ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στη ΡΑΦΗΝΑ, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

2294 028 060

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ. Παρέχουμε γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες απόφραξης, καθαρισμού και συντήρησης αποχετεύσεων, καθώς και επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης, για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επαγγελματικών χώρων σε όλες της περιοχές στα Μεσόγεια αλλά και των ανατολικών προαστίων της Αττικής και είναι η επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να συνεργαστείτε με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους επαγγελματίες του κλάδου των αποχετεύσεων και των αποφράξεων. Επίσης, πραγματοποιούμε αντλήσεις υδάτων ακόμα και σε δύσβατες περιοχές και δυσπρόσιτα σημεία.

Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για σας η σωστή λειτουργία του αποχετευτικού σας συστήματος και στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» δίνουμε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις του τομέα μας, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ασφάλεια, άνεση και αξιόπιστες υπηρεσίες με μακροχρόνια αποτελέσματα.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Παρέχουμε, εδώ και 4 δεκαετίες και πλέον, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και είμαστε απόλυτα σίγουροι για το αποτέλεσμα όλων των εργασιών που ολοκληρώνουμε, καθώς έχουμε επιλύσει άπειρα προβλήματα στα αποχετευτικά δίκτυα και μπορούμε να διαχειριστούμε και να επιλύσουμε οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση στην αποχέτευση σπιτιών ή επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι του τηλεφωνικού μας κέντρου είναι έτοιμοι πάντα να σας εξυπηρετήσουν και να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν, έτσι ώστε να σας ενημερώσουν για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να εκτιμήσουνε το κόστος της αντίστοιχης υπηρεσίας. Η «Αποφράξεις Βλάχος» στη Ραφήνα είναι εδώ για να σας λύσει οποιαδήποτε προβλήματα και σας προσφέρουμε εγγυήσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών μας και ασυναγώνιστες τιμές.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στη Ραφήνα
 • Απόφραξη Νεροχύτη στη Ραφήνα
 • Απόφραξη Υδρορροής στη Ραφήνα
 • Απόφραξη Τουαλετών στη Ραφήνα
 • Απόφραξη Σιφωνιού στη Ραφήνα
 • Καθαρισμός Φρεατίων στη Ραφήνα
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στη Ραφήνα
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στη Ραφήνα
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στη Ραφήνα

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Είμαστε μια εταιρεία που αντιμετωπίζει τους πελάτες της με ειλικρίνεια, σεβασμό και εκτίμηση και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών σε κάθε εργασία που μας ζητηθεί η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία. Καλέστε την «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» στη ΡΑΦΗΝΑ για κάθε σας πρόβλημα και εξοικονομήστε χρόνο, χρήμα, ηρεμία και σιγουριά και θα χαρούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα στο αποχετευτικό σας δίκτυο. Δεσμευόμαστε απέναντί σας, για την πλήρη ικανοποίησή σας και να είστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες σας.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ | Συχνές ερωτήσεις

Αν ένα δέντρο είναι η πηγή των ριζών μέσα στην αποχέτευση, μπορώ να το αφαιρέσω;

Τα δέντρα δεν αφαιρούνται επειδή οι ρίζες εισέρχονται στη γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού. Οι ρίζες των δέντρων δεν αναπτύσσονται σε σωλήνες που είναι απαλλαγμένοι από ρωγμές ή ελαττώματα, οπότε η ανάπτυξη των ριζών είναι το σύμπτωμα και όχι η αιτία του προβλήματος.

Μπορώ να ρίξω βραστό νερό σε μία αποχέτευση;

Γενικά καλό είναι να αποφεύγετε το τελείως βραστό νερό (100 βαθμούς Κελσίου) ιδιαίτερα σε πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης αλλά και σε παλαιές σωληνώσεις ακόμα και αν είναι μεταλλικές όπως από χάλυβα, σίδηρο ή χαλκό. Η ασφαλέστερη θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 80 βαθμούς Κελσίου και αν έχετε πλαστικούς σωλήνες όχι πάνω από τους 70.

