ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ. Η εταιρεία μας είναι απ’ τις πιο ειδικευμένες εταιρείες στις αποφράξεις υδρορροών και αποφράξεις παντός τύπου. Δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1978 και διαθέτει την εμπειρία και τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα ώστε να δρα με ακρίβεια και ταχύτητα, λύνοντας κάθε πρόβλημα απόφραξης που αντιμετωπίζετε.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» διαθέτει μία ομάδα από καταρτισμένους και εξειδικευμένους τεχνικούς που είναι ειδικοί στις αποχετεύσεις. Χειριζόμαστε κάθε αποχετευτικό πρόβλημα χρησιμοποιώντας τον πιο προηγμένο εξοπλισμό που διατίθεται, κρατώντας την εταιρεία μας στην κορυφή του κλάδου των αποχετεύσεων στις αποφράξεις υδρορροών και στις αποφράξεις παντός τύπου.

Κάθε φορά που έρχεται καταιγίδα κατεβαίνει μεγάλος όγκος νερού. Τι μπορεί όμως να συμβεί όταν σε μια τέτοια περίπτωση βουλώσουν οι υδρορροές σας; Εάν οι υδρορροές σας πλημμυρίζουν ακόμα και με μια μικρή βροχόπτωση τότε έχετε μια ένδειξη ότι χρειάζεστε καθαρισμό υδρορροών από επαγγελματίες. Η απόφραξη των αποχετεύσεων των υδρορροών είναι ένα «αναγκαίο κακό» για όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Πολλοί παραμελούν να διορθώσουν τα προβλήματα όταν αυτά αρχίζουν να εμφανίζονται, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα του αποχετευτικού συστήματος αλλά και ενδεχόμενες φθορές των δομικών στοιχείων του κτιρίου.

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις υδρορροών είναι δύσκολες και επικίνδυνες για να αντιμετωπιστούν. Όταν βρίσκεστε σε τρομερή ανάγκη για απόφραξη και δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, καλέστε έναν εμπειρογνώμονα τεχνικό αποχέτευσης της «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ». Θα στείλουμε έναν από τους έμπειρους τεχνικούς μας άμεσα και το πρόβλημά σας λύθηκε!

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΑ ΛΟΥΚΙΑ ΑΜΕΣΑ

Οι υδρορροές είναι ένα αρκετά σημαντικό μέρος της δομικής ακεραιότητας ενός σπιτιού. Λόγω του ότι δεν είναι ένα εμφανές κομμάτι του συνόλου του σπιτιού, συνήθως περνούν απαρατήρητες και δεν ελέγχονται με τη συχνότητα που θα έπρεπε. Έτσι όταν οι υδρορροές βουλώσουν ή σπάσουν, αρκετά σοβαρά προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν, από δομικές ζημιές αλλά και υγρασία στάσιμη η οποία δημιουργεί προβλήματα υγείας αλλά και καταστροφές στο οικοδόμημα. Συνεπώς, η σωστή συντήρηση των υδρορροών είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη σωστή λειτουργία της κατοικίας σας καθώς η αποκατάσταση των υδρορροών είναι αρκετά δαπανηρή εργασία.

Τι προκαλεί τις κατεστραμμένες ή φραγμένες υδρορροές

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΑΤΟΣ

Για να μη φτάσετε στο σημείο επισκευής υδρορροών καλό είναι να γνωρίζετε πως οι καθαρές υδρορροές είναι λιγότερο επιρρεπείς σε βουλώματα από τις παραμελημένες. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με βουλωμένες σωληνώσεις ή υδρορροές κι αυτό γιατί μπορεί να περάσει καιρός χωρίς να ελέγξουν την επιφάνεια στο πάνω τμήμα των υδρορροών τους.

