ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ. Η βεντούζα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και καλό είναι να υπάρχει στο κάθε σπίτι, καθώς ποτέ  δεν ξέρετε πότε μπορεί να βουλώσει η λεκάνη της τουαλέτας ή ο νιπτήρας. Αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βγάλει εύκολα και γρήγορα από τη δύσκολη θέση του βουλώματος. Είναι οικονομικό και απλό στη χρήση του και δε χρειάζεται να καταφύγετε αμέσως στη λύση των ειδικών τεχνικών αποφράξεων. Το κάθε σημείο που θέλετε να αποφράξετε απαιτεί και την κατάλληλη βεντούζα και πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν τρία κύρια είδη βεντούζας, το καθένα από αυτά, για διαφορετικό σκοπό.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ;

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Ο στόλος των κινητών συνεργείων της ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα οχήματα, για να μπορούν οι τεχνικοί που τα στελεχώνουν να μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις, εύκολες ή δύσκολες. Έτσι σε κάθε μας όχημα βρίσκονται όλα τα ειδικά και υπερσύγχρονα εργαλεία, ηλεκτροκίνητα, περιστροφικά μηχανήματα, πιεστικά υδροβολής υψηλής πίεσης, ειδικές ψηφιακές κάμερες διάγνωσης της αποχέτευσης με υψηλή ευκρίνεια.

Τρεις τύποι βεντούζας και οι σκοποί τους

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

1

Τυπική βεντούζα ή βεντούζα νεροχύτη

Είναι ο τύπος της βεντούζας που είναι στο μυαλό του καθενός. Οι βεντούζες του νεροχύτη έχουν ένα λαστιχένιο κύπελλο συνδεδεμένο με μια μακριά λαβή. Το μέγεθος της φλάντζας ποικίλλει, όμως η γενική δομή παραμένει η ίδια.

Οι βεντούζες νεροχύτη είναι ιδανικές για νεροχύτες κουζίνας, μπάνιου και μπανιέρας. Λειτουργούν καλύτερα με επίπεδες επιφάνειες όπου το ελαστικό τμήμα της βεντούζας μπορεί να σχηματίσει μια σφιχτή σφράγιση.

2

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ λεκάνης (φλάντζας)

Οι βεντούζες τουαλέτας έχουν πολλά κοινά με τις βεντούζες για το νεροχύτη, αλλά με μια σημαντική διαφορά: Υπάρχει μια φλάντζα στο κάτω μέρος του λαστιχένιου κυπέλλου. Η φλάντζα είναι ένα πτυσσόμενο πτερύγιο που βοηθά τη βεντούζα να σχηματίσει μια σφιχτή σφράγιση μέσα στην αποχέτευση της τουαλέτας.

Αυτό σας διευκολύνει να καθαρίσετε τα φράγματα στις τουαλέτες, αλλά η φλάντζα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για νεροχύτες ή μπανιέρες.

3

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ακορντεόν

Οι βεντούζες σε σχήμα ακορντεόν είναι λιγότερο συνηθισμένες, όμως είναι εξαιρετικές για σκληρά φράγματα τουαλέτας. Είναι σχεδιασμένες με ένα μόνο κομμάτι πλαστικό και έχουν ένα μικρό κύπελλο που σχηματίζει εξογκώματα και ραβδώσεις σαν ακορντεόν. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτοί οι τύποι βεντούζας είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Αλλά, όταν το κάνετε σωστά, μπορείτε να σχηματίσετε μια εξαιρετικά σφιχτή σφράγιση και να δημιουργήσετε ισχυρή αναρρόφηση.

Προσοχή μόνο με το πλαστικό, γιατί μπορεί να γρατζουνίσει την τουαλέτα σας.

Πώς λειτουργούν οι βεντούζες

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Οι βεντούζες λειτουργούν με τη δύναμη της πίεσης και της αναρρόφησης. Η στεγανοποίηση της βεντούζας πάνω από την αποχέτευση και η ώθησή της προς τα κάτω αυξάνει την πίεση στους σωλήνες σας. Αυτό μετακινεί τυχόν νερό και φράζει προς τα κάτω. Στη συνέχεια, όταν τραβάτε τη βεντούζα προς τα πάνω, δημιουργεί αναρρόφηση από τη τσιμούχα, τραβώντας το νερό και φράζοντας από μέσα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μία ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

 1. Εάν η τουαλέτα ή ο νεροχύτης σας δείχνει ότι πρόκειται να ξεχειλίσει, μην προσπαθήσετε να ξεπλύνετε το νερό. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά για να κατέβει.
 2. Εάν το μπολ της λεκάνης της τουαλέτας ή ο νεροχύτης είναι ακόμα γεμάτα με νερό, χρησιμοποιήστε έναν κουβά για να αφαιρέσετε λίγο νερό. Εάν δεν υπάρχει νερό, προσθέστε λίγο εσείς, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην αναρρόφηση που θα κάνει η βεντούζα.
 3. Επιλέξτε τη σωστή βεντούζα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε: Βεντούζα νεροχύτη για το νεροχύτη σας και βεντούζα φλάντζας ή ακορντεόν για την τουαλέτα σας.
 4. Βυθίστε τη βεντούζα στο νερό και ευθυγραμμίστε την με την αποχέτευση για να σχηματίσετε μια σφιχτή σφράγιση.
 5. Σπρώξτε τη βεντούζα προς τα κάτω και, στη συνέχεια, τραβήξτε τη προς τα πάνω με γρήγορες κινήσεις. Κάντε αυτή την κίνηση επαναλαμβανόμενα και να κρατάτε σφραγισμένη τη βεντούζα στην αποχέτευση.
 6. Μετά τη σωστή χρήση της βεντούζας το βούλωμα θα φύγει. Η τουαλέτα θα έχει κανονική ροή νερού κι ο νεροχύτης θα αποστραγγίζεται σωστά. Όμως αν το πρόβλημα συνεχίζεται τότε πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό τεχνικό αποφράξεων.
 7. Μετά τη χρήση της βεντούζας καθαρίστε την καλά και σκουπίστε την για να στεγνώσει. Έτσι θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και δεν θα δημιουργηθούν ρωγμές στο λάστιχο της βεντούζας σας.

Ξεβούλωμα τουαλέτας ή νεροχύτη από τεχνικό αποφράξεων

Όταν η βεντούζα σας δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του βουλώματος τότε οι ειδικοί τεχνικοί αποφράξεων μπορούν να σας βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα. Με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που διαθέτουν μπορούν με κάμερα να δουν πού ακριβώς είναι το πρόβλημα της φραγής σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Έτσι αποφεύγονται οι ταλαιπωρίες με σκαψίματα και έρευνες στα τυφλά που δημιουργούν αναίτια έξοδα και μεγάλη αναστάτωση χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος βεντούζας για τουαλέτα;

Για την τουαλέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βεντούζα φλάντζας ή βεντούζα ακορντεόν. Είναι και οι δύο απλές στη λειτουργία. Η βεντούζα φλάντζας έχει ένα πτερύγιο που ταιριάζει εύκολα στην αποχέτευση της τουαλέτας. Μια βεντούζα ακορντεόν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο αλλά απαιτεί περισσότερη επιδεξιότητα. Ωστόσο, η σχεδίαση με ραβδώσεις παρέχει πιο αποτελεσματική αναρρόφηση και αρκετή δύναμη για την απομάκρυνση των φραγμών.

Πώς επιλέγω μια βεντούζα;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή βεντούζα για τις ανάγκες σας. Μια φλάντζα ή μια βεντούζα ακορντεόν είναι καλύτερες για τουαλέτες. Μια τυπική βεντούζα νεροχύτη είναι ιδανική μόνο για το νεροχύτη, έτσι πρέπει να βρείτε μια βεντούζα με καλή λαβή η οποία θα σας διευκολύνει στους ελιγμούς. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να σχηματίζει μια σφιχτή σφράγιση, επομένως βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές ή παραμορφώσεις κατά μήκος του κυπέλλου.

Τι είδους βεντούζα χρησιμοποιούν οι τεχνικοί αποφράξεων;

Οι τεχνικοί αποφράξεων χρησιμοποιούν μια βεντούζα taze καθώς και τις ανωτέρω βεντούζες. Οι βεντούζες taze έχουν μια χαλύβδινη ράβδο που συνδέεται με ένα καλώδιο που κατεβαίνει στην αποχέτευση. Αυτά τα εργαλεία είναι αποτελεσματικά σε χέρια ειδικών καθώς η χρήση τους απαιτεί εξειδίκευση. Οι ειδικοί τεχνικοί αποφράξεων χρησιμοποιούν ακόμα ατσαλίνα ή τρυπάνι αποστράγγισης. Αυτά τα εύκαμπτα πηνία καλωδίων εκτείνονται στον σωλήνα αποστράγγισης είτε για να τραβήξουν είτε να σπρώξουν το εμπόδιο προς τα έξω.

Οι βεντούζες σπρώχνουν ή τραβούν;

Οι βεντούζες και σπρώχνουν και τραβούν. Χάρη στη φυσική (πιο συγκεκριμένα, ο νόμος του Boyle), η τσιμούχα μετακινείται προς τα μέσα καθώς σπρώχνετε τη βεντούζα προς τα κάτω. Καθώς τραβάτε τη βεντούζα προς τα πάνω, τα εκχυλίσματα της βεντούζας φράζουν.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


  Βουλώματα και βεντούζα

  ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Αν η τουαλέτα σας βουλώνει συνεχώς

  Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η τουαλέτα σας μπορεί να συνεχίσει να βουλώνει.

  1. Η ρίψη χαρτιού υγείας στη λεκάνη της τουαλέτας καθώς και προϊόντα προσωπικής υγιεινής όπως π.χ. υγρά μαντηλάκια δημιουργούν βουλώματα.
  2. Οι σωλήνες μπορεί να έχουν επιβαρυνθεί από άλατα, μέταλλα και από συσσώρευση υπολειμμάτων προϊόντων καθαρισμού.
  3. Η παγίδα S ή η παγίδα Ρ μπορεί να είναι μπλοκαρισμένη με αποτέλεσμα το φράξιμο να μην μπορεί να φύγει με μια βεντούζα. Οι παγίδες S και P είναι κυρτά τμήματα στους σωλήνες σας που εμποδίζουν την απελευθέρωση δύσοσμων αερίων.
  4. Οι αεραγωγοί των υδραυλικών εγκαταστάσεων, οι οποίοι είναι σωλήνες εξαερισμού που απελευθερώνουν αέριο αποχέτευσης από την οροφή του σπιτιού σας, μπορεί να έχουν φράξει. 

  Εάν η φραγή έχει γίνει ένα μόνιμο πρόβλημα στο σπίτι σας επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο να διορθωθεί.

  Χημικά καθαριστικά στην τουαλέτα

  Καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά στη λεκάνη της τουαλέτας. Υπάρχουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον για να απαλλαγούμε από βουλώματα στις τουαλέτες και τους νεροχύτες χωρίς παθογόνους παράγοντες, τα οποία μπορούν με πιο φυσικό τρόπο να εξαλείψουν τα οργανικά απόβλητα και το λίπος.

  Πότε να χρησιμοποιείτε τη ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

  Ένα μικρό ή ελαφρύ φράξιμο συνήθως δεν απαιτεί επαγγελματία. Η αναρρόφηση που δημιουργεί μια βεντούζα μπορεί να απελευθερώσει μια μικρή μάζα χαρτιού υγείας που φράζει την τουαλέτα. Αλλά ένα μεγαλύτερο φράγμα ή ένα φράγμα που είναι βαθιά στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πίεση μιας βεντούζας.

  Μην χρησιμοποιείτε ποτέ υπερβολική δύναμη για να βυθίσετε ένα φράγμα. Εάν η αποχέτευση δεν ανοίγει με κανονική πίεση βύθισης, χρειάζεστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Η βίαια βύθιση μπορεί να καταστρέψει τη γραμμή αποστράγγισης και να προκαλέσει διαρροές.

  Μαζί με τα φράγματα που απαιτούν επιπλέον δύναμη, αποφύγετε να βυθίσετε εμφανή μεγάλα εμπόδια όπως ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει πετάξει το παιδί σας στη λεκάνη, ή κόκαλα από κοτόπουλο στην αποχέτευση του νεροχύτη.

  Εναλλακτικές λύσεις αντί της βεντούζας απόφραξης

  Εάν δεν μπορείτε (ή δεν πρέπει) να βυθίσετε το φράξιμο, μια ατσαλίνα μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Αυτά τα μεταλλικά πηνία σαν σχοινί εκτείνονται μέσα από τους σωλήνες, πιάνοντας και αφαιρώντας τα φράγματα με τη βία. Παρόλο που μια ατσαλίνα μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα βουλώματα, δεν είναι πάντα εύκολη στη χρήση, ειδικά τα ηλεκτρικά μοντέλα.

  Στα χέρια ενός αρχάριου, μια ατσαλίνα μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά αποτελεσματικότητα. Η ακατάλληλη χρήση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη. Επίσης η ατσαλίνα μπορεί να χαράξει την πορσελάνη της λεκάνης ή ευαίσθητα εξαρτήματα του νεροχύτη. Αν δεν έχετε εμπειρία και τεχνογνωσία, καλέστε έναν τεχνικό αποφράξεων για να διορθώσει το πρόβλημα στην αποχέτευσή σας.

  Έτσι λοιπόν η ατσαλίνα είναι χρήσιμο εργαλείο σε μερικά βουλώματα όμως δεν είναι πάντα η σωστή λύση για απόφραξη. Ένα βούλωμα που δεν σπάει ή δεν μετακινείται μπορεί να απαιτεί μια πιο περίπλοκη επισκευή. Η αφαίρεση τμημάτων της τουαλέτας ή το σκάψιμο βαθιά στο υδραυλικό σας σύστημα δεν είναι δουλειά για τον μέσο άνθρωπο που κάνει απόφραξη μόνος του. Αυτού του είδους οι επισκευές γίνονται καλύτερα από επαγγελματία.

  Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο του φράγματος που έχετε να αντιμετωπίσετε, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσετε χρόνο και χρήματα. Ο ειδικός τεχνικός αποφράξεων μπορεί να αξιολογήσει το πρόβλημα και να σας πει με ακρίβεια τι πρέπει να γίνει καθώς και το κόστος που θα προκύψει.

  Εάν έχετε λοιπόν βουλώματα που δεν αντιμετωπίζονται μην παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας. Εμπιστευθείτε μας και επικοινωνήστε μαζί μας καθώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.