ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Αποφράξεων

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Αποφράξεων

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ. Αρχικά θα λέγαμε ότι δεν υπάρχουν απόλυτες τιμές. Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δε γνωρίζει εκ των προτέρων σε ποιο σημείο είναι το εμπόδιο αλλά και τι είδους εμπόδιο φράζει είτε τους σωλήνες είτε τα σιφώνια είτε την κεντρική αποχέτευση. Η οπτική επαφή με τους σωλήνες είναι εφικτή μόνο επιφανειακά, επομένως η ακριβής διάγνωση γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια των εργασιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο πριν τον έλεγχο ποιο είναι το εύρος του προβλήματος. Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε την διάρθρωση των τιμών των υπηρεσιών που προσφέρουμε αλλά και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε.

Ένα απλό βούλωμα μπορεί να κρύβει μεγαλύτερο πρόβλημα

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ – ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΑΤΩΝ

Τα βουλώματα θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε 2 μεγάλες κατηγορίες, τα επιφανειακά (τρύπα αποστράγγισης, πώμα αποστράγγισης, καπάκι ενδοδαπέδιου σιφωνιού, φίλτρο νεροχύτη-νιπτήρα) και τα βουλώματα σε βάθος (αποχέτευση μπάνιου μετά το σιφώνι, κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης διαμερίσματος, κεντρική αποχέτευση κτιρίου, κάθετη αποχέτευση λυμάτων, κεντρικό φρεάτιο, σωλήνες αποχέτευσης προς τους κεντρικούς δημόσιους αγωγούς). 

Οι αιτίες των βουλωμάτων θα μπορούσαν να χωρισθούν επίσης σε δύο μεγάλες κατηγορίες τις ανθρωπογενείς (τρίχες, χαρτιά, οδοντόκρεμες, υπολείμματα φαγητών κ.λ.π.) και τους περιβαλλοντικούς (ρίζες δέντρων, φθορά του χρόνου, καθίζηση ή μετατόπιση εδάφους).

Αυτό σημαίνει ότι όταν τα νερά ή τα λύματα υπερχειλίζουν ή αργούν να αποστραγγιστούν οι αιτίες μπορεί να είναι πολλαπλές. Σας παραθέτουμε διάφορες περιπτώσεις και εκδοχές.

  • Όταν τα νερά αποστραγγίζονται αργά στη λεκάνη της τουαλέτας η αιτία θα μπορούσε να είναι μία μάζα που αποτελείται από χαρτιά και μωρομάντηλα έως ένα παιδικό παιχνίδι το οποίο έχει εγκλωβιστεί πιο βαθιά στο σωλήνα της αποχέτευσης των λυμάτων.
  • Αν στο μπάνιο τα νερά αποστραγγίζονται αργά και από την μπανιέρα αλλά και από το νιπτήρα, τότε πιθανότατα το βούλωμα βρίσκεται είτε στο σιφώνι του μπάνιου είτε μετά από αυτό, στο σημείο εξόδου προς την κεντρική αποχέτευση του κτιρίου.
  • Όταν μόνο ο νεροχύτης έχει βουλώσει τελείως, λογικά έχει πιάσει πουρί το σιφώνι του νιπτήρα. Ίσως όμως να είναι και κάτι πιο απλό στην τρύπα αποστράγγισης.
  • Αν κάποιοι όροφοι στην πολυκατοικία είτε έχουν βουλώσει είτε αποστραγγίζουν αργά τότε υπάρχει κάποιο εμπόδιο στην κεντρική κάθετη αποχέτευση. Στην περίπτωση που όλοι οι όροφοι έχουν την ίδια συμπεριφορά τότε το κεντρικό φρεάτιο του κτιρίου έχει κάποιο εμπόδιο ή ο μηχανοσίφωνας βούλωσε. Επίσης όταν σε ένα καθολικό φράξιμο υπάρχει κήπος με δέντρα οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι ρίζες που έχουν εισχωρήσει στου σωλήνες.
  • Όταν τα νερά λιμνάζουν στο μπαλκόνι ή την ταράτσα είτε έχει βουλώσει η κάθετη υδρορροή από χώματα και φύλλα είτε το οριζόντιο τμήμα που στέλνει τα όμβρια ύδατα στον υπόνομο ή στο πεζοδρόμιο έχει φράξει.

24 ώρες – 365 ημέρες

Η ταχύτητα επέμβασης, ο σύγχρονος εξοπλισμός και η αποτελεσματικότητα με ασφάλεια είναι οι κύριοι άξονες στους οποίους βασίζουμε την δική σας εξυπηρέτηση.

