ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ – 210 76 22 111

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ : Η εταιρεία μας σας δίνει λύση εφαρμόζοντας μυοκτονία για κάθε είδους τρωκτικού που σας ταλαιπωρεί. Η εξόντωση  τους ή μυοκτονίες είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία και ανάλογα με την ένταση και το μέγεθος του προβλήματος χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές, που περιλαμβάνουν από μέτρα εξυγίανσης του χώρου, χρήση ειδικών παγίδων μέχρι και την χρήση χημικών τρωκτικοκτόνων.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Η μυοκτονία είναι πολλές φορές ζωτικής σημασίας γιατί η δραστηριότητα των οικιακών ποντικών και αρουραίων είναι ιδιαίτερα βλαπτική. Για τις κατασκευές (δομικές ζημιές, βραχυκυκλώματα κλπ.), τις ζημιές που προκαλούν στα αποθηκευμένα τρόφιμα καθώς και για την δημόσια υγεία εξαιτίας των ασθενειών που μεταδίδουν (λεπτοσπείρωση, πανώλη, τύφο, τοξοπλάσμωση).  Ειδικευόμαστε στις μυοκτονίες σε κάθε είδους χώρο, με αξιόπιστες τεχνικές εντοπισμού πληθυσμών και απόλυτου περιορισμού τους.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ
ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Τα χημικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται στη ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κύρια χαρακτηριστικά

 • α) αποτελεσματικά για όλα τα είδη των ποντικών και αρουραίων
 • β) ιδιαίτερα προσελκυστικά ώστε να εξασφαλιστεί η σίγουρη κατανάλωση από τα ποντίκια
 • γ) τα ποντίκια εξοντώνονται σε διάστημα 4-6 ημερών, ώστε να αποφύγουμε την «δολωματοφοβία»
 • δ) είναι αντιπηκτικά 2ης γενιάς (μικρές δόσεις για το θανατηφόρο αποτέλεσμα)
 • ε) τα ποντίκια πεθαίνουν από εσωτερική αιμορραγία στις φωλιές τους και συνήθως δεν μυρίζουν

Οι εφαρμογές και ο σχεδιασμός της καταπολέμησης γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό της  Απολυμάνσεις Βλάχος

Οι υπηρεσίες εξόντωσης παρασίτων στο σπίτι έχουν εξελιχθεί σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα είχαν φρικτή μυρωδιά και θα έπρεπε να έχετε το χώρο σας ψεκασμένο με σκληρές χημικές ουσίες για κάθε είδους μόλυνση. Σήμερα, έχουμε μια πολύ βαθύτερη επιστημονική αντίληψη ότι ενώ τα έντομα και τα τρωκτικά διαδραματίζουν σίγουρα ένα σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα μας, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία εάν αφεθούν χωρίς επίβλεψη. Τα προϊόντα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι πολύ φιλικά για το περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζονται, καθώς και για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα που μοιράζονται αυτό το περιβάλλον. ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με πιστοποιητικό μυοκτονίας. 

ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Η ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ είναι απαραίτητη στον άνθρωπο για πολλούς λόγους. Τα τρωκτικά μπορούν να γίνουν μια σοβαρή απειλή για την υγεία μας. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να ελέγχουμε τους αριθμούς τους και γενικά να είμαστε προσεκτικοί με την ύπαρξη τους στον χώρο μας.

Η ύπαρξη μεγάλων πληθυσμών τρωκτικών συνεπάγεται:

 • Μετάδοση ασθενειών: Λεπτοσπείρωση, Σαλμονέλωση, Αιμορραγικός πυρετός, Τύφος, Τοξοπλάσμωση, Πανούκλα
 • Ζημιές σε καλλιέργειες
 • Μόλυνση αποθηκευμένων προϊόντων (διεθνώς απώλειες της τάξης του 14%, FAO)
 • Δομικές ζημιές (Πυρκαγιές, καταστροφή υλικών)
 • Περιβαλλοντικές ζημιές (Άγρια Πανίδα)
 • Ψυχολογικές επιπτώσεις (Rodentophobia) Απολύμανση τρωκτικών

Τρωκτικά Γενικά

Τα τρωκτικά (Rodentia) αποτελούν τάξη των πλακουντοφόρων, αναγάλιδων θηλαστικών, η οποία περιλαμβάνει περίπου 2300 είδη. Τα περισσότερα συναντώνται στη Νότιο Αμερική.

Τα τρωκτικά, εκτός από ελάχιστα είδη (κάστορας, καπιμπάρα) έχουν μέγεθος μέτριο ως μικρό. Το οδοντικό τους σύστημα δεν έχει κυνόδοντες, αλλά διαθέτουν ένα ζεύγος κοπτήρων στο μπροστινό μέρος των σαγονιών τους. Οι κοπτήρες αυτοί αναπτύσσονται ασταμάτητα, αλλά και φθείρονται συνεχώς. Αν η φθορά σταματήσει, οι κοπτήρες θα βγουν από το στόμα, θα τρυπήσουν τον ουρανίσκο και θα τραυματίσουν το πρόσωπο του ζώου. Για να φθείρονται τα δόντια όσο πρέπει, τα τρωκτικά ροκανίζουν συνέχεια όχι μόνο την τροφή τους, αλλά και όλες τις ζωικές, φυτικές και ανόργανες ύλες.

