Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ διασφαλίζει την υγιεινή στους κοινόχρηστους χώρους (κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα, υπόγεια, γκαράζ), στους βοηθητικούς χώρους (φρεάτιο ανελκυστήρα, αποθήκες, λεβητοστάσιο) αλλά και στα διαμερίσματα. Πραγματοποιούμε απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες και μικροβιοκτονίες. Καθώς οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε χρήση της λέξης ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ και για την απεντόμωση και για τη μυοκτονία και για τα μικρόβια, θα μιλήσουμε για την απολύμανση για έντομα, την απολύμανση για ποντίκια και την απολύμανση για μικρόβια. Ας μην ξεχνάμε ότι τελικά κάνουμε ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ για παράσιτα είτε αυτά είναι έντομα είτε τρωκτικά είτε μικρόβια. Άσχετα με τους όρους που χρησιμοποιεί ο καθένας, ένας είναι ο στόχος, η εξολόθρευση των παρασίτων από την πολυκατοικία και τα διαμερίσματα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή διαβίωση ανθρώπων και κατοικιδίων.
Διαθέτουμε εμπειρία και τεχνολογικά μέσα φιλικά προς τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και το περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε ειδικά σκευάσματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, άοσμα, δεν λεκιάζουν, πολύ χαμηλής τοξικότητας. Τα κινητά μας συνεργεία είναι πάντα σε τοιμότητα να εξυπηρετήσουν όλη την Αθήνα και τα προάστιά της.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ – ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ
Ψεκαστήρας χαμηλής πίεσης για υπολειμματικό ψεκασμό
Εκνεφωτήρας ψυχρής εκνέφωσης
Βενζινοκίνητος νεφελοψεκαστήρας
Σταθμοί πολλαπλής σύλληψης για παγίδευση ποντικών
Μηχανικές παγίδες για ποντίκια – αρουραίους
Δολωματικοί σταθμοί για δηλητηρίαση ποντικών
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ – ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ
Η Απεντόμωση έχει στόχο τον έλεγχο και την εξολόθρευση εντόμων, ιπτάμενων (κουνούπια, μύγες, σφήκες), ερπόντων και βαδιστικών (κατσαρίδες, κοριούς, ψύλλους, μυρμήγκια, αράχνες, τσιμπούρια). Η Απεντόμωση είναι απαραίτητη για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς – βιομηχανικούς χώρους αλλά και για τις πολυκατοικίες, τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες καθώς τα έντομα ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία ανθρώπων και κατοικιδίων.
ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ
Διάρκεια ζωής: 30 Εβδομάδες (μερικά είδη 2 έτη)
Αναπαραγωγή: 3-4 φορές/έτος από 30-40 αυγά.
Είναι φορείς ασθενειών, αλλοιώνουν τα τρόφιμα και μπορούν να μεταδίδουν παθογόνους οργανισμούς. Επίσης μπορούν να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις (αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργικό άσθμα, αλλεργικό εξάνθημα).
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
Διάρκεια ζωής: 10-15 μέρες αλλά σε ψυχρές συνθήκες μπορεί να ζήσει και περισσότερο. Αναπαραγωγή: Γεννούν αβγά στην επιφάνεια του νερού τα οποία επιπλέουν κατά ομάδες των 100.
Τα κουνούπια πίνουν το αίμα για λόγους αναπαραγωγής. To θηλυκό κουνούπι (μόνο αυτό τσιμπά) χρειάζεται αίμα ανθρώπων ή ζώων για να φτιάξει γόνιμα αυγά. Τα κουνούπια προσελκύονται από την κίνηση, τη σωματική θερμότητα, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή. H χειρότερη νόσος που μεταδίδει το κουνούπι στον άνθρωπο είναι η ελονοσία, η οποία ευθύνεται ακόμα και σήμερα για περισσότερους από 1 εκατομμύριο θανάτους τον χρόνο.
ΜΥΡΜΗΓΚΙ
Διάρκεια ζωής: Τα αρσενικά ζουν 2-3 εβδομάδες, οι εργάτριες ζουν κατά μέσο όρο 1 χρόνο. Η βασίλισσα ζει ακόμα και δεκαετίες και ασχολείται αποκλειστικά με το ζευγάρωμα και τη φροντίδα των αβγών.
Αναπαραγωγή: Η βασίλισσα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της γεννά χιλιάδες αυγά και παραμένει κυρίως στο εσωτερικό της αποικίας.
ΜΥΓΑ
Διάρκεια ζωής: Η μύγα ζει περίπου 8 ημέρες.
Αναπαραγωγή: Κατά τη διάρκεια της ζωής της μπορεί να εναποθέσει έως και 1.000 αυγά.
Η οικιακή μύγα τρέφεται με υγρά ή ημι-υγρά πέρα από τα στερεά οργανικά υλικά που προεπεξεργάζεται με το σάλιο ή τον εμετό της. Λόγω της μεγάλης ποσότητας τροφής την οποία προσλαμβάνει ημερησίως, αφήνει περιττώματα σχεδόν συνεχόμενα και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που καθιστά αυτό το έντομο φορέα επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών και πολύ επικίνδυνο.
ΣΦΗΚΑ
Διάρκεια ζωής: Οι ενήλικες σφήκες ζουν περίπου 45 ημέρες
Αναπαραγωγή: Οι αποικίες συνήθως επιζούν μόνο για ένα χρόνο, μπορεί όμως να περιλαμβάνουν χιλιάδες άτομα στο τέλος του καλοκαιριού.
Οι μεγάλες σφήκες αποφεύγουν συνήθως να επιτεθούν χωρίς αιτία σε άνθρωπο και τον αντιμετωπίζουν με την φυγή τους. Τσιμπάνε μόνον όταν απειλούνται ή όταν η παρουσία του ανθρώπου βρίσκεται πάνω στην πορεία πτήση τους και δίπλα από την φωλιά τους ή όταν τραντάζεται ή ενοχλείται η φωλιά τους. Εάν τσιμπηθείτε τοποθετήστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο, σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Αν είστε αλλεργικός και τσιμπηθείτε, μην πανικοβληθείτε και προσπαθήστε να φτάσετε το συντομότερο δυνατόν σε κάποιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.
ΣΚΝΙΠΑ
Διάρκεια ζωής: Η σκνίπα ζει από 15 έως 20 μέρες.
Αναπαραγωγή: Τα αβγά είναι λευκά και εναποτίθενται σε σωρούς των 25-100 σε λιμνάζοντα νερά ή υγρές επιφάνειες.
Η σκνίπα είναι ένας μόνιμος εχθρός για τα κατοικίδια αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, γιατί μεταφέρει τη λεϊσμανίαση και είναι η κύρια αιτία για την μετάδοση της ύπουλης νόσου, Καλα-Αζάρ.
ΚΟΡΙΟΣ
Διάρκεια ζωής: Ο κοριός ζει περίπου 6-12 μήνες και μπορεί να επιβιώσει για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς τροφή
Αναπαραγωγή: Κάθε κοριός μπορεί να κάνει 200-500 αυγά κατά την διάρκεια της ζωής του.
Προτιμάει τα ζεστά σπίτια και ιδιαίτερα κοντά ή μέσα στα κρεβάτια και στα κλινοσκεπάσματα ή άλλες περιοχές του ύπνου. Τρέφονται χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και ενεργοποιούνται κυρίως την νύχτα, αλλά δεν είναι αποκλειστικά νυκτόβιο έντομο. Το δάγκωμα των κοριών ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου, όπως δερματικά εξανθήματα, ψυχολογικές επιπτώσεις και αλλεργικά συμπτώματα.
ΨΥΛΛΟΣ
Διάρκεια ζωής: Η μέση διάρκεια ζωής ενός ενήλικου ψύλλου είναι 2-3 μήνες.
Αναπαραγωγή: Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο ψύλλος συνήθως κάνει περίπου 60-100 δαγκώματα στο θύμα του και το θηλυκό γεννά από 400 έως 500 αυγά.
Οι ψύλλοι δεν έχουν φτερά αλλά καταφέρνουν άλματα 200 φορές το μήκος τους. Ανιχνεύουν τον υποψήφιο ξενιστή από την θερμότητα και τους κραδασμούς του εδάφους. Για να παράγουν αυγά χρειάζεται να έχουν γεύματα αίματος. Ενοχλούν τους ανθρώπους όταν δεν υπάρχουν ξενιστές, όπως οι σκύλοι και οι γάτες. Το τσίμπημα από ψύλλο προκαλεί ερεθισμό και μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα και δευτερογενή επιμόλυνση. Επίσης η επικινδυνότητα οφείλεται και στο ότι αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα και με αυτό τον τρόπο μπορεί να διευκολύνουν την εξάπλωση των επιδημιών.
ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ (ΚΡΟΤΩΝΑΣ)
Ο θηλυκός κρότωνας, αφού ολοκληρώσει την απομύζηση του αίματος, εγκαταλείπει το ζώο ή τον άνθρωπο και πέφτει στο έδαφος. Εκεί, γεννάει έως 18.000 αυγά μέσα σε ρωγμές και εσοχές τοίχων, κάτω από ξύλα, πέτρες και χόρτα και ύστερα πεθαίνει.
Από κάθε αυγό βγαίνει σε 3-6 εβδομάδες, μια προνύμφη («τσιμπουράκι», που ανεβαίνει στην κορυφή των χόρτων και προσπαθεί να γαντζωθεί με τα μπροστινά της πόδια σε κάποιο ζώο ή στον άνθρωπο που θα περάσει από εκεί. Βρίσκει περιοχές του σώματος που έχουν λεπτό δέρμα και βυθίζει την αγκαθωτή λόγχη μέσα σε αυτό. Η αγκαθωτή λόγχη ανοίγει στη μέση, εμφανίζεται το στοματικό άνοιγμα και αρχίζει η απομύζηση του αίματος, η οποία διαρκεί μερικές ώρες ή ημέρες.
Τα τσιμπούρια εκτός της ενoχλήσεως που προκαλούν, είναι και φορείς ασθενειών καθώς είναι ενδιάμεσοι ξενιστές, ιών, πρωτοζώων, βακτηριδίων. Τα πιο συνήθη νοσήματα στην Ελλάδα που μεταδίδονται από τα τσιμπούρια είναι η Πιροπλάσμωσις και η Ερλιχίωσις. Και στις δύο περιπτώσεις τα κατοικίδια που χρησιμοποιούνται ως ξενιστές έχουν ανορεξία, κατάπτωση, εμέτους, διάρροια, οφθαλμορινικό έκκριμα ή αίμα στα ούρα.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ – ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ
Είναι η εξολόθρευση των τρωκτικών (ποντικών και αρουραίων) και αποτροπή εισόδου στους χώρους της πολυκατοικίας. Για την απαλοιφή των τρωκτικών χρησιμοποιούμε ειδικούς δολωματικούς σταθμούς, σταθμούς πολλαπλής σύλληψης, μηχανικές παγίδες.
Μυοκτονία είναι η καταπολέμηση και η απαλοιφή των τρωκτικών (ποντικών και αρουραίων) η οποία πραγματοποιείται με ειδικά τρωκτικοκτόνα φάρμακα και με μηχανισμούς παγίδευσης. Οι μυοκτονίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε όταν εμφανιστεί εισβολή ποντικών είτε προληπτικά με αποτρεπτικό σκοπό.
ΠΟΝΤΙΚΟΣ
Διάρκεια ζωής: Ζει το πολύ 24 μήνες.
Αναπαραγωγή: Είναι αρκετά γόνιμο γιατί ζευγαρώνει όλο το χρόνο γεννώντας 7-8 φορές το χρόνο, από 4-16 μικρά κάθε φορά..
Το ποντίκι γνωστό ως οικόσιτο (Mus musculus), είναι ένα μικρό σε μέγεθος θηλαστικό μήκους 6-12 εκατοστών, συνήθως χρώματος γκρι, καφέ έως μαύρο. Θεωρείται το πιο γνωστό και διαδεδομένο τρωκτικό στον κόσμο. Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι παμφάγα, έχουν απεριόριστη όρεξη και τρώνε αδιάκοπα. Τρέφονται με όλα τα είδη τροφίμων όπως δημητριακά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμα και σοκολάτα. Προτιμούν όμως τα δημητριακά όπως στάρι, καλαμπόκι και ρύζι.
Τα ποντίκια αποφεύγουν χώρους όπου αισθάνονται την ανθρώπινη παρουσία. Εάν υπάρχει εγκαταλελειμμένος χώρος στο σπίτι, όπως μια σοφίτα ή μια ντουλάπα στο υπόγειο, πιθανόν να αποτελέσει ιδανικό σημείο για φωλιά και καταφύγιο. Προσπαθήστε να κρατήσετε το σπίτι καθαρό και σε χρήση.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ – ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ
Μικροβιοκτονία είναι η εφαρμογή με την οποία εξουδετερώνονται παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως μικρόβια, μύκητες, ιοί, βακτήρια. Οι μικροβιοκτονίες σκοπό έχουν την αδρανοποίηση, εξόντωση και καταστροφή όλων των μικροοργανισμών (παθογόνων και μη), οι οποίοι επιφέρουν μόλυνση σε χώρους που απειλούν την υγεία του ανθρώπου. Ακολουθούμε μεθόδους και τεχνικές απολύμανσης για την εξουδετέρωση και τον χημικό καθαρισμό ενός ευρέως φάσματος μικροοργανισμών, που είναι υπεύθυνοι για λοιμώξεις, δηλητηριάσεις και μολύνσεις.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Όσον αφορά τις προσβολές από παράσιτα, υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι μόνο τα βρώμικα ή οι απεριποίητοι κοινόχρηστοι χώροι προσελκύουν τα παράσιτα. Ωστόσο, η παρουσία παρασίτων δεν καθορίζεται αποκλειστικά από την καθαριότητα. Ακόμα κι ένας καθαρός χώρος μπορεί να έχει προσβολή από παράσιτα, ζωύφια.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – Η καθαριότητα βοηθάει αλλά δεν θα εμποδίσει τα παράσιτα
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ακόμη και τα πιο καθαρά σπίτια μπορεί να αντιμετωπίσουν προσβολές από παράσιτα. Ενώ η διατήρηση της καθαριότητας είναι απαραίτητη για την πρόληψη των παρασίτων, τα παράσιτα μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε οποιοδήποτε χώρο με διάφορα μέσα.
- Σημεία εισόδου: Τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στην πολυκατοικία σας μέσω μικροσκοπικών ρωγμών, κενών ή ανοιγμάτων στους τοίχους, τα θεμέλια ή τις πόρτες. Μπορούν επίσης να μπουν με αντικείμενα που μεταφέρονται μέσα στην πολυκατοικία, όπως πακέτα, έπιπλα ή ακόμα και στα ρούχα σας.
- Περιοχές κρυψώνας και αναπαραγωγής: Τα παράσιτα είναι ικανά να βρίσκουν κρυφές ή αδιατάρακτες περιοχές μέσα στην πολυκατοικία για να δημιουργήσουν φωλιές ή να κρυφτούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτές οι περιοχές μπορεί να περιλαμβάνουν κενά τοίχου, χώρους ανίχνευσης, αποθήκες, λεβητοστάσια, κλιμακοστάσια.
- Πηγές τροφής: Τα παράσιτα κατευθύνονται μέσα στην πολυκατοικία ή/και τα διαμερίσματα από την ανάγκη τους για τροφή, νερό και στέγη. Ακόμη και η πιο καθαρή πολυκατοικία μπορεί να παρέχει ακούσια πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους. Για παράδειγμα, τροφές για κατοικίδια που αφήνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να προσελκύσουν παράσιτα.
Η παρουσία ζωυφίων σε καθαρούς χώρους
Μερικά έντομα έλκονται από συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες ή απλά είναι ικανά να βρουν το δρόμο τους σε εσωτερικούς χώρους.
- Εξωτερικό περιβάλλον: Τα έντομα μπορούν να εισέλθουν στην πολυκατοικία από το εξωτερικό, έλκονται από τον εξωτερικό φωτισμό , τα ανθισμένα φυτά ή τα ανοιχτά παράθυρα και τις πόρτες. Μπορεί επίσης να φέρονται κατά λάθος σε αντικείμενα ή ρούχα.
- Κλίμα και εποχιακές αλλαγές: Ορισμένα έντομα, όπως τα μυρμήγκια, μπορεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών ή εποχιακών μεταβάσεων.
- Φυσικοί βιότοποι: Τα ζωύφια έχουν τους δικούς τους φυσικούς οικοτόπους και μερικά μπορεί να κατοικούν φυσικά μέσα και γύρω από την πολυκατοικία σας.
ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Τα παράσιτα έλκονται μέσα στην πολυκατοικία και τα διαμερίσματα για διάφορους λόγους, και δεν αφορά μόνο την καθαριότητα. Η κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους της πολυκατοικίας να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προσβολές από παράσιτα.
- Πηγές τροφής και νερού: Τα παράσιτα οδηγούνται από την ανάγκη τους για διατροφή. Το να αφήνετε έξω τα τρόφιμα, να μην αποθηκεύετε σωστά τα είδη διατροφής στην ντουλάπα ή να αμελείτε να επισκευάσετε σωλήνες που στάζουν ή βρύσες που στάζουν μπορούν να παρέχουν στα παράσιτα εύκολη πρόσβαση σε τροφή και νερό.
- Ακαταστασία και κρυψώνες: Τα παράσιτα αναζητούν κρυψώνες και μη διαταραγμένες περιοχές για να δημιουργήσουν τις φωλιές τους. Ακατάστατοι χώροι, σωροί εφημερίδων ή στοίβες από χαρτόκουτα μπορούν να προσφέρουν ιδανικό καταφύγιο για παράσιτα.
- Ζεστασιά και καταφύγιο: Τα παράσιτα συχνά αναζητούν ζεστασιά, ειδικά κατά τους ψυχρότερους μήνες. Ρωγμές στους τοίχους, κενά στη μόνωση ή σημεία εισόδου γύρω από παράθυρα και πόρτες μπορούν να προσφέρουν στα παράσιτα ένα άνετο καταφύγιο. Ιδανικοί χώροι μπορεί να είναι τα λεβητοστάσια ή τα υπόγεια γκαράζ.
- Μη σφραγισμένα σημεία εισόδου: Τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στην πολυκατοικία από κενά σε παράθυρα, πόρτες ή κατεστραμμένες σίτες. Ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά ανοίγματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως σημείο εισόδου για παράσιτα.
- Εξωτερικό περιβάλλον: Τα παράσιτα μπορεί να προσελκύονται στην πολυκατοικία σας ή στο διαμέρισμά σας λόγω παραγόντων που ενδεχομένως δεν μπορείτε να ελέγξετε, όπως η κοντινή βλάστηση, οι προσβολές από γειτονικές πολυκατοικίες ή οι ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες.
Ενώ η καθαριότητα παίζει ρόλο στην πρόληψη των παρασίτων, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν όλοι οι πιθανοί ελκυστικοί παράγοντες για να ελαχιστοποιηθεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος προσβολής.
Η κατανόηση ότι ένα καθαρό σπίτι μπορεί ακόμα να έχει προσβολή από παράσιτα και η αναγνώριση του τι προσελκύει τα παράσιτα σε ένα σπίτι επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού να υιοθετήσουν μια προληπτική προσέγγιση για την πρόληψη των παρασίτων. Με την αντιμετώπιση πιθανών σημείων εισόδου, την ελαχιστοποίηση των ελκυστικών ουσιών και την εφαρμογή τακτικών μέτρων ελέγχου παρασίτων, οι κάτοικοι της πολυκατοικίας μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής από παράσιτα, ανεξάρτητα από την καθαριότητα των διαμερισμάτων τους.
Να έχετε υπόψη όμως ότι η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ κανονικά πρέπει να εφαρμόζεται καθολικά σε όλους τους χώρους, κοινόχρηστους, βοηθητικούς αλλά και σε όλα τα διαμερίσματα ώστε να μην μεταφέρονται από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.
ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ο καθορισμός της κατάλληλης στιγμής για να σας προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα της προσβολής, ο τύπος του παρασίτου και οι πιθανοί κίνδυνοι που ενέχονται.
- Επίμονες παρασιτώσεις: Εάν αντιμετωπίζετε προσβολή από παράσιτα που δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τους πόρους για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις δύσκολες προσβολές.
- Κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια: Ορισμένα παράσιτα, όπως τα έντομα που τσιμπούν ή τα παράσιτα που μεταφέρουν ασθένειες, ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Εάν αντιμετωπίζετε παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη σε εσάς, την οικογένειά σας ή τα κατοικίδια ζώα σας, συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να διασφαλίσετε την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση.
- Υλικές ζημιές: Παράσιτα όπως τερμίτες, μυρμήγκια ξύλου ή τρωκτικά μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στην ιδιοκτησία σας. Εάν παρατηρήσετε σημάδια δομικής ζημιάς, ροκανισμένα καλώδια ή μασημένα αντικείμενα, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αμέσως και να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές.
- Επαναλαμβανόμενες προσβολές: Εάν έχετε αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενες προσβολές από παράσιτα, υποδηλώνει ένα υποκείμενο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι τεχνικοί μας μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της βασικής αιτίας της προσβολής και στην εφαρμογή μακροπρόθεσμων λύσεων για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών.