ΤΕΧΝΙΚΟΣ

Απόφραξη σε κατάστημα

Απόφραξη σε κατάστημα μπαχαρικών

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Αποφράξεις Βλάχος Περιστέρι

Η Μαρίνα στεκόταν όρθια και κοίταζε με περηφάνια το εσωτερικό του καταστήματος, του δικού της καταστήματος! Απέναντι της στεκόταν ο Μανώλης, το στήριγμά της, εκείνος που πάντα της έδινε απλόχερα το χέρι και την στήριζε στα πάντα. Ήταν τόσο χαρούμενος που η Μαρίνα τα κατάφερε.Απόφραξη σε κατάστημα

Αχώριστοι οι δύο τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν πέρασαν και λίγα! Και εκεί που έλεγαν ότι ηρέμησαν να πάρουν μια ανάσα, να και η επόμενη αναποδιά. Όμως δεν το έβαζαν κάτω, πάλευαν και κόπιαζαν και είχαν πάντα ο ένας τον άλλον. Η Μαρίνα ήταν ένα πλάσμα με τρομερή δύναμη και αισθανόταν πολύ τυχερός. Και τώρα στεκόταν εκεί απέναντί της, να την καμαρώνει να πραγματοποιεί το όνειρό της.

Η Μαρίνα από μικρή πήγαινε στην κουζίνα της μαμάς της,

τράβαγε μια καρέκλα από την τραπεζαρία και κατέβαζε όλα τα μπαχαρικά από το ντουλάπι. Και δεν ήταν λίγα! Τα έβαζε με την σειρά στο τραπέζι και καθόταν εκεί ατελείωτες ώρες. Κάθε γυάλινο βαζάκι ήταν για εκείνη ένας θησαυρός. Τα άνοιγε ευλαβικά ένα ένα, τα μύριζε και τα περιεργαζόταν. Η μαμά της όταν την έβλεπε αναρωτιόταν, αλλά κατά βάθος χαιρόταν και χαμογέλαγε κρυφά.

Καθώς η Μαρίνα μεγάλωνε άρχισε να πειραματίζεται και να χρησιμοποιεί τα αγαπημένα της μπαχαρικά στα φαγητά που σιγά σιγά μάθαινε να μαγειρεύει. Παράλληλα όμως ξεκίνησε να ασχολείται και να φτιάχνει και άλλα πραγματάκια. Υπέροχες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Και πραγματικά ήταν απίστευτα. Είχε ταλέντο τελικά! Μέχρι και η γιαγιά της χρόνια μαγείρισσα, αναγνώρισε την κλίση της και σαν το παγόνι κέρναγε τις φιλενάδες της γλυκάκια όταν την επισκέπτονταν.

Η Μαρίνα μεγάλωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο. Πέρασε στην αρχιτεκτονική. Μετακόμισε σε μια μεγαλούπολη και αφιερώθηκε στα μαθήματά της. Συνέχιζε να ασχολείται με τα αγαπημένα της μπαχαρικά και γλυκά, αλλά ο χρόνος της ήταν περιορισμένος.

Τελικά ήρθε και το πολυπόθητο πτυχίο και η χαρά της ήταν απερίγραπτη. Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια επιτέλους το κράταγε στα χέρια της. Απέναντι της έβλεπε τους γονείς και συγγενείς που ήρθαν να την καμαρώσουν. Ο μπαμπάς της της έκλεισε το μάτι και η μαμά της δίπλα βουρκωμένη την χειροκροτούσε.

Όμως η Μαρίνα δεν σταμάτησε εκεί,

ήθελε να συνεχίσει. Ήθελε να έχει πολλά εφόδια ώστε να μπορέσει να βρει δουλειά σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Οι απαιτήσεις πολλές και ο ανταγωνισμός εκεί έξω τεράστιος. Και ήθελε να είναι έτοιμη. Έκανε αίτηση για μεταπτυχιακό και την δέχτηκαν. Για τα επόμενα 2 χρόνια σπούδαζε και δούλευε παράλληλα σε μια εταιρεία τηλεφωνικών πωλήσεων. Ήταν η μόνη δουλειά που μπόρεσε να βρει. Την άγχωνε αρκετά αυτό γιατί η οικονομική κρίση είχε ήδη να κάνει την εμφάνισή της. Αλλά ήλπιζε!

Απόφραξη σε κατάστημα μπαχαρικών στο Περιστερι
ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Εκείνη την εποχή γνώρισε και τον Μανώλη. Από την πρώτη στιγμή ήταν αχώριστοι. Μετά από ένα χρόνο έμειναν και μαζί. Τότε ήταν που έχασε τον μπαμπά της. Η Μαρίνα πραγματικά κατέρρευσε. Ο Μανώλης βράχος δίπλα της, της συμπαραστάθηκε και έκανε ότι μπορούσε. Ο καιρός πέρναγε και μαζί έφερε και την δεύτερη ορκωμοσία. Χάρηκε πολύ και αποφάσισε να βρει δουλειά όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Μάταια όμως. Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ. Ευτυχώς ο Μανώλης είχε αποφοιτήσει από την σχολή αστυφυλάκων και δεν είχε να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με εκείνη. Καταγόταν από ένα νησί που όταν η Μαρίνα τον πρωτογνώρισε, ενθουσιάστηκε. Πάντα ήθελε να πάει να μείνει σε ένα νησί.

Απογοητευμένη εξακολουθούσε να δουλεύει στις

τηλεφωνικές πωλήσεις γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Ώσπου από τα ατελείωτα βιογραφικά που είχε στείλει, το κινητό της χτύπησε και την κάλεσαν σε συνέντευξη. Προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε πρωί πρωί, όπως ήταν κανονισμένο το ραντεβού της. Και τελικά τα κατάφερε. Ο κόπος της, οι θυσίες και τα εφόδια που είχε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, επιτέλους έπιασαν τόπο.

