ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ ΣΕ 6 ΒΗΜΑΤΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ ΣΕ 6 ΒΗΜΑΤΑ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ. Η τοποθέτηση σωστού συστήματος υδρορροών στο σπίτι σας είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την προστασία ολόκληρου του σπιτιού σας όσο και για το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου σας. Οι υδρορροές λειτουργούν έτσι ώστε να στέλνουν τα όμβρια ύδατα προς τις σωληνώσεις και κατόπιν στην αποχέτευση. Όταν όμως είναι βουλωμένες τότε μπορεί να προκληθούν εξαιρετικά δαπανηρές ζημιές οι οποίες μπορεί να είναι στα θεμέλια του σπιτιού σας, στους διαδρόμους, στην οροφή σας και γενικά σε όποιο σημείο του σπιτιού οδηγούνται οι σωληνώσεις.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε συχνά καθαρισμό στις υδρορροές σας, Σε περίπτωση που ζείτε σε πολυκατοικία είναι κάτι που πρέπει να ζητάτε από τις υπηρεσίες καθαρισμού που έρχονται στην πολυκατοικία σας. Αν δε γνωρίζετε πώς να καθαρίσετε τις βουλωμένες υδρορροές ή να κάνετε ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ μόνοι σας, σας παραθέτουμε στο άρθρο που ακολουθεί 6 απλά βήματα για να έχετε καθαρές και λειτουργικές υδρορροές στο χώρο που κατοικείτε.

Ενδεικτικά σημάδια ότι οι υδρορροές σας έχουν βουλώσει

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

  • Χαλαρές υδρορροές
  • Λιμνάζοντα νερά
  • Λεκέδες στους τοίχους παράλληλα με την κάθετη γραμμή της υδρορροής
  • Νερό που χύνεται πάνω από την υδρορροή και ιδιαίτερα εκεί που βρίσκονται τα κάτω στόμια
  • Διάβρωση του εξωραϊσμού περιμετρικά της κατοικίας
  • Πουλιά και άλλα παράσιτα στη στέγη σας

Πώς να κάνετε ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ – DIY

1. Το ύψος των ματιών σας να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις βουλωμένες υδρορροές

Το να προσπαθείτε να καθαρίσετε μια βουλωμένη υδρορροή χωρίς ουσιαστικά να μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σύστημά της, είναι κάτι που δεν έχει αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό το λόγο τοποθετηθείτε σε τέτοιο σημείο ούτως ώστε να μπορείτε να έχετε καλή οπτική επαφή με την υδρορροή.

Θα χρειαστείτε μία σκάλα για να μπορέσετε να φτάσετε στο σημείο που βρίσκεται η υδρορροή και για να είστε ασφαλείς καλό είναι να έχετε μαζί σας κι έναν άνθρωπο ακόμη για τη σταθεροποίηση της σκάλας. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να είναι κάποιος μαζί σας, καλό είναι να προμηθευτείτε έναν σταθεροποιητή σκάλας για ασφάλεια δική σας αλλά και για προστασία από τυχόν βαθουλώματα που μπορεί να κάνει η σκάλα κατά μήκος των υδρορροών και της οροφής σας. 

Σταθεροποιείστε τη σκάλα στο σημείο που μπορείτε να δείτε με άνεση τις υδρορροές και να είναι εμφανή τα υπολείμματα σκουπιδιών που πρέπει να αφαιρεθούν.

2. Αφαιρέστε προσεκτικά τα προστατευτικά υδρορροής εάν υπάρχουν

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν προμηθευτεί προστατευτικά φίλτρα υδρορροών, κάτι που είναι αρκετά αποτελεσματικό καθώς κρατάει μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Όμως δεν μπορούν αυτά τα φίλτρα να αποτρέψουν τα πάντα. Γι΄αυτό το λόγο όταν έρθετε αντιμέτωποι με βουλωμένη υδρορροή πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με το βούλωμα ίσως να μην χρειαστεί να αφαιρέσετε ολόκληρο το φίλτρο. Εάν τα υπολείμματα σκουπιδιών είναι λίγα μπορείτε να τοποθετήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα μέσα στην υδρορροή και να την καθαρίσετε. Καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία από το βάθος, δηλαδή μακριά από τα κάτω στόμια. Ρίξτε νερό στην υδρορροή με κανονική ροή για να επιβεβαιώσετε ότι τα φύλλα και τα σκουπίδια μπορούν να φύγουν εύκολα προς τα κάτω στόμια και μετά ξεπλύνετε όλη την υδρορροή. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται εύκολα, αφαιρέστε ολόκληρο το προστατευτικό φίλτρο της υδρορροής για να βγάλετε τα συσσωρευμένα σκουπίδια.

