banner ad

Πως να απαλλαγείτε από μικρόβια και τρωκτικά στο σπίτι σας

ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΙΣ-ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Πως να απαλλαγείτε από μικρόβια και τρωκτικά στο σπίτι σας

Όλοι μας, ειδικά αυτοί που ζούμε σε παλαιότερα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες έχουμε συναντήσει χιλιάδες ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως κατσαρίδες και τρωκτικά, ποντίκια δηλαδή που βρίσκουν καταφύγιο και τροφή στο σπίτι μας.

Οι σημαντικότεροι εχθροί της υγείας μας όμως είναι αόρατοι, είναι τα μικρόβια τα οποία δεν βλέπουμε ή δεν μπορούμε να δούμε.

Δυστυχώς τα συμβατικά μέσα καθαριότητας όπως ο καθαρισμός με χλωρίνη και η γενική καθαριότητα δεν βοηθάνε πάντα. Όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, θα χρειαστούμε την συνδρομή του ειδικού. Ο τρόπος απαλλαγής από τα μικρόβια και τα τρωκτικά στην κατοικία μας είναι μόνο μέσω απολύμανσης, απεντόμωσης και μυοκτονίας που γίνεται από τα επαγγελματικά συνεργεία της εταιρείας μας Αποφράξεις Βλάχος.

Τι είναι η απολύμανση;

Απολύμανση είναι η διαδικασία που έχει στόχο την καταστροφή όλων των μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους παθογόνους και τους μη παθογόνους. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι αυτοί που προκαλούν λοιμώξεις. Στους παθογόνους ανήκουν τα βακτήρια, οι ιοί, τα πρωτόζωα κι οι μύκητες. Ο όρος απολύμανση είναι συνυφασμένος με άλλες δύο έννοιες: την απεντόμωση και τη μυοκτονία.

Τι είναι η απεντόμωση;

Απεντόμωση είναι η διαδικασία προστασίας του χώρου από την εισβολή εντόμων, μιας και αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης. Η απεντόμωση πραγματοποιείται κυρίως σε χώρους παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Τι είναι μυοκτονία;

Μυοκτονία είναι η διαδικασία που εξασφαλίζει τη μόνιμη απαλλαγή από τα τρωκτικά.

Γιατί γίνεται απολύμανση;

Η απολύμανση πραγματοποιείται κυρίως για την εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών με σκοπό την αποφυγή λοιμώξεων και λοιπών ασθενειών. Επίσης, γίνεται για την διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και κατ’ επέκταση υγείας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η υγεία μας συνδέεται άμεσα με την υγιεινή του χώρου που ζούμε.

Η απολύμανση συνιστάται σε

  • οικίες: πολυκατοικίες, διαμερίσματα, ξενοδοχειακές μονάδες
  • σε χώρους μαζικής εστίασης και κατασκευής φαγητού: εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, catering
  • καθώς και σε πολυσύχναστους χώρους όπως γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, γυμναστήρια κλπ.
  • Γενικότερα σε οποιοδήποτε χώρο ή πιθανή εστία μόλυνσης που υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μικρόβια που απειλούν την υγεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα όλο το 24ωρο για απολυμάνσεις και απεντομώσεις στο 210.76.22.111.

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε απολύμανση;

Η συχνότητα της απολύμανσης εξαρτάται από τον χώρο. Για παράδειγμα, σε ένα νοσοκομείο η απολύμανση πρέπει να γίνεται πιο συχνά απ’ ότι σε ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Συνήθως, η απολύμανση σε ένα διαμέρισμα πραγματοποιείται 1 με 2 φορές το χρόνο.

Η απολύμανση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο. Ιδανικά τοποθετείται από τα μέσα του Μαρτίου έως και τα μέσα του Ιουνίου. Αυτό γίνεται γιατί την άνοιξη εμφανίζονται και τα πρώτα έντομα. Επίσης, ιδανική εποχή είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτές τις δύο περιόδους η αντιμετώπιση των μικροβίων και εντόμων θεωρείται αποτελεσματικότερη.

Με ποιο τρόπο κάνουμε απολύμανση;

Διαθέτουμε συνεργεία που αποτελούνται από άρτια εκπαιδευμένους απολυμαντές. Οι απολυμαντές ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες του ειδικού επιστήμονα. Χρησιμοποιούμε φάρμακα δραστικά, αποτελεσματικά, ακίνδυνα προς τον άνθρωπο και πάντα εγκεκριμένα.

Προτείνουμε ο χώρος να έχει καθαριστεί και σφουγγαριστεί πριν γίνει η απολύμανση, γιατί μετά την απολύμανση θα ήταν καλό ο χώρος να μην σφουγγαριστεί για 3 με 4 ημέρες ώστε να δράσει το φάρμακο.

Η απολύμανση πραγματοποιείται με εγκεκριμένα φάρμακα εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά είναι άοσμα οπότε δεν είναι απαραίτητο να λείπουν από το χώρο προς απολύμανση αρκεί να διευκολύνουν την εργασία των απολυμαντών.

Τα φάρμακα της απολύμανσης δεν λεκιάζουν τις επιφάνειες ούτε τις αλλοιώνουν όταν επικάθονται. Ειδικά τις επιφάνειες του μαρμάρου.

Η διάρκεια της απολύμανσης εξαρτάται από τα τετραγωνικά του χώρου. Συνήθως, κατά μέσο όρο σε ένα διαμέρισμα διαρκεί το πολύ 20 λεπτά.

Ακούγεται ότι η απολύμανση είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, όμως μόνο επικίνδυνη δεν είναι.

Είναι εντελώς φιλική με τον άνθρωπο κι εξασφαλίζει ένα καθαρό κι υγιεινό περιβάλλον. Στην ουσία, τα έντομα και τα τρωκτικά είναι περισσότερο επικίνδυνα κι επιβλαβή για το χώρο και τον άνθρωπο που ζει σε αυτόν. Ακόμη, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τι είναι το πιστοποιητικό απολύμανσης;

Μετά από κάθε εργασία απολύμανσης οι Απολυμάνσεις Βλάχος παραδίδει πάντα ειδικό πιστοποιητικό απολύμανσης που χορηγείται από το Υπουργείο Γεωργίας. Σε αυτό το πιστοποιητικό αναγράφονται η ημερομηνία απολύμανσης, το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε και το όνομα του ειδικού επιστήμονα.

Τι θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή της εταιρείας απολύμανσης;

Αρχικά, θα πρέπει η εταιρεία απολύμανσης να είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έπειτα, να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα εγκεκριμένα φάρμακα. Ακόμη, το προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο και να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας. Επιπλέον, η χορήγηση ενός έγκυρου πιστοποιητικού, υπογεγραμμένο από ειδικό επιστήμονα με συγκεκριμένο αριθμό αδείας κρίνεται απαραίτητη. Τέλος, η διάρκεια κι η εμπειρία της εταιρείας στο χώρο είναι άξια προσοχής.

Ποιες ασθένειες προέρχονται από τις κατσαρίδες;

Στις κατσαρίδες οφείλονται ασθένειες όπως άσθμα, αλλεργικές αντιδράσεις, γαστρεντερίτιδα και τροφική δηλητηρίαση. Οι κατσαρίδες είναι πιθανοί φορείς ασθενειών. Αλλοιώνουν τα τρόφιμα και μπορούν να διαδίδουν παθογόνους οργανισμούς. Επίσης μπορούν να προκαλέσουν άσθμα κι αλλεργικές αντιδράσεις. Σε χώρους με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής συνήθως εμφανίζονται κατσαρίδες. Η καταπολέμησή τους γίνεται με τη χρήση φαρμάκων. Οι κατσαρίδες είναι ιδιαίτερα βλαβερές σε χώρους, όπως στις επιχειρήσεις που επεξεργάζονται τρόφιμα.

Ποιες ασθένειες προέρχονται από τα ποντίκια και τα λοιπά τρωκτικά;

Τα τρωκτικά είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση πολλών ασθενειών στον άνθρωπο όπως το Σύνδρομο Weil (λεπτοσπείρωση), σαλμονέλωση και πανώλη. Η σαλμονέλωση είναι ένας τύπος τροφικής δηλητηρίασης, η οποία μπορεί να προκαλέσει οξεία γαστρεντερίτιδα, πονοκέφαλο, πυρετό και εμετό.

Η πανώλη δεν αποτελεί ζήτημα για τις ανεπτυγμένες χώρες, αφού δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά από τις αρχές του 20ου αιώνα, η αποτροπή ελεύθερης μετακίνησης ποντικιών από διαφορετικές χώρες του κόσμου είναι ζωτικής σημασίας. Συνήθως, το ποντίκι που εντοπίζεται στα πλοία είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση της πανώλης, αλλά και άλλα ποντίκια έχουν βρεθεί περιστασιακά να είναι φορείς.

Υπάρχουν πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τα τρωκτικά στον άνθρωπο. Επίσης, υπάρχει ένας αριθμός παρασίτων που φέρουν τα τρωκτικά, τα οποία ενέχουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, όπως τριχοφυτία, ακάρεα, νηματόζωα, ταινία, τσιμπούρια και ψύλλοι. Τα τρωκτικά, επίσης, ενδέχεται να φέρουν κάποιες ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν στα ζώα, με γνωστό παράδειγμα αυτό του αφθώδους πυρετού.

Τα τρωκτικά έχουν την ικανότητα να ροκανίζουν αντικείμενα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς, επειδή συχνά ροκανίζουν ηλεκτρικά καλώδια. Τα ποντίκια μπορούν, επίσης, να διακόψουν και άλλες λειτουργίες, π.χ. παροχή νερού και φυσικού αερίου, αφού είναι γνωστό ότι ροκανίζουν ακόμα και σωλήνες μόλυβδου.

Στα ποντίκια οφείλονται ασθένειες όπως λεπτοσπείρωση, τροφικές δηλητηριάσεις, πανώλη, τυφοειδής πυρετός , λεμφοκυτταρική χοριομηνιγγίτιδα και ο ενδημικός τύφος.

Τα έντομα και τα τρωκτικά είναι πιθανοί φορείς ασθενειών. Μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές στις οικίες, στις επιχειρήσεις κι οπουδήποτε διαβιούν. Για το λόγο αυτό συνιστάται και η απολύμανση / απεντόμωση.

Λοιπές ασθένειες που οφείλονται σε άλλα παράσιτα

Εκτός από τα ποντικάκια και τις κατσαριδούλες, υπάρχουν και άλλα παράσιτα που ψάχνουν να βρουν καταφύγιο στο σπίτι μας, και δεν είναι λίγα. Εμείς θα αναφέρουμε τα σημαντικότερα και τα πιο κοινά.

Κοριός

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν οι κοριοί μεταδίδουν παθογόνους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφήνουν χαρακτηριστικά σημάδια στο σημείο που θα τσιμπήσουν. Εμφανίζονται συχνά σε ξενοδοχειακές μονάδες. Αντιμετωπίζονται με ψεκασμό στις εστίες που αναπτύσσουν.

Κοινό κουνούπι

Το κοινό κουνούπι μεταφέρει αποδεδειγμένα παθογόνους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο. Μπορεί να μεταφέρει την ασθένεια της εγκεφαλίτιδας, αλλά αρκετά δύσκολα, ενώ την ασθένεια της φιλαρίασης μόνο σε τροπικές περιοχές. Επίσης, το κουνούπι, αν έχει μολυνθεί με τον μικροοργανισμό πλασμώδιο, μπορεί με το τσίμπημα του να μεταδώσει την ασθένεια της ελονοσίας. Το κοινό κουνούπι πολλαπλασιάζεται σε στάσιμα και μολυσμένα νερά αλλά και σε μέρη όπου υπάρχει αρκετή υγρασία.

Μύγα

Η μύγα κατατάσσεται στα έντομα που μεταδίδουν παθογόνους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο. Μάλιστα αυτοί οι μικροοργανισμοί δύναται να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως χολέρα, ηπατίτιδα, δυσεντερία και διάρροια.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα όλο το 24ωρο για απολυμάνσεις και απεντομώσεις στο 210.76.22.111.

Δείτε περισσότερα για απολυμάνσεις και αποφράξεις:

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , , , , , , , ,

Post a Reply

Or

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top