ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στην ΑΝΟΙΞΗ, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

210 80 80 878

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ. Είμαστε εταιρεία πλήρους εξυπηρέτησης για δίκτυα αποχέτευσης και παρέχουμε καθαρισμό φρεατίων και αποχέτευσης, επιθεώρηση σωλήνα με κάμερα διάγνωσης, αποφράξεις όλων των τύπων όπως επίσης προληπτικές συντηρήσεις της αποχετευτικής γραμμής και αντλήσεις υδάτων. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε επιτυχώς. Τα συμβόλαια συντήρησης, ειδικά για τους επαγγελματίες, είναι άκρως συμφέροντα καθώς διασφαλίζουμε την πλήρη λειτουργικότητα της αποχέτευσης, 365 ημέρες το χρόνο!

Θα σας λύσουμε κάθε απορία που αφορά απόφραξη, συντήρηση και καθαρισμό αποχέτευσης. «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» σημαίνει ταχύτητα εξυπηρέτησης και αποτέλεσμα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το φιλικό και ευγενικό προσωπικό μας, για να σας στείλουμε έναν από τους καταρτισμένους τεχνικούς μας κοντά σας. Σας εγγυόμαστε τν ιδανικότερη λύση σε όποια ζημιά προκύψει στο αποχετευτικό σας δίκτυο. Οργανωμένο προσωπικό και έμπειρα συνεργεία μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη και να ξεβουλώσουν τα σιφόνια και σωληνώσεις στην οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Η υπηρεσία μας για έλεγχο και διάγνωση αποχέτευσης με κάμερας σας δίνει την δυνατότητα να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα προβλήματα των σωληνώσεών σας που δεν φαίνονται.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Έχουμε αποκτήσει χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες λόγω της δέσμευσης μας να είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και σίγουροι για την επίλυση των προβλημάτων στις αποχετεύσεις σας γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς να αναστατώνουμε το χώρο σας. Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με την κατάσταση του αποχετευτικού σας συστήματος και των προβλημάτων της αποχέτευσης σας και θα σας συμβουλεύσουμε για την ομαλή σας μελλοντική λειτουργικότητα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στην Άνοιξη
 • Απόφραξη Νεροχύτη στην Άνοιξη
 • Απόφραξη Υδρορροής στην Άνοιξη
 • Απόφραξη Τουαλετών στην Άνοιξη
 • Απόφραξη Σιφωνιού στην Άνοιξη
 • Καθαρισμός Φρεατίων στην Άνοιξη
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στην Άνοιξη
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στην Άνοιξη
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στην Άνοιξη

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Τα λίπη και τα τρόφιμα μπορούν να εμποδίσουν την αποστράγγιση του νεροχύτη σας και να δημιουργήσουν ένα φράξιμο. Οι τρίχες και το σαπούνι αρχίζουν να συσσωρεύονται και τελικά θα φράξουν το νιπτήρα σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπανιέρα σας και το ντους, καλέστε μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε άμεσα.

Είμαστε επαγγελματίες με το σωστό εξοπλισμό για να καθαρίσουμε το βούλωμα της κουζίνας, του μπάνιου, της ταράτσας, του μπαλκονιού σας. Αν ψάχνετε για ένα αξιόπιστο σύμμαχο στα προβλήματα της αποχέτευσής σας καλέστε μας τώρα. Παρέχουμε καθαρισμό αποχέτευσης σε όλα τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τους δήμους των βορείων προαστίων και τους κατοίκους της Άνοιξης.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ – FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το hydro-jetting;

Η υδροβολή είναι μια μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των βουλωμένων αποχετεύσεων και των γραμμών αποχέτευσης με μία εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης. Για εσωτερικές γραμμές, μια φορητή μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας για να ξεπλύνετε τη γραμμή. Οι εξωτερικές γραμμές αποχέτευσης ενδέχεται να απαιτούν τη χρήση μιας ακόμη πιο ισχυρής μονάδας.