Φορέστε ένα ζευγάρι ανθεκτικά γάντια εξωτερικού χώρου για να αποφύγετε τυχόν αιχμηρές άκρες ενώ ξεκουμπώνετε και αφαιρείτε τα προστατευτικά της υδρορροής. Ορισμένα προστατευτικά υδρορροών είναι αρθρωτά, οπότε φροντίστε να προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο στερεώνονται στις υδρορροές πριν τα τραβήξετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσετε ζημιά στα προστατευτικά κατά τον καθαρισμό.

Πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό των υδρορροών, καλό είναι να ξεπλύνετε πρώτα τα προστατευτικά τους από τυχόν κολλημένα υπολείμματα σκουπιδιών στην επιφάνειά τους. Απλώς κατεβάστε τα προστατευτικά φίλτρα έτσι ώστε να είναι ορατά τα φύλλα, τα μικρά κλαδιά και τα υπολείμματα σκουπιδιών στα πάνελ τους.

3. Αφαιρέστε τα σκουπίδια

Αφού έχετε ξεπλύνει τις υδρορροές με τον εύκαμπτο σωλήνα και συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα, τότε προσπαθήστε να τις καθαρίσετε με τα χέρια σας. Πάρτε ένα κουβά μαζί σας και βάλτε τα χέρια σας μέσα στην υδρορροή για να αφαιρέσετε τυχόν φύλλα, μικρά κλαδιά ή άλλα σκουπίδια που βρίσκονται εκεί. Γι΄αυτή τη διαδικασία να φοράτε γάντια. Είναι φυσιολογικό να μαζευτούν εσωτερικά διάφορα μικρά σκουπίδια με την πάροδο του χρόνου, λόγω των βροχοπτώσεων και των ανέμων.

Η διαδικασία καθαρισμού των βουλωμένων υδρορροών θα πρέπει να γίνεται αργά για να είστε σίγουροι ότι θα πιάσετε όλα τα σκουπίδια, αλλά και ότι είστε ασφαλείς. Χωρίστε τις υδρορροές σε μικρά τμήματα και μετακινήστε τη σκάλα κατά μήκος της γραμμής της οροφής με ρυθμό που σας κρατά σταθερούς και άνετους. Αφαιρέστε ότι σκουπίδι βρίσκετε και μετά τοποθετήστε τα στον κουβά που έχετε μαζί σας.

4. Ελέγξτε για οποιαδήποτε ζημιά

Το πιθανότερο είναι ότι καθώς αφαιρείτε προσεκτικά τα σκουπίδια από τις βουλωμένες υδρορροές, θα παρατηρήσετε ορισμένα σημεία φθοράς στην πορεία. Οι κατεστραμμένες ή χαλαρωμένες υδρορροές είναι κάτι σύνηθες. Το να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε τις βουλωμένες υδρορροές και να διατηρείτε τα συστήματα αποχέτευσης σε άριστη κατάσταση λειτουργίας σημαίνει ότι ξέρετε να εντοπίζετε λεπτομέρειες όπως αυτές.

Αν έχετε μια διαρκή φροντίδα στο σύστημα της υδρορροής σας, τότε αυτό το σύστημα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα μπορεί να προστατεύει την κατοικία σας αποτελεσματικά. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο που κάνατε βρήκατε ζημιές, καλό είναι να έχετε μαζί σας αυτοκόλλητη ταινία έτσι ώστε να τοποθετείτε μικρά κομμάτια στα σημεία που έχουν υποστεί ζημιά για να μη χρειαστεί επανέλεγχος. Έτσι όταν θα έρθει η ώρα να τα επισκευάσετε θα ξέρετε ακριβώς πού να πάτε. Σε γενικές γραμμές, ένα απλό σφραγιστικό σιλικόνης κάνει εξαιρετική δουλειά.

