ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ. Ο σκουπιδοφάγος του νεροχύτη της κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και φυσικά όπως όλα τα εργαλεία μπορεί να πάθει βλάβη. Η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι το βούλωμα που μπορεί να γίνει αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα ο νεροχύτης της κουζίνας να καταστεί προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Οι αιτίες που μπορεί να βουλώσει ο σκουπιδοφάγος είναι διάφορες. Ίσως, από κάποιο σκληρό τρόφιμο (π.χ. κόκκαλο) που κατάφερε να εισχωρήσει μέσα, ή από διάφορα υπολείμματα τροφίμων που παραμένουν μέσα στο σκουπιδοφάγο με την πάροδο του χρόνου ή ακόμα κι από κάποιο αντικείμενο (π.χ. ένα μικρό παιχνίδι). Όμως θα μπορούσε να ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ κι από τις λεπίδες που περιλαμβάνει ο σκουπιδοφάγος κατασκευαστικά, ή από λεπίδες που βρίσκονται μέσα στην αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τους λόγους που βουλώνει ένας σκουπιδοφάγος, πώς να τον ξεβουλώσετε καθώς και τους τρόπους που θα προλάβετε την επανεμφάνιση βουλώματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ξεβούλωμα του σκουπιδοφάγου έχει διαφορετική διαδικασία από το ξεβούλωμα της αποχέτευσης.

Τι προκαλεί βούλωμα στον σκουπιδοφάγο

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ – ΑΙΤΙΕΣ

Όταν γνωρίζετε το λόγο που ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ σας θα είστε σε θέση να επιλύσετε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα. Ένας από τους λόγους που μπορεί να βουλώσει ο σκουπιδοφάγος, είναι ο όγκος των τροφίμων, όμως αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος.

Λάθος υπολείμματα τροφών

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκουπιδοφάγων έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι αυτό το μηχάνημα μπορεί να αλέσει τα πάντα. Όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τι δεν αλέθει εύκολα ο σκουπιδοφάγος: Τα μεγάλα κόκαλα, τα κουκούτσια, τα καλαμποκάλευρα, οι σπόροι και τα παγάκια είναι υλικά που δεν χειρίζεται με ευκολία ο σκουπιδοφάγος.

Ποια υλικά τυλίγονται γύρω από τις λεπίδες του και τον δυσκολεύουν: Οι λεπτές λωρίδες από σέλινο, ο κορμός από σπαράγγια, τα ζυμαρικά, οι φλούδες από καλαμπόκι, το μαρούλι, οι φλούδες της μπανάνας κ.ά. παρεμφερή υπολείμματα τροφίμων, εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του σκουπιδοφάγου.

Τι άλλο μπορεί να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία του: Τα λίπη γενικά όπως το λάδι, ή το βούτυρο εισχωρώντας στον σκουπιδοφάγο σκληραίνουν και δημιουργούν μάζα. Έτσι βουλώνουν την αποχέτευση του σκουπιδοφάγου. Ακόμα, οι κόκκοι του καφέ και τα τσόφλια των αυγών μπορεί να εισχωρήσουν σε σημεία του σκουπιδοφάγου που δεν πρέπει και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του. Ακόμα, τα αμυλούχα τρόφιμα, όπως π.χ. τα φασόλια και οι φλούδες της πατάτας λειτουργούν όπως το λίπος όταν σκληρύνουν. Γίνονται μάζα και φράζουν τον σκουπιδοφάγο.

Υπερβολική φόρτωση τροφών στην απόρριψη του σκουπιδοφάγου

Είναι γεγονός ότι ο σκουπιδοφάγος δεν μπορεί να χειριστεί εύκολα μεγάλη ποσότητα τροφών. Η μεγάλη πίεση που θα δημιουργηθεί για να ανταπεξέλθει θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του, και ίσως αρχίσει να βουίζει δείχνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα ή ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ σας μπορείτε με ένα φακό να δείτε από πάνω και αν δεν αλέθει τα τρόφιμα, δηλαδή αν αυτά παραμένουν στάσιμα, τότε έχει πρόβλημα. Ή μπορεί ακόμα να δείτε να ανεβαίνουν στο νεροχύτη νερά μαζί με φαγητά.

Όταν τοποθετείτε μεγάλη μάζα τροφίμων στον σκουπιδοφάγο σας δεν του δίνετε τη δυνατότητα να κάνει σωστά την άλεση και ένα μέρος αυτών των τροφίμων αναγκαστικά θα εισχωρήσει σε σημεία του σκουπιδοφάγου που δεν πρέπει, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βουλώνει ή και να χαλάσει το ηλεκτρικό κύκλωμα του σκουπιδοφάγου.