Ήταν πραγματικά ευτυχισμένη. Έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά. Κουραζόταν πολύ αλλά δεν την ένοιαζε. Όλα επιτέλους ήταν υπέροχα. Επί 8 χρόνια εργαζόταν στην εταιρία. Η οικονομική κρίση ήταν πλέον εμφανής. Το βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν αυτό. Όλοι φοβόταν και αναρωτιόταν που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση. Η εταιρία άρχισε να κάνει περικοπές και όταν ο προϊστάμενος της Μαρίνας την κάλεσε στο γραφείο του, όλα τελείωσαν. Απολύθηκε μετά από τόσα χρόνια. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Γύρισε στο σπίτι της και έκλαιγε ασταμάτητα. Ο Μανώλης την βρήκε ξαπλωμένη στο πάτωμα σε άσχημη κατάσταση. Απογοητευμένη του τα εξήγησε όλα. Την καθησύχασε και της υποσχέθηκε ότι όλα θα πάνε καλά.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΣΑΚΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΣΑΚΙΑ

Ο ελεύθερος χρόνος που είχε πλέον της έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθεί και πάλι με την μεγάλη της αγάπη, τα μπαχαρικά και τα γλυκά της. Άρχισε να σκέφτεται πολύ έντονα το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα κατάστημα δικό της, αλλά χρήματα δεν υπήρχαν. Τότε θυμήθηκε περιπτώσεις ανθρώπων που δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις μέσω χρηματοδότησης από την ευρωπαϊκή ένωση. Άνοιξε τον υπολογιστή της, μπήκε στο ίντερνετ και αναζήτησε πληροφορίες και τηλέφωνα και την άκρη την βρήκε. Ονειρευόταν και αισθανόταν ζωντανή. Και όλα ήρθαν με τέτοιο τρόπο που της άνοιξαν τον δρόμο. Ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες μέσω ΕΣΠΑ να πάρει την χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο. Και τα κατάφερε.

Και τώρα στέκεται εδώ,

μέσα στο δικό της μαγαζί που μοσχοβολάει με τα πιο σπάνια και υπέροχα μπαχαρικά. Αυτό που πάντα ήθελε να κάνει. Το είχε φτιάξει πραγματικά υπέροχο. Παντού ραφάκια γύρω γύρω με γυάλινα μπουκαλάκια, παραταγμένα στην σειρά. Όπως τότε όταν ήταν μικρή που τα τοποθετούσε στο τραπέζι της κουζίνας και τα χάζευε. Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από κάθε φρούτο που υπάρχει. Εκεί μέσα οι οσμές της θύμιζαν τα παιδικά της χρόνια.

Το βράδυ θα γινόταν τα εγκαίνια. Είχε καλέσει πάρα πολύ κόσμο και θα ερχόταν και πολλοί συγγενείς και φίλοι. Είχε παραγγείλει και φαγητό από μια εταιρία catering. Όλα ήταν έτοιμα.

Ετοιμάστηκαν με τον Μανώλη και πρώτη στο μαγαζί της μπήκε η μαμά της. Εμφανώς συγκινημένη την αγκάλιασε και της ευχήθηκε καλή επιτυχία. Όσο η ώρα πέρναγε το κατάστημα γέμιζε με κόσμο και όλοι θαύμαζαν την δουλειά που είχε κάνει η Μαρίνα.

Η άμεση απόφραξη

Και ενώ όλα κυλούσαν υπέροχα, της κάνει νόημα ο Μανώλης να τον ακολουθήσει στην τουαλέτα. Αυτό που αντίκρισε όχι απλά δεν το είχε υπολογίσει, αλλά δεν της είχε ξανασυμβεί. Με κάποιο ανεξήγητο τρόπο η τουαλέτα βούλωσε και έβγαιναν νερά. Πανικοβλήθηκε, στο κατάστημα είχε τα εγκαίνια και υπήρχε πολύς κόσμος. Κοίταξε τον Μανώλη με απόγνωση και την πήραν τα κλάματα. Ο Μανώλης μπήκε στο ίντερνετ και αναζήτησε εταιρία αποφράξεων στο Περιστέρι. Κάλεσε στο τηλέφωνο την Αποφράξεις Βλάχος και ο υπάλληλος από την άλλη άκρη της γραμμής τον καθησύχασε. Τον ενημέρωσε ότι σε λίγο το συνεργείο αποφράξεων θα βρισκόταν εκεί.Απόφραξη σε κατάστημα

Και όντως έτσι και έγινε. Μέσα σε λίγη ώρα από το τηλεφώνημα ο υπάλληλος της Αποφράξεις Βλάχος είχε φτάσει. Και ενώ φαινόταν απλά ότι η λεκάνη είχε βουλώσει τα πράγματα ήταν λίγο πιο περίπλοκα. Όπως ενημερώθηκε από τον αρμόδιο τεχνικό τα φρεάτια της αποχέτευσης ήταν βουλωμένα. Της πρότεινε τον καθαρισμό της αποχέτευσης και έτσι και έγινε. Χωρίς την παραμικρή ενόχληση στους καλεσμένους, ο τεχνικός έκανε τον καθαρισμό και όλα και πάλι ήταν φυσιολογικά. Η Μαρίνα τον ευχαρίστησε και πάλι και υποσχέθηκε ότι θα καλέσει για να κανονίσουν και την απολύμανση στο κατάστημά της στο Περιστέρι. Το έλεγε και δεν το πίστευε! Η Αποφράξεις Περιστέρι έκανε το θαύμα της.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και η Μαρίνα με τον Μανώλη ήταν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ!Απόφραξη σε κατάστημα