ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΤΟΥΑΛΕΤΑ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πατήστε την αντίστοιχη αποχέτευση για να μεταβείτε στις πληροφορίες που την αφορούν

Αποχετεύσεις και πληροφορίες για την ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος στο σπίτι αλλά και σε κάθε κτίριο, ο οποίος άπτεται θεμάτων ατομικής υγιεινής. Ένας τόσο ευαίσθητος τομέας της ζωής μας απαιτεί διαρκή και πλήρη λειτουργικότητα. Οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να αποδιοργανώσει την καθημερινότητα, τις προγραμματισμένες εξόδους ή τις εκδηλώσεις στο χώρο σας. Ακόμη περισσότερο, θα μπορούσε να αλλοιώσει την εικόνα της επιχείρησής σας ή την ομαλότητα στη ροή εργασιών σας.

Σε αυτή τη σελίδα συλλέξαμε χρήσιμες πληροφορίες για το δωμάτιο του μπάνιου (τουαλέτα) που καλό είναι να γνωρίζετε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιο βούλωμα. Φυσικά, σε οποιαδήποτε περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» είναι πάντα δίπλα σας, έτοιμη να επέμβει όλο το 24ωρο.

ΛΕΚΑΝΗ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΛΕΚΑΝΗ

Επαγγελματική απόφραξη λεκάνης

Οι βουλωμένες λεκάνες τουαλέτας μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα και θα μπορούσαν να συμβούν για διάφορους λόγους. Ορισμένα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν αμέσως, ενώ άλλα μπορεί να απαιτούν μια λεπτομερέστερη διαδικασία προτού τα πράγματα μπορέσουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, εμείς στην «Αποφράξεις Βλάχος» προσφέρουμε προσιτές και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα της αποχέτευσης.

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΛΕΚΑΝΗ

Πως να αντιμετωπίσετε τη βουλωμένη λεκάνη

Η λεκάνη της τουαλέτας είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βουλώσει είτε από κακή χρήση, είτε από λάθος, είτε από τη φθορά του χρόνου. Καλό είναι να γνωρίζετε κάποιες βασικές κινήσεις έτσι ώστε, ακόμα κι αν είναι επίμονο το βούλωμα, να μπορείτε τουλάχιστον να ελέγξετε αρχικά τη δύσκολη κατάσταση μιας βουλωμένης λεκάνης. Τα βήματα που απαιτούνται για να ξεβουλώσετε μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας είναι:

Λεκάνη με ακαθαρσίες

Όλοι κάποια στιγμή μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας από κόπρανα και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Το να δείτε κόπρανα να επιπλέουν στη λεκάνη της τουαλέτας και να μη φεύγουν ίσως να οφείλεται σε φραγμένο σωλήνα της αποχέτευσής σας.

Ξεβούλωμα λεκάνης με coca cola

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το αναψυκτικό coca – cola περιέχει φωσφορικό οξύ. Ίσως, όμως να μη γνωρίζετε ότι η ικανότητα που έχει το φωσφορικό οξύ που περιέχει αυτό το αναψυκτικό, μπορεί να αποφράξει την τουαλέτα σας. Έχει τη δύναμη να ξεβουλώσει τους σωλήνες της αποχέτευσης σε λίγο χρόνο.

ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑς- ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πως να τοποθετείτε σωστά το χαρτί υγείας στο μπάνιο σας;

Είναι πραγματικά μία από τις πιο σπουδαίες (αν όχι η σπουδαιότερη) συζητήσεις για το χαρτί υγείας τουαλέτας! Οι συγκάτοικοι και τα παντρεμένα ζευγάρια συχνά τσακώνονται εξαιτίας αυτού. Και έχει μια καταπληκτικά μεγάλη γκάμα αναφορών στο Wikipedia (μιλάμε για πάνω από 130 άρθρα παγκοσμίως σε διάφορες γλώσσες). Αλλά ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κρεμάσετε ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας;

ΝΙΠΤΗΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΝΙΠΤΗΡΑΣ

Επαγγελματική απόφραξη νιπτήρα

Είναι γεγονός ότι οι αποχετεύσεις καταλήγουν βρώμικες και φραγμένες με την πάροδο του χρόνου και εάν δε βρείτε σύντομα τη λύση αυτού του προβλήματος, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις εγκαταστάσεις της αποχέτευσης του νιπτήρα στο μπάνιου. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεβουλώσετε το νιπτήρα μπάνιου είναι μέσω επαγγελματικών υπηρεσιών αποφράξεων αποχετεύσεων.