Τι μπορεί να προκαλέσει τις ρίζες ώστε να αναπτυχθούν στη γραμμή αποχέτευσης;

Η πάροδος του χρόνου και οι φθορές δημιουργούν αλλοιώσεις οι οποίες μετατρέπονται σε μικρές τρύπες και από εκεί εισχωρούν αναζητώντας νερό. Οι μετατοπίσεις του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν ελαφριά μετατόπιση των σωλήνων αποχέτευσης, επιφέροντας μικρά κενά και ρωγμές στις αρθρώσεις των σωλήνων. Οι ρίζες δέντρων περίπου στο μέγεθος μίας ανθρώπινης τρίχας, αναπτύσσονται έπειτα σε αυτές τις ρωγμές και σε κενά λόγω αναζήτησης νερού και θρεπτικών ουσιών.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά την αποχέτευση;

Στους σωλήνες της αποχέτευσης ένας τακτικός καθαρισμός είναι σίγουρα η καλύτερη πρόληψη ώστε τα μικρά προβλήματα να μην γίνονται μεγάλα. Με τον προληπτικό καθαρισμό το αποχετευτικό δίκτυο παραμένει μόνιμα καθαρό χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα από συσσωρεύσεις μαζών όπως τρίχες, λίπη, χαρτιά, ρίζες και όλα τα φυσικά υλικά που βουλώνουν την αποχέτευση με το πέρασμα του χρόνου. Είτε πρόκειται για σιφώνι μπάνιου, είτε για νιπτήρα, είτε για νεροχύτη, είτε για κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης πολυκατοικίας, είτε για φρεάτιο, μπορούμε να παρέχουμε συντήρηση και καθαρισμό.

Η Coca Cola ξεμπλοκάρει τη βουλωμένη τουαλέτα;

Εάν είστε τυχεροί, ο ευκολότερος τρόπος για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα είναι να την περιμένετε απλά. Αφήστε το νερό να διαλύσει το φράγμα και δοκιμάστε να ξεπλύνετε ξανά μετά από αρκετές ώρες. Ρίχνοντας μια καυστική ουσία (κόκα κόλα, για παράδειγμα) στη λεκάνη της τουαλέτας, μπορείτε να επιταχύνετε σημαντικά τη διαδικασία διάλυσης.

Τι είναι η απόφραξη αποχέτευσης και τι καθαρισμός;

Απόφραξη είναι η απεμπλοκή της αποχέτευσης από εμπόδια που δεν αφήνουν το νερό να αποστραγγισθεί κανονικά. Ο καθαρισμός είναι η διαδικασία μετά την απόφραξη για την πλήρη απόρριψη όλων των υλικών που είναι προσκολλημένα στα τοιχώματα των σωληνώσεων. Επίσης, ο καθαρισμός μπορεί να διενεργείται προληπτικά και προγραμματισμένα για τη σωστή συντήρηση των σωληνώσεων.

Αποφράξεις στην Άνοιξη, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Ενημερωθείτε για τις τιμές.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


  ΑΝΟΙΞΗ
  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  Με τη βοήθεια της κάμερας θα βρούμε από που προέρχονται τα συχνά βουλώματα στην αποχέτευση σας και έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση για να γίνει σωστά η απόφραξη. Τηλεφωνήστε τώρα και σύντομα ένα εξειδικευμένο συνεργείο θα βρεθεί κοντά σας με τον απαραίτητο και σύγχρονο εξοπλισμό που απαιτείται για τη βιντεοσκόπηση της αποχέτευσης σας.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  Ρίζες στην αποχέτευση, τι να κάνετε!

  Κάθε φορά που οι σωλήνες μας υπερχειλίζουν από νερά ή λύματα, συνήθως υποθέτουμε ότι είναι κάτι που προκαλέσαμε εμείς. Ίσως ρίξαμε το λάθος πράγμα στην τουαλέτα ή αφήσαμε πολλά μαλλιά να μπουν στην αποχέτευση του ντους. Αλλά μερικές φορές, δημιουργούνται εμπόδια έξω από τα σπίτια μας κάτω από το χώμα.

