ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ, ξεβούλωμα νιπτήρα από τον «Βλάχο», τον ειδικό της αποχέτευσης

Η εταιρεία μας είναι απ’ τις πιο ειδικευμένες εταιρείες στην ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ αλλά και στις αποφράξεις παντός τύπου. Δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1978 και διαθέτει την εμπειρία και τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα ώστε να δρα με ακρίβεια και ταχύτητα λύνοντας κάθε πρόβλημα απόφραξης που αντιμετωπίζετε. Κατανοούμε την ανάγκη για άμεση, αξιόπιστη και αποτελεσματική υπηρεσία όταν υπάρχει η ανάγκη για μια απόφραξη. Η ομάδα των τεχνικών μας είναι εξοπλισμένη με προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό ο οποίος απαιτείται για να χειριστούμε τις αποφράξεις νιπτήρων και αποφράξεις παντός τύπου.

Παντός είδους αποφράξεις αποχετεύσεων στην Αθήνα

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα από τον «ΒΛΑΧΟ»

Η βουλωμένη αποχέτευση του νιπτήρα είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που μπορεί να συμβεί σε ένα σπίτι. Είτε υπάρχει βουλωμένη αποχέτευση στο μπάνιο ή στην κουζίνα σας, μπορεί να είναι πονοκέφαλος και να προκαλέσει μεγάλο χάος. Σε κανέναν δεν αρέσει η αίσθηση να κάνεις αυτό το ζεστό ντους με νερό να ανεβαίνει τα πόδια σου στην μπανιέρα. Μια βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να ξεβουλώσει εύκολα αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε μεγαλύτερα προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Είναι γεγονός ότι οι αποχετεύσεις καταλήγουν βρώμικες και φραγμένες με την πάροδο του χρόνου και εάν δε βρείτε σύντομα τη λύση αυτού του προβλήματος, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις εγκαταστάσεις της αποχέτευσης του νιπτήρα στο μπάνιου. Πάρτε μέτρα ενάντια σε θέματα όπως διαρροές νερού και βουλωμένους σωλήνες, που ίσως κοστίσουν περισσότερα χρήματα στο μέλλον. Η «Αποφράξεις Βλάχος» προσφέρει υπηρεσίες απόφραξης αποχετεύσεων νιπτήρα του μπάνιου στους ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και επιχειρήσεων.

Όποια και αν είναι τα θέματα αποχετευτικών δικτύων που χρειάζεστε βοήθεια, η εταιρεία «Αποφράξεις Βλάχος» είναι η πιο σίγουρη λύση. Έχουμε δημιουργήσει ένα αξιόπιστο όνομα για γρήγορη εξυπηρέτηση, ποιότητα εργασίας και απόλυτη δέσμευση για την ικανοποίησή σας. Κάντε μας μία κλήση σήμερα!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεβουλώσετε το νιπτήρα μπάνιου είναι μέσω επαγγελματικών υπηρεσιών αποφράξεων αποχετεύσεων. Πέραν των αποφρακτικών υπηρεσιών προσφέρουμε και συμβόλαια συντήρησης με εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές!

Οι επαγγελματίες τεχνικοί ,ας επιδιορθώνουν τα βουλώματα του νιπτήρα σας, συμπεριλαμβανομένων των φράξεων από την έξοδο υπερχείλισης του νιπτήρα. Οι έμπειροι τεχνικοί μας μπορούν επίσης να ανασύρουν τα χαμένα σας αντικείμενα μέσα από τους σωλήνες του νιπτήρα. Η τεχνογνωσία και ο σύγχρονο εξοπλισμός στην απόφραξη των αποχετεύσεων διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα χωρίς περαιτέρω ζημιές στους σωλήνες σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – FAQ

Αμέσως! Ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό για να φθάσουμε το αργότερο σε 20 λεπτά σπίτι σας, σε όλη την Αθήνα και τα προάστια. Τα συνεργεία μας είναι σε ετοιμότητα σε όλα τα κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας και των προαστίων. Καλέστε μας και θα το διαπιστώσετε. Όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, εορτές και αργίες.

Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Έχουμε μεγάλη εμπειρία από το 1978, σεβόμαστε τη δουλειά μας και την περιουσία σας. Οι καταρτισμένοι τεχνικοί μας αλλά και τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε θα διορθώσουν το βούλωμα του νιπτήρα χωρίς να προκληθεί αναστάτωση στο χώρο σας τον οποίο σας παραδίδουμε πλήρως καθαρό.

Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και στη συνέχεια μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Η αντίδραση των υλικών δημιουργεί αφρούς και φυσαλίδες οι οποίες βοηθούν στη διάσπαση μικρών φραγμών. Καλύψτε την οπή αποστράγγισης χρησιμοποιώντας ένα μικρό πανί, έτσι ώστε η χημική αντίδραση να μείνει μέσα στο σωλήνα. Περιμένετε 15 λεπτά.

Βρέχουμε καλά την αποξηραμένη οδοντόκρεμα με διάλυμα ξιδιού και χυμού λεμονιού. Και τα δύο είναι ήπια οξέα και θα αρχίσουν να διαλύουν την οδοντόκρεμα.

Γιατί βουλώνει ο νιπτήρας του μπάνιου

Τι θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Σημάδια βουλωμένου νιπτήρα μπάνιου

  • Εάν ακούτε από το νιπτήρα περίεργους ήχους όταν αποστραγγίζει το νερό
  • Το νερό επιστρέφει και ανεβαίνει στον νιπτήρα
  • Το νερό βγαίνει κάτω από το νιπτήρα
  • Το νερό αργεί να στραγγίσει από τον νιπτήρα
  • Κακοσμία που προέρχεται από το σωλήνα αποχέτευσης του νιπτήρα
  • Μικρές λίμνες με νερό στο πάτωμα κοντά στο νιπτήρα

Τα περισσότερα φράγματα του νεροχύτη του μπάνιου προκύπτουν από έναν συνδυασμό τρίχας, βρωμιάς και νιφάδων δέρματος που αναμιγνύονται με τον αφρό του σαπουνιού που συσσωρεύεται στα τοιχώματα των σωλήνων αποχέτευσης ή πιάνεται στο φίλτρο αποστράγγισης ή στο πώμα της αποχέτευσης. Δεδομένου ότι μιλάμε για το νεροχύτη του μπάνιου, μπορείτε επίσης να προσθέσετε πράγματα όπως οδοντόκρεμα, λοσιόν χεριών, ακόμα και φλέγματα. Αυτές οι συσσωματώσεις συλλέγουν βακτήρια, γι’ αυτό όταν τραβάμε το πώμα έξω από το νεροχύτη υπάρχει μια συσσώρευση από «κάτι που μοιάζει με μαύρη λάσπη» πάνω του.

1

Οι τρίχες οδηγούν στην ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Τα μαλλιά είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο βουλώνουν οι νιπτήρες μπάνιου. Είναι το τέλειο υλικό απόφραξης αποστράγγισης. Τα μαλλιά μπερδεύονται και συσσωρεύονται μαζί όταν βρέχονται. Τα τοιχώματα των σωλήνων πιάνουν αυτές τις συστάδες καθώς κατεβαίνουν. Τα βρεγμένα μαλλιά στην αποχέτευση συλλέγουν περισσότερα βρεγμένα μαλλιά, μέχρι αυτή η μπερδεμένη πλεξούδα να σταματήσει πλήρως τη ροή του νερού μέσα στο σωλήνα. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν αυτή η τριχωτή συστάδα συλλέγει οτιδήποτε άλλο προσπαθεί να κατευθυνθεί προς την αποχέτευση.

Ένας ιδιαίτερα ολέθριος μύθος για τα μαλλιά στις αποχετεύσεις είναι ότι μόνο ορισμένοι «τύποι» μαλλιών προκαλούν βουλώματα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα μαλλιά του προσώπου και η γούνα κατοικίδιων ζώων είναι εξίσου ικανά στην απόφραξη των αποχετεύσεων όπως κάθε άλλο είδος τρίχας. Ανεξάρτητα από το πόσο λεπτές ή χοντρές είναι οι τρίχες, θα πιαστούν στο σωλήνα καθώς κατεβαίνουν. 

