ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στον ΥΜΗΤΤΟ, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

210 76 22 111

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ. Έχοντας στην ομάδα μας άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και με κάμερες υψηλής ευκρίνειας εντοπίζουμε το πρόβλημα του αποχετευτικού σας συστήματος σε λίγα μόλις λεπτά και φυσικά το επιλύουμε οριστικά. Οικονομική, σίγουρη και μόνιμη λύση. Σαράντα χρόνια εμπειρίας είμαστε δίπλα σας και αποδεικνύουμε την ποιότητα των παροχών μας.

Οι συνήθεις αιτίες αποφράξεων είναι μαλλιά, χαρτί τουαλέτας, ρίζες δέντρων, φύλλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Οι τεχνικοί μας διαθέτουν υψηλού επιπέδου ικανότητες λόγω της πολύχρονής τους εμπειρίας. Συνδυάζουμε την πείρα και τις δεξιότητες με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας. Σε καμία περίπτωση δε θα θυσιάζαμε τη φήμη μας για κανέναν λόγο.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Καλέστε μας και άμεσα θα βρισκόμαστε στον χώρο σας για να επιλύσουμε το πρόβλημα στο αποχετευτικό σας σύστημα. 24 ώρες το 24ωρο, καθημερινά βρισκόμαστε κοντά σας σε 15’ λύνοντας κάθε αποχετευτικό πρόβλημα με εγγυημένα αποτελέσματα! Η Αποφράξεις ΒΛΑΧΟΣ στον Υμηττό παρέχει γρήγορες, επαγγελματικές και έντιμες υπηρεσίες αποχετευτικών συστημάτων στην περιοχή του Υμηττού αλλά και της Αθήνας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στον Υμηττό
 • Απόφραξη Νεροχύτη στον Υμηττό
 • Απόφραξη Υδρορροής στον Υμηττό
 • Απόφραξη Τουαλετών στον Υμηττό
 • Απόφραξη Σιφωνιού στον Υμηττό
 • Καθαρισμός Φρεατίων στον Υμηττό
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στον Υμηττό
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στον Υμηττό
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στον Υμηττό

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Είμαστε σε θέση να διορθώσουμε ότι και αν είναι αυτό που φράσσει το σύστημα της αποχέτευσής σας. Η ομάδα μας μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Οι συνήθεις αιτίες αποφράξεων είναι μαλλιά, χαρτί τουαλέτας, ρίζες δέντρων, φύλλα, προϊόντα ατομικής υγιεινής, μικρά παιδικά παιχνίδια και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο έπεσε στην αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ | Συχνές ερωτήσεις

Μπορούν δύο τουαλέτες να μοιράζονται την ίδια αποχέτευση; 

Τα περισσότερα σπίτια έχουν περισσότερες από μία τουαλέτες και αν βρίσκονται στην ίδια πλευρά του σπιτιού, οι γραμμές της αποχέτευσής τους μπορούν συνήθως να κατευθύνονται στον ίδιο σωλήνα. Ωστόσο, εάν βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές, το καθένα μπορεί να έχει δική του γραμμή αποχέτευσης.

Τι προκαλεί την απόφραξη της κύριας γραμμής αποχέτευσης;

Με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανό να αρχίσουν να συσσωρεύονται διάφορα συντρίμμια (υπολείμματα φαγητών, τρίχες, αδιάλυτες ουσίες) εντός της κύριας αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να αποτελείται επίσης από πολλά άλλα πράγματα, όπως χαρτί υγείας, αφρό σαπουνιού και ξένα αντικείμενα που συσσωρεύονται και εμποδίζουν την κύρια γραμμή. Τα λάδια και τα λίπη είναι ένα συχνό πρόβλημα για τις αποχετεύσεις κύριας γραμμής και προκαλούν γρήγορα φράξιμο.

