ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στο ΛΑΥΡΙΟ, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

2294 028 060

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ. Οι αποχετεύσεις σας μπορεί να βουλώσουν οποιαδήποτε στιγμή και εκεί που δεν το περιμένετε. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άμεση, φιλική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση για τον καθαρισμό οποιασδήποτε οικιακής ή εμπορικής αποχέτευσης, λεκάνης τουαλέτας, νεροχύτη, μπανιέρας, νιπτήρα, φρεατίου, υδρορροών, κεντρικής αποχέτευσης.

Είμαστε η πρώτη σας επιλογή για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού, απόφραξης και συντήρησης αποχετεύσεων χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με τους πιο ικανούς και άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς. Τα κινητά συνεργεία του στόλου μας είναι επαρκώς εξοπλισμένα για την εξαφάνιση και των πιο σκληρών φραγμάτων.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Βρισκόμαστε δίπλα σας από το 1978. Με συστήματα κάμερας και πιεστικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας καταφέρνουμε να λύσουμε οποιοδήποτε αποχετευτικό πρόβλημα παρουσιαστεί, στο σπίτι, στη επιχείρησή σας, στο εξοχικό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο το οποίο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στο Λαύριο
 • Απόφραξη Νεροχύτη στο Λαύριο
 • Απόφραξη Υδρορροής στο Λαύριο
 • Απόφραξη Τουαλετών στο Λαύριο
 • Απόφραξη Σιφωνιού στο Λαύριο
 • Καθαρισμός Φρεατίων στο Λαύριο
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στο Λαύριο
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στο Λαύριο
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στο Λαύριο

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Δεν έχει υπάρξει ούτε μία αποχέτευση στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας μας η οποία μπόρεσε να μας αντισταθεί. Γνωρίζουμε σε βάθος την αποχετευτική δομή και λειτουργικότητα των σωληνώσεων είτε πρόκειται για μονοκατοικία είτε για πολυκατοικία είτε για δημόσιο κτίριο είτε για βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αυτή είναι η καθημερινή μας ενασχόληση που αγαπάμε να επιτυγχάνουμε.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ – FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνω με τις ρίζες στην αποχέτευση μου;

Οι περισσότεροι οικιακοί υπόνομοι είναι άνω των 40 ετών. Στο σπίτι σας, η αποχέτευση απαιτεί μία τακτική συντήρηση. Εάν έχετε ρίζες στην αποχέτευση, ίσως χρειαστεί να τη συντηρείτε κάθε δύο χρόνια. Ο ειδικός τεχνικός μας μπορεί να σας παράσχει συμβουλές και οδηγίες ανάλογα με την περίπτωση καθώς παίζει ρόλο η θέση της εισβολής των ριζών αλλά και η διατομή του σωλήνα.

Τι είναι η απόφραξη αποχέτευσης και τι καθαρισμός;

Απόφραξη είναι η απεμπλοκή της αποχέτευσης από εμπόδια που δεν αφήνουν το νερό να αποστραγγισθεί κανονικά. Ο καθαρισμός είναι η διαδικασία μετά την απόφραξη για την πλήρη απόρριψη όλων των υλικών που είναι προσκολλημένα στα τοιχώματα των σωληνώσεων. Επίσης, ο καθαρισμός μπορεί να διενεργείται προληπτικά και προγραμματισμένα για τη σωστή συντήρηση των σωληνώσεων.

Γιατί μπαίνουν οι ρίζες των δέντρων στους σωλήνες αποχέτευσης;

Οι ρίζες των δέντρων αρχικά έλκονται από υδρατμούς που διαφεύγουν από ρωγμές ή χαλαρούς αρμούς σε έναν σωλήνα αποχέτευσης. Τελικά, οι ρίζες μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτούς τους χώρους, να αρχίσουν να τροφοδοτούνται από τα λύματα και να προκαλέσουν φράξεις ή ρήξεις του σωλήνα αποχέτευσης καθώς διαστέλλονται.

Αποφράξεις στο Λαύριο, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Ενημερωθείτε για τις τιμές.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤO ΛΑΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  Η αποτελεσματικότητα της κάμερας αποχέτευσης

  Η επισκευή αποχέτευσης είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Είναι ενοχλητικό, είναι ακριβό και δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω του. Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά άσχημα, υπάρχουν όλα τα άλλα έξοδα που σχετίζονται με την επισκευή αποχέτευσης. Δεν  πληρώνετε μόνο  για επισκευή, πληρώνετε επίσης και για οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν. Συμπεριλαμβανομένου του τμήματος όπου σκάβουν την όμορφη αυλή σας.