Πώς διαπιστώνω εάν η αποχέτευση ετοιμάζεται να βουλώσει;

• Γάργαροι ήχοι που συνήθως προέρχονται από την τουαλέτα.
• Αργής αποστράγγιση σε διάφορες αποχετεύσεις στο σπίτι (χαμηλή πίεση νερού).
• Νερό που βγαίνει από το σιφόνι του πατώματος ή της ντουζιέρας όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο.
• Δυσάρεστες μυρωδιές που προέρχονται από τις αποχετεύσεις.
• Τα λύματα αντί να αποστραγγίζονται επανέρχονται.

Αποφράξεις στη Ραφήνα, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Ενημερωθείτε για τις τιμές.

Σε πόσο χρόνο μπορείτε να έρθετε για αποφράξεις στη Ραφήνα;

Μπορούμε να βρεθούμε σε λιγότερο από 20 λεπτά στη Ραφήνα και σε όλα τα ανατολικά προάστια.


  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  Όλο το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο, πιστοποιημένο και ιδιαίτερα πεπειραμένο. Εξάλλου εργάζονται στις αποχετεύσεις όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Ο σωστός εξοπλισμός περιλαμβάνει τον πιο πρόσφατο μηχανολογικό εξοπλισμό για κάθε απόφραξη που πραγματοποιούμε. Χρησιμοποιούμε ειδικά ηλεκτροκίνητα, περιστροφικά μηχανήματα επειδή είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και δεν φθείρουν τους σωλήνες των αποχετευτικών σας εγκαταστάσεων. Το πιεστικό υδροβολής είναι ένα μηχάνημα που καθαρίζει την αποχέτευση, αλλά επίσης απομακρύνει και τη συσσώρευση. Με την εκτόξευση νερού μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον αγωγό στην μέγιστη χωρητικότητα του, ειδικά αν πρόκειται για σωλήνα από χυτοσίδηρο.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  Διαρροή σωλήνων και σπασμένοι σωλήνες αποχέτευσης

  Τι προκαλεί διαρροές σωλήνων και σπασμένους σωλήνες αποχέτευσης; Για να αναφέρουμε μερικούς, εδώ είναι οι παράγοντες που προκαλούν προβλήματα στις αποχετευτικές εγκαταστάσεις: 

  • Υψηλή πίεση νερού. Το νερό που περνάει στους σωλήνες με υψηλή ταχύτητα αυξάνει τον κίνδυνο να σκάσουν οι σωλήνες.
  • Μετατοπίσεις στη θεμελίωση. Καθώς τα θεμέλια παθαίνουν καθιζήσεις με την πάροδο του χρόνου, επηρεάζουν και τους σωλήνες οι οποίοι προσαρμόζονται και προκαλείται ρήξη και αποσύνδεση.
  • Ρίζες δέντρων. Οι μικροσκοπικές ρωγμές στους σωλήνες απελευθερώνουν νερό που προσελκύει τις ρίζες οι οποίες τρυπώσουν στους σωλήνες.
  • Αλλαγές θερμοκρασίας. Η απότομη ακραία αλλαγή της θερμοκρασίας – ειδικά από το κρύο στο ζεστό καιρό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και αργότερα διαρροές.
  • Διάβρωση. Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα, χυτοσίδηρο ή χαλκό είναι πιο ευαίσθητοι στη σκουριά.

  Η διάρκεια ζωής των σωλήνων από χυτοσίδηρο είναι από 25 έως 35 χρόνια. Εάν οι σωλήνες αποχέτευσης σας είναι πέραν των 25 ετών, είναι πιθανόν να σας δημιουργήσουν προβλήματα κάτι που είναι προφανώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αποχετευτικών εγκαταστάσεων σε παλιά σπίτια. Προτού αντιμετωπίσετε πλήρη καταστροφή στη γραμμής αποχέτευσης, η αποχέτευσή σας μπορεί να έχει ήδη πρόβλημα από ρωγμές, εισβολή ριζών κλπ.