Γιατί αναρροφάται νερό στην κουζίνα μου όταν χρησιμοποιώ το πλυντήριο πιάτων;

Τα πλυντήρια πιάτων και οι νεροχύτες κουζίνας συνδέονται συνήθως στην ίδια γραμμή αποχέτευσης, η οποία μπορεί να είναι βουλωμένη. Εάν έχετε απόρριψη σκουπιδιών κάτω από αυτόν τον νεροχύτη, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε βουλωμένη απόρριψη. Σε κάθε περίπτωση, ένα πρόβλημα όπως αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί και να διορθωθεί πριν το φράξιμο οδηγήσει σε υπερχείλιση που μπορεί να προκαλέσει ακριβή ζημιά.

Αποφράξεις στον Υμηττό, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Η μέση τιμή μιας απλής απόφραξης γενικότερα στον κλάδο είναι 40-50 ευρώ.

Σε πόσο χρόνο μπορείτε να έρθετε για αποφράξεις στον Υμηττό;

Μπορούμε να βρεθούμε σε λιγότερο από 20 λεπτά στον Υμηττό και σε όλα τα ανατολικά προάστια.


  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  Τα συνεργεία μας εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνικές και παρέχουν διεξοδικές υπηρεσίες. Με τη χρήση της κάμερας, είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε μέσα από τους σωλήνες και να εντοπίσουμε το πρόβλημα με ακρίβεια. Το πιεστικό μηχάνημα ή αλλιώς το μηχάνημα υδροβολής, στα χέρια των χειριστών μας, αποτελεί σίγουρη λύση απόφραξης, συντήρησης αλλά και προστασίας των σωληνώσεων του κτιρίου σας. Διαθέτουμε πιεστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για κάθε απόφραξη και έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα έχετε σίγουρη λύση στο πρόβλημα σας. Μπορούμε συγχρόνως να πραγματοποιήσουμε άντληση υδάτων από μικρές ή μεγάλες επιφάνειες σε όλες τις περιοχές της Αθήνας με άμεση επέμβαση από το πιο κοντινό μας γραφείο.

  Στο ευρύ φάσμα του εξοπλισμού μας διαθέτουμε πιεστικά υδροβολής, ριζοκοπτικά μηχανήματα, ηλεκτροκίνητα, περιστροφικά μηχάνημα, ειδικές, ψηφιακές κάμερες διάγνωσης αποχέτευσης, αντλίες ταχείας απορρόφησης. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε υπηρεσία καθαρισμού, συντήρησης, αποφράξεων, επιθεώρησης της αποχέτευσης με κάμερα, άντλησης υδάτων μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Ρωτήστε το φιλικό προσωπικό του τηλεφωνικού μας κέντρου οποιαδήποτε πληροφορία.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  Οικιακά είδη που προκαλούν βουλώματα στην αποχέτευση

  Όταν οι σωλήνες που τρέχουν από και προς τον νεροχύτη ή το ντους σας δε λειτουργούν σωστά, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε βασικές δουλειές του σπιτιού όπως το πλύσιμο των πιάτων ή την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών, όπως το μπάνιο και το πλύσιμο των χεριών σας. Αλλά τι προκαλεί αυτά τα φράγματα εξαρχής;

  Όταν πρόκειται για βουλώματα αποχέτευσης, οι κίνδυνοι κρύβονται παντού! Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένα προφανή αντικείμενα που πρέπει να κρατήσετε έξω από την αποχέτευση, αλλά ορισμένοι από αυτούς τους κινδύνους οικιακής αποχέτευσης μπορεί να σας εκπλήξουν.

  Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο κοινά αντικείμενα που φράζουν τις γραμμές αποχέτευσης. Φροντίστε να τα κρατήσετε μακριά από τις αποχετεύσεις σας!