5. Δοκιμάστε τη ροή του νερού

Μόλις έχετε καθαρίσει όλα τα υπολείμματα σκουπιδιών από τις υδρορροές, δοκιμάστε τη ροή του νερού. Πάρτε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου και αφήστε το νερό να τρέξει μέσα στις υδρορροές για να δείτε ότι ρέει κανονικά.

Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι οι υδρορροές σας είναι καθαρές και έτσι μπορούν να διώχνουν και τα όμβρια ύδατα εκτός της κατοικίας σας. Είναι κι ένας καλός τρόπος καθαρισμού των υδρορροών για τυχόν υπολείμματα σκουπιδιών που είχαν παραμείνει για καιρό.

Σε περίπτωση που το νερό παραμένει στάσιμο σε οποιοδήποτε σημείο των υδρορροών, θα χρειαστεί να κάνετε αναπροσαρμογή των υδρορροών. Δηλαδή να τις τοποθετήσετε σωστά εκεί που πρέπει να είναι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν τις υδρορροές από τη θέση τους και να μη γίνεται σωστή μετακίνηση του νερού προς το σύστημα αποχέτευσης.

6. Καθαρίστε το κάτω στόμιο

Τέλος, είναι σημαντικό να μην παραβλέπετε και τα αξεσουάρ της υδρορροής που μπορούν να βουλώσουν εξίσου εύκολα, όπως η κάτω εκροή. Ένας απλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το στόμιο εκροής είναι το ίδιο καθαρό με τις υδρορροές είναι να χρησιμοποιήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου για να ρίξετε νερό με πίεση από πάνω προς τα κάτω. 

Ξεπλύνετε το κάτω στόμιο από την κορυφή, όπου ο αγκώνας είναι συνδεδεμένος με την πρίζα. Βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει έξω από τον πυθμένα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα από το πάνω και το κάτω μέρος του στομίου εκροής. Ελέγξτε για υπολείμματα σκουπιδιών που μπορεί να έχουν μαζευτεί μέσα στις σχάρες εκροής, στα φίλτρα ή στις χοάνες και τους εκτροπείς.

Εάν το νερό από τον εύκαμπτο σωλήνα δεν μετακινεί τα υπολείμματα σκουπιδιών σωστά, τότε αφαιρέστε το στόμιο από τον τοίχο, βγάλτε τους αγκώνες και τα στόμια και καθαρίστε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι φραγμένες υδρορροές

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΖΗΜΙΕΣ

Κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορεί να φεύγει το νερό μακριά από το σπίτι σας έτσι ώστε να αποφύγετε ζημιές που μπορούν να γίνουν στη στέγη, στα θεμέλια και στη γενική εικόνα του ακινήτου σας από τη διάβρωση του νερού. Όταν υπάρχει βούλωμα στις υδρορροές σας, τόσο το στάσιμο νερό όσο και η ανεξέλεγκτη απορροή του νερού, μπορεί να δημιουργήσουν εξαιρετικά δαπανηρά προβλήματα.

Όταν οι υδρορροές είναι βουλωμένες δε δίνουν διέξοδο στο νερό να φύγει κι έτσι αυτό μπορεί να εισχωρήσει μέσα από την οροφή, προκαλώντας πλημμύρα στο υπόγειο και διαρροή από τη στέγη. Το στάσιμο νερό μπορεί προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας, μυκήτων και μικροβίων τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά μπορεί να καταστρέψει και τη δομή της οροφής του σπιτιού σας και να δημιουργήσει ζημιά και στα θεμέλια.

Βλάβη στα θεμέλια

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από βουλωμένη υδρορροή είναι η δομική βλάβη στα θεμέλια του σπιτιού σας. Αυτό είναι και το πιο σοβαρό πρόβλημα και κάτι που σίγουρα δεν θέλετε να γίνει. Γι΄αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τις υδρορροές σας και να τις καθαρίζετε.