  Επομένως, καλό είναι να έχετε στο νου σας τα παρακάτω ως σημάδια που δείχνουν ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα στους σωλήνες αποχέτευσης:

  Αποφράξεις λυμάτων και υπερχειλίσεις

  Αυτό συμβαίνει συνήθως στη χαμηλότερη ανοιχτή αποχέτευση και είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα αποχετευτικών εγκαταστάσεων σε παλιά σπίτια. Η δημιουργία υπερχειλίσεων λυμάτων οφείλεται σε απόφραξη σε κάποιο σημείο των σωληνώσεων. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα ακόμη και μετά τον καθαρισμό των σωλήνων, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα: κακή ευθυγράμμιση των συνδέσεων, εισχώρηση χώματος σε ρωγμές ή διείσδυση ριζών.

  Πλούσιες και ιδιαίτερα πράσινες περιοχές στο γρασίδι

  Αυτός είναι ένας από τους τρόπους για να προσδιορίσετε μια διαρροή στο σωλήνα αποχέτευσης στην αυλή. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή σωλήνα αποχέτευσης υπόγεια. Δεδομένου ότι τα λύματα χρησιμεύουν ως λίπασμα, η βλάστηση γύρω από αυτά παίρνει επιπλέον θρεπτικά συστατικά που κάνουν το γρασίδι να φαίνεται πιο πράσινο και πλούσιο.

  Δυσάρεστη οσμή

  Δεν πρέπει να μυρίζει μυρωδιά αερίου λυμάτων αποχέτευσης καθώς θα πρέπει να είναι αεροστεγώς παντού (εκτός από τον εξαερισμό στην οροφή σας). Διαφορετικά, είναι σημάδι ότι υπάρχει ρωγμή στους σωλήνες σας.

  Μούχλα

  Εκτός από τη μυρωδιά, η ανάπτυξη μούχλας μαρτυρά ότι υπάρχει μια ρωγμή στις γραμμές αποχέτευσης πίσω από τους τοίχους. Μια ρωγμή του σωλήνα αποχέτευσης μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του επιπέδου υγρασίας.

  Εσοχή στο γρασίδι ή κάτω από την οδόστρωμα

  Μια ρωγμή στην κύρια γραμμή αποχέτευσης, η οποία διαποτίζει συνεχώς το έδαφος, μπορεί να χαλαρώσει το υπέδαφος. Αυτό θα κάνει το γκαζόν σας να βυθιστεί στο σημείο που υπάρχει η διαρροή.

  Συγκέντρωση λυμάτων στην αυλή

  Αυτό το ζήτημα μπορεί να οφείλεται σε βουλωμένες αποχετεύσεις, σπασμένη σηπτική δεξαμενή ή ρωγμές της κύριας γραμμής. Η προβληματική περιοχή βρίσκεται συνήθως ακριβώς κάτω από το σημείο συγκέντρωσης του αποχετευτικού νερού.

  Η καθίζηση θεμελίωσης, οι ρωγμές και οι καταβόθρες καθώς και η προσβολή από έντομα και τρωκτικά είναι επίσης ενδεικτικά σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης.

  24 ώρες το 24ωρο είμαστε κοντά σας, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, Κυριακές και αργίες.
  Θα είμαστε εκεί όταν μας χρειάζεστε για οποιαδήποτε υπηρεσία.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Χρήσιμες υπηρεσίες που αφορούν την αποχέτευσή σας

  Τι είναι ο πιεστικός μηχανισμός υδροβολής για την αποχέτευση;

  Η εκτόξευση νερού με πιεστικό χρησιμοποιεί έναν εξειδικευμένο σωλήνα και ακροφύσιο για να εκτοξεύει νερό μέσα από τους σωλήνες σας με δύναμη περίπου 1500 psi κατά μέσο όρο (αν και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει τα 5000 psi), που είναι ένας λόγος που χρειάζεστε έναν εξειδικευμένο τεχνικό αποχέτευσης για να το χειριστεί.

  Αυτό το επίπεδο δύναμης απομακρύνει οτιδήποτε φράζει τις αποχετεύσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των λίπους και των αφρών σαπουνιού που δεν μπορούν να διαλύσουν τα μηχανικά καθαριστικά αποχέτευσης. Η υδροβολή χτυπά ακόμη και τις ρίζες των δέντρων και αφήνει το εσωτερικό των σωλήνων σας πεντακάθαρο.

