ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ! Όταν οι σωλήνες που τρέχουν από και προς τον νεροχύτη ή το ντους σας δε λειτουργούν σωστά, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε βασικές δουλειές του σπιτιού όπως το πλύσιμο των πιάτων ή την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών, όπως το μπάνιο και το πλύσιμο των χεριών σας. Αλλά τι προκαλεί αυτά τα φράγματα εξαρχής; Όταν πρόκειται για βουλώματα αποχέτευσης, οι κίνδυνοι κρύβονται παντού ενώ απαιτείται οπωσδήποτε απόφραξη! Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένα προφανή αντικείμενα που πρέπει να κρατήσετε έξω από την αποχέτευση, αλλά ορισμένοι από αυτούς τους κινδύνους οικιακής αποχέτευσης μπορεί να σας εκπλήξουν.

Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο κοινά αντικείμενα που φράζουν τις σωληνώσεις και προκαλούν ΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Φροντίστε να τα κρατήσετε μακριά από τις αποχετεύσεις σας!

Οικιακά είδη που προκαλούν ΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

6 κοινά αντικείμενα που φράζουν τις αποχετεύσεις και τις γραμμές αποχέτευσης:

 1. Λίπη
  Λάδι τηγανίσματος από την κουζίνα ή λάδι καρύδας από την τελευταία σας περιποίηση μαλλιών στο μπάνιο – και τα δύο μπορούν να σκληρύνουν όταν τα χύνετε στην αποχέτευση. Αν και το λίπος μπέικον μπορεί να μοιάζει με υγρό στο τηγάνι, όταν πετάγεται στην αποχέτευση, στερεοποιείται καθώς κρυώνει. Το αποτέλεσμα; Όταν αρκετό λίπος εισχωρήσει στο υδραυλικό σας σύστημα, θα μπορούσατε να καταλήξετε με μία άμορφη συσσωρευμένη μάζα μέσα στους σωλήνες που μπορεί να προκαλέσει υπερχειλίσεις. Το σκληρό πλέον γράσο κολλάει στις πλευρές των αποχετευτικών σωλήνων σας, μειώνοντας τη ροή αποχέτευσης. Η πιο εύκολη απάντηση σε αυτό το πρόβλημα; Βρείτε έναν άλλο τρόπο για να απορρίψετε αυτή τη λιπαρή βρωμιά. Το να το ρίχνετε σε ένα κύπελλο μιας χρήσης μέχρι να σκληρύνει και να μπορεί να πεταχτεί είναι μια καλή επιλογή.
 2. Μαλλιά
  Ας το παραδεχτούμε κυρίες, μερικές φορές το ντους σας μοιάζει με πάρτι από τρίχες. Ξέρουμε, ότι δε φταίτε εσείς, αλλά το να αφήνεις όλη αυτή την τρίχα να πέσει κάτω είναι κάπως άβολο! Επενδύστε σε ένα καλό φίλτρο αποστράγγισης για να πιάσετε τα μαλλιά πριν προλάβουν να προκαλέσουν βούλωμα. 
 3. Κόκκοι ή υπολείμματα καφέ
  Αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς καφέ, φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν! Τα κατακάθια του καφέ δεν πρέπει ποτέ να ξεπλένονται στην αποχέτευση του νεροχύτη σας ή στον σκουπιδοφάγο. Τα κατακάθια καφέ είναι μία από τις κύριες αιτίες φραγμένων αποχετεύσεων μαζί με το λίπος. 
 4. Παραπεταμένο φαγητό
  Εννέα στις δέκα φορές, τα σωματίδια φαγητού από τα πιάτα ευθύνονται για έναν βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας. Τα τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να απορρίπτονται στην αποχέτευση (εκτός αν κατευθύνονται προς το σκουπιδοφάγο. Ακόμα όμως και τότε, δεν είναι κάτι που είναι αρκετό. Τα κόκαλα, τα ψωμιά και οι ινώδεις τροφές είναι μόνο μερικά από τα είδη διατροφής που πρέπει να αποφύγετε να τα βάλετε στον σκουπιδοφάγο.
 5. Χαρτί & Βαμβακερά Είδη
  Χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και μπάλες από βαμβάκι; Όχι! Αυτά έχουν την τάση να διαστέλλονται καθώς απορροφώνται, επομένως η έκπλυσή τους στην τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αποχετευτική γραμμή. Ξέρετε αυτά τα μικρά αυτοκόλλητα που υπάρχουν στα φρούτα; Είναι εύκολο να τσαλακωθούν και να ξεπλυθούν στην αποχέτευση, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσουν πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρά είναι, αυτά τα αυτοκόλλητα μπορεί να κολλήσουν σε αποχετεύσεις, σωλήνες και ακόμη και σε αντλίες εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. Αν τύχει να περάσουν από τα πάντα χωρίς πρόβλημα, τότε καταλήγουν στο νερό μας. Επίσης, ελπίζουμε να μην καπνίζετε σε εσωτερικούς χώρους για αρχή! Αλλά, αν τυχαίνει να καπνίζετε περιστασιακά, βεβαιωθείτε ότι δεν πετάτε το αποτσίγαρο και τα υπολείμματά του στην αποχέτευση.
 6. Μαντηλάκια
  Ακριβώς επειδή διαφημίζονται ότι μπορούν να ξεπλυθούν δε σημαίνει ότι η τουαλέτα σας είναι το καλύτερο μέρος για να τα απορρίψετε. Προκαλούν αποχετευτικά προβλήματα παρά την ένδειξη ότι «ξεπλένονται». 

Ιδιαίτερη μνεία στις παρακάτω αιτίες για ΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 • Ρίζες δένδρων
  Ενώ οι ρίζες των δέντρων έχουν ελάχιστη σχέση με το τι ρίχνετε στις αποχετεύσεις σας, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα και υπερχειλίσεις στο αποχετευτικό σας σύστημα. Τα φυτά έλκονται φυσικά από νερό που είναι πλούσιο σε μέταλλα. Εάν υπάρχει μια μικρή ρωγμή στη γραμμή αποχέτευσης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ρίζες των δέντρων θα αναζητήσουν αυτήν την πηγή νερού και θα φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης.
 • Τα προϊόντα Makeup
  Μπορεί να βοηθήσουν στην εμφάνισή σας, αλλά σίγουρα δε βοηθούν τους σωλήνες της αποχέτευσης. Για να αποτρέψετε το φράξιμο ειδικά στο μπάνιο, είναι πολύ καλύτερα να συμπεριλάβετε τα υπολείμματα μακιγιάζ και τα τζελ/υγρά που χρησιμοποιείτε για να φορμάρετε τα μαλλιά σας με τα υπόλοιπα καθημερινά σας σκουπίδια.
 • Βαφή σπιτιού
  Αν και αυτό μπορεί να μην είναι κάτι που χρησιμοποιείτε καθημερινά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά καταλήγουν με ένα ή δύο κουτιά μπογιάς που είναι αποθηκευμένα στο υπόγειο ή στο γκαράζ μετά την ολοκλήρωση ενός έργου ανακαίνισης. Και, όπως το λίπος, πολλοί τείνουν να πιστεύουν ότι μπορείτε απλώς να ξεπλύνετε όλο το περίσσευμα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπορείτε! Απορρίψτε το χρώμα με ασφάλεια στα σκουπίδια, όχι στην αποχέτευση.
 • Απορρίμματα κατοικίδιων
  Αν και η τουαλέτα σας προορίζεται για απορρίμματα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ανθρώπινα απόβλητα. Τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων γάτας, μπορεί να φράξουν την τουαλέτα σας.
 • Σκληρό νερό
  Έχετε σκληρό νερό στο σπίτι σας; Καθώς το νερό στεγνώνει, μπορεί να αφήσει πίσω εναποθέσεις ασβεστίου που δυσκολεύουν την ελεύθερη ροή του νερού μέσω του αποχετευτικού σας συστήματος. Εάν αντιμετωπίζετε εναποθέσεις σκληρού νερού στο σπίτι σας, αξίζει να εξετάσετε τα συστήματα φιλτραρίσματος και αποσκλήρυνσης νερού ολόκληρου του σπιτιού.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να στραφείτε στις αποχετεύσεις σας για να απαλλαγείτε από κοινά αντικείμενα και υλικά, ελπίζουμε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα οικιακά προϊόντα φιλικά προς τις αποχετεύσεις. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την αποχέτευση για να πετάξετε ένα αντικείμενο, απλά μην το κάνετε!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν πάει κάτι στραβά στην αποχέτευσή σας θα προστεθεί άλλη μία στρεσογόνος κατάσταση στην πολυάσχολη ημέρα σας. Για αυτό και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ώρο.

Με τον εξελιγμένο μας εξοπλισμό οι τεχνικοί μας θα σας φροντίσουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια, ώστε η καθημερινότητά σας να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Κρατήστε τις αποχετεύσεις σας καθαρές με τις επαγγελματικές υπηρεσίες της «Αποφράξεις Βλάχος». Καλέστε μας για άμεση εξυπηρέτηση σήμερα, σε όλη την Αθήνα.