  Ένα από τα πιο κοινά εμπόδια αποχετευτικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι οι ρίζες των δέντρων. Τα δέντρα μεγαλώνουν συνεχώς τόσο πάνω από το έδαφος όσο και κάτω. Στην αρχή, η ριζική εισβολή θα είναι μικρή και πιθανότατα θα περάσει χωρίς προειδοποίηση. Αλλά οι ρίζες των δέντρων στους σωλήνες σας μπορεί τελικά να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να σχηματίσουν ένα πλήρες εμπόδιο. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς οι ρίζες εισχωρούν στους σωλήνες και θα σας δώσουμε μια σύντομη περιγραφή για το πώς να τις ξεφορτωθείτε χωρίς να βλάψετε το ίδιο το δέντρο.

  Πώς οι ρίζες δέντρων μπαίνουν στις γραμμές αποχέτευσης

  Οι κανονικοί, υγιείς σωλήνες αποστράγγισης είναι συνήθως ασφαλείς από επιθετικές ρίζες δέντρων. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα εξαρτήματα σωλήνων μπορεί να χαλαρώσουν και οι πήλινοι σωλήνες (που χρησιμοποιούνται σε σπίτια που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 και νωρίτερα) μπορεί να αναπτύξουν μικροσκοπικές ρωγμές. Και μόνο μια μικρή ρωγμή ή άνοιγμα στο σωλήνα είναι αρκετή για να διεισδύσει η μικροσκοπική άκρη της ρίζας.

  Οι ρίζες των δέντρων έλκονται φυσικά από το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που ρέουν μέσω των σωλήνων αποχέτευσης. Καθώς τα δέντρα ωριμάζουν, τα ριζικά τους συστήματα γίνονται όλο και πιο φαρδιά καθώς αναζητούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τα ριζικά συστήματα μπορούν να αναπτυχθούν έως και τέσσερις φορές τη μέγιστη διάμετρο που απλώνονται τα μακρύτερα κλαδιά του. Έτσι, ακόμη και ένα δέντρο που βρίσκεται 3, 6 ή ακόμα και 10 μέτρα μακριά από τη γραμμή αποχέτευσης μπορεί να επηρεάσει τους σωλήνες σας.

  Ενώ οι ρίζες ακριβώς κάτω από ένα δέντρο είναι αρκετά μεγάλες, οι ρίζες στην άκρη του ριζικού συστήματος ενός δέντρου είναι μικροσκοπικές. Τόσο μικρά, στην πραγματικότητα, που μπορούν εύκολα να περάσουν μέσα από μια ρωγμή ενός σωλήνα. Μόλις μια ρίζα μπει σε έναν σωλήνα, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο τοίχωμα του σωλήνα.

  Σημάδια των ριζών στους σωλήνες αποχέτευσης

  • Αργές ή γάργαρες αποχετεύσεις. Εάν οι μπανιέρες, οι νεροχύτες ή οι τουαλέτες σας στραγγίζουν αργά, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε βουλώσει κάπου στον σωλήνα αποχέτευσης, ένα από αυτά τα εμπόδια μπορεί να είναι και οι ρίζες των δέντρων.
  • Έντονες ή δυσάρεστες οσμές. Εάν έχετε σοβαρή απόφραξη, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε σάπιες μυρωδιές που προέρχονται από όλες τις αποχετεύσεις σας.
  • Βαθουλώματα στον κήπο σας. Δεδομένου ότι οι εισβολές ριζών καταστρέφουν τις γραμμές αποχέτευσης, το νερό θα αρχίσει να εισχωρεί στο έδαφος γύρω από τον σωλήνα. Με την πάροδο του χρόνου, η προστιθέμενη υγρασία μπορεί να προκαλέσει βύθιση της επιφάνειας της ιδιοκτησίας σας. Είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να έχετε ρίζες δέντρων στους σωλήνες σας.
  • Ιδιαίτερα «πράσινες» περιοχές στην ιδιοκτησία σας. Αυτό μπορεί να είναι περισσότερο ένα μακροπρόθεσμο σημάδι, αλλά οι ρίζες των δέντρων που έχουν εισβάλει επιτυχώς στο δίκτυο σωλήνων σας θα έχουν περισσότερη διατροφή από το υπόλοιπο φύλλωμα της ιδιοκτησίας σας. Το αποτέλεσμα; Μια περιοχή που είναι πιο πράσινη από τα γύρω δένδρα, θάμνους ή φυτά.