  Η «διάνοιξη» (σκάψιμο) επισκευής αποχέτευσης ήταν η μόνη επιλογή για την επισκευή αποχέτευσης παλαιότερα, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι επαγγελματίες τεχνικοί διαθέτουν την κάμερα επιθεώρησης αποχέτευσης. Αυτή η κάμερα, μαζί με μια σουίτα άλλου αποχετευτικού εξοπλισμού, καθιστά δυνατή την επιδιόρθωση ζημιών στην αποχέτευση χωρίς σκάψιμο! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την επιθεώρηση κάμερας και  την επισκευή αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο.

  Πως δουλεύει η κάμερα αποχέτευσης

  Αρχικά, ο τεχνικός εισάγει μια εξειδικευμένη κάμερα ελέγχου σωλήνων αποχέτευσης μέσα στην αποχέτευση. Η κάμερα οπτικών ινών είναι περίπου στο μέγεθος των καμερών smartphone και συνδέεται με ένα μακρύ, εύκαμπτο μεταλλικό καλώδιο. Η κάμερα χειρίζεται από απόσταση χρησιμοποιώντας μηχανισμούς που είναι εγκατεστημένοι μέσα στο καλώδιο. Το καλώδιο ξετυλίγεται από ένα μακρύ πηνίο καθώς η κάμερα μπαίνει περισσότερο μέσα από την αποχέτευση.

  Το καλώδιο τη συνδέει επίσης με μια φορητή οθόνη κλειστού κυκλώματος. Τα ισχυρά φώτα της κάμερας φωτίζουν την αποχέτευση, ώστε να μπορούμε να δούμε τι υπάρχει στον σωλήνα από την οθόνη. Τα φώτα και η οθόνη κλειστού κυκλώματος επιτρέπουν στον τεχνικό σας να βλέπει τα πάντα στην αποχέτευσή σας σε πραγματικό χρόνο. Καθώς περνά η κάμερα μέσα από την αποχέτευση, φαίνεται καθαρά οτιδήποτε.

  Η χρήση της αποφρακτικής κάμερας

  Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιθεώρηση κάμερας. Συνιστούμε την επιθεώρηση μέσω βίντεο όποτε θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αποφύγουμε το σκίσιμο ενός χλοοτάπητα ή το σκάσιμο του δαπέδου. Η επιθεώρηση κάμερας εφαρμόζεται επίσης σε έναν εκπληκτικό αριθμό σπιτιών και καταστάσεων. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα άνοιγμα σωλήνα ή αποχέτευσης αρκετά πλατύ ώστε να περνάει ο εξοπλισμός της κάμερας. Ο τεχνικός μας βρίσκει την καταλληλότερη δίοδο ανάλογα με την κατασκευή και την περίπτωση!   

  Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό, οι τεχνικοί μας μπορούν να εντοπίσουν οπτικά τα περισσότερα ραγίσματα, σπασίματα, ζημιές στη ρίζα και πιθανές διαβρώσεις. Μόλις μάθουμε ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα, θα μάθουμε πώς να το διορθώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο. Εάν εντοπίσουμε φράξιμο που προκαλείται από ρίζες δέντρων, θα χρησιμοποιήσουμε συνήθως μηχανήματα ριζοβολίας ή καθαριστικά υδροβολής για να το αφαιρέσουμε. Τα μεγαλύτερα σπασίματα σωλήνων ενδέχεται να απαιτούν τεχνολογία διάρρηξης σωλήνων. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, η επιθεώρηση με κάμερα μπορεί να μας βοηθήσει να το αναγνωρίσουμε θετικά, ώστε να γνωρίζουμε πώς να προχωρήσουμε.

  Γιατί είναι αποτελεσματικό

  Χωρίς επιθεώρηση βίντεο, ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε τι συμβαίνει με τους σωλήνες αποχέτευσης είναι να τους σκάψετε απευθείας. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο είναι αργή, δαπανηρή και καταστροφική, αλλά απαιτεί επίσης αρκετές δοκιμές και λάθη. Δεν ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να σκάβουμε μέχρι να το βρούμε. Στην πορεία, μπορεί να καταλήξουμε να σκάψουμε μεγάλο μέρος της αυλής σας.

  Με τη βοήθεια της κάμερας, όμως, μπορούμε να καταλάβουμε πού ακριβώς και ποιο είναι το πρόβλημα. Μόλις το μάθουμε, μπορούμε να το λύσουμε με ελάχιστη αναστάτωση στη ζωή σας. Αντί να κόψουμε ένα μακρύ τμήμα σωλήνα, για παράδειγμα, μπορούμε να πάμε κατευθείαν στην πηγή. Ακόμα καλύτερα, η επιθεώρηση κάμερας μπορεί να εντοπίσει κάθε πρόβλημα που έχουν οι σωλήνες αποχέτευσης, όχι μόνο τα πιο εμφανή αλλά και αυτά που δε φαίνονται. Συχνά, οι επιθεωρήσεις με κάμερα μπορούν ακόμη και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την υποκείμενη αιτία πίσω από επανειλημμένα προβλήματα. Τελικά, οι επιθεωρήσεις με κάμερα σάς βοηθούν να αποκτήσετε μια πολύ καλύτερη ιδέα για τη λειτουργικότητα και την υγεία των σωλήνων της αποχέτευσής σας.