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΝΙΠΤΗΡΑΣ

Πως να ξεβουλώσετε το νιπτήρα

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε με 4 απλούς τρόπους να αποφράξετε το νιπτήρα σας. Αν καμία από αυτές τις τεχνικές δεν έχει αποτέλεσμα τότε ίσως το βούλωμα να είναι πιο βαθιά ή και πιο έντονο. Μην κάνετε κινήσεις για τις οποίες δεν είστε σίγουροι γιατί μπορεί να επιδεινώσετε το υπάρχον πρόβλημα. Μπορείτε να μας καλέσετε και να μιλήσετε με ένα τεχνικό αποχετεύσεων ώστε να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

ΜΠΑΝΙΕΡΑ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΜΠΑΝΙΕΡΑ

Επαγγελματική απόφραξη μπανιέρας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθυγιεινό από μία μπανιέρα που γεμίζει με νερό γιατί η μπανιέρα δε στραγγίζει. Αυτό σημαίνει ότι όλη η βρωμιά, τα μικρόβια και τα υπολείμματα σαπουνιού που προσπαθήσατε να καθαρίσετε, αφήνονται απλώς να λιμνάζουν. Το στάσιμο νερό από την αποχέτευση της μπανιέρας που δε λειτουργεί σωστά θα κάνει επίσης την μπανιέρα σας βρώμικη και αηδιαστική πολύ γρήγορα. Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» είναι κοντά σας, όσο ένα τηλεφώνημα!

Οδηγίες για ξεβούλωμα μπανιέρας

Όταν έρθει η στιγμή που αρχίζει και βουλώνει η μπανιέρα, η πρώτη σκέψη σας, ίσως είναι να καλέσετε έναν ειδικό τεχνικό αποφράξεων. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που το πρόβλημα της φραγής δεν είναι επιφανειακό ή είναι επίμονο και πολύπλοκο. Όταν όμως το φράξιμο είναι στην επιφάνεια τότε αν έχετε λίγο χρόνο και διάθεση θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε το ξεβούλωμα μπανιέρας μόνοι σας.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Εύκολοι τρόποι για να ξεβουλώσετε την ντουζιέρα σας

Εάν παρατηρήσετε, όταν κάνετε ντους, ότι το νερό κοντά στην οπή αποστράγγισης της ντουζιέρας σας δημιουργεί μια μικρή λίμνη, αντί να φεύγει με ευκολία, τότε έχετε πρόβλημα στην αποχέτευση της ντουζιέρας σας. Μια φραγμένη αποχέτευση πρέπει να επισκευάζεται γρήγορα πριν γίνει μεγαλύτερο το πρόβλημα και δημιουργήσει ανάγκη επισκευών και σε άλλα αποχετευτικά σημεία του σπιτιού σας. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς να αποφράξετε την αποχέτευση της ντουζιέρας σας με διάφορες μεθόδους που είναι απλές.

ΣΙΦΩΝΙΟ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΣΙΦΩΝΙ

Επαγγελματική απόφραξη σιφωνίου

Σιφώνι γενικότερα θεωρείται ο μηχανισμός που αποτελείται από ένα σωλήνα σε σχήμα U, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα (το νεροχύτη ή μέσα στη λεκάνη) και χρησιμεύει για την αποφυγή της εισαγωγής της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος μέσα στο σπίτι. Σιφώνι επίσης είναι το υδραυλικό σύστημα που βρίσκεται στο πάτωμα (πατοσίφωνο), στο οποίο καταλήγουν τα νερά και χρησιμεύει για την αποστράγγιση νερών από το πάτωμα.

