ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

Πως να τοποθετείτε σωστά το χαρτί υγείας στο μπάνιο σας;

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

Πως να τοποθετείτε σωστά το χαρτί υγείας στο μπάνιο σας;

Είναι πραγματικά μία από τις πιο σπουδαίες (αν όχι η σπουδαιότερη) συζητήσεις για το χαρτί υγείας τουαλέτας! Οι συγκάτοικοι και τα παντρεμένα ζευγάρια συχνά τσακώνονται εξαιτίας αυτού. Και έχει μια καταπληκτικά μεγάλη γκάμα αναφορών στο Wikipedia (μιλάμε για πάνω από 130 άρθρα παγκοσμίως σε διάφορες γλώσσες).

Αλλά ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κρεμάσετε ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας; Εμείς σας δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί όταν τελειώνει η άκρη από το πάνω μέρος του ρολού, απλά επειδή είναι ευκολότερο να το δείτε. Επίσης, δε χρειάζεται να φτάσετε τόσο μακριά για να τραβήξετε το χαρτί και αν αγοράζετε χαρτί υγείας με σχέδιο που τυπώνεται πάνω του, εμφανίζεται στην πάνω πλευρά. Επιπλέον, κάθε ξενοδοχείο που σέβεται τον εαυτό του που χρησιμοποιεί ρολό χαρτί υγείας το κάνει αυτό.

χαρτί υγείας

Από την άλλη πλευρά, ακούω από τους φίλους και τις διάφορες φωνές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η τοποθέτηση του ρολού σας έτσι ώστε να είναι στραμμένη προς τα πίσω ( η μέθοδος “under”) καθιστά πιο δύσκολο για τα κατοικίδια (σκύλοι, γάτες) και τα μικρά παιδιά να ξετυλίξουν όλο το χαρτί.

Τι λένε λοιπόν οι ειδικοί για το πως τοποθετούμε το χαρτί υγείας;

Σίγουρα πάνω“, λέει διάσημη διευθύντρια σχεδιασμού σπιτιών, ενώ πασίγνωστος οικοδεσπότης τηλεοπτικού σώου είναι κατηγορηματικός: “Τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να κάνουν λάθος – αντικαθιστούν το χαρτί τουαλέτας περισσότερο από τον καθένα. Επιπλέον, αν το τοποθετήσετε κάτω, δεν μπορείτε να κάνετε σωστό δίπλωμα στο τέλος του χαρτιού.

Ειδικός αναλυτής από Ινστιτούτο Ερευνών σε θέματα Κατοικίας, αν και δεν έχει καμία επιστημονική απόδειξη, δεν του αρέσει η ιδέα του χαρτιού που κρέμεται τόσο κοντά στον τοίχο του μπάνιου, καθώς μπορεί να κολλήσει μικρόβια που βρίσκονται εκεί. «Πιάνω πάντα τον εαυτό μου να το διορθώνει, αν κάποιος το έχει τοποθετήσει σε λάθος κατεύθυνση», λέει.

Για όσους από εσάς είχατε μια θερμή συζήτηση με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συγκάτοικους για τον κατάλληλο τρόπο να κρεμάσετε ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας στο μπάνιο, ήρθε η ώρα να το επιλύσετε επίσημα. Και αποδεικνύεται ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από 126 χρόνια.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 1891, το τέλος ενός ρολού χαρτιού υγείας πρέπει να είναι στο εξωτερικό ενώ κρέμεται, δηλαδή στη θέση “over”. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έγινε από έναν επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη, τον Seth Wheeler, ιδρυτή της εταιρίας χαρτιού Albany, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το λόγο ότι μπορούμε να αποκόψουμε σε τέλεια τετράγωνα το χαρτί υγείας. Εδώ είναι μια φωτογραφία από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη σωστή χρήση:

Έτσι είναι τα πράγματα. Έκλεισε η υπόθεση. Εάν είστε υπερασπιστής της θέσης “κάτω”, κάνετε λάθος και πρέπει να κατεβάσετε το κεφάλι σας από ντροπή. Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε την ήττα, τότε επιτρέψτε μου να σας δείξω μόνο ένα ακόμα πράγμα:

Δεύτερη πατέντα του 1892 που αποδεικνύει το ίδιο πράγμα. Είπατε τίποτα;;;;;