ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στο Ίλιον, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

210 57 37 000

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ. Παρέχουμε όλες τις αποφρακτικές υπηρεσίες. Με σύγχρονα μηχανήματα και πολυετή πείρα επιλύουμε οριστικά κάθε πρόβλημα όσο σοβαρό και αν είναι. Η δραστική επέμβαση στο δίκτυό σας ταυτόχρονα με τις οικονομικές και λογικές τιμές, μας έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των πελατών μας.

Προσφέρουμε υπηρεσίες απόφραξης, συντήρησης και καθαρισμού αποχέτευσης, αντλήσεως υδάτων. Ανταποκρινόμαστε στην κάθε εργασία με τα υψηλότερα πρότυπα, συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα. Οι τεχνικοί μας θα συνεργαστούν μαζί σας για να κατανοήσουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας, ώστε να καταλήξουν στις πιο αποτελεσματικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Η δουλειά μας και το αποτέλεσμα είναι σαφώς εγγυημένα και οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας ευγενικοί και συνάμα αποτελεσματικοί. Μπορούμε και σας εξυπηρετούμε όλη την διάρκεια του 24ωρου, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, Κυριακές και αργίες, Χριστούγεννα και Πάσχα. Παρέχουμε λύσεις και αποφράξεις στο Ίλιον για κατοικίες, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, δήμους και βιοτεχνίες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στο Ίλιον
 • Απόφραξη Νεροχύτη στο Ίλιον
 • Απόφραξη Υδρορροής στο Ίλιον
 • Απόφραξη Τουαλετών στο Ίλιον
 • Απόφραξη Σιφωνιού στο Ίλιον
 • Καθαρισμός Φρεατίων στο Ίλιον
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στο Ίλιον
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στο Ίλιον
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στο Ίλιον

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ

Έχουμε 4 δεκαετίες, και πλέον, εμπειρίας που κρατούν τις αποχετεύσεις σε άριστη λειτουργία στο Ίλιον στις γύρω περιοχές, αλλά και σε όλη την Αθήνα. Ανεξάρτητα από το είδος του προβλήματος αποχέτευσης που βιώνετε, έχουμε τα μηχανήματα, την κατάρτιση και την τεχνογνωσία για να το επιλύσουμε. Αν χρειάζεστε εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού αποχέτευσης, τηλεφωνήστε μας τώρα και θα ανταποκριθούμε άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ | Συχνές ερωτήσεις

Τι μπορεί να προκαλέσει τις ρίζες ώστε να αναπτυχθούν στη γραμμή αποχέτευσης;

Η πάροδος του χρόνου και οι φθορές δημιουργούν αλλοιώσεις οι οποίες μετατρέπονται σε μικρές τρύπες και από εκεί εισχωρούν αναζητώντας νερό. Οι μετατοπίσεις του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν ελαφριά μετατόπιση των σωλήνων αποχέτευσης, επιφέροντας μικρά κενά και ρωγμές στις αρθρώσεις των σωλήνων. Οι ρίζες δέντρων περίπου στο μέγεθος μίας ανθρώπινης τρίχας, αναπτύσσονται έπειτα σε αυτές τις ρωγμές και σε κενά λόγω αναζήτησης νερού και θρεπτικών ουσιών.

Αν ένα δένδρο με τις ρίζες του είναι η αιτία βουλώματος της αποχέτευσης, μπορώ να το αφαιρέσω;

Τα δέντρα δεν αφαιρούνται επειδή οι ρίζες εισέρχονται στη γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού. Οι ρίζες των δέντρων δεν αναπτύσσονται σε σωλήνες που είναι απαλλαγμένοι από ρωγμές ή ελαττώματα, οπότε η ανάπτυξη των ριζών είναι το σύμπτωμα και όχι η αιτία του προβλήματος.