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΣΙΦΩΝΙ

Βουλωμένο σιφώνι, τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι αποχετευτικές εγκαταστάσεις νέας τεχνολογίας καθιστούν το αποχετευτικό σύστημα λιγότερο επιρρεπές σε βουλώματα, αλλά όταν τύχει να αντιμετωπίσετε βούλωμα δεν είναι πάντα εφικτό να βρείτε και από πού προέρχεται. Ένα ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και απαιτεί κάποια ικανότητα για την επίλυσή του πέρα από τις συμβατικές μεθόδους απόφραξης.

Σιφώνι δαπέδου – Πληροφορίες και τρόποι ξεβουλώματος

Ο ρόλος της αποχέτευσης δαπέδου είναι να αποστραγγίζει τα στάσιμα νερά από το δάπεδο. Συνήθως η αποχέτευση είναι στρογγυλή, αλλά υπάρχουν και αποχετεύσεις σε διάφορα σχήματα π.χ. τετράγωνες αποχετεύσεις ή αν πρόκειται για κτίριο με μακριές λωρίδες. Το βούλωμα στην αποχέτευση του δαπέδου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε 6 μεθόδους για να αποφράξετε την αποχέτευση του δαπέδου σας, που πιστεύουμε πως θα σας βοηθήσουν αρκετά για να το κάνετε μόνοι σας και με το σωστό τρόπο.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ

Καθαρισμός μπάνιου με φυσικά μέσα

Η φύση μας προσφέρει τα καλύτερα, φθηνότερα και αποτελεσματικότερα υλικά για καθαριότητα. Είναι οι καλύτερες επιλογές ειδικά για την υγεία μας αλλά και για το επιβαρυμένο πλέον περιβάλλον. Το μπάνιο, καθώς είναι ένας χώρος που επισκεπτόμαστε αρκετές φορές την ημέρα, και καθώς μαζεύει αρκετά βακτήρια καλό είναι να το καθαρίζουμε συχνά.

Υγρασία στο μπάνιο

Το πιο επιρρεπές δωμάτιο του σπιτιού για συμπύκνωση υγρασίας είναι το μπάνιο. Αυτό είναι λογικό να γίνει καθώς παράγεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας όταν κάνετε ένα καυτό μπάνιο ή ντους. Έτσι όταν το μπάνιο δεν αερίζεται καλά, ο υγρός αέρας που έχει σχηματιστεί σε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου θα συμπυκνωθεί και μπορεί να δημιουργήσει μούχλα.

ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

Άσχημες μυρωδιές από το μπάνιο

Μπαίνοντας στο μπάνιο εντοπίζετε μια περίεργη μυρωδιά λυμάτων και δεν μπορείτε να προσδιορίσετε από πού βγαίνει. Προσπαθείτε να προσδιορίσετε αν η δυσάρεστη μυρωδιά έρχεται από τη λεκάνη της τουαλέτας, το νιπτήρα του μπάνιου, την αποχέτευση της μπανιέρας, ή την αποχέτευση του δαπέδου.

Λύματα και ακαθαρσίες στο σπίτι

Υπερχείλιση λυμάτων μπορεί να συμβεί στο σπίτι ως αποτέλεσμα κατεστραμμένων ή φραγμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων, αντίστροφης ροής από το αποχετευτικό σύστημα, κατεστραμμένης σηπτικής δεξαμενής ή ως αποτέλεσμα πλημμύρας που περιέχει λύματα. Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε.

ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Αντιμετώπιση και πρόληψη από τη μούχλα στο μπάνιο

Το πιο επιρρεπές δωμάτιο του σπιτιού για συμπύκνωση υγρασίας είναι το μπάνιο. Αυτό είναι λογικό να γίνει καθώς παράγεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας όταν κάνετε ένα καυτό μπάνιο ή ντους. Έτσι όταν το μπάνιο δεν αερίζεται καλά, ο υγρός αέρας που έχει σχηματιστεί σε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου θα συμπυκνωθεί και μπορεί να δημιουργήσει μούχλα. Σε μικρή ποσότητα η μούχλα δεν είναι βλαβερή, όμως αν παραμείνει και επεκταθεί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας όπως αναπνευστικές και δερματικές παθήσεις. Μπορείτε να αποτρέψετε τη συμπύκνωση υδρατμών στο μπάνιο σας μειώνοντας την ποσότητα υγρασίας διαβάζοντας αυτό το άρθρο.