ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ. Όλοι κάποια στιγμή μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας από κόπρανα και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Το να δείτε κόπρανα να επιπλέουν στη  λεκάνη της τουαλέτας και να μη φεύγουν ίσως να οφείλεται σε φραγμένο σωλήνα της αποχέτευσής σας. Εάν δε γνωρίζετε πώς να καθαρίσετε τους σωλήνες της αποχέτευσής σας, θα σας δείξουμε 7 τρόπους για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Υπάρχουν λόγοι που μπορεί να φράξει η λεκάνη της τουαλέτας και ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι η φραγμένη αποχέτευση ή το φρεάτιο. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να βγείτε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ;
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Η ταχύτατη ανταπόκριση στο κάλεσμά σας είναι για εμάς ο πρώτος στόχος καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για εσάς και την οικογένειά σας να ξεπεράσετε γρήγορα τις δυσκολίες που προκαλεί μία βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας με κόπρανα. Μετά το τηλεφώνημά σας, ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός μας και το κοντινότερο κινητό συνεργείο του στόλου μας κατευθύνεται στο χώρο σας.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα λεκάνης τουαλέτας (πιγκάλ)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΒΟΥΡΤΣΑ ΠΙΓΚΑΛ

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν έρχεστε αντιμέτωποι με βουλωμένη λεκάνη, είναι η βούρτσα λεκάνης τουαλέτας, το λεγόμενο πιγκάλ, που όλοι έχουμε δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας. Ακόμα και αν έρθετε σε δύσκολη θέση ως επισκέπτες σε ένα σπίτι, σίγουρα αυτή η βούρτσα θα σας βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Φυσικά, αυτό θα λειτουργήσει εάν η φραγή της λεκάνης είναι επιφανειακή, οπότε τραβώντας το καζανάκι και χρησιμοποιώντας τη βούρτσα καθαρισμού μπορείτε εύκολα να αποφράξετε τη λεκάνη μόνοι σας. 

Πιέστε τη βούρτσα προς τα μέσα προσεκτικά, και βεβαιωθείτε ότι δεν θα χυθούν τα κόπρανα προς το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας κι ακόμα ότι δεν θα σας πιτσιλίσει το ρυπαρό νερό που βρίσκεται στη λεκάνη. Τραβήξτε το καζανάκι και επαναλάβετε τη διαδικασία για να ξεπλύνετε και τη βούρτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν τα κόπρανα εύκολα.

Ωστόσο, εάν αυτό δε λειτουργήσει και τα κόπρανα παραμένουν, το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από βουλωμένους σωλήνες οι οποίοι έχουν μαζέψει πουρί και μπάλες από χαρτί υγείας. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν βρίσκεστε στο δικό σας χώρο και είστε επισκέπτες, μπορείτε να ζητήσετε ένα έμβολο (βεντούζα) για την απόφραξη.

Χρησιμοποιήστε μία βεντούζα λεκάνης τουαλέτας

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΕΜΒΟΛΟ – ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Η δεύτερη επιλογή για να αποφράξετε μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας από κόπρανα είναι η χρήση ενός εμβόλου (βεντούζα). Κάποιες φορές το φράξιμο δεν είναι ορατό, όμως έρχεται μία άσχημη μυρωδιά στο χώρο. Τότε ίσως να είναι από μαζεμένα κόπρανα. 

Σε αντίθεση με τη χρήση μιας βούρτσας τουαλέτας, το έμβολο παρέχει έναν από τους εύκολους τρόπους για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη. Ένα άλλο σημάδι ότι η λεκάνη έχει φράξει από κόπρανα είναι όταν ακούτε κάτι σαν γουργούρισμα στη λεκάνη. Εκεί το έμβολο σας βοηθάει αρκετά.