2

Κάτι υπάρχει στο σιφώνι του νιπτήρα

Το σιφώνι του νιπτήρα είναι το τμήμα του σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το νιπτήρα και έχει σχήμα U. Συνδέει την αποχέτευση του νεροχύτη με τον μεγαλύτερο σωλήνα αποχέτευσης που οδηγεί στον υπόνομο. Tα σιφώνια κάμπτονται για να αποτρέψουν το τοξικό και βρώμικο αέριο αποχέτευσης από το να ανέρχεται μέσα από την αποχέτευση και να εισέρχεται μέσα στο σπίτι. Το σιφώνι συγκρατεί επίσης νερό, το οποίο βοηθά στη δημιουργία της αναρρόφησης που απαιτείται για να καθαρίσει μια αποχέτευση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κάμψη τείνει επίσης να μαζεύει και άλλα πράγματα.

Μικρότερα αντικείμενα απ’ όσα νομίζουμε ότι μπορούν να πιαστούν στην παγίδα. Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κομμάτια σαπουνιού, ακόμη και γράσο μπορούν να σχηματίσουν βουλώματα στο σιφώνι. Εάν το σιφώνι του νιπτήρα βούλωσε, μπορεί να ακούσετε έναν περίεργο θόρυβο τραυλισμού όταν το νερό ξεπλένεται κάτω από την αποχέτευση. Μπορείτε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τα περισσότερα σιφώνια κάτω από το νιπτήρα εύκολα, αφού το ξεβιδώσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή παρόμοιο εργαλείο θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Προσέξτε όμως το νερό που θα χυθεί όταν βγάλετε το σιφώνι!

3

Υπολείμματα και αφρός σαπουνιού

Οι αφροί σαπουνιού συνήθως δημιουργούνται όταν χημικές ουσίες στο σαπούνι αντιδρούν με ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου που υπάρχουν στο νερό. Είναι μια ουσία σαν κιμωλία που προσκολλάται στις πλευρές των τοίχων των σωλήνων και συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου. Όπως και τα μαλλιά, αυτή η ουσία πιάνει και άλλα υλικά που πέφτουν, δημιουργώντας ένα φράξιμο με την πάροδο του χρόνου. Οι αφροί σαπουνιού μπορούν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα δύσκολα βουλώματα στο νιπτήρα επειδή είναι κολλώδη. Είναι δύσκολο να αποσπάσετε συσσωρευμένα υπολείμματα και στερεοποιημένους αφρούς σαπουνιού από τα τοιχώματα των σωλήνων χωρίς φίδι ή άλλο επαγγελματικό εργαλείο.

Αν και είναι λιγότερο συνηθισμένο, τα βουλώματα που σχετίζονται με το σαπούνι μπορούν να συμβούν ακόμα και αν χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικό νερού. Εάν πέσουν υπερβολικές ποσότητες σαπουνιού στην αποχέτευση, μέρος αυτών θα μπορούσε να κολλήσει στα τοιχώματα και να αρχίσουν να συσσωρεύονται. Βαρύτερα κομμάτια σαπουνιού μπορεί επίσης να μαγκώσουν στο σιφώνι, προκαλώντας φραξίματα. Ιδιαίτερα ισχυρό, χοντρό σαπούνι θα μπορούσε ακόμη και να βλάψει τους σωλήνες, οδηγώντας σε διάβρωση ή θρόμβους σκουριάς. 