Αντικείμενα αντί τροφίμων

Ο σκουπιδοφάγος δεν πρέπει και δεν μπορεί να αλέσει τίποτα άλλο πέραν των τροφίμων. Εάν πέσουν μέσα αντικείμενα και έρθουν σε επαφή με τον σκουπιδοφάγο κατά τη λειτουργία του, ή χωρίς να το έχετε καταλάβει, τότε θα δημιουργήσουν φραγή και θα χαλάσουν τον σκουπιδοφάγο σας. Μικρά αντικείμενα όπως π.χ. ένα δαχτυλίδι, κομμάτι από αλουμινόχαρτο, ένα μικρό πλαστικό παιχνίδι, μικρά κομμάτια από πανιά κ.ά. δημιουργούν πρόβλημα στη συσκευή σας.

Τα μικρά κλαδιά από λουλούδια, το χαρτί, το αλουμινόχαρτο κ.ά. μπορεί να κόβονται από τον σκουπιδοφάγο όμως συμβάλλουν αρκετά στο φράξιμό του καθώς οι υγρές μάζες που δημιουργούνται από αυτά τα υλικά δεν είναι εύκολο να φύγουν προς την αποχέτευση. Σε περίπτωση που κολλήσουν στον αγωγό, θα εμποδίσουν οτιδήποτε άλλο να φύγει προς την αποχέτευση. Ακόμα το ύφασμα, το πλαστικό, τα κομμάτια από σφουγγάρι μπορεί να κολλήσουν στις λεπίδες της πτερωτής του σκουπιδοφάγου με αποτέλεσμα να μην αλέθει όπως πρέπει.

Δεν καθαρίζονται τα υπολείμματα των τροφών μετά τη χρήση του σκουπιδοφάγου

Όταν έχετε τελειώσει με το άλεσμα των τροφών μην κλείνετε κατευθείαν τη λειτουργία του σκουπιδοφάγου, καθώς ακόμα έχει μέσα υπολείμματα τροφών τα οποία πρέπει να φύγουν για να είναι καθαρός και να λειτουργήσει όπως πρέπει την επόμενη φορά. Εάν κλείνετε κατευθείαν τον σκουπιδοφάγο, τότε μαζεύονται μέσα στη συσκευή απόβλητα, τα οποία συσσωρεύονται και εμποδίζουν τη σωστή ροή του νερού.

Για καλύτερη λειτουργία, μετά το άλεσμα του σκουπιδοφάγου, αφήστε τον αναμμένο και αφήστε για περίπου 1 λεπτό το νερό να τρέξει για να φύγουν τα υπολείμματα των τροφών που έχουν αλεστεί και έχουν κολλήσει μέσα στο μηχάνημα. Μόλις το κάνετε αυτό απενεργοποιήστε τη συσκευή.

Θερμοκρασία νερού που πέφτει στον σκουπιδοφάγο

Έχει ιδιαίτερη σημασία η θερμοκρασία του νερού για τον καθαρισμό του σκουπιδοφάγου. Δεν πρέπει να είναι ζεστό, αλλά χλιαρό ή κρύο. Το ζεστό νερό απλώνει λίπη, και τα λάδια γύρω από την απόρριψη και μέσα στους σωλήνες της αποχέτευσης. Όταν τα λάδια και τα λίπη στεγνώσουν στερεοποιούνται και δημιουργούν μάζα που με μεγάλη ευκολία γίνεται βούλωμα.

Πώς να ξεβουλώσετε και να καθαρίσετε τον σκουπιδοφάγο

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δε συνιστάται να χρησιμοποιείτε υγρά καθαριστικά αποχέτευσης για τον σκουπιδοφάγο διότι είναι σκληρά καθαριστικά και μπορεί να διαβρώσουν τα πλαστικά και τα ελαστικά τμήματα της μονάδας, αλλά και το προστατευτικό εκτόξευσης.

Να απενεργοποιείτε πάντα τον σκουπιδοφάγο από το ρεύμα πριν τον καθαρισμό για να μπορείτε να ρίξετε νερό και να μη βάζετε ποτέ το χέρι σας μέσα στο μονάδα του σκουπιδοφάγου ακόμα κι αν αυτός είναι απενεργοποιημένος καθώς οι λεπίδες του μπορεί να σας τραυματίσουν.