Αυτά τα βουλώματα συνήθως προκαλούνται από πεσμένα φύλλα, βρύα που αναπτύσσονται από στάσιμο νερό ή υγρασία, ακόμα και από κάποιο αντικείμενο που έχει πέσει κι έχει μείνει πάνω στην υδρορροή. Για να καταλάβετε με απλό τρόπο ότι χρειάζεται επισκευή η υδρορροή σας μπορείτε κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας να παρατηρήσετε τη ροή των όμβριων υδάτων. Αν τα νερά έρχονται προς τη μέσα πλευρά του σπιτιού σας τότε η υδρορροή σας είναι βουλωμένη.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ - ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ

Άλλος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει βουλωμένες υδρορροές είναι οι αρμοί των υδρορροών. Οι διαρροές από τις υδρορροές είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για υγρασία στο σπίτι. Οι διαρροές γίνονται όταν υπολείμματα σκουπιδιών πιάνονται στις αρθρώσεις των υδρορροών ή όταν είναι κατεστραμμένες οι ίδιες οι υδρορροές. Όταν λοιπόν έρθετε αντιμέτωποι με υγρασία στο ακίνητό σας ελέγξτε πρώτα τις υδρορροές του σπιτιού σας για να βεβαιωθείτε αν το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί.

Η τελευταία ένδειξη για πρόβλημα στις υδρορροές σας είναι τα χαλασμένα λούκια. Αυτό μπορεί να γίνει εάν το μεγάλο βάρος των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί και τα λιμνάζοντα νερά έχουν σκουριάσει τις βίδες και τα στηρίγματα, με αποτέλεσμα να επέλθει φθορά στα λούκια των υδρορροών. Ο συχνός καθαρισμός της υδρορροής μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε εύκολα και γρήγορα το τυχόν πρόβλημα που αντιμετωπίζετε αλλά και να διατηρήσει τα λούκια σε καλή κατάσταση. Ακόμα θα μπορείτε εύκολα να ελέγξετε και την απόληξη του αγωγού στο έδαφος για τυχόν εσωτερικές ζημιές. Μόλις καταλάβετε ότι δεν έχετε σωστή απορροή θα μπορείτε να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Πώς θα αποφράξουμε τις βουλωμένες υδρορροές

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ

Εάν έρθετε αντιμέτωποι με σπασμένη ή βουλωμένη υδρορροή τότε πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία για να γίνει σωστά η απόφραξη και ο καθαρισμός των σωληνώσεων. Ο τεχνικός μας θα σας εξηγήσει πώς να λάβετε προληπτικά μέτρα και πώς μπορείτε να ελέγχετε την καλή κατάσταση των υδρορροών. Οι επαγγελματίας τεχνικοί μας διαθέτουν τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για όλους τους τύπους υδρορροών. Εάν οι υδρορροές σας είναι κατασκευασμένες από υλικό PVC θα χρησιμοποιήσουμε ειδικές τεχνικές που δεν προκαλούν φθορές ή ζημιά στους σωλήνες σας.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ - ΥΔΡΟΒΟΛΗ

Μόλις ο τεχνικός μας εντοπίσει το βούλωμα, θα ξεκινήσει αφαιρώντας τα μεγάλα κομμάτια σκουπιδιών από την υδρορροή. Εάν το βούλωμα είναι στον κάτω σωλήνα σας τότε θα χρησιμοποιήσει ατσαλίνα για να κάνει μια τρύπα στη μέση του βουλώματος. Το επόμενο βήμα θα είναι να ρίξει νερό από πάνω προς τα κάτω με το πιεστικό μηχάνημα υδοβολής για να αρχίσει να απομακρύνει τα υπολείμματα σκουπιδιών, από την τρύπα που άνοιξε. Μόλις έχει καθαρίσει τελείως η υδρορροή, θα ρίξει νερό με τον εύκαμπτο σωλήνα στην οροφή σας για να βεβαιωθεί ότι το νερό ρέει ελεύθερα αλλά και να ελέγξει για τυχόν σπασμένες ραφές ή φθαρμένους αρμούς των υδρορροών.

Εάν έχετε αρθρώσεις υδρορροής με διαρροή, είναι σημαντικό να επισκευασθούν το συντομότερο δυνατό. Μερικές φορές, και μόνο η αφαίρεση του τμήματος της υδρορροής και ο καθαρισμός μεταξύ της άρθρωσης μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, καθώς η βρωμιά μπορεί να αναγκάσει τις υδρορροές σας να χωριστούν.