Ενδεικτικός τιμοκατάλογος για αποφράξεις και καθαρισμούς αποχετεύσεων

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ

  • Ο τιμοκατάλογός μας δεν περιέχει κρυφά κόστη και ανταποκρίνεται στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε αλλά και τις γενικότερες τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.
  • Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α 24%.
  • Νυχτερινές ώρες – Αργίες – Εορτές: υπάρχει επιπλέον κόστος, πάντα κατόπιν συνεννόησης όταν μας καλέσετε.

Συμβόλαιο συντήρησης από 15 € μηνιαίως

Με το συμβόλαιο συντήρησης αποχέτευσης διενεργείται τακτική προληπτική συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου. Έτσι οι σωληνώσεις θα είναι πάντα καθαρές και δε θα βουλώνουν. Ακόμα όμως και αν βουλώσουν γίνεται απόφραξη κανονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τα τμήματα φυσικά που καλύπτονται από το συμβόλαιο συντήρησης. Συνήθως για να ξεκινήσει το συμβόλαιο συντήρησης πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας αρχικός καθαρισμός ώστε με την εκκίνηση του συμβολαίου οι σωλήνες να είναι πλήρως καθαροί. Σε γενικές γραμμές το συμβόλαιο συντήρησης ξεκινάει από 15 ευρώ. Το κόστος αυτό αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος του δικτύου αποχέτευσης που θέλετε να κάνετε συντήρηση και καθαρισμό. Μπορείτε να επιλέξετε τα δύσκολα σημεία του αποχετευτικού σας δικτύου ανάλογα με τη χρήση που κάνετε είτε οικιακή είτε επαγγελματική.

Απόφραξη λεκάνης από 50 €

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κάποιο αντικείμενο, συνήθως μικρά παιχνιδάκια που ρίχνουν τα παιδιά, το οποίο θέλει ειδικό χειρισμό για να μην προξενηθούν φθορές στους σωλήνες. Επίσης συχνό βούλωμα αποτελούν τα μωρομάντηλα τα οποία σε συνδυασμό με κάποιο αντικείμενο δημιουργούν δύσκολα βουλώματα. Και φυσικά όλα τα είδη ατομικής υγιεινής, από οδοντονήματα έως σερβιέτες.

Απόφραξη νιπτήρα από 50 €

Η απόφραξη του νιπτήρα στο μπάνιο ενδέχεται να έχει ένα επιφανειακό ήπιο βούλωμα από τρίχες στην τρύπα αποστράγγισης το οποίο αντιμετωπίζεται εύκολα και άμεσα. Μπορεί όμως το πρόβλημα να βρίσκεται στο σιφώνι ή ακόμα πιο βαθιά λίγο πριν την κεντρική αποχέτευση της τουαλέτας. Στο νιπτήρα επίσης δημιουργούνται συσσωματώσεις από τρίχες, οδοντόκρεμες, οδοντονήματα, κρέμες περιποίησης προσώπου, διαλυτικά και βαφές νυχιών και γενικότερα από τα διάφορα αντικείμενα και ουσίες ατομικής υγιεινής κυρίως του προσώπου.

Απόφραξη μπανιέρας από 50 €

Η μπανιέρα βουλώνει κυρίως από τρίχες, σαπούνια, σαμπουάν, τα βρόμικα νερά από το πλύσιμο της επιδερμίδας του σώματος, βαφές μαλλιών. Ο συνδυασμός αυτών δημιουργεί πουρί στα τοιχώματα των σωληνώσεων. Κι εδώ όπως στο νιπτήρα το βούλωμα μπορεί να είναι επιφανειακό ή να βρίσκεται πιο βαθιά στο ενδοδαπέδιο σιφώνι.

Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας από 50 €

Ο νεροχύτης συνήθως δημιουργεί πουρί στο σιφώνι από τα λίπη του μαγειρέματος, τα υπολείμματα τροφών, τους κόκκους ρυζιού, τα μικρά κομματάκια από τα ζυμαρικά, τα ψίχουλα του ψωμιού, τις σάλτσες. Θα χρειασθεί καλό καθάρισμα στο σιφώνι αλλά ίσως κομμάτια από το πουρί να έχουν προχωρήσει και μετά το σιφώνι προς τον κάθετο σωλήνα της αποχέτευσης

Απόφραξη στο σιφώνι δαπέδου του μπάνιου από 50 €

Στο σιφώνι του μπάνιου μαζεύονται όλα τα βρόμικα νερά (και οι τρίχες που ξεφεύγουν στις τρύπες αποστράγγισης) από την μπανιέρα, τη ντουζιέρα και το νιπτήρα. Συνήθως είναι μία εύκολη απόφραξη εφόσον το βούλωμα είναι μέχρι τον κάθετο σωλήνα της κεντρικής κάθετης αποχέτευσης του κτιρίου.