Μπορώ να ξεβουλώσω ένα νεροχύτη με μια βεντούζα αναρρόφησης;

Μια απλή βεντούζα με επίπεδο χείλος, δημιουργεί ένα σφράγισμα πάνω από την οπή του νεροχύτη για να ασκήσει την πίεση που απαιτείται για να αποσπάσει το φράξιμο. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης περιέχει αρκετό νερό για να βυθίσει την κεφαλή της βεντούζας και τοποθετήστε το κύπελλο (κεφαλή βεντούζας) πάνω από την τρύπα αποστράγγισης.

Αποφράξεις στο Ίλιον, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Ενημερωθείτε για τις τιμές.

Σε πόσο χρόνο μπορείτε να έρθετε για αποφράξεις στο Ίλιον;

Μπορούμε να βρεθούμε σε λιγότερο από 20 λεπτά στο Ίλιον και σε όλη την Αθήνα.


  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΝΕΡΟΥ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  Οι εμπλοκές αποχετεύσεων προκαλούνται συνήθως από ρίζες δέντρων, άμμο, λάσπη, ιζήματα ή οργανικά άλατα, τα οποία μπορούν να απομακρυνθούν γρήγορα και αποτελεσματικά με τη μέθοδο της υδροβολής, η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού. Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο υδροβολής γιατί:

  • Απομακρύνει τα λίπη. Οποιοσδήποτε τύπος υλικού που θα μπορούσε να περιγραφεί ως “λιπαρός” μπορεί να αποτελέσει σοβαρή αιτία για μπλοκαρίσματα των αποχετευτικών εγκαταστάσεων. Η συσσώρευση του μαγειρικού λίπους στην αποχέτευση της κουζίνας σας είναι σύνηθες φαινόμενο και η κατάσταση στα φρεάτια είναι παρόμοια. Οι ισχυροί πίδακες νερού μπορούν να κονιορτοποιήσουν το λίπος σε ένα γαλάκτωμα μικρών σταγονιδίων, καθαρίζοντάς το με ασφάλεια.
  • Καταστρέφει τις ρίζες των δέντρων. Οι ρίζες των μεγάλων δένδρων είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη γύρω από τους σωλήνες αποχέτευσης, προκαλώντας ζημιά και εμπλοκές. Η υδροβολή μπορεί να ρυθμιστεί σε επαρκώς υψηλές πιέσεις για να κόψει τις ρίζες σαν ένα πριόνι, να τις κονιορτοποιήσει σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν με ευκολία.
  • Διασπά τη λάσπη. Τα ρεύματα ύδατος υψηλής πίεσης μπορούν να διασπάσουν τη συσσωρευμένη οργανική λάσπη που συσσωρεύεται στο εσωτερικό των κύριων γραμμών του αποχετευτικού δικτύου, διαλύοντας και απομακρύνοντας την για να αποφευχθεί η εμπλοκή και να αποκατασταθεί η κανονική ροή του νερού. Η υδροβολή μπορεί να καθαρίσει τη λάσπη και τα συντρίμμια, που χρειάζονται χρόνο, αποκαθιστώντας έτσι την ομαλή ροή του νερού και των λυμάτων μέσα από το δίκτυο αποχέτευσης και μακριά από το σπίτι σας.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ

  Τα συνεργεία μας έρχονται ταχύτατα να σας εξυπηρετήσουν και να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις απόφραξης με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα άμεσα και αποτελεσματικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Τι μπορείτε να κάνετε για να μη φράξει η αποχέτευση

  Τα αποχετευτικά προβλήματα μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρά από έναν απλό βουλωμένο νεροχύτη, ειδικά σε παλαιότερα σπίτια. Στις χειρότερες περιπτώσεις, ολόκληρο το αποχετευτικό σύστημα ενός σπιτιού μπορεί να υπερχειλίζει, ένα πρόβλημα που συχνά απαιτεί τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία υδραυλικού. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να συντηρήσετε τους σωλήνες του σπιτιού σας ώστε να μη βουλώνει το αποχετευτικό σας σύστημα.