Ο καθαρισμός του σκουπιδοφάγου έχει διαφορετική διαδικασία από τον καθαρισμό της βουλωμένης αποχέτευσης. Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τις τεχνικές ελέγχου και καθαρισμού του σκουπιδοφάγου σας. Αφού εφαρμόσετε τις κατωτέρω τεχνικές καλό θα είναι πριν ενεργοποιήσετε τον σκουπιδοφάγο σας να τον αφήνετε να κρυώσει ούτως ώστε να αποφύγετε την υπερθέρμανσή του.

Χειροκίνητος έλεγχος

Αρχικά θα πρέπει να κοιτάξετε εσωτερικά της αποχέτευσης του σκουπιδοφάγου για να δείτε τι προκαλεί το βούλωμα. Θα χρειαστείτε φακό, πένσα ή μια μακριά λαβίδα για να μπορέσετε να τραβήξετε τα σκουπίδια ή υπολείμματα τροφών που θα βρείτε εσωτερικά. Απλώς ανοίξτε το φακό για να έχετε καλή ορατότητα και τραβήξτε με την πένσα ή τη λαβίδα σας ό,τι υπολείμματα βρείτε στην αποχέτευση.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Ένας φυσικός συνδυασμός δύο προϊόντων που κάνουν εξαιρετική δουλειά, είναι η σόδα μαζί με το ξύδι. Αυτά τα δύο συστατικά μόλις ενωθούν δημιουργούν μια φυσική αντίδραση, και μπορούν να καθαρίσουν και να απολυμάνουν αποτελεσματικά την περιοχή που θέλετε. Είναι εξαιρετικά προϊόντα για την απομάκρυνση του λίπους και του λαδιού αλλά και για τυχόν δυσοσμία στον σκουπιδοφάγο.

  • Αρχικά ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση του σκουπιδοφάγου.
  • Στη συνέχεια ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι από πάνω.
  • Αφήστε τα υλικά να δράσουν για 20 λεπτά.
  • Τέλος, ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό για να φύγουν τα υπολείμματα τροφών που έχουν μείνει κάτω από το σωλήνα.

Βεντούζα

Η βεντούζα μπορεί να διώξει το βούλωμα προς την αποχέτευση λειτουργώντας με την πίεση που δημιουργείτε με το χέρι σας, καθώς σπρώχνετε προς τα κάτω και προς τα πάνω συνεχόμενα. Αυτή η κίνηση γίνεται έντονα και συνεχόμενα ούτως ώστε να χαλαρώσει το βούλωμα.

  • Τοποθετήστε τη βεντούζα ακριβώς στο στόμιο της αποχέτευσης.
  • Καλύψτε τη διπλανή αποχέτευση του νεροχύτη σας με μια τάπα.
  • Ρίξτε τόσο νερό στο νεροχύτη, ώστε να καλυφθεί η φλάντζα της βεντούζας σας.
  • Ξεκινήστε πιέζοντας κάτω – πάνω τη βεντούζα συνεχόμενα μέχρι να χαλαρώσει το βούλωμα.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή αρκετές φορές αν χρειάζεται.
  • Κατόπιν ανοίξτε ξανά το φακό σας για να ελέγξετε για τυχόν αντικείμενα στην αποχέτευση.
  • Εάν η αποχέτευση δεν έχει κάποιο αντικείμενο τότε ανοίξτε το κρύο νερό να τρέξει για να δείτε αν ρέει κανονικά.

Εξαγωνικό κλειδί (allen) ή ξύλινη ράβδος

Αν η αποχέτευση του σκουπιδοφάγου σας έχει στο κάτω μέρος της μια εξάγωνη τρύπα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξαγωνικό κλειδί, το γνωστό Άλεν σε σχήμα L. Ίσως το έχετε ήδη, καθώς πολλές φορές όταν αγοράζετε έναν σκουπιδοφάγο είναι μαζί και το κλειδί αυτό.

Στις οδηγίες χρήσης του σκουπιδοφάγου θα δείτε πού ακριβώς είναι το σημείο της εξάγωνης τρύπας της αποχέτευσης του σκουπιδοφάγου, και πού ακριβώς πρέπει να τοποθετήσετε το εξαγωνικό κλειδί. Θα πρέπει να εφαρμόσετε το εξαγωνικό κλειδί στην εξάγωνη οπή στο εξωτερικό της απόρριψης σκουπιδιών μέχρι να είστε σίγουροι ότι ταιριάζει απόλυτα.

Στη συνέχεια, μετακινήστε το εξάγωνο κλειδί δεξιόστροφα και αριστερόστροφα τέσσερις ή πέντε φορές μέχρι οι λεπίδες να περιστρέφονται ελεύθερα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Εάν οι λεπίδες μπορούν να περιστρέφονται ελεύθερα και προς τις δύο κατευθύνσεις, το βούλωμα έχει φύγει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπολείμματα του βουλώματος με πένσα ή με τη λαβίδα.