4

Κατεστραμμένοι σωλήνες

Όλα τα είδη ζημιάς σωλήνων μπορούν να προκαλέσουν φράξιμο στο νιπτήρα. Όταν οι σωλήνες διαβρωθούν, η σκουριά που συσσωρεύεται στους εσωτερικούς τοίχους μπορεί να περιορίσουν τη ροή του νερού. Οι στενοί σωλήνες θα περιορίσουν ή θα εμποδίσουν εντελώς τη ροή του νερού εάν είναι αρκετά κατεστραμμένοι. Ακόμη και οι ενώσεις σωλήνων μπορούν να φθαρούν ή να χωριστούν, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τους σωλήνες να μπλοκάρουν και να εμποδίσουν τη ροή του νερού. Εάν οι σωλήνες δε στερεωθούν με ασφάλεια, θα μπορούσαν να μετατοπιστούν με την πάροδο του χρόνου μέχρι να μετατοπιστούν ή να αποσυνδεθούν.

Η ζημιά στους σωλήνες είναι δύσκολο να αποφευχθεί εντελώς. Όλοι οι σωλήνες γερνούν με την πάροδο του χρόνου, και όταν γεράσουν αρκετά, θα αρχίσουν να φθείρονται ή να καταρρέουν. Όταν συμβεί αυτό, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η εγκατάσταση νέων σωλήνων αποχέτευσης. Αν οι σωλήνες δεν είναι παλαιοί και υπάρχουν ακόμα προβλήματα, προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί. Είναι καλά στερεωμένοι; Είναι σε ένα μέρος όπου μπορούν εύκολα να φθαρούν; Προσπαθώντας να καταλάβετε το πρόβλημα, θα μπορούσατε πάντα να καλέσετε τους επαγγελματίες τεχνικούς αποχετεύσεων για οποιαδήποτε συμβουλή.

Παρά την προφανή απλότητα της λειτουργίας τους, οι αποχετεύσεις μπάνιου φράζουν για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Στην πραγματικότητα, η δική σας θα μπορούσε να φράξει για κάθε λόγο που δε συμπεριλάβαμε καν σε αυτή τη λίστα! Ό, τι προκαλεί το φράξιμο νιπτήρα, ωστόσο, υπάρχει μια λύση που θα το διορθώσει. Αν θέλετε βοήθεια για να βρείτε ποια είναι αυτή η λύση,  καλέστε μας στο 6944 388 277.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε να λύσετε το «παζλ νεροχύτη» του μπάνιου σας.

Πώς να ξεβουλώσετε έναν νιπτήρα μπάνιου

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

Ανεξάρτητα από τον λόγο, θα πρέπει να καταλάβετε πώς να ξεβουλώσετε την αποχέτευση του νιπτήρα του μπάνιου. Μία εύκολη λύση είναι να φορέσετε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και να πάρετε ένα χημικό καθαριστικό αποχέτευσης για να διορθώσετε το φράξιμο, αλλά για περιπτώσεις που έχει πέσει ένα πολύτιμο κόσμημα στην αποχέτευση, η διάλυσή του με οξύ δε φαίνεται να είναι η καλύτερη ιδέα. Επίσης αυτές οι τοξικές χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το δέρμα και τους πνεύμονές σας!

Πως αλλιώς μπορώ να ξεβουλώσω το νιπτήρα μόνος μου;

Δοκιμάστε κάποιες συμβουλές και κόλπα DIY για να ξεβουλώσετε το νιπτήρα του μπάνιου σας με ασφαλή τρόπο χρησιμοποιώντας μερικά οικιακά βασικά είδη. Ίσως μπορέσετε να σώσετε την αποχέτευση μόνοι σας! Αν δεν τα καταφέρετε καλέστε μας!

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ - ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Έμβολο τουαλέτας

Εάν ο νιπτήρας αρχίζει να γεμίζει, μπορείτε να χαλαρώσετε το εμπόδιο χρησιμοποιώντας ένα έμβολο τουαλέτας. Η σφράγιση κενού του εμβόλου δημιουργεί αρκετή πίεση για να χαλαρώσει το εμπόδιο. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ανακτήσετε οτιδήποτε εμποδίζει την αποχέτευση του νεροχύτη σας. Μπορεί να σπρώξετε το αντικείμενο πιο κάτω στους σωλήνες.