Προληπτικά μέτρα για τη συντήρηση των υδρορροών

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Συνιστάται να καθαρίζετε τις υδρορροές σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η καλύτερη εποχή για να το κάνετε αυτό είναι στις αρχές του χειμώνα, αφού πέσουν τα φύλλα του φθινοπώρου και πριν αρχίσει ο βαρύς χειμώνας. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες  να έρθετε αντιμέτωποι με βουλωμένη υδρορροή κατά τη διάρκεια του έτους και θα σας δώσει άφθονο χρόνο για να μπορέσετε να κάνετε τυχόν επισκευές υδρορροών πριν αρχίσουν οι βροχές και ο αέρας.

Καλό είναι επίσης, να κάνετε έναν έλεγχο στις υδρορροές σας την άνοιξη. Να ελέγξετε για τυχόν υπολείμματα που έχουν πέσει από τον αέρα του χειμώνα και να δείτε αν όλες οι βίδες είναι καλά σφιγμένες και δεν υπάρχει χαλάρωση στα στηρίγματα των υδρορροών. Το χιόνι μπορεί επίσης να καταστρέψει τις υδρορροές σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους, γι΄ αυτό ένας έλεγχος μετά από μια κακοκαιρία είναι πρόληψη.

Εάν το μέρος που κατοικείται περιστοιχίζεται από δέντρα, τότε τα φύλλα που πέφτουν είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να τοποθετήσετε προστατευτικό στις υδρορροές σας. Αυτά τα προστατευτικά λειτουργούν ως φίλτρο κρατώντας τα φύλλα που πέφτουν και εμποδίζοντάς τα να εισέλθουν στις υδρορροές. Επίσης, τα φίλτρα αυτά κρατούν και το νερό. Φυσικά, αυτά τα προστατευτικά δεν μπορούν να εμποδίσουν τα πάντα, όμως προστατεύουν από τα μεγαλύτερα κομμάτια σκουπιδιών που μπορεί να επιφέρουν βουλώματα και διαρροές. Πάντα όμως, χρειάζεται ο έλεγχος και ο καθαρισμός και από εσάς. 

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός υδρορροής ταράτσας ή βεράντας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Πριν κάνετε οποιοδήποτε καθαρισμό στην οροφή σας πρέπει πρώτα να γνωρίσετε την ανατομία της ταράτσας ή της βεράντας σας. Η υδρορροή της οροφής βρίσκεται είτε περιμετρικά στη στέγη σας είτε κάθετα σε κάποια σημεία εκεί που τοποθετούνται τα σιφώνια ταράτσας – βεράντας. Ο κύριος στόχος των υδρορροών είναι να απορρέουν τα νερά, από τη στέγη, την ταράτσα και τους ορόφους, των όμβριων υδάτων.

Η στέγη (επίπεδη ή κεκλιμένη) μαζεύει φύλλα, σκόνες και άλλα σκουπίδια τα οποία φέρνει ο άνεμος και η βροχή. Όλα αυτά μαζεύονται και οδηγούνται στην υδρορροή και συσσωρεύονται. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συσσώρευση σκουπιδιών μπορεί να μειώσει την ταχύτητα της απορροής του νερού από την οροφή και να προκαλέσει διείσδυση νερού στη στέγη ή στους τοίχους του σπιτιού. Τα στάσιμα νερά είναι πόλος έλξης για κουνούπια, έντομα και βρύα τα οποία μπορούν να μεγαλώσουν μέσα στη στέγη και στην υδρορροή σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι υδρορροές και οι σωληνώσεις για την προστασία του σπιτιού σας από διαρροές, πυρκαγιά και διάφορους άλλους κινδύνους. Για αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε αυτά τα τμήματα του σπιτιού σας καθαρά και καλά συντηρημένα. Εάν η στέγη  σας υποστεί ζημιά τότε οι επισκευές που θα χρειαστεί να κάνετε πιθανόν να είναι αρκετά δαπανηρές. Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» με επαγγελματίες τεχνικούς αποφράξεων μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά για να γίνει σωστή πρόληψη αλλά και για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν η υδρορροή είναι βουλωμένη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Συχνά, οι άνθρωποι δεν παρατηρούν ότι οι υδρορροές και οι σωληνώσεις της οροφής τους είναι βουλωμένες έως ότου η οροφή αρχίσει να πλημμυρίζει με νερό ή η φραγή προκαλεί πίεση και σε άλλες αποχετεύσεις του σπιτιού, οδηγώντας σε υπερχείλιση και διαρροή γύρω από το σπίτι. 