  Πριν επιτεθεί στο μπλοκάρισμα με την εκτόξευση νερού, ο τεχνικός μπορεί να επιθεωρήσει το αποχετευτικό σας σύστημα χρησιμοποιώντας μια μικρή κάμερα, αναζητώντας τη ζημιά και τον τύπο εμποδίου που πρέπει να καθαριστεί. Η κάμερα απόφραξης δίνει τη δυνατότητα στον τεχνικό να καθορίσει την κατάλληλη αντιμετώπιση.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΡΑΦΗΝΑ και άλλες περιοχές επέμβασης

  Λούτσα ΜαρκόπουλοΑγία Παρασκευή Κορωπί

  Εκτός από αποφράξεις στη Ραφήνα εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στην αποχέτευση

  Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι ρίχνουν στις αποχετεύσεις τους αλλά δεν πρέπει. Οτιδήποτε, εκτός του νερού, κατεβαίνει στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σας αυξάνει τις πιθανότητες βουλώματος.

  Κατακάθια καφέ

  Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα κατακάθια του καφέ είναι αρκετά μικρά ώστε να μην κολλάνε στους σωλήνες σας, αλλά αυτό δε συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τεχνικοί μας λένε ότι το κατακάθι του καφέ είναι μια από τις πιο πιθανές πηγές βουλώματος στους σωλήνες της κουζίνας σας.

  Κελύφη αυγών

  Τα ίδια τα τσόφλια αυγών μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά όταν τα στέλνετε στην αποχέτευση, ο «σκουπιδοφάγος» τα τρίβει σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κολλάνε σε λίπος και άλλες ελαιώδεις ουσίες για να δημιουργήσουν μία παχύρρευστη μάζα που μπορεί εύκολα να φράξει τους σωλήνες σας. Καλύτερα να πετάξετε τα τσόφλια των αυγών στον κάδο απορριμμάτων.

  Λίπος και λάδια

  Αυτές οι ουσίες συνδυάζονται και λειτουργούν ως συνδετικό υλικό για όλα τα είδη υλικών, όπως τα τσόφλια αυγών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, και δημιουργούν χοντρές, κολλώδεις σφαίρες που μπορούν να επικαλύψουν τους σωλήνες μέχρι να μην περάσει τίποτα μέσα από αυτά. Έτσι, όταν πρόκειται για λίπος μπέικον, λίπος κρέατος και άλλες ουσίες σαν αυτές, ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο ή σε κονσέρβα για να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τα τοποθετήσετε στα σκουπίδια σας.

  Aυτοκόλλητα σε προϊόντα και φρούτα

  Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή αυτοκόλλητα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό των σωλήνων σας. Ακόμη και η μικρή κόλλα που είναι πάνω τους μπορεί να είναι αρκετή για να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων. Εάν περάσουν από τους σωλήνες σας, μπορεί επίσης να παγιδευτούν σε σωλήνες και φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων, προκαλώντας προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία του νερού σας. Αν με κάποιο τρόπο ξεπεράσουν και τα δύο αυτά εμπόδια, μπορεί να καταλήξουν στην παροχή νερού. Όπως και να το δεις, αυτό απλώς δημιουργεί πρόβλημα.

  Βαμβακερές μπάλες και χαρτοπετσέτες

  Ακριβώς επειδή οι χαρτοπετσέτες και οι μπάλες από βαμβάκι είναι βιοδιασπώμενα δε σημαίνει ότι θα διαλυθούν αμέσως. Είναι σχεδιασμένα να είναι απορροφητικά, γεγονός που τα καθιστά τον τέλειο ένοχο για να φράξουν τους σωλήνες. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, πετάξτε τα στα σκουπίδια όταν τελειώσετε. Ωστόσο, συνιστούμε να μεταβείτε σε υφασμάτινες πετσέτες, ειδικά στην κουζίνα όπου οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές χαρτοπετσέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Προφυλακτικά

  Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ. Το καουτσούκ δεν είναι βιοδιασπώμενο. Δεν διαλύεται στο νερό. Είτε θα κολλήσει στα υδραυλικά σας είτε, αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να περάσει τους σωλήνες σας, πιθανότατα θα καταλήξει να επιπλέει κάπου στην παροχή νερού και κανείς δεν θέλει να το συναντήσει.

  Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής

  Ακριβώς όπως τα προφυλακτικά, έτσι και οι σερβιέτες, τα ταμπόν, τα ντεμακιγιάζ, οι μπατονέτες αυτιών, τα οδοντονήματα δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στις αποχετεύσεις καθώς περιπλέκονται μεταξύ τους. Επίσης μαζί με αλλά υλικά δημιουργούν άμορφες μάζες και συσσωματώσεις οι οποίες μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν.

  Περιττώματα γάτας

  Τα απορρίμματα γάτας είναι γνωστό ότι φράζουν τις αποχετεύσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα σηπτικά συστήματα. Εκτός αυτού, τα κόπρανα γάτας μπορούν να μαζέψουν βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επεξεργασία του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί τελικά να βρει το δρόμο του στην παροχή νερού όπου μπορεί να αποτελέσει απειλή για πολλά ζώα.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΡΑΦΗΝΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του νεροχύτη της κουζίνας

  Γιατί εμφανίζονται μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας

  Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας σας μπορεί να μυρίζει:

  1. Συσσώρευση τροφής και υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης. Οτιδήποτε ρίχνετε στο νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων ή να καθίσει στο σιφώνι. Και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.
  2. Μυρίζουν οι σωλήνες σας από την αποχέτευση. Εάν δεν υπάρχει νερό στο σιφώνι (το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U) λόγω διαρροής ή εξάτμισης, τα αέρια αποχέτευσης θα απελευθερωθούν από τον σωλήνα σας. Η λύση είναι να διερευνήσετε το σιφώνι για διαρροές ή εμπόδια. Για να το διορθώσετε, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σιφώνι και να το καθαρίσετε.
  3. Μούχλα. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

  Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

  Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη της κουζίνας.

  Για μυρωδιές φαγητού που σαπίζουν, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού μόνοι σας. Για μυρωδιές αερίων αποχέτευσης κάνετε έλεγχο στο σιφώνι σας.

  1. Ζεστό νερό

  1. Βράζουμε ένα μπρίκι γεμάτο νερό, το αφήνουμε λίγο για να φθάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χύστε το αργά στην οπή του νεροχύτη
  3. Περίμενε 5 λεπτά
  4. Ανοίξτε την κρύα βρύση για να αναγκάσετε το υπόλοιπο λίπος να πήξει και να ξεπλυθεί

  2. Λευκό ξύδι

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στην οπή του νεροχύτη
  2. Αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά
  3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

  3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

  1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην οπή του νεροχύτη
  2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα
  3. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες
  4. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην οπή για να ξεπλύνετε τα πάντα

  Ελέγξτε το σιφώνι

  Το σιφώνι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως παγίδα αερίων αποχέτευσης. Αυτή η κάμψη σε σχήμα U πρέπει να είναι πάντα γεμάτη νερό και να λειτουργεί ως φράγμα για να σταματά τις μυρωδιές της αποχέτευσης να διαφεύγουν προς τα πάνω.

  Ελέγξτε τα ακόλουθα:

  Έχει εξατμιστεί το νερό στην καμπή U; Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε πάει διακοπές και δεν τρέχεει το νερό για κάποιο διάστημα. Η απλή λύση είναι να τρέξετε λίγο νερό για να γεμίσετε το σιφώνι.

  Υπάρχει διαρροή στο σιφώνι; Ελέγξτε για σταγόνες ή υγρές κηλίδες κάτω από το νεροχύτη. Εάν υπάρχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία.

  Υπάρχει εμπόδιο στο σιφώνι; Εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόφραξη μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε το U-bend με ένα κλειδί και καθαρίστε το με μια συρμάτινη βούρτσα.