Μπορεί να προκληθεί ζημιά στα θεμέλια όταν μια βουλωμένη υδρορροή υπερχειλίσει κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Σε αυτή την περίπτωση το νερό λιμνάζει στη βάση του οικοδομήματος και εισχωρεί στα θεμέλια. Σε βάθος χρόνου και αν δεν υπάρξει άμεση αντιμετώπιση μπορεί να αποδυναμωθεί η δομή ενός σπιτιού και ίσως προκληθεί κατάρρευση.

Στέγες που παρουσιάζουν διαρροή

Μια βουλωμένη υδρορροή μπορεί εκτός της βλάβης που δημιουργεί στα θεμέλια ενός σπιτιού να προκαλέσει ζημιά και στην οροφή του. Εάν η οροφή σας έχει διαρροή, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε φραγμένη υδρορροή.

Η διαρροή σε μια στέγη είναι μια σοβαρή βλάβη και το κόστος για την επισκευή είναι μεγάλο, κάτι που δε θα συμβεί όταν απλά καθαρίζετε και συντηρείτε σωστά τις υδρορροές σας. Όταν μια υδρορροή είναι βουλωμένη, τότε το νερό δεν έχει πού να πάει και λιμνάζει στην οροφή.

Αυτό μπορεί να ξεκολλήσει τα κεραμίδια της οροφής και καθώς το νερό θα διαρρέει, αυτά τελικά να πέσουν.

Υπόγεια με διαρροή

Εάν έχετε υπόγειο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια φραγμένη υδρορροή οδηγεί σε διαρροή νερού μέσα στο υπόγειο. Αυτό συμβαίνει όταν το νερό ξεχειλίζει και λιμνάζει στη βάση του σπιτιού σας. Μπορεί να εισχωρήσει στο υπόγειο, προκαλώντας την εμφάνιση μούχλας ή ρωγμών. Στη χειρότερη περίπτωση, η βουλωμένη υδρορροή μπορεί να οδηγήσει σε ολική πλημμύρα του υπογείου, εάν ο καιρός είναι ιδιαίτερα κακός και οι βροχοπτώσεις είναι έντονες.

Προσβολές από έντομα

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που προκαλείται από τη βουλωμένη υδρορροή είναι η προσβολή από έντομα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υπολείμματα σκουπιδιών είναι ιδανικά για αναπαραγωγή των εντόμων εάν δεν καθαριστούν. Τα έντομα έλκονται από τις συνθήκες υγρασίας και μπορούν να γίνουν ενοχλητικά αν μείνουν για πολύ καιρό. Οι βουλωμένες υδρορροές μπορούν να προσελκύσουν τερμίτες που θα μπορούσαν στη συνέχεια να μπουν στο σπίτι σας ή σφήκες που χτίζουν μεγάλες φωλιές το καλοκαίρι.

Σπασμένες υδρορροές

Οι βουλωμένες υδρορροές προκαλούν επίσης ζημιά στις ίδιες τις υδρορροές, κάτι που είναι λιγότερο επικίνδυνο από τη ζημιά που μπορεί να επηρεάσει τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού σας. Τα σκουπίδια που συσσωρεύονται σε μια υδρορροή και τη βουλώνουν, της προσθέτουν επίσης βάρος. Όταν βρέχει, τα φύλλα και άλλα υπολείμματα σκουπιδιών, θα απορροφήσουν το νερό της βροχής, προσθέτοντας πίεση στην υδρορροή. Οι μεγάλες συσσωρεύσεις σκουπιδιών που μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο ή ακόμα και κατάρρευση της υδρορροής σας. Αυτό θα σας κοστίσει χρήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά, εάν συμβεί, πρέπει επίσης να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει άλλη ζημιά που αρχίζει να εμφανίζεται στα θεμέλια ή στην οροφή.