  6 κοινά αντικείμενα που φράζουν τις αποχετεύσεις και τις γραμμές αποχέτευσης:

  1. Λίπη
   Λάδι τηγανίσματος από την κουζίνα ή λάδι καρύδας από την τελευταία σας περιποίηση μαλλιών στο μπάνιο – και τα δύο μπορούν να σκληρύνουν όταν τα χύνετε στην αποχέτευση. Αν και το λίπος μπέικον μπορεί να μοιάζει με υγρό στο τηγάνι, όταν πετάγεται στην αποχέτευση, στερεοποιείται καθώς κρυώνει. Το αποτέλεσμα; Όταν αρκετό λίπος εισχωρήσει στο υδραυλικό σας σύστημα, θα μπορούσατε να καταλήξετε με μία άμορφη συσσωρευμένη μάζα μέσα στους σωλήνες που μπορεί να προκαλέσει υπερχειλίσεις. Το σκληρό πλέον γράσο κολλάει στις πλευρές των αποχετευτικών σωλήνων σας, μειώνοντας τη ροή αποχέτευσης. Η πιο εύκολη απάντηση σε αυτό το πρόβλημα; Βρείτε έναν άλλο τρόπο για να απορρίψετε αυτή τη λιπαρή βρωμιά. Το να το ρίχνετε σε ένα κύπελλο μιας χρήσης μέχρι να σκληρύνει και να μπορεί να πεταχτεί είναι μια καλή επιλογή.
  2. Μαλλιά
   Ας το παραδεχτούμε κυρίες, μερικές φορές το ντους σας μοιάζει με πάρτι από τρίχες. Ξέρουμε, ότι δε φταίτε εσείς, αλλά το να αφήνεις όλη αυτή την τρίχα να πέσει κάτω είναι κάπως άβολο! Επενδύστε σε ένα καλό φίλτρο αποστράγγισης για να πιάσετε τα μαλλιά πριν προλάβουν να προκαλέσουν βούλωμα. 
  3. Κόκκοι ή υπολείμματα καφέ
   Αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς καφέ, φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν! Τα κατακάθια του καφέ δεν πρέπει ποτέ να ξεπλένονται στην αποχέτευση του νεροχύτη σας ή στον σκουπιδοφάγο. Τα κατακάθια καφέ είναι μία από τις κύριες αιτίες φραγμένων αποχετεύσεων μαζί με το λίπος. 
  4. Παραπεταμένο φαγητό
   Εννέα στις δέκα φορές, τα σωματίδια φαγητού από τα πιάτα ευθύνονται για έναν βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας. Τα τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να απορρίπτονται στην αποχέτευση (εκτός αν κατευθύνονται προς το σκουπιδοφάγο. Ακόμα όμως και τότε, δεν είναι κάτι που είναι αρκετό. Τα κόκαλα, τα ψωμιά και οι ινώδεις τροφές είναι μόνο μερικά από τα είδη διατροφής που πρέπει να αποφύγετε να τα βάλετε στον σκουπιδοφάγο.
  5. Χαρτί & Βαμβακερά Είδη
   Χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και μπάλες από βαμβάκι; Όχι! Αυτά έχουν την τάση να διαστέλλονται καθώς απορροφώνται, επομένως η έκπλυσή τους στην τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αποχετευτική γραμμή. Ξέρετε αυτά τα μικρά αυτοκόλλητα που υπάρχουν στα φρούτα; Είναι εύκολο να τσαλακωθούν και να ξεπλυθούν στην αποχέτευση, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσουν πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρά είναι, αυτά τα αυτοκόλλητα μπορεί να κολλήσουν σε αποχετεύσεις, σωλήνες και ακόμη και σε αντλίες εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. Αν τύχει να περάσουν από τα πάντα χωρίς πρόβλημα, τότε καταλήγουν στο νερό μας. Επίσης, ελπίζουμε να μην καπνίζετε σε εσωτερικούς χώρους για αρχή! Αλλά, αν τυχαίνει να καπνίζετε περιστασιακά, βεβαιωθείτε ότι δεν πετάτε το αποτσίγαρο και τα υπολείμματά του στην αποχέτευση.
  6. Μαντηλάκια
   Ακριβώς επειδή διαφημίζονται ότι μπορούν να ξεπλυθούν δε σημαίνει ότι η τουαλέτα σας είναι το καλύτερο μέρος για να τα απορρίψετε. Προκαλούν αποχετευτικά προβλήματα παρά την ένδειξη ότι «ξεπλένονται». 

