριστεί περιλαμβάνουν δυσάρεστες μυρωδιές που προέρχονται από το ίδιο το σιφόνι, υπερχείλιση νερού ή αποβλήτων από το νιπτήρα ή την τουαλέτα. Πρόκειται για καταστάσεις που μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν, εφόσον γίνει μία έγκαιρη απόφραξη σιφωνιού.