Σημάδια βουλώματος υδρορροής

  • Συσσωρευμένα σκουπίδια που βουλώνουν τις υδρορροές της στέγης σας: Φύλλα δέντρων, μικρά σπασμένα κλαδιά, σκόνη, λάσπη, αλλά και βρύα από την υγρασία που μπορούν να αναπτυχθούν στις υδρορροές σας με την πάροδο του χρόνου. 
  • Παράσιτα: Η συσσώρευση σκουπιδιών μπορεί να γίνει πόλος έλξης πουλιών καθώς και ακάρεων αυτών τα οποία φωλιάζουν στην υδρορροή σας. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε φωλιές σφηκών ή κουνουπιών πάνω από λιμνάζοντα νερά. Άλλα παράσιτα που μπορεί να παρακμάσουν στην υδρορροή της στέγης σας είναι ποντίκια, αρουραίοι, ακόμα και φίδια ανάλογα με την τόπο κατοικίας. Αυτά τα παράσιτα αφήνουν πίσω τους μικρόβια και αλλεργιογόνες ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. 
  • Ροή νερού: Εάν το νερό ρέει ή στάζει πάνω από τις πλευρές της υδρορροής σας, αυτό είναι σημάδι ότι δεν μπορεί να διεισδύσει στην υδρορροή ή να ρέει πέρα ​​από τα σκουπίδια.
  • Διαρροές: Όταν έχετε διαρροή νερού στο σπίτι σας θα το καταλάβετε αν δείτε στην οροφή σας ένα μεγάλο σημάδι σαν λακκούβα με καφέ δακτύλους. 
  • Διάβρωση: Η συγκέντρωση νερού και η υπερβολική υγρασία μπορεί να διαβρώσουν την υδρορροή σας. Οι υδρορροές που είναι βουλωμένες από φωλιές πουλιών και φύλλα δέντρων βοηθούν στην ανάπτυξη σκουριάς καθώς αποσυντίθενται. 
  • Σήψη: Η υγρασία, σε συνδυασμό με την έλλειψη ηλιακού φωτός, προάγει την ανάπτυξη μούχλας, η οποία μπορεί να προκαλέσει τη σήψη του ξύλου. 
  • Αρμοί υδρορροής: Οι χαλαροί αρμοί υδρορροής θα πρέπει να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω τις υδρορροές μου για απορρίμματα;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Εάν ζείτε σε ένα μέρος που περιβάλλεται από δέντρα με συχνούς ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, θα πρέπει να ελέγχετε την υδρορροή της στέγης σας τουλάχιστον κάθε δύο μήνες. Εάν το βούλωμα βρίσκεται στον κάτω σωλήνα σας, τα σημάδια είναι τα εξής: 

  • Πιτσίλισμα από τους σωλήνες: Πιτσίλισμα νερού από τους σωλήνες στο επίπεδο του εδάφους.
  • Ρωγμές στα θεμέλια του σπιτιού: Μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές εάν οι σωλήνες σας δεν είναι συνδεδεμένοι σε υπόγεια αποχέτευση.
  • Μούχλα ή λειχήνες: Μπορούν να αναπτυχθούν στους τοίχους του σπιτιού σας.

Γιατί πρέπει να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Για να μπορέσετε να ξεβουλώσετε μια υδρορροή οροφής ή μια σωλήνωση απορρόφησης υδάτων θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία αλλά και την τεχνογνωσία. Μια λάθος μέθοδος απόφραξης μπορεί να καταστρέψει τους σωλήνες του σπιτιού σας και να προκαλέσει διαρροή νερού και σε άλλα αποχετευτικά μέρη του σπιτιού σας. Για αυτό το λόγο σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να απευθυνθείτε σε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων, καθώς μπορεί να εντοπίσει εύκολα το πρόβλημα και να το επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και τις γνώσεις που απαιτούνται για αυτή τη δουλειά.