  Κρατήστε δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά μακριά από τη γραμμή αποχέτευσης. Μια κοινή αιτία για βουλωμένες αποχετεύσεις προέρχεται από δέντρα που φυτεύονται πολύ κοντά στη γραμμή αποχέτευσης. Όχι μόνο η κοντινή απόσταση αυτών των δέντρων μπορεί να δυσχεράνει τη συντήρηση, αλλά οι ρίζες τους μπορεί να αναπτυχθούν στους σωλήνες, φράσσοντάς τους, ακόμη και καταστρέφοντάς τους εάν το πρόβλημα δεν ελεγχθεί.

  Μη ρίχνετε τα προϊόντα ατομικής υγιεινής στη λεκάνη. Οι σερβιέτες και άλλα προϊόντα υγιεινής μπορεί να φράξουν τους σωλήνες και να οδηγήσουν σε σοβαρότερα προβλήματα αποχετευτικών εγκαταστάσεων.

  Αντικαταστήστε τους παλιούς πήλινους σωλήνες. Οι σωλήνες τείνουν να διαβρώνονται για αρκετά χρόνια, οπότε αν ζείτε σε ένα παλιό σπίτι με πήλινους ή μολύβδινους σωλήνες, σκεφτείτε να τους αντικαταστήσετε. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο πριν υπάρξει σοβαρή βλάβη.

  Πραγματοποιήστε έναν καθαρισμό συντήρησης αποχέτευσης μία φορά το χρόνο. Ένας ετήσιος καθαρισμός αποχέτευσης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη γραμμή αποχέτευσης σας καθαρή από σκουπίδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό φράξιμο. Ανάλογα με το πόσο παλιοί είναι οι σωλήνες σας ή πόσα βουλώματα είχατε στο παρελθόν, μπορεί να χρειαστεί να εκτελείτε αυτούς τους καθαρισμούς πιο συχνά. Τα περισσότερα σπίτια θα είναι καλά με έναν καθαρισμό το χρόνο.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΙΛΙΟΝ και άλλες περιοχές επέμβασης

  Νίκαια • Κορυδαλλός • Νέα Φιλαδέλφεια • Άγιοι ΑνάργυροιΑθήνα

  Εκτός από αποφράξεις στο Ίλιον εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Απαγορευμένα υλικά για την αποχέτευση

  Διαβάστε παρακάτω μερικά υλικά που συνήθως πετιούνται στις αποχετεύσεις ενώ είναι απαγορευτικά, πέραν του νερού. Καθώς όλες οι αποχετεύσεις περνούν από τους σωλήνες είναι εύκολο, πετώντας οτιδήποτε, να βουλώσουν σε βάθος χρόνου. Εκτός αυτού όλες οι αποχετεύσεις καταλήγουν στη θάλασσα κάτι που θα πρέπει να λαμβάνουμε αρκετά σοβαρά υπόψιν μας πριν πετάξουμε οτιδήποτε.

  Υπολείμματα καφέ

  Φαίνεται πολύ ασήμαντο το να πετάμε συνήθως τα κατακάθια του καφέ στην αποχέτευση, καθώς είναι μικροσκοπικοί οι κόκκοι του και αραιωμένοι στο νερό. Έτσι νομίζουμε ότι θα φύγουν εύκολα με τη ροή του νερού. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δε γίνεται, αντιθέτως οι τεχνικοί αποφράξεων υποστηρίζουν ότι μία από τις κύριες αιτίες για το βούλωμα της αποχέτευσης του νεροχύτη είναι ο καφές.

  Τσόφλια αυγών

  Τα μικρά κομμάτια από τα τσόφλια των αυγών που φεύγουν προς την αποχέτευση μπορεί να κολλήσουν στους σωλήνες οι οποίοι έχουν ήδη συσσωρεύσει υπολείμματα σαπουνιού και λιπών και όλα μαζί να γίνουν μία συμπαγής μάζα ώστε να φράξουν τις σωληνώσεις σας. Καλό είναι, ακόμα κι αν έχετε σκουπιδοφάγο, να τοποθετήσετε ένα έξτρα προστατευτικό δυχτάκι στην οπή αποστράγγισης για να μη φεύγει τίποτα προς τους σωλήνες. Φυσικά, η καλύτερη κίνηση είναι να τα πετάξετε στα απορρίματα.