Τα τρωκτικά έχουν σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένο το ένστικτο της κατοικίας. Τα περισσότερα σκάβουν το έδαφος για να κατοικήσουν και να αποθηκεύσουν την τροφή τους (π.χ. τσιντσιλά). Στην αρχή του χειμώνα, οι αποθήκες τους ξεχειλίζουν από σπόρους, καρπούς και ρίζες. Συχνά οι κατοικίες τους είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένες (κάστορες). Έχουν απεριόριστη όρεξη και τρώνε αδιάκοπα.

Χαρακτηριστική είναι η γονιμότητα των τρωκτικών, που έχει γίνει παροιμιώδης. Τα θηλυκά εγκυμονούν πολλές φορές μέσα σ’ ένα χρόνο και γεννούν πολλά μικρά. Πολλαπλασιάζονται με τόση αφθονία, που αν δεν υπήρχαν μέσα για την εξόντωσή τους θα μπορούσαν να καταστρέψουν εντελώς τις γεωργικές καλλιέργειες. Γι’ αυτό κάποια είδη, όπως τα ποντίκια, θεωρούνται βλαβερά

Μus musculus – Oικιακός ποντικός

Τον συναντάμε συχνότερα από τα υπόλοιπα είδη ποντικών. Το μήκος του φτάνει τα 6,5-9,5cm χωρίς την ουρά και το τρίχωμά του είναι απαλό, συνήθως σταχτί γκρι. Είναι ιδιαίτερα γόνιμα αφού φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα μέσα σε 35 μέρες, ενώ τα θηλυκά γεννούν 5-8 φορές το χρόνο. Αναρριχώνται με ευκολία και είναι φορείς επικίνδυνων ασθενειών, όπως σαλμονέλα, λεπτοσπείρωση κ.α. Απολύμανση για τρωκτικά, μυοκτονίες.

Διαθέτουν μεγάλη περιέργεια και έχουν τη συνήθεια να τσιμπούν από διάφορα είδη τροφών που συναντούν. Προτιμούν τα σκοτεινά, απομονωμένα μέρη για τις φωλιές τους. Ακολουθούν συχνά τα θερμά ρεύματα αέρα και τις οσμές τροφών προκειμένου να εισέλθουν σε ένα μέρος.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ – ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ
Οικιακός ποντικός

Rattus rattus – Ποντικός των πλοίων

Είναι ο πιο κοινός ποντικός των τροπικών και υποτροπικών περιοχών και είναι είδος παγκόσμιας εξάπλωσης. Το μήκος του φτάνει τα 15-20cm και το βάρος του τα 150-250g. Το τρίχωμά του είναι συνήθως καφέ με μαύρο και φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα σε 2-5 μήνες ενώ τα θηλυκά γεννούν 4-6 φορές το χρόνο.

Έχουν κακή όραση, αλλά οι υπόλοιπες αισθήσεις τους είναι υπεραναπτυγμένες. Είναι φορείς πολλών ασθενειών, όπως βουνωνική πανώλη, τύφος, λεπτοσπείρωση, κυρίως μέσω της επαφής με τα ούρα και τα περιττώματα.

Είναι νυχτόβια ζώα. Φτιάχνουν τις φωλιές τους συνήθως στους τελευταίους ορόφους των κτιρίων ενώ προτιμούν την ύπαιθρο αφού εκεί έχουν μεγάλη ποικιλία τροφών, ωστόσο οι αγαπημένες τους είναι οι σπόροι και τα φρούτα.

Rattus Norvegicus – Ποντικός των υπονόμων ή Νορβηγικός

Ο Νορβηγικός ποντικός είναι το μεγαλύτερο από τα τρωκτικά των αστικών χώρων αφού το μήκος του φτάνει τα 18-25cm, χωρίς την ουρά. Το τρίχωμά του είναι τραχύ, καφέ με μαύρες σκόρπιες τρίχες. Απολύμανση για τρωκτικά, μυοκτονίεςΦτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε 2-5 μήνες και γεννούν 3-6 φορές το χρόνο. Είναι φορείς ασθενειών όπως πανώλη, η οποία μεταδίδεται στα τρωκτικά με τα τσιμπήματα ψύλλων, τύφος, λεπτοσπείρωση, τριχίνωση και σαλμονέλα.

Αρουραίος
Αρουραίος

Τρωκτικά: επιπτώσεις στη ζωή μας

Οι ζημιές εξαιτίας της κατανάλωσης και της μόλυνσης των τροφίμων από τα τρωκτικά, σε συνδυασμό με τις ζημιές στις εγκαταστάσεις των αποθηκών καθώς και η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, αποτελούν το κόστος της μη εφαρμογής ή της εφαρμογής ανεπαρκών προγραμμάτων ελέγχου τρωκτικών.

Από τα 1500 είδη τρωκτικών που υπάρχουν παγκοσμίως, λίγα είναι αυτά που συστηματικά αναφέρονται ότι προσβάλουν προϊόντα αποθηκών. Επί συνόλου 200 περίπου ειδών τρωκτικών για τα οποία διαπιστώθηκε ότι δημιουργούσαν καταστροφές στη σοδειά σε χωράφια, λιγότερο από 40 είδη προκαλούσαν καταστροφές σε αποθηκευτικούς χώρους αγαθών. Απολύμανση για τρωκτικά και ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ στις καλύτερες τιμές μόνο Βλάχος.

Π.Δ. 205/2001 – Έγκριση, διάθεση στην αγορά και έλεγχος βιοκτόνων προϊόντων, σε συμμόρφωση προς την οδηγία 98/8/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

apolymanseis_nomothesia_160A_01