  Ιδιαίτερη μνεία στις παρακάτω αιτίες βουλώματος

  • Ρίζες δένδρων
   Ενώ οι ρίζες των δέντρων έχουν ελάχιστη σχέση με το τι ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα και υπερχειλίσεις στο αποχετευτικό σας σύστημα. Τα φυτά έλκονται φυσικά από νερό που είναι πλούσιο σε μέταλλα. Εάν υπάρχει μια μικρή ρωγμή στη γραμμή αποχέτευσης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ρίζες των δέντρων θα αναζητήσουν αυτήν την πηγή νερού και θα φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης.
  • Τα προϊόντα Makeup
   Μπορεί να βοηθήσουν στην εμφάνισή σας, αλλά σίγουρα δε βοηθούν τους σωλήνες της αποχέτευσης. Για να αποτρέψετε το φράξιμο ειδικά στο μπάνιο, είναι πολύ καλύτερα να συμπεριλάβετε τα υπολείμματα μακιγιάζ και τα τζελ/υγρά που χρησιμοποιείτε για να φορμάρετε τα μαλλιά σας με τα υπόλοιπα καθημερινά σας σκουπίδια.
  • Βαφή σπιτιού
   Αν και αυτό μπορεί να μην είναι κάτι που χρησιμοποιείτε καθημερινά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά καταλήγουν με ένα ή δύο κουτιά μπογιάς που είναι αποθηκευμένα στο υπόγειο ή στο γκαράζ μετά την ολοκλήρωση ενός έργου ανακαίνισης. Και, όπως το λίπος, πολλοί τείνουν να πιστεύουν ότι μπορείτε απλώς να ξεπλύνετε όλο το περίσσευμα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπορείτε! Απορρίψτε το χρώμα με ασφάλεια στα σκουπίδια, όχι στην αποχέτευση.
  • Απορρίμματα κατοικίδιων
   Αν και η τουαλέτα σας προορίζεται για απορρίμματα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ανθρώπινα απόβλητα. Τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων γάτας, μπορεί να φράξουν την τουαλέτα σας.
  • Σκληρό νερό
   Έχετε σκληρό νερό στο σπίτι σας; Καθώς το νερό στεγνώνει, μπορεί να αφήσει πίσω εναποθέσεις ασβεστίου που δυσκολεύουν την ελεύθερη ροή του νερού μέσω του αποχετευτικού σας συστήματος. Εάν αντιμετωπίζετε εναποθέσεις σκληρού νερού στο σπίτι σας, αξίζει να εξετάσετε τα συστήματα φιλτραρίσματος και αποσκλήρυνσης νερού ολόκληρου του σπιτιού.

  Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να στραφείτε στις αποχετεύσεις σας για να απαλλαγείτε από κοινά αντικείμενα και υλικά, ελπίζουμε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα οικιακά προϊόντα φιλικά προς τις αποχετεύσεις. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την αποχέτευση για να πετάξετε ένα αντικείμενο, απλά μην το κάνετε!

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

  Παρέχουμε καθαρισμό αποχέτευσης υψηλής ποιότητας για κάθε τύπο αποχετευτικών προβλημάτων. Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας προσφέρουν ιδιαίτερη φροντίδα στα δίκτυα της αποχέτευσης για να διατηρήσουν το σύστημα σας σε άριστη κατάσταση.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Χρήσιμες υπηρεσίες που αφορούν την αποχέτευσή σας

  Με τις υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης της αποχέτευσης, μπορείτε να αποφύγετε τις δαπανηρές εμπλοκές και τη ζημιά στα περιουσιακά σας στοιχεία και τις εγκαταστάσεις σας. Θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης για εσάς, με βάση τις ανάγκες σας. Καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε. Μπορείτε να βασιστείτε στους έμπειρους τεχνικούς μας για να βεβαιωθείτε ότι η δουλειά σας θα γίνει σωστά.