Εάν ο σκουπιδοφάγος σας δεν έχει εξάγωνη τρύπα μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη ράβδο. Τοποθετήστε την ξύλινη ράβδο μέσα στην αποχέτευση του σκουπιδοφάγου, ανάμεσα στις λεπίδες και στη συνέχεια μετακινήστε την μπρος – πίσω μέχρι οι λεπίδες να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε την πένσα ή τη λαβίδα σας για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα που υπάρχουν.

Καλέστε έναν τεχνικό

Ένας τεχνικός μπορεί να αφαιρέσει το βούλωμα στον σκουπιδοφάγο σας με ευκολία, καθώς έχει τις γνώσεις να τον απεγκαταστήσει και να τον επαναγκαταστήσει. Πέραν τούτου θα εξερευνήσει και θα καθαρίσει και τις περιμετρικές σωληνώσεις του σκουπιδοφάγου και ειδικά την κυρίως σωλήνωση, δηλαδή την παγίδα Ρ, η οποία βρίσκεται προσαρτημένη στην αποχέτευση του σκουπιδοφάγου σας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και ανάλογο κόστος, οπότε θα πρέπει να είναι και η τελική σας επιλογή, αν έχετε δοκιμάσει τις τεχνικές που αναφέραμε και δεν καταφέρατε να αποφράξετε τον σκουπιδοφάγο με επιτυχία.

Προλάβετε το βούλωμα του σκουπιδοφάγου για να μη χρειαστεί επιδιόρθωση

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ

Μπορείτε να αποφύγετε τις ανωτέρω διαδικασίες απόφραξης του σκουπιδοφάγου σας, αν ακολουθήσετε προληπτικά μέτρα. Για να αποφύγετε τα βουλώματα του σκουπιδοφάγου σας μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές:

  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του σκουπιδοφάγου. Βρείτε τη λίστα με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να μπει μέσα στη μονάδα. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες κατά γράμμα.
  • Να είστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα που θα μπουν στον σκουπιδοφάγο. Μην πετάτε κόκκαλα, κουκούτσια, φλούδες, καλαμπόκι και τέτοιου είδους τροφές μέσα στον σκουπιδοφάγο. Πετάξτε τα στον κάδο απορριμμάτων. Ακόμα μην πετάτε λάδια και γενικά βούτυρα μέσα στον νεροχύτη που βρίσκεται ο σκουπιδοφάγος σας. Συγκεντρώστε όλα τα λιπαρά σε ένα δοχείο και πετάξτε τα στα σκουπίδια. Μην πετάτε τίποτα άλλο εκτός από τρόφιμα στον σκουπιδοφάγο.
  • Τοποθετήστε ένα σιφώνι στο νεροχύτη που βρίσκεται ο σκουπιδοφάγος. Το σιφώνι μπορεί να συγκρατήσει τα σωματίδια τροφής, τα κόκκαλα, τα κουκούτσια, τους σπόρους και τις φλούδες πριν εισέλθουν στον σκουπιδοφάγο, ώστε να μην χρειάζεται να εξετάζετε κάθε τι που μπαίνει μέσα.
  • Ψιλοκόψτε τα υπολείμματα φαγητού πριν τα ρίξετε στον σκουπιδοφάγο. Ο σκουπιδοφάγος δεν έχει τόση δύναμη για να χειριστεί μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων τροφής. Όταν τεμαχίζετε τα μεγάλα κομμάτια φαγητού πριν τα ρίξετε μέσα στον σκουπιδοφάγο γίνεται πιο εύκολα και η άλεση από το μηχάνημα.
  • Τροφοδοτήστε τον σκουπιδοφάγο με αργό ρυθμό. Ρίχνετε μικρή ποσότητα φαγητού κάθε φορά στον σκουπιδοφάγο, περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού. Αφήστε το μηχάνημα να απορρίψει τα απόβλητα πριν τροφοδοτήσετε την επόμενη μικρή παρτίδα. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να αδειάσει ο νεροχύτης σας. Αυτή η διαδικασία είναι πιο αργή, αλλά δεν κουράζει το μηχάνημα.
  • Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να ξεπλύνετε τον σκουπιδοφάγο μετά τη χρήση. Μετά τη χρήση, ρίξτε κρύο νερό στην αποχέτευση του σκουπιδοφάγου για ένα λεπτό. Το κρύο νερό ξεπλένει τα υπολείμματα τροφών που έχουν κολλήσει στις λεπίδες και μέσα στη μονάδα της αποχέτευσης. Διατηρεί επίσης τους σωλήνες αποστράγγισης καθαρούς και διατηρεί τις λεπίδες λιπασμένες. Όσο το νερό τρέχει ρίξτε υγρό σαπούνι πιάτων ή αν θέλετε να έχετε μυρωδιά φρεσκάδας ρίξτε στον σκουπιδοφάγο φλούδες λεμονιού ή φλούδες από κάποιο εσπεριδοειδές.
  • Χρησιμοποιείτε συχνά τον σκουπιδοφάγο. Η μη συχνή χρήση του σκουπιδοφάγου είναι το ίδιο βλαβερή με την τοποθέτηση μεγάλης ποσότητας τροφής. Με το πέρασμα του χρόνου το μηχάνημα θα σκουριάσει και θα διαβρωθεί. Έτσι όταν θα τον ανοίξετε για να δουλέψει το μηχάνημα θα παγώνει. Επομένως, κάθε τόσο αν  δεν τον χρησιμοποιείτε, ανοίξτε το κρύο νερό να τρέξει και αφήστε τη μονάδα να λειτουργήσει για 30 δευτερόλεπτα.

Καταπολεμήστε το βούλωμα με τα κατάλληλα προϊόντα

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ – ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Τα κατάλληλα αξεσουάρ είναι απαραίτητα για την πρόληψη μελλοντικών βουλωμάτων στον σκουπιδοφάγο σας. Ένα καλό σουρωτήρι είναι σημαντικό για την αποφυγή βουλώματος. Το φαρδύ καλάθι του φίλτρου νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα συγκρατεί τα τρόφιμα χωρίς να σταματά τη ροή του νερού. Το κέντρο του κοίλου κυλίνδρου κάνει εύκολη τη μεταφορά των απορριμμάτων τροφίμων, το άδειασμα των υπολειμμάτων τροφίμων και την επανατοποθέτηση του φίλτρου. Η βεντούζα τείνει να φέρνει σκουπίδια προς την άλλη αποχέτευση, επομένως μια σωστή τάπα νεροχύτη είναι απαραίτητη ώστε τίποτα να μην εισέρχεται στο λάθος σωλήνα νεροχύτη.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟ – FAQ

Ένα φράξιμο σκουπιδοφάγου θα μπορούσε να συμβεί για διάφορους λόγους – αλλά γενικά συμβαίνει όταν αντικείμενα εμποδίζουν τις λεπίδες της πτερωτής ή φράζουν την αποχέτευση της συσκευής. Όταν συμβεί αυτό, η αποχέτευση είναι πιθανό να δημιουργήσει υπερχείλιση, οδηγώντας σε διαρροές νερού κάτω από το νεροχύτη σας και άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας.

Το φράξιμο συμβαίνει λόγω δυσλειτουργίας πλαστικών εξαρτημάτων ή εξαρτημάτων κακού κινητήρα, μπλοκαρισμένων πτερωτών, συντριμμιών στους σωλήνες και υπερβολικής ποσότητας τροφίμων που έχει κολλήσει μέσα στο σκουπιδοφάγο.

Όχι. Οι σκουπιδοφάγοι δε χρειάζεται να αδειάσουν. Εκτός εάν έχετε κάποιο είδος απόφραξης ή λειτουργικού / μηχανικού προβλήματος με τη συσκευή. Ο σκουπιδοφάγος δεν πρέπει ποτέ να αδειάσει. Αντ’ αυτού, τα απόβλητα τροφίμων αλέθονται και αποστέλλονται με νερό, το οποίο θα πρέπει να τρέχει κατά τη λειτουργία του

Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα συστήματα αποχέτευσης όταν δε χρησιμοποιείται σωστά.

Οι σκουπιδοφάγοι μπορούν να προκαλέσουν υπερχειλίσεις με την πάροδο του χρόνου, επειδή η γραμμή αποβλήτων ή το σιφώνι επικαλύπτεται και τελικά παρεμποδίζεται με απόβλητα τροφίμων. Εάν ο σκουπιδοφάγος σας αποστραγγίζεται πολύ αργά ή καθόλου, το πρόβλημα είναι πιθανότατα στο σιφώνι – το υδραυλικό εξάρτημα σχήματος U που βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.

Αν θέλετε να λύσετε οριστικά τα προβλήματα στα αποχετευτικά συστήματα του σπιτιού σας καλέστε μας. Έχουμε τη λύση για κάθε αποχετευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.