  Σπιτικά ριζοκτόνα

  Αν και πιθανότατα δεν θα βρείτε συστατικά που καταστρέφουν τις ρίζες στα ντουλάπια της κουζίνας σας, υπάρχουν μερικές εύκολα διαθέσιμες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν το ξέπλυμα διαφορετικών αλάτων στην τουαλέτα για να προσπαθήσετε να σκοτώσετε τις ρίζες στο σωλήνα σας.

  Θειικός χαλκός

  Ο θειικός χαλκός είναι ένα φυσικό ζιζανιοκτόνο και θα σκοτώσει τις μικρές ρίζες των δέντρων που εισβάλλουν στους σωλήνες αποχέτευσης. Το να ξεπλύνετε μισό φλιτζάνι από τους κρυστάλλους στην τουαλέτα ίσως λειτουργήσει. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι ο θειικός χαλκός δεν είναι ασφαλής για τα σηπτικά συστήματα και γενικότερα για το περιβάλλον.

  Ορυκτό αλάτι

  Το αλάτι έχει παρόμοια επίδραση στις ρίζες των δέντρων με τον θειικό χαλκό. Είναι επίσης ασφαλές για χρήση σε σηπτικά συστήματα, καθιστώντας το μια καλή εναλλακτική του θειικού χαλκού. Απλά μην το παρακάνετε. Μια εφαρμογή θα πρέπει να είναι αρκετή για να σκοτώσει τη ρίζα, αλλά αν το κάνετε σε σταθερή βάση μπορεί να δηλητηριάσει το ίδιο το δέντρο.

  Το ξέπλυμα χημικών στην τουαλέτα μπορεί να σκοτώσει τις ρίζες και να κάνει τα πράγματα να ρέουν ξανά, αλλά τι θα συμβεί έξι μήνες αργότερα; Δεν θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νέες ρίζες στον σωλήνα; Για να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα, χρειάζονται πιο μόνιμες λύσεις.

  Μόνιμες λύσεις για ρίζες δέντρων στην αποχέτευση

  Οι εισβολές ρίζας στους αποχετευτικούς σωλήνες είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα να φέρετε επαγγελματίες. Οι ειδικοί των γραμμών αποχέτευσης έχουν εντυπωσιακά εργαλεία στο οπλοστάσιό τους για να εξαφανίσουν τις επιθετικές ρίζες.

  Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα απαιτηθεί είναι να χρησιμοποιηθεί μια ειδική κάμερα που ονομάζεται “κάμερα απόφραξης” για να ελεγχθούν οι σωλήνες της αποχέτευσης. Αυτή η συσκευή που μοιάζει με φίδι θα επιτρέπει να φανεί η έκταση του βασικού προβλήματος καθώς και να προσδιορισθεί η ακριβής τοποθεσία της ριζικής εισβολής. Αφού βρεθεί το εμπόδιο, θα εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για την αφαίρεση των ριζών.

  Μηχανικός κοχλίας

  Το πιο κοινό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για την αφαίρεση ριζών είναι ένας μηχανικός κοχλίας ή ριζοκοπτικό. Θα τροφοδοτήσουν τον κοχλία στον σωλήνα μέχρι το εμπόδιο, όπου μπορεί να κόψει τις ρίζες σαν πριόνι. Αφού τεμαχιστούν καλά οι ρίζες, ο σωλήνας μπορεί να ξεπλυθεί.