Για την απόφραξη της λεκάνης με έμβολο επιλέξτε το σωστό. Πρέπει να είναι φαρδύ, για να μπορεί να δημιουργήσει το σωστό κενό στο άνοιγμα του μπολ της λεκάνης. Τα μικρά έμβολα δεν είναι χρήσιμα για τη λεκάνη της τουαλέτας. Πρώτα ρίξτε ζεστό  νερό για να μαλακώσουν τα κόπρανα και τοποθετήστε το έμβολο στο μπολ της λεκάνης της τουαλέτας. Πριν ξεκινήσετε την απόφραξη καλό είναι να έχετε τοποθετήσει ρολό κουζίνας ή παλιά πανιά γύρω από τη λεκάνη για τυχόν εκροές από την απόφραξη. Επίσης να φοράτε γάντια και προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια για τυχόν πιτσιλίσματα. 

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βεντούζα για τη βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας από κόπρανα:

 • Πρώτα πιέστε προς τα κάτω το έμβολο για να δημιουργηθεί κενό αέρος.
 • Κατά τη βύθιση, κρατήστε λίγο τη σφράγιση και κατόπιν σπρώξτε απότομα προς τα πάνω. Βυθίστε και χαλαρώστε τη σφράγιση αρκετές φορές, μέχρι να είστε σίγουροι ότι έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
 • Να βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη της τουαλέτας έχει το απαιτούμενο νερό που χρειάζεται για να δουλέψει το έμβολο, δηλαδή να μπορεί να δημιουργηθεί αρκετή πίεση ούτως ώστε να μπορεί να σπρώξει τα κόπρανα προς την αποχέτευση.
 • Τραβήξτε αρκετές  φορές το καζανάκι για να δείτε εάν το νερό ρέει κανονικά, ή ρίξτε ένα γεμάτο κουβά με νερό στη λεκάνη της τουαλέτας.
 • Εάν παρατηρήσετε ότι το νερό εξακολουθεί να στραγγίζει αργά, γεμίστε τη λεκάνη της τουαλέτας με νερό και χρησιμοποιείστε ξανά το έμβολο. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε πολλές φορές πριν δείτε αποτελέσματα. Να είστε υπομονετικοί, καθώς αυτή η μέθοδος μπορεί να πάρει χρόνο για να δείτε αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε μια μεταλλική κρεμάστρα ρούχων

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΣΥΡΜΑΤΙΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ

Εάν δεν έχετε έμβολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κρεμάστρα ρούχων. Είναι εύκαμπτο το υλικό της και σταθερό για να μπορέσετε να αποφράξετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Και εδώ χρησιμοποιείστε γάντια αδιάβροχα. Επίσης, θα χρειαστείτε μία πένσα για να ξετυλίξετε την κρεμάστρα. Μόλις την ξετυλίξετε, φτιάξτε ένα μεσαίου μεγέθους γάντζο στο πάνω μέρος της για να την κρατάτε και βυθίστε το κάτω μέρος της στη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι να συναντήσετε εμπόδιο. Μόλις την αποφράξετε ξεπλύνετε καλά τη λεκάνη μέχρι να καθαρίσει.  Με την κρεμάστρα μπορείτε να καθαρίσετε και την αποχέτευση της μπανιέρας σας από τρίχες ή κολλημένα υπολείμματα σκουπιδιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Με τη χρήση της κρεμάστρας κατά την εφαρμογή μπορεί να γδάρετε το εμαγιέ υλικό της επιφάνειας της λεκάνης, γι αυτό θέλει προσεκτικό χειρισμό.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ – ΞΥΔΙ – ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Αν παρατηρείτε κατά το ξέπλυμα της λεκάνης της τουαλέτας ότι οι σωλήνες δονούνται, τότε ίσως είναι βουλωμένοι από κόπρανα. Μία καλή και φυσική λύση απόφραξης είναι το μείγμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού.

Ρίξτε στη λεκάνη της τουαλέτας ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και κατόπιν ένα φλιτζάνι ξύδι. Θα δείτε ότι αρχίζει να αφρίζει δημιουργώντας χημική αντίδραση και να βγάζει φυσαλίδες. Όταν οι φυσαλίδες σταματήσουν να εκτοξεύονται, τότε μπορείτε να ρίξετε νερό στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Εάν το βούλωμα είναι μεγάλο μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο από 1 φλιτζάνι ξύδι. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές αυτή τη διαδικασία μέχρι να αποφράξετε πλήρως τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Με αυτά τα συστατικά μπορείτε επίσης να ξεβουλώσετε και το νεροχύτη της κουζίνας. Είναι απολύτως ασφαλή και φυσικά και η διαδικασία απόφραξης εύκολη.