Ένα έμβολο τουαλέτας μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει μια ξαφνική ροή νερού μέσα από τους σωλήνες. Η ένταση της πίεσης μπορεί να αποσπάσει το φράξιμο και να βάλει ξανά τον νεροχύτη σας σε λειτουργία. Τοποθετήστε την κεφαλή του εμβόλου ακριβώς πάνω από την οπή αποστράγγισης του νιπτήρα και αρχίστε να κουνάτε το έμβολο πάνω-κάτω προσπαθώντας πάντα η κεφαλή του εμβόλου να σφραγίζει καλά την οπή αποστράγγισης!

Ατσαλίνα ή κρεμάστρα ρούχων για την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Εάν ανησυχείτε μήπως αυτό το αντικείμενο πάει πιο βαθιά στους σωλήνες σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης, ένα φίδι υδραυλικού ή μια λυγισμένη συρμάτινη κρεμάστρα για να ανακτήσετε το αντικείμενο. Ορισμένα φίδια αποχέτευσης έχουν αναδιπλούμενα άγκιστρα, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να πιάσετε το δαχτυλίδι σας ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο δε θέλετε στους σωλήνες σας. 

Μια συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί να λυγίσει σε σχήμα γάντζου, καθιστώντας ευκολότερο να γαντζωθεί το εμπόδιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συρμάτινη κρεμάστρα για να καθαρίσετε το φράξιμο εάν είναι κατασκευασμένο από συσσώρευση λαδιού ή συσσώρευση μούχλας. Απλώς λυγίστε τη συρμάτινη κρεμάστρα αρκετά λεπτή για να σπρώξετε προς τα κάτω την αποχέτευση και τσιμπήστε γύρω για να καθαρίσετε το φράγμα.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ με μαγειρική σόδα και ξύδι

Όπως ίσως γνωρίζουν οι περισσότεροι, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για κάτι περισσότερο από χρήση στο μαγείρεμα. Η μαγειρική σόδα μπορεί να καθαρίσει το πουρί από τις καμένες κατσαρόλες και τα τηγάνια, να αποσμήσει τα ρούχα ακόμη και να αφαιρέσει τις ακαθαρσίες από τα κοσμήματα! Συνδυάστε την καθαριστική δύναμη της μαγειρικής σόδας με την οξύτητα του λευκού ξιδιού και θα έχετε ένα καθαριστικό διάλυμα που μπορεί να καθαρίσει κάθε αποχέτευση! 

Πρώτα, πάρτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ρίξτε τη στην αποχέτευση. Προσθέστε δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι και αφήστε το διάλυμα να αφρίσει. Η χημική αντίδραση θα πρέπει να χαλαρώσει τη βρωμιά και η οξύτητα του ξιδιού θα πρέπει να διαλύσει τα περισσότερα φράγματα, όπως το αφρό σαπουνιού και τις συσσωματώσεις ορυκτών. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση για να ξεπλυθεί και καθαρίστε τυχόν υπολείμματα αφρού. 

Ζεστό νερό και αλάτι

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ζεστό νερό και λίγο αλάτι για να διορθωθούν αυτά τα φράγματα, ακόμα και χωρίς τη μαγειρική σόδα και το ξύδι! Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού στην αποχέτευση. Αυτό θα λειτουργήσει ως πλυντήριο για να αφαιρέσει τους λεκέδες από σκληρό νερό και τα υπολείμματα σαπουνιού. 

Ρίξτε το ζεστό νερό στην αποχέτευση με αργή, αλλά σταθερή ροή. Το νερό θα πρέπει να λιώσει τυχόν έλαια, καθώς και να διαλύσει μεταλλικά στοιχεία σκληρού νερού και αφρό σαπουνιού μέσω της τριβής του αλατιού. Αφήστε την αποχέτευση να κρυώσει μόνη της και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη βρύση για να ελέγξετε εάν η αποστράγγιση είναι αργή. Εάν η αποχέτευση δεν ρέει σωστά, αποστραγγίστε την περίσσεια νερού και επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.