  Πιεστικό υδροβολής

  Οι εκτοξευτές νερού λειτουργούν με μεγάλη πίεση για να καθαρίσουν τα εμπόδια των σωλήνων αλλά και για να κόψουν ρίζες καθώς η εκτόξευση νερού μπορεί να φθάσει έως και 4000 psi, που είναι αρκετά ισχυρό για να κόψει και να διαλύσει τις ρίζες των δέντρων.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ

  Με την τακτική και προληπτική συντήρηση της αποχέτευσης η «Αποφράξεις Βλάχος» στην Άνοιξη αναλαμβάνει να διατηρήσει το δίκτυο των σωληνώσεών σας σε άριστη κατάσταση. Επιλέξτε ημέρα και ώρα που σας βολεύει. Είμαστε διακριτικοί και σεβόμαστε την περιουσία σας.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Χρήσιμες υπηρεσίες που αφορούν την αποχέτευσή σας

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΑΝΟΙΞΗ και άλλες περιοχές επέμβασης

  Κηφισιά ΜαρούσιΑγία Παρασκευή Χαλάνδρι

  Εκτός από αποφράξεις στην Άνοιξη εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Προληπτικά μέτρα για την αποχέτευση

  ΟΧΙ

  Δεν πρέπει να ρίχνετε σκουπίδια, λίπη, τρίχες, υπολείμματα φαγητών και χαρτιά στην αποχέτευση. Αυτά σε συνδυασμό με οργανικές ύλες που δεν απορροφούνται από την αποχέτευση χτίζουν ένα σκληρό περίβλημα στις σωληνώσεις. Το αποτέλεσμα είναι, με τον καιρό, να μικραίνει η διάμετρος στις σωλήνες και να δημιουργείται βούλωμα στην αποχέτευση.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ - ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

  NAI

  Πολύ χρήσιμο είναι να βάλουμε ένα προστατευτικό φίλτρο στα σιφώνια για να συγκρατούν κάθε απόρριμμα που ρίχνεται στην αποχέτευση.

  Προληπτικά μπορούμε κάθε 15 μέρες να αδειάζουμε ζεστό νερό στην αποχέτευση. Μια φορά τον μήνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαγειρική σόδα και ξύδι.

  Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρούμε σημάδια που μπορεί να προμηνύουν πρόβλημα όπως η κακή αποστράγγιση, οι μυρωδιές, η υγρασία σε τοίχους, και οι γάργαροι ήχοι κατά την αποστράγγιση.

  Το καπάκι της λεκάνης να είναι κλειστό γιατί μπορεί να πέσουν αντικείμενα χωρίς να το καταλάβουμε, όπως επίσης και μικρά παιχνίδια από τα παιδιά.

  Στους εξωτερικούς χώρους να σκουπίζουμε τακτικά γιατί φύλλα και χώματα θα βουλώσουν τα λούκια προκαλώντας πλημμύρες και υγρασίες.

  Τι να προσέξετε αν χρησιμοποιήσετε χημικά του εμπορίου για την απόφραξη της αποχέτευσης

  Τα χημικά καθαριστικά μπορούν να σας δώσουν γρήγορες λύσεις σε επιφανειακά προβλήματα. Πρέπει πάντα να είσαστε προσεκτικοί και να φοράτε γάντια και γυαλιά. Επίσης, πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και να τις ακολουθήσετε πιστά, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ποσότητα χημικού που θα ρίξετε στην αποχέτευση.

  Τα χημικά είναι βλαβερά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ διαβρώνουν και τους αγωγούς της αποχέτευσης αν χρησιμοποιούνται σχετικά συχνά. Γενικά είναι μια λύση που δε σας προτείνουμε.

  Εύκολοι τρόποι για να ξεβουλώσετε την αποχέτευση μόνοι σας