  Μαγειρεμένα λάδια και λίπη

  Όταν αυτά τα δύο συστατικά ενωθούν, λειτουργούν όπως το προαναφερθέν ζήτημα με τα τσόφλια αυγών, δηλαδή προστίθενται με την πάροδο του χρόνου και δημιουργούν συσσωματώσεις. Αντί να φεύγουν, ενώνονται και κολλάνε επάνω στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να επικάθονται και άλλα σκουπίδια ώστε τελικά να δημιουργούν φραγή. Καλό είναι να σκουπίζετε καλά τα σκεύη μαγειρικής με χαρτί κουζίνας και να πετάτε τα υπολείμματα στα σκουπίδια, και τα λάδια να τα συγκεντρώνετε σε ένα μπουκάλι το οποίο επίσης θα πετάτε στα σκουπίδια. Η συσσώρευση λιπών στην αποχέτευση της κουζίνας μακροπρόθεσμα μόνο προβλήματα δημιουργεί.

  Ετικέτες φρούτων και συσκευασίας φαγητών

  Φαίνεται απλό. Όταν πλένετε ένα φρούτο ή ανοίγετε μία συσκευασία φαγητού, η ετικέτα που φεύγει με το νερό και δείχνει αρκετά αδύναμη, νομίζετε ότι θα διαλυθεί καθώς φεύγει προς την αποχέτευση. Όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει διότι έχει επάνω κόλλα και είναι εύκολο να κολλήσει στις σωληνώσεις ή στα φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στον εξοπλισμό της επεξεργασίας του νερού εάν αυτά τα αυτοκόλλητα καταφέρουν να εισχωρήσουν στην παροχή του νερού. Και επειδή μόνο άσχημες επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο, καλό είναι να υπάρχει το κλασσικό φίλτρο «δυχτάκι» που θα τα συγκρατεί και κατόπιν να τις πετάτε στα σκουπίδια.

  Χαρτί και βαμβάκι

  Αυτά τα δύο υλικά είναι συνήθως υπεύθυνα για βουλώματα σε αποχετεύσεις. Το χαρτί και το βαμβάκι ναι μεν είναι βιοδιασπώμενα υλικά, όμως αν κάνετε μια μικρή μπάλα με αυτά τα υλικά ποτίζοντάς την με νερό και την πιέσετε στην παλάμη σας, μόλις το πολύ νερό φύγει θα δείτε ότι έχει δημιουργηθεί μια συμπαγής μάζα η οποία δεν έχει διαλυθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στις αποχετεύσεις πετώντας αυτά τα δύο υλικά. Δεν φεύγουν, αντιθέτως δημιουργούν βούλωμα. Γι΄ αυτό το λόγο ποτέ να μην τα πετάτε στη λεκάνη ή σε οποιαδήποτε αποχέτευση.

  Προφυλακτικά

  Πολλές φορές συναντάμε σε λεκάνη τουαλέτας προφυλακτικό, νομίζοντας ότι θα διαλυθεί με το νερό και θα φύγει. Κάτι τέτοιο φυσικά δε συμβαίνει καθώς το προφυλακτικό είναι φτιαγμένο από καουτσούκ και είναι βέβαιο ότι θα κολλήσει κάπου στα αποχετευτικό σύστημα και μερικές φορές δυστυχώς εμπλέκεται με διάφορα άλλα υλικά σε αρκετά βαθύ σημείο των σωληνώσεων.