  Η επιθεώρηση κάμερας και η επισκευή αποχέτευσης χωρίς τάφρο μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για κάθε εργασία επισκευής. Μερικές φορές, η τοποθέτηση σωλήνων ή η φύση του προβλήματος μπορεί να απαιτούν μια πιο συμβατική προσέγγιση. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, η τεχνολογία επιθεώρησης κάμερας μπορεί να βοηθήσει στην επισκευή της αποχέτευσης και να έχετε μια πολύ πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη εμπειρία. Επιπλέον, γνωρίζετε τι κυκλοφορεί μέσα στις σωληνώσεις σας. Πόσο συχνά βλέπετε το εσωτερικό των σωλήνων σας;

  Ανεξάρτητα από το είδος του προβλήματος αποχέτευσης ή σωλήνων που έχετε, μπορείτε να βασιστείτε πάνω μας για να βρείτε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να το χειριστείτε. Είτε πρόκειται για επιθεώρηση βίντεο, ριζοβολία, υδροεκτόξευση ή κάτι άλλο, θα βεβαιωθούμε ότι γνωρίζετε τι κάνουμε και γιατί. Είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

  Για την απεμπλοκή των πολύ σοβαρών περιπτώσεων χρησιμοποιούμε μηχάνημα με εκτόξευση υψηλής πίεσης νερού. Η έγκαιρη διάγνωση ενός προβλήματος στο αποχετευτικό σας σύστημα μπορεί να μειώσει δραστικά τις ζημιές που προκαλούνται.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ

  Χρήσιμες υπηρεσίες για το σπίτι ή την επιχείρηση

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΛΑΥΡΙΟ και άλλες περιοχές επέμβασης

  Λούτσα ΜαρκόπουλοΑγία Παρασκευή Χαλάνδρι

  Εκτός από αποφράξεις στο Λαύριο εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στην αποχέτευση

  Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι ρίχνουν στις αποχετεύσεις τους αλλά δεν πρέπει. Οτιδήποτε, εκτός του νερού, κατεβαίνει στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σας αυξάνει τις πιθανότητες βουλώματος.

  Κατακάθια καφέ

  Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα κατακάθια του καφέ είναι αρκετά μικρά ώστε να μην κολλάνε στους σωλήνες σας, αλλά αυτό δε συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τεχνικοί μας λένε ότι το κατακάθι του καφέ είναι μια από τις πιο πιθανές πηγές βουλώματος στους σωλήνες της κουζίνας σας.

  Κελύφη αυγών

  Τα ίδια τα τσόφλια αυγών μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά όταν τα στέλνετε στην αποχέτευση, ο «σκουπιδοφάγος» τα τρίβει σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κολλάνε σε λίπος και άλλες ελαιώδεις ουσίες για να δημιουργήσουν μία παχύρρευστη μάζα που μπορεί εύκολα να φράξει τους σωλήνες σας. Καλύτερα να πετάξετε τα τσόφλια των αυγών στον κάδο απορριμμάτων.

  Λίπος και λάδια

  Αυτές οι ουσίες συνδυάζονται και λειτουργούν ως συνδετικό υλικό για όλα τα είδη υλικών, όπως τα τσόφλια αυγών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, και δημιουργούν χοντρές, κολλώδεις σφαίρες που μπορούν να επικαλύψουν τους σωλήνες μέχρι να μην περάσει τίποτα μέσα από αυτά. Έτσι, όταν πρόκειται για λίπος μπέικον, λίπος κρέατος και άλλες ουσίες σαν αυτές, ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο ή σε κονσέρβα για να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τα τοποθετήσετε στα σκουπίδια σας.

  Aυτοκόλλητα σε προϊόντα και φρούτα

  Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή αυτοκόλλητα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό των σωλήνων σας. Ακόμη και η μικρή κόλλα που είναι πάνω τους μπορεί να είναι αρκετή για να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων. Εάν περάσουν από τους σωλήνες σας, μπορεί επίσης να παγιδευτούν σε σωλήνες και φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων, προκαλώντας προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία του νερού σας. Αν με κάποιο τρόπο ξεπεράσουν και τα δύο αυτά εμπόδια, μπορεί να καταλήξουν στην παροχή νερού. Όπως και να το δεις, αυτό απλώς δημιουργεί πρόβλημα.

