ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ. Στη σύγχρονη κοινωνία η τουαλέτα δεν είναι απλώς ευκολία, αλλά βασική ανάγκη του σπιτιού. Όταν η λεκάνη της τουαλέτας αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα και να το επισκευάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι βουλωμένες λεκάνες τουαλέτας συνήθως βουλώνουν από το χαρτί υγείας που πέφτει στο μπολ της λεκάνης αντί για τον κάδο απορριμμάτων.

Οι λεκάνες της τουαλέτας μπορεί να φράξουν την αποχέτευση για πολλούς βασικούς λόγους, που συνήθως περιλαμβάνουν μερική ή πλήρη απόφραξη σε ένα από τα διάφορα μέρη του συστήματος αποχέτευσης: την παγίδα τουαλέτας, τη γραμμή αποχέτευσης διακλάδωσης, το σωλήνα εξαερισμού ή την κύρια γραμμή αποχέτευσης. Συνηθέστερα, η πιο εύκολη αντιμετώπιση για μια βουλωμένη τουαλέτα είναι απλώς η χρήση βεντούζας, όμως όταν μια λεκάνη φράζει συχνά, ακόμα και με μια μικρή ποσότητα χαρτιού που μπορεί να ρίξετε μέσα ή από θρύμματα σκουπιδιών, τότε μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα προς επίλυση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ – FAQ

Αν δεν έχετε έμβολο στο σπίτι μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα τουαλέτας ή ένα φίδι υδραυλικού (ατσαλίνα) για να σπάσετε τη φραγή. Μπορείτε επίσης να ρίξετε σαπούνι και ζεστό (αλλά όχι βραστό) νερό στη λεκάνη της τουαλέτας για να προσπαθήσετε να διαλύσετε το φράγμα και να το μετακινήσετε.

Ξίδι και μαγειρική σόδα. Θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξίδι. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λίγο το ξίδι με το νερό για να μην ξεχειλίσει. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει και να αναβράζει αμέσως.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες του εμπορίου, καθώς η ανάμειξή τους μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς αναθυμιάσεις ή έντονες χημικές αντιδράσεις. Φροντίστε να φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και γυαλιά, εάν διαλέξετε αυτή τη λύση. Ένας εντελώς φυσικός, και λιγότερο επικίνδυνος, τρόπος για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι να ρίξετε ένα μείγμα ζεστού νερού και σαπουνιού και να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά έως μία ώρα.

Αν και απογοητευτικές, οι βουλωμένες τουαλέτες είναι ένα κοινό οικιακό πρόβλημα. Θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάμειξη χημικών διαλυμάτων για την απομάκρυνση των φραγμών της τουαλέτας. Αντίθετα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο ή ένα φίδι υδραυλικού για να την ξεβουλώσετε. Εάν αυτό δε λειτουργεί, μπορείτε να βασιστείτε στους ειδικούς μας για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε ακόμη και τα χειρότερα προβλήματα της τουαλέτας σας!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ;
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Η ταχύτατη ανταπόκριση στο κάλεσμά σας είναι για εμάς ο πρώτος στόχος καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για εσάς και την οικογένειά σας να ξεπεράσετε γρήγορα τις δυσκολίες που προκαλεί μία βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας. Μετά το τηλεφώνημά σας, ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός μας και το κοντινότερο κινητό συνεργείο κατευθύνεται στο χώρο σας.

Λόγοι για τους οποίους η λεκάνη της τουαλέτας σας βουλώνει

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ – ΑΙΤΙΕΣ

Μαντηλάκια καθαρισμού, χαρτί υγείας και άλλα αντικείμενα που δεν ξεπλένονται

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι ορισμένα προϊόντα μπορούν να ξεπλυθούν στην τουαλέτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, τα μαντηλάκια, ακόμη και τα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο ως μαντηλάκια που βιοδιασπώνται, στην πραγματικότητα προκαλούν σημαντικά προβλήματα στο οικιακό υδραυλικό σύστημα και αποτελούν ακόμη σοβαρό πρόβλημα στο μεγαλύτερο δημοτικό σύστημα αποχέτευσης. Το χαρτί υγείας είναι ένα ακόμα προϊόν που ενώ δείχνει βιοδιασπώμενο καθώς μαλακώνει και σκίζεται πανεύκολα παρόλα αυτά όταν συσσωρευθεί δημιουργεί μάζα. Αυτή η φυσική αντίσταση καθιστά δύσκολο να σπάσει η μάζα και να περάσει μέσα από το σωλήνα αποστράγγισης.

Πανιά μιας χρήσης, προϊόντα περιόδου, χαρτοπετσέτες, μπατονέτες αυτιών