  Προϊόντα προσωπικής περιποίησης

  Είναι πολλά τα προϊόντα που μπορεί να βρεθούν σε μια αποχέτευση κατά λάθος ή εν γνώσει μας. Καλό είναι να γνωρίζετε πως τίποτα από τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής δε διασπάται, αντιθέτως δημιουργεί βουλώματα ή στενώσεις στους σωλήνες και τις περισσότερες φορές σοβαρά. Ποτέ λοιπόν να μην πετάτε σερβιέτες, μπατονέτες, ταμπόν, οδοντικό νήμα ή οτιδήποτε χρησιμοποιείτε για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, μέσα στην αποχέτευση.

  Ακαθαρσίες γάτας και σκύλου

  Οι ακαθαρσίες του σκύλου και της γάτας έχουν βακτήρια τα οποία είναι αρκετά ανθεκτικά. Πολλοί ιδιοκτήτες ζώων θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να πετάξουν τα περιττώματα του σκύλου ή της γάτας τους στη λεκάνη της τουαλέτας μη γνωρίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο με τα ανθρώπινα περιττώματα. Πρώτον διασπώνται πολύ δύσκολα και δεύτερον είναι αρκετά ανθυγιεινό ιδιαίτερα όταν επιστρέφουν νερά από αργή αποστράγγιση ή βουλώματα που ενδεχομένως προκαλούν τα ίδια. Η θέση τους είναι στα απορρίμματα και όχι στη λεκάνη.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΙΛΙΟΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του νεροχύτη της κουζίνας

  Γιατί εμφανίζονται μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας

  Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας σας μπορεί να μυρίζει:

  1. Συσσώρευση τροφής και υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης. Οτιδήποτε ρίχνετε στο νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων ή να καθίσει στο σιφώνι. Και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.
  2. Μυρίζουν οι σωλήνες σας από την αποχέτευση. Εάν δεν υπάρχει νερό στο σιφώνι (το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U) λόγω διαρροής ή εξάτμισης, τα αέρια αποχέτευσης θα απελευθερωθούν από τον σωλήνα σας. Η λύση είναι να διερευνήσετε το σιφώνι για διαρροές ή εμπόδια. Για να το διορθώσετε, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σιφώνι και να το καθαρίσετε.
  3. Μούχλα. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

  Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

  Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη της κουζίνας.

  Για μυρωδιές φαγητού που σαπίζουν, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού μόνοι σας. Για μυρωδιές αερίων αποχέτευσης κάνετε έλεγχο στο σιφώνι σας.

  1. Ζεστό νερό

  1. Βράζουμε ένα μπρίκι γεμάτο νερό, το αφήνουμε λίγο για να φθάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χύστε το αργά στην οπή του νεροχύτη
  3. Περίμενε 5 λεπτά
  4. Ανοίξτε την κρύα βρύση για να αναγκάσετε το υπόλοιπο λίπος να πήξει και να ξεπλυθεί

  2. Λευκό ξύδι

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στην οπή του νεροχύτη
  2. Αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά
  3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

  3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

  1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην οπή του νεροχύτη
  2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα
  3. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες
  4. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην οπή για να ξεπλύνετε τα πάντα

  Ελέγξτε το σιφώνι

  Το σιφώνι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως παγίδα αερίων αποχέτευσης. Αυτή η κάμψη σε σχήμα U πρέπει να είναι πάντα γεμάτη νερό και να λειτουργεί ως φράγμα για να σταματά τις μυρωδιές της αποχέτευσης να διαφεύγουν προς τα πάνω.

  Ελέγξτε τα ακόλουθα:

  Έχει εξατμιστεί το νερό στην καμπή U; Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε πάει διακοπές και δεν τρέχεει το νερό για κάποιο διάστημα. Η απλή λύση είναι να τρέξετε λίγο νερό για να γεμίσετε το σιφώνι.

  Υπάρχει διαρροή στο σιφώνι; Ελέγξτε για σταγόνες ή υγρές κηλίδες κάτω από το νεροχύτη. Εάν υπάρχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία.

  Υπάρχει εμπόδιο στο σιφώνι; Εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόφραξη μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε το U-bend με ένα κλειδί και καθαρίστε το με μια συρμάτινη βούρτσα.