  Με την τακτική συντήρηση της αποχέτευσης αναλαμβάνουμε να διατηρήσουμε το δίκτυό σας σε καλή κατάσταση. Διατηρώντας το δίκτυο καθαρό, προλαβαίνετε τα βουλώματα και τις άσχημες συνέπειες αυτών, όπως την ανθυγιεινή εξαγωγή λυμάτων και το υψηλό και ανεπιθύμητο κόστος επισκευής. Η συχνότητα της συντήρησης μηνιαία, εξαμηνιαία, ετήσια εξαρτάται από την κατάσταση του δικτύου, τη χρήση, την παλαιότητα, και την κατασκευή αυτού.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΥΜΗΤΤΟΣ και άλλες περιοχές επέμβασης

  ΑθήναΔάφνηΑγία Παρασκευή Γλυφάδα

  Εκτός από αποφράξεις στον Υμηττό εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στην αποχέτευση

  Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι ρίχνουν στις αποχετεύσεις τους αλλά δεν πρέπει. Οτιδήποτε, εκτός του νερού, κατεβαίνει στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σας αυξάνει τις πιθανότητες βουλώματος.

  Κατακάθια καφέ

  Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα κατακάθια του καφέ είναι αρκετά μικρά ώστε να μην κολλάνε στους σωλήνες σας, αλλά αυτό δε συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τεχνικοί μας λένε ότι το κατακάθι του καφέ είναι μια από τις πιο πιθανές πηγές βουλώματος στους σωλήνες της κουζίνας σας.

  Κελύφη αυγών

  Τα ίδια τα τσόφλια αυγών μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά όταν τα στέλνετε στην αποχέτευση, ο «σκουπιδοφάγος» τα τρίβει σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κολλάνε σε λίπος και άλλες ελαιώδεις ουσίες για να δημιουργήσουν μία παχύρρευστη μάζα που μπορεί εύκολα να φράξει τους σωλήνες σας. Καλύτερα να πετάξετε τα τσόφλια των αυγών στον κάδο απορριμμάτων.

  Λίπος και λάδια

  Αυτές οι ουσίες συνδυάζονται και λειτουργούν ως συνδετικό υλικό για όλα τα είδη υλικών, όπως τα τσόφλια αυγών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, και δημιουργούν χοντρές, κολλώδεις σφαίρες που μπορούν να επικαλύψουν τους σωλήνες μέχρι να μην περάσει τίποτα μέσα από αυτά. Έτσι, όταν πρόκειται για λίπος μπέικον, λίπος κρέατος και άλλες ουσίες σαν αυτές, ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο ή σε κονσέρβα για να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τα τοποθετήσετε στα σκουπίδια σας.

  Aυτοκόλλητα σε προϊόντα και φρούτα

  Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή αυτοκόλλητα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό των σωλήνων σας. Ακόμη και η μικρή κόλλα που είναι πάνω τους μπορεί να είναι αρκετή για να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων. Εάν περάσουν από τους σωλήνες σας, μπορεί επίσης να παγιδευτούν σε σωλήνες και φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων, προκαλώντας προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία του νερού σας. Αν με κάποιο τρόπο ξεπεράσουν και τα δύο αυτά εμπόδια, μπορεί να καταλήξουν στην παροχή νερού. Όπως και να το δεις, αυτό απλώς δημιουργεί πρόβλημα.

  Βαμβακερές μπάλες και χαρτοπετσέτες

  Ακριβώς επειδή οι χαρτοπετσέτες και οι μπάλες από βαμβάκι είναι βιοδιασπώμενα δε σημαίνει ότι θα διαλυθούν αμέσως. Είναι σχεδιασμένα να είναι απορροφητικά, γεγονός που τα καθιστά τον τέλειο ένοχο για να φράξουν τους σωλήνες. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, πετάξτε τα στα σκουπίδια όταν τελειώσετε. Ωστόσο, συνιστούμε να μεταβείτε σε υφασμάτινες πετσέτες, ειδικά στην κουζίνα όπου οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές χαρτοπετσέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Προφυλακτικά

  Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ. Το καουτσούκ δεν είναι βιοδιασπώμενο. Δεν διαλύεται στο νερό. Είτε θα κολλήσει στα υδραυλικά σας είτε, αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να περάσει τους σωλήνες σας, πιθανότατα θα καταλήξει να επιπλέει κάπου στην παροχή νερού και κανείς δεν θέλει να το συναντήσει.

  Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής

  Ακριβώς όπως τα προφυλακτικά, έτσι και οι σερβιέτες, τα ταμπόν, τα ντεμακιγιάζ, οι μπατονέτες αυτιών, τα οδοντονήματα δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στις αποχετεύσεις καθώς περιπλέκονται μεταξύ τους. Επίσης μαζί με αλλά υλικά δημιουργούν άμορφες μάζες και συσσωματώσεις οι οποίες μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν.

  Περιττώματα γάτας

  Τα απορρίμματα γάτας είναι γνωστό ότι φράζουν τις αποχετεύσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα σηπτικά συστήματα. Εκτός αυτού, τα κόπρανα γάτας μπορούν να μαζέψουν βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επεξεργασία του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί τελικά να βρει το δρόμο του στην παροχή νερού όπου μπορεί να αποτελέσει απειλή για πολλά ζώα.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του νεροχύτη της κουζίνας

  Γιατί εμφανίζονται μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας

  Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας σας μπορεί να μυρίζει:

  1. Συσσώρευση τροφής και υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης. Οτιδήποτε ρίχνετε στο νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων ή να καθίσει στο σιφώνι. Και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.
  2. Μυρίζουν οι σωλήνες σας από την αποχέτευση. Εάν δεν υπάρχει νερό στο σιφώνι (το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U) λόγω διαρροής ή εξάτμισης, τα αέρια αποχέτευσης θα απελευθερωθούν από τον σωλήνα σας. Η λύση είναι να διερευνήσετε το σιφώνι για διαρροές ή εμπόδια. Για να το διορθώσετε, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σιφώνι και να το καθαρίσετε.
  3. Μούχλα. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

  Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

  Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη της κουζίνας.

  Για μυρωδιές φαγητού που σαπίζουν, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού μόνοι σας. Για μυρωδιές αερίων αποχέτευσης κάνετε έλεγχο στο σιφώνι σας.

  1. Ζεστό νερό

  1. Βράζουμε ένα μπρίκι γεμάτο νερό, το αφήνουμε λίγο για να φθάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χύστε το αργά στην οπή του νεροχύτη
  3. Περίμενε 5 λεπτά
  4. Ανοίξτε την κρύα βρύση για να αναγκάσετε το υπόλοιπο λίπος να πήξει και να ξεπλυθεί

  2. Λευκό ξύδι

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στην οπή του νεροχύτη
  2. Αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά
  3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

  3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

  1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην οπή του νεροχύτη
  2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα
  3. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες
  4. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην οπή για να ξεπλύνετε τα πάντα

  Ελέγξτε το σιφώνι

  Το σιφώνι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως παγίδα αερίων αποχέτευσης. Αυτή η κάμψη σε σχήμα U πρέπει να είναι πάντα γεμάτη νερό και να λειτουργεί ως φράγμα για να σταματά τις μυρωδιές της αποχέτευσης να διαφεύγουν προς τα πάνω.

  Ελέγξτε τα ακόλουθα:

  Έχει εξατμιστεί το νερό στην καμπή U; Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε πάει διακοπές και δεν τρέχεει το νερό για κάποιο διάστημα. Η απλή λύση είναι να τρέξετε λίγο νερό για να γεμίσετε το σιφώνι.

  Υπάρχει διαρροή στο σιφώνι; Ελέγξτε για σταγόνες ή υγρές κηλίδες κάτω από το νεροχύτη. Εάν υπάρχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία.

  Υπάρχει εμπόδιο στο σιφώνι; Εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόφραξη μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε το U-bend με ένα κλειδί και καθαρίστε το με μια συρμάτινη βούρτσα.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – Video

  Τα σχόλια είναι κλειστά.