Μία άλλη  επιλογή για αυτόν τον τρόπο απόφραξης είναι η χρήση ζεστού νερού με μαγειρική σόδα και ξύδι. Αφού ζεσταθεί το νερό προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι και ρίξτε τα όλα μαζί στη λεκάνη της τουαλέτας. Εάν μπορείτε αφήστε το μείγμα να δράσει όλη τη νύχτα. Κατόπιν ξεπλύνετε καλά τη λεκάνη σας και θα δείτε διαφορά.

Ατσαλίνα λεκάνης (υδραυλικό φίδι)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΦΙΔΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΚΑΝΗ – ΑΤΣΑΛΙΝΑ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεσαίου μεγέθους καλώδιο το οποίο περνάει εύκολα μέσα στην αποχέτευση της λεκάνης της τουαλέτας σας. Λέγεται ατσαλίνα ή υδραυλικό φίδι ή φίδι αποχέτευσης και μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά σπάζοντας το φράγμα σε μικρότερα κομμάτια. Είναι μία από τις πιο εύκολες μεθόδους για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας που έχει βουλώσει από κόπρανα και χαρτί υγείας.

Η ατσαλίνα είναι ειδικά σχεδιασμένη με περιστρεφόμενο κάλυμμα από μαλακό καουτσούκ. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα καταστρέψετε την πορσελάνη. Είναι ένα τέλειο εργαλείο για να ξεβουλώσετε σκληρά φράγματα από την τουαλέτα σας.

Μαγειρική σόδα και πλαστική μεμβράνη φαγητού

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΒΡΑΝΗ

Μία επίσης εξαιρετική λύση απόφραξης της λεκάνης σας είναι η χρήση μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με μεμβράνη φαγητού. Σε αυτή τη μέθοδο θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και ζεστό (ποτέ βραστό) νερό. Το βραστό νερό επηρεάζει και την επίδραση της μαγειρικής σόδας, καθώς καταστρέφει και τους σωλήνες PVC.

Ρίξτε στη λεκάνη της τουαλέτας 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και από πάνω προσθέστε ζεστό νερό. Στη συνέχεια καλύψτε το κάθισμα της λεκάνης με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να μείνει για μια ώρα ή όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε τη λεκάνη της τουαλέας και δείτε τα αποτελέσματα.

Κόκα κόλα και πλαστική μεμβράνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Αν η κόκα κόλα είναι το αγαπημένο σας ρόφημα, πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας. Επίσης είναι αρκετά οικονομική σαν αποφρακτικό μέσο καθώς και με ένα μπουκάλι μόνο μπορείτε να αποφράξετε τη λεκάνη σας.

Ρίξτε ένα μπουκάλι μισού λίτρου στη λεκάνη της τουαλέτας και καλύψτε την επιφάνεια της λεκάνης με πλαστική μεμβράνη φαγητού. Αφήστε την κόκα κόλα να λειτουργήσει για περίπου 1 ώρα. Η πλαστική μεμβράνη σε συνδυασμό με την οξύτητα της κόκα κόλα θα πιέσουν και θα δημιουργήσουν αντίδραση, με αποτέλεσμα τα κόπρανα να αποκολληθούν και να πέσουν. Κατόπιν ξεπλύνετε τη λεκάνη της  τουαλέτας και δείτε τα εκπληκτικά αποτελέσματα.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό στη λεκάνη της τουαλέτας

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ

Αυτή είναι μία απλή μέθοδος απόφραξης, που πολλές φορές έχει αποτέλεσμα. Το νερό θα πρέπει να θυμάστε πάντα να είναι ζεστό και όχι καυτό. Και για να μην καείτε αλλά και για να μην καταστρέψετε τις σωληνώσεις.

Ξεκινήστε ρίχνοντας ζεστό νερό στη λεκάνη της τουαλέτας για να αποκολληθούν τα κόπρανα. Κατόπιν ρίξτε 2-3 κουταλιές απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Εάν δείτε ότι το νερό κατεβαίνει τότε έχετε πετύχει την απόφραξη της λεκάνης σας.

Μπορείτε, αν θέλετε να ρίξετε πιο πολύ ζεστό νερό για να είστε σίγουροι ότι τα κόπρανα θα διαλυθούν. Αν δεν δείτε αποτέλεσμα με την 1η εφαρμογή μπορείτε να επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο απορρυπαντικό για να διαλύσετε τυχόν επίμονα περιττώματα που παραμένουν στη λεκάνη της τουαλέτας. Το απορρυπαντικό δρα ως λιπαντικό που μπορεί να μαλακώσει τα κόπρανα. Μόλις μαλακώσουν, περιμένετε 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Υγρό σαπούνι πιάτων

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΙΑΤΩΝ

Το υγρό σαπούνι πιάτων είναι ένα οικιακό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα σε μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας γεμάτη από κόπρανα. Αν δεν έχετε όλα τα παραπάνω προϊόντα για απόφραξη της λεκάνης σας, πιθανότατα δεν θα σας λείπει από το σπίτι το σαπούνι πιάτων. Η ολισθηρή φύση του υγρού σαπουνιού βοηθάει στο να λιπαίνει τα ξεραμένα κόπρανα και στην αποκόλλησή τους.

Πάρτε το σαπούνι πιάτων από την κουζίνα και ρίξτε το αργά στην τουαλέτα σας. Για να γίνει πιο αποτελεσματική αυτή η μέθοδος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων μαζί με ζεστό νερό. Ρίξτε το ζεστό νερό στη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι να αντικατασταθεί όλο το κρύο νερό. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Επαναλάβετε μέχρι να φύγει ολόκληρο το φράξιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο σαπούνι πιάτων θέλετε προσθέτοντας και ζεστό νερό όσες φορές χρειάζεται.

Πλαστική μεμβράνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΙΑΤΩΝ

Η πλαστική μεμβράνη ως μέθοδος απόφραξης της λεκάνης της τουαλέτας από κόπρανα, είναι εξαιρετική, οικονομική, και εύκολη. Καλύψτε την επιφάνεια της λεκάνης της τουαλέτας με δύο στρώσεις πλαστικής μεμβράνης φαγητού. Η πλαστική μεμβράνη θα γίνει σαν μπαλόνι λόγω της πίεσης και τραβώντας καζανάκι θα δημιουργηθεί αναρρόφηση με αποτέλεσμα να κατέβει το φράξιμο από κόπρανα προς την αποχέτευση.

Αυτή η μέθοδος είναι μία φυσική τεχνική πίεσης η οποία χρησιμοποιεί το κενό αέρα ώστε να σπρώξει το φράξιμο προς τα κάτω.

Χλωρίνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΝΗ

Η οικιακή χλωρίνη μπορεί να βοηθήσει επίσης σε απόφραξη λεκάνης τουαλέτας από κόπρανα ή από συσσωρευμένο χαρτί υγείας. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ακόμα και για έντονα βουλώματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε περίπου δύο φλιτζάνια οικιακής χλωρίνης στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Αφήστε τη να δράσει λίγη ώρα και να διαλύσει τα κόπρανα και μετά ξεπλύνετε. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται μέχρι να αποφράξετε τη λεκάνη σας.

Εμπορικά χημικά

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΝΗ

Μια άλλη επιλογή για βουλωμένη λεκάνη από κόπρανα είναι η χρήση εμπορικών χημικών. Οι χημικές αντιδράσεις  των περισσότερων προϊόντων του εμπορίου έχουν τη δύναμη να διαλύσουν τα κόπρανα μιας λεκάνης και να την ξεβουλώσουν. Τα περισσότερα από τα χημικά προϊόντα του εμπορίου λειτουργούν καλά και στα σκληρά φράγματα και είναι έτοιμα προς χρήση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε το προϊόν που έχετε επιλέξει στη λεκάνη της τουαλέτας σας και να το αφήσετε να δράσει όσο χρόνο λέει στις οδηγίες χρήσης. Κάθε προϊόν έχει τη δική του χρήση, γι΄αυτό το λόγο να διαβάζετε καλά τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά χημικά καθαριστικά, γιατί ως μέθοδος ενέχει αρκετούς κινδύνους. Οι χημικές ουσίες των προϊόντων αυτών είναι πολύ δυνατές και μπορεί να καταστρέψουν τους σωλήνες σας. Επιπλέον μπορεί να έχουν αντίκτυπο και στο αναπνευστικό σας σύστημα. Οπότε καλύτερα αυτή να είναι η τελευταία σας επιλογή, αν έχετε δοκιμάσει πρώτα όλες τις φυσικές μεθόδους.

Συμπέρασμα

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να ξεβουλώσετε μία λεκάνη τουαλέτας από κόπρανα εκτός από όσες αναφέραμε. Οι μέθοδοι που σας παρουσιάσαμε μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά βουλώματα κι εκτός των κοπράνων. Μπορείτε λοιπόν, ανάλογα με το χρόνο σας, να χρησιμοποιήσετε όποια μέθοδο θεωρείται εσείς καλύτερη.

Μπορείτε επίσης να μειώσετε τις πιθανότητες να μπλοκάρετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας με κόπρανα, φροντίζοντας τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό για να μαλακώσετε τα κόπρανα σας και να μειώσετε τις πιθανότητες να κάνετε μεγάλες κενώσεις. Αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος για να μειώσετε το φούσκωμα στο στομάχι σας καθώς και να διατηρήσετε την αποχέτευση της τουαλέτας σας όπως θα έπρεπε.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε πετύχει να αποφράξετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας, αφού έχετε χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους που αναφέραμε, τότε ίσως υπάρχει πιο σοβαρό πρόβλημα στο αποχετευτικό σας σύστημα που μόνο ένας ειδικός μπορεί να το διορθώσει. 

Σε αυτή την περίπτωση μη διστάσετε να μας καλέσετε.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ – FAQ

 1. Ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων.
 2. Ξύδι και μαγειρική σόδα.
 3. Υγρό σαπούνι.
 4. Κόκα-Κόλα.
 5. Σαμπουάν.
 6. Βούρτσα τουαλέτας.

Χρησιμοποιείστε καυστική σόδα γνωστή (υδροξείδιο του νατρίου: NaOH) ως πρόσθετο για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά αλκαλικού περιβάλλοντος το οποίο διαλύει τα ανθρώπινα απόβλητα. Μειώνει σημαντικά τους κινδύνους για τη δημόσια και περιβαλλοντική υγεία.

Ο άσβεστος και το υδροξείδιο του ασβεστίου (ένυδρος ασβέστης), που συνήθως ονομάζεται σβησμένη άσβεστος, είναι ανόργανη ένωση με τον χημικό τύπο Ca(OH)2. Είναι άχρωμη κρυσταλλική ή λευκή σκόνη και λαμβάνεται όταν αναμειγνύεται το οξείδιο του ασβεστίου με νερό. Χρησιμοποιείται για τη διάλυση βιολογικών οργανικών αποβλήτων για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ξίδι και μαγειρική σόδα. Θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξίδι. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λίγο το ξίδι με το νερό για να μην ξεχειλίσει. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει και να αναβράζει αμέσως.

Τα ανθρώπινα κόπρανα αν περιέχουν σοβαρές ασθένειες όπως ηπατίτιδα Α και χολέρα, ναι, είναι ένας βιολογικός κίνδυνος. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να είναι επικίνδυνες, ακόμη και θανατηφόρες, οπότε είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις κατά την αντιμετώπιση αυτού του υλικού.

Το πιο πιθανό είναι ότι η τουαλέτα σας είναι παλαιότερο μοντέλο χαμηλής ροής και δεν έχει τη δύναμη να διαλύσει και να ρουφήξει μέσα στην αποχέτευση τα κόπρανα. Επίσης, ελέγξτε αν η διατροφή σας δεν περιέχει λαχανικά και φρούτα και τα περιττώματά σας είναι αρκετά σκληρά για να διαλυθούν.