Έρευνα για την ανθεκτικότητα των κοριών
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι κοριοί στις ΗΠΑ έχουν αναπτύξει αντίσταση στα νεονικοτινοειδή. Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εντομοκτόνο στον κόσμο. Οι ερευνητές βρήκαν ότι έντομα στο Σινσινάτι και το Μίσιγκαν είχαν «δραματικά επίπεδα» ανοσίας σε τακτικές δόσεις των χημικών ουσιών. Έρευνα για την ανθεκτικότητα των κοριών. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΙΟΥΣ ΣΤΟ 210 7622 111
Οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να εξεταστούν και να αναζητηθούν, μη χημικές μέθοδοι. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί αύξηση του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού και των διεθνών ταξιδιών. Οι κοριοί έχουν γίνει μια σημαντική πηγή μόλυνσης σε δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.
Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα. Και εξαιτίας αυτού του προβλήματος με τα εντομοκτόνα, πρόκειται να έχουμε κοριούς για πολλά χρόνια .
Οι κοριοί δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα και επιβιώνουν αποκλειστικά με αίμα. Για αυτό και οι ταξιδιώτες ξυπνούν συχνά με δαγκωματιές και κόκκινα σημάδια σε όλο το σώμα τους. Έχουν εξαπλωθεί σε σπίτια και γραφεία και είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγούμε από τη στιγμή που θα εισβάλλουν. Μπορούν να επιζήσουν μέχρι και ένα έτος χωρίς σίτιση και ένα μόνο γονιμοποιημένο θηλυκό μπορεί να μολύνει μια ολόκληρη πολυκατοικία.
Από την δεκαετία του 1960 και μετά, τα έντομα είχαν αναπτύξει αντίσταση.
Επίσης έγιναν ανθεκτικά στα πυρεθροειδή, την επόμενη τάξη των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμησή τους.
Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να ενισχύσουν την δράση των πυρεθροειδών με την ανάμειξη τους με νεονικοτινοειδή. Αυτά είναι η πιο διαδεδομένη ομάδα εντομοκτόνων, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας.
Υπάρχουν αντίθετες απόψεις τα τελευταία χρόνια, επειδή πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις μέλισσες και άλλα άγρια ζώα. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν πληθυσμούς κοριών από το 2012 στο Σινσινάτι και το Μίσιγκαν και τους εξέθεσαν σε τέσσερα διαφορετικά νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα.
Στη συνέχεια τα σύγκριναν με δύο άλλες εργαστηριακές αποικίες – η μία από αυτές ήταν για 30 χρόνια χωρίς έκθεση σε εντομοκτόνα, ενώ η άλλη ανθεκτική στα πυρεθροειδή, συλλέγχθηκε στο New Jersey το 2008.
Χρειάστηκαν μόλις 0,3 νανογραμμάρια εντομοκτόνου να σκοτώσουν περισσότερα από την μισή αποικία των 30 ετών, αλλά χρειάστηκαν περίπου 10.000 νανογραμμάρια για να σκοτώσουν το ίδιο ποσοστό των πρόσφατα συλλεγμένων εντόμων.
Αν και η αποικία από το New Jersey συλλέχθηκε πριν από την εισαγωγή των νεονικοτινοειδών, εξακολούθησαν και έδειξαν μέτρια αντίσταση σε αυτές τις χημικές ουσίες, που οδηγεί τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι αυτά τα έντομα μπορούν να παράγουν μεγάλες ποσότητες ενός ενζύμου που βοηθά και σπάνε τοξικές ουσίες.
Τα έντομα παράγουν ένζυμα αποτοξίνωσης.
Τα χρησιμοποιούν για να αποτοξινωθούν και αυτός είναι ένας από τους μηχανισμούς που μπορεί να χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν την επίδραση του εντομοκτόνου.
Στην παρούσα εργασία βρέθηκε ότι η αποικία από την πόλη New Jersey και αυτά τα άλλα στελέχη έχουν αυξημένα ένζυμα. Αυτό είναι ένα κομμάτι των στοιχείων που έχουμε και θα μπορούσαν να έχουν κάποιο ρόλο, αλλά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και έχουν βρεθεί σημαντικά επίπεδα αντίστασης σε αυτά τα εντομοκτόνα στις 2 αποικίες, δεν σημαίνει ότι οι κοριοί στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο είναι πλέον απρόσβλητα από χημικές ουσίες. Έρευνα για την ανθεκτικότητα των κοριών
Με το σύντομο χρονικό διάστημα της αναπαραγωγή των εντόμων αυτών και την γενετική τους ικανότητά να αναπτύσσουν αντίσταση σε σκευάσματα, οι επιστήμονες προτρέπουν λιγότερη εξάρτηση από τις χημικές ουσίες, ως μέσο ελέγχου. Πρέπει να βρεθούν και άλλες εναλλακτικές λύσεις.
Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν και θαυμάζουν την εξελικτική ικανότητα αυτών των πλασμάτων να ξεπερνάνε γρήγορα τις προσπάθειες της ανθρωπότητας να τους ελέγχουν. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΙΟΥΣ ΣΤΟ 210 7622 111
Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα και πρόκειται να έχουμε κοριούς για πολλά χρόνια εξαιτίας αυτού του προβλήματος με τα εντομοκτόνα και επιπλέον υπάρχει ένα κοινωνικό πλαίσιο που καθιστά την εξάλειψη και τον έλεγχο πολύ δύσκολο.
Πηγή, ” ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑΣ”.