Ζημιά στον εξωραϊσμό

Οι βουλωμένες υδρορροές μπορεί να είναι πρόβλημα όταν πρόκειται για τον κήπο σας, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε ζημιά στον εξωραϊσμό, δηλαδή στη διαμόρφωση του χώρου. Τα βουλώματα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή υπερχείλιση νερού όταν βρέχει. Αυτό το νερό της βροχής μπορεί να λιμνάζει κάτω από την υδρορροή, προκαλώντας ζημιά σε φυτά ή να φουσκώσει το χώμα. Αν το βούλωμα μείνει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, το έδαφος και τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους μπορούν απλώς να ξεπλυθούν από το υπερβολικό νερό της βροχής

Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να είναι πάντα καθαρές οι υδρορροές ενός ακινήτου, καθώς βοηθούν στην εύκολη καθοδήγηση του νερού από την οροφή και ειδικά μετά από μια μεγάλη καταιγίδα. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι υδρορροές είναι βουλωμένες το νερό πηγαίνει ανεξέλεγκτα σε όλα τα μέρη της στέγης, παρασέρνοντας φύλλα και σκουπίδια κι έτσι αρχίζουν τα προβλήματα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τις υδρορροές

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Για να αποφευχθεί η ζημιά από τις υδρορροές, πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά από όσο φαντάζεστε. Πολύ συχνά, οι υδρορροές μένουν βουλωμένες για πολύ καιρό και καθαρίζονται μόνο όταν αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά τα δομικά προβλήματα ή οι προσβολές από τα έντομα.

Οι υδρορροές σας πρέπει να καθαριστούν εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα προβλήματα που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο. Αλλά για να προλάβετε οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να τις καθαρίζετε τακτικά ως πρόληψη.

Αν ο καθαρισμός των υδρορροών σας αλλά και γενικότερα ο καθαρισμός των σωλήνων είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, τότε καλό είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία. Καλό είναι επίσης να τις καθαρίζετε με κάθε αλλαγή εποχής για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ή τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Μπορούμε να ξεβουλώσουμε τις υδρορροές σας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε βουλωμένη υδρορροή, πρέπει να ενεργήσετε προτού προκληθεί ζημιά στο σπίτι σας. Οι έμπειροι τεχνικοί μας είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν. Έχουν την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία για να πραγματοποιήσουμε ένα αποτελεσματικό ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – FAQ

Μέρος της τακτικής συντήρησης στο σπίτι περιλαμβάνει τον έλεγχο των υδρορροών για βουλώματα και συντρίμμια. Όταν μια υδρορροή είναι φραγμένη, το νερό επιστρέφει, γεγονός που οδηγεί σε διάβρωση του εδάφους και ζημιά στο σπίτι και την ιδιοκτησία σας.

  1. Επιθεωρήστε και καθαρίστε τις υδρορροές σας κάθε μήνα (ή πιο συχνά αν απαιτείται).
  2. Κόψτε δέντρα και ψηλούς φράχτες μακριά από την άκρη της οροφής σας.
  3. Εξαλείψτε την πιθανότητα για αερομεταφερόμενα συντρίμμια.
  4. Εφαρμόστε ένα σύστημα προστασίας φύλλων και υπολειμμάτων (πλέγματα).

Όταν δεν καθαρίζετε τις υδρορροές σας, το κάτω μέρος μπορεί να φράξει από φύλλα, συντρίμμια ή οποιοδήποτε θέμα μπορεί να καταλήξει εκεί. Αυτό το μπλοκάρισμα αφήνει στη συνέχεια στάσιμο νερό για να συλλεχθεί και τελικά να υπερχειλίσει. Αφήνοντας ανενόχλητα, τα φύλλα που φράζουν την υδρορροή σας μπορεί να αρχίσουν να αποσυντίθενται και τελικά να σαπίζουν.

  • Το νερό χύνεται πάνω από τις άκρες των υδρορροών σας.
  • Τα φυτά αναπτύσσονται στις υδρορροές σας.
  • Το νερό δεν κατεβαίνει από την υδρορροή.
  • Οι υδρορροές σας αρχίζουν να χαλαρώνουν.
  • Παρασιτικά φυτά κρέμονται μέσα ή γύρω από τις υδρορροές σας.
  • Σημάδια λεκέδων υπάρχουν στις στροφές των υδρορροών σας και πίσω από αυτές.