Απόφραξη υδρορροής βεράντας ή ταράτσας από 50 €

Τα φύλλα, οι σκόνες, τα χώματα από τις γλάστρες και τα μικρά κλαδάκια δημιουργούν ένα αδιαπέραστο φράγμα το οποίο είτε βρίσκεται κοντά στο διάτρητο σιδερένιο καπάκι της τρύπας αποστράγγισης είτε έχει προχωρήσει προς τον κάθετο σωλήνα αποχέτευσης του κτιρίου.

Απόφραξη κάθετου σωλήνα τουαλέτας, κουζίνας, υδρορροής από 50 €

Ο κάθετος σωλήνας αποχέτευσης βρίσκεται στο εξωτερικό των πολυώροφων κτιρίων, εκεί που οδηγούνται οι οριζόντιες σωληνώσεις μετά τα σιφώνια. Για την τουαλέτα και την κουζίνα η κάθετη στήλη είναι στο πίσω μέρος των κτιρίων κυρίως στον φωταγωγό. Όλα τα μπαλκόνια αλλά και η ταράτσα οδεύουν τα όμβρια ύδατα στου κάθετους σωλήνες υδρορροής οι οποίοι με τη σειρά τους τα μεταφέρουν προς τους δημόσιους υπονόμους. Σε αυτή την περίπτωση η απόφραξη ενέχει μία δυσκολία στην εύρεση του ακριβούς σημείου του βουλώματος αλλά και της απόφραξης καθώς αυτοί οι σωλήνες έχουν μεγάλο μήκος. Στην απόφραξη υδρορροής χρησιμοποιείται κυρίως ο μηχανισμός του πιεστικού υδροβολής καθώς αυτού του τύπου οι σωληνώσεις θέλουν προσοχή για ενδεχόμενη φθορά κατά τη διαδικασία της απόφραξης.

Απόφραξη κεντρικού φρεατίου από 50 €

Από το κεντρικό φρεάτιο περνούν όλα τα λύματα του κτιρίου πριν κατευθυνθούν προς τον κεντρικό δημόσιο αποχετευτικό αγωγό. Αν βουλώσει το κεντρικό φρεάτιο τότε όλες οι αποχετεύσεις του κτιρίου θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα είτε αργής αποστράγγισης είτε υπερχείλισης είτε επιστροφής λυμάτων είτε πλήρους φραγής.

Καθαρισμός αποχέτευσης – φρεατίων με πιεστικό από 70 €

Ο καθαρισμός αποχέτευσης είναι μία ξεχωριστή διαδικασία από την απόφραξη. Με την απόφραξη απελευθερώνεται ο σωλήνας από το βούλωμα αλλά δεν καθαρίζει καθώς στα τοιχώματα παραμένουν διάφορα σωματίδια τα οποία με την πάροδο του χρόνου φράζουν πάλι το σωλήνα. Με τον καθαρισμό αποχέτευσης καθαρίζουν πλήρως οι σωληνώσεις έτσι ώστε με την κατάλληλη χρήση τους ενδεχομένως να μη βουλώσουν ποτέ. Βέβαια, μία τακτική προληπτική συντήρηση θα κρατάει τους σωλήνες πάντα καθαρούς και μακριά από βουλώματα ακόμα και αν γίνεται κακή χρήση της αποχέτευσης στα σπίτια ή επιβαρυμένη χρήση σε επαγγελματικούς χώρους όπως κομμωτήρια, κουρεία, εστιατόρια και χώρους υψηλής συγκέντρωσης ανθρώπων. Το κόστος έχει μεγάλο περιθώριο γιατί ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το μήκος των σωληνώσεων της αποχέτευσης.

Διάγνωση αποχέτευσης με κάμερα από 80 €

Ο έλεγχος με κάμερα απαιτεί έναν μηχανισμό υψηλού κόστους με τον οποίο μπορεί ο τεχνικός να δει το εσωτερικό των σωληνώσεων έτσι ώστε γίνεται η ακριβής διάγνωση της θέσης και του είδους του εμποδίου που βουλώνει την αποχέτευση. Είτε πρόκειται για αντικείμενο, είτε για ρίζες δένδρων είτε για σπάσιμο από καθίζηση το πρόβλημα φανερώνεται στην οθόνη σε ζωντανή μετάδοση. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης σε USB εφόσον συνεννοηθείτε ότι το επιθυμείτε. Ο έλεγχος με κάμερα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος είτε για αγορά σπιτιού είτε για εντοπισμό δύσκολου βουλώματος είτε για απόδειξη βλάβης προς τρίτους. Φυσικά, και εδώ τον πρώτο λόγο στην τιμή έχει το μήκος των σωληνώσεων.

Παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν το κόστος

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ

Η διάρκεια της απόφραξης στα δύσκολα βουλώματα

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την απόφραξη των δύσκολων και επίμονων βουλωμάτων θα επηρεάσει το κόστος. Αν για παράδειγμα οι σωληνώσεις είναι παλιές, θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση ώστε να μην προξενηθεί βλάβη κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την απόφραξη. 

Εντοπισμός της θέσης του βουλώματος με κάμερα

Τα βουλώματα δυστυχώς δεν είναι ορατά, έτσι σε ένα επίμονο βούλωμα ίσως είναι απαραίτητο να γίνει έλεγχος της αποχέτευσης με κάμερα για τον ακριβή εντοπισμό του είδους και της θέσης του βουλώματος.

Καθαρισμός αποχέτευσης

Μετά το τέλος της απόφραξης καλό είναι να καθαρίζεται ο επιβαρυμένος σωλήνας ώστε να μην μένουν υπόλοιπα και συσσωματώσεις στα τοιχώματα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί εφόσον έγινε η απόφραξη χρειάζεται και καθαρισμός; Η απόφραξη είναι η διαδικασία του ξεβουλώματος ώστε να απεμπλακεί ο σωλήνας από το βούλωμα. Ο καθαρισμός όμως είναι μία ξεχωριστή διαδικασία που περιλαμβάνει τον πλήρη καθαρισμό από οτιδήποτε μένει προσκολλημένο μέσα του και αποτελεί παράγοντα συχνού φραξίματος.

Άνοδος κόστους μετακίνησης

Η μετακίνηση των οχημάτων αλλά και η λειτουργία των πιεστικών εργαλείων απαιτούν καύσιμα τα οποία ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών επηρεάζει τους πάντες.

Συντήρηση και ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού

Για την αξιόπιστη, ασφαλή, αποτελεσματική και ταχεία εξυπηρέτηση απαιτείται η διαρκής προμήθεια εξοπλισμού με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός χρειάζεται συντήρηση η οποία περιλαμβάνει κόστη από βλάβες και φθορές.

Η σωστή εκτίμηση κόστους

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ

Η σωστή διαδικασία προβλέπει την διενέργεια ελέγχου από τεχνικό αποχετεύσεων ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής έκταση του βουλώματος. Με αυτή την διαδικασία μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ούτε θα χρεωθείτε με επιπλέον κόστη όπως επίσης ότι θα γνωρίζετε εκ των προτέρων το ακριβές αντίτιμο. Θα ήταν άδικο να ενημερωθείτε για μία συγκεκριμένη τιμή πριν την εργασία και μετά την απόφραξη να έρθετε αντιμέτωποι με μία διαφορετική μεγαλύτερη τιμή.

Σε μία επείγουσα κατάσταση ενδεχομένως να πληροφορηθείτε τηλεφωνικά για ένα κατά προσέγγιση κόστος εφόσον το επιθυμείτε πάντα βάσει της περιγραφής του προβλήματος που θα δώσετε. Όταν όμως ο τεχνικός ελέγξει από κοντά το πρόβλημα ενδεχομένως να απαιτείται ιδιαίτερη προσέγγιση.

Συμπέρασμα

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ

Εκείνο που πιστεύουμε ότι έχει σημασία για εσάς είναι η ποιότητα των υπηρεσιών που σας παρέχεται, η αμεσότητα της επέμβασης και η αποτελεσματικότητα. Δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες των εργασιών είναι η ασφάλεια και η ταχύτητα. Αν τηρούνται αυτοί οι παράγοντες δε θα φθαρούν οι σωλήνες κατά τις εργασίες, δε θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στο χώρο σας και θα επανέλθετε στην κανονικότητα της καθαριότητας και της υγιεινής πολύ σύντομα.

Το συμβόλαιο συντήρησης είναι μία πολύ σοβαρή κίνηση για εξοικονόμηση κόστους ιδιαίτερα σε επαγγελματικούς χώρους. Συζητήστε με έναν ειδικό αποχετεύσεων για να πάρετε τη σωστή απόφαση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 6944 388 277.