  Βαμβακερές μπάλες και χαρτοπετσέτες

  Ακριβώς επειδή οι χαρτοπετσέτες και οι μπάλες από βαμβάκι είναι βιοδιασπώμενα δε σημαίνει ότι θα διαλυθούν αμέσως. Είναι σχεδιασμένα να είναι απορροφητικά, γεγονός που τα καθιστά τον τέλειο ένοχο για να φράξουν τους σωλήνες. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, πετάξτε τα στα σκουπίδια όταν τελειώσετε. Ωστόσο, συνιστούμε να μεταβείτε σε υφασμάτινες πετσέτες, ειδικά στην κουζίνα όπου οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές χαρτοπετσέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Προφυλακτικά

  Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ. Το καουτσούκ δεν είναι βιοδιασπώμενο. Δεν διαλύεται στο νερό. Είτε θα κολλήσει στα υδραυλικά σας είτε, αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να περάσει τους σωλήνες σας, πιθανότατα θα καταλήξει να επιπλέει κάπου στην παροχή νερού και κανείς δεν θέλει να το συναντήσει.

  Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής

  Ακριβώς όπως τα προφυλακτικά, έτσι και οι σερβιέτες, τα ταμπόν, τα ντεμακιγιάζ, οι μπατονέτες αυτιών, τα οδοντονήματα δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στις αποχετεύσεις καθώς περιπλέκονται μεταξύ τους. Επίσης μαζί με αλλά υλικά δημιουργούν άμορφες μάζες και συσσωματώσεις οι οποίες μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν.

  Περιττώματα γάτας

  Τα απορρίμματα γάτας είναι γνωστό ότι φράζουν τις αποχετεύσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα σηπτικά συστήματα. Εκτός αυτού, τα κόπρανα γάτας μπορούν να μαζέψουν βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επεξεργασία του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί τελικά να βρει το δρόμο του στην παροχή νερού όπου μπορεί να αποτελέσει απειλή για πολλά ζώα.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του νεροχύτη της κουζίνας

  Γιατί εμφανίζονται μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας

  Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας σας μπορεί να μυρίζει:

  1. Συσσώρευση τροφής και υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης. Οτιδήποτε ρίχνετε στο νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων ή να καθίσει στο σιφώνι. Και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.
  2. Μυρίζουν οι σωλήνες σας από την αποχέτευση. Εάν δεν υπάρχει νερό στο σιφώνι (το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U) λόγω διαρροής ή εξάτμισης, τα αέρια αποχέτευσης θα απελευθερωθούν από τον σωλήνα σας. Η λύση είναι να διερευνήσετε το σιφώνι για διαρροές ή εμπόδια. Για να το διορθώσετε, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σιφώνι και να το καθαρίσετε.
  3. Μούχλα. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

  Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

  Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη της κουζίνας.

  Για μυρωδιές φαγητού που σαπίζουν, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού μόνοι σας. Για μυρωδιές αερίων αποχέτευσης κάνετε έλεγχο στο σιφώνι σας.

  1. Ζεστό νερό

  1. Βράζουμε ένα μπρίκι γεμάτο νερό, το αφήνουμε λίγο για να φθάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χύστε το αργά στην οπή του νεροχύτη
  3. Περίμενε 5 λεπτά
  4. Ανοίξτε την κρύα βρύση για να αναγκάσετε το υπόλοιπο λίπος να πήξει και να ξεπλυθεί

  2. Λευκό ξύδι

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στην οπή του νεροχύτη
  2. Αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά
  3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

  3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

  1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην οπή του νεροχύτη
  2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα
  3. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες
  4. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην οπή για να ξεπλύνετε τα πάντα

  Ελέγξτε το σιφώνι

  Το σιφώνι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως παγίδα αερίων αποχέτευσης. Αυτή η κάμψη σε σχήμα U πρέπει να είναι πάντα γεμάτη νερό και να λειτουργεί ως φράγμα για να σταματά τις μυρωδιές της αποχέτευσης να διαφεύγουν προς τα πάνω.

  Ελέγξτε τα ακόλουθα:

  Έχει εξατμιστεί το νερό στην καμπή U; Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε πάει διακοπές και δεν τρέχεει το νερό για κάποιο διάστημα. Η απλή λύση είναι να τρέξετε λίγο νερό για να γεμίσετε το σιφώνι.

  Υπάρχει διαρροή στο σιφώνι; Ελέγξτε για σταγόνες ή υγρές κηλίδες κάτω από το νεροχύτη. Εάν υπάρχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία.

  Υπάρχει εμπόδιο στο σιφώνι; Εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόφραξη μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε το U-bend με ένα κλειδί και καθαρίστε το με μια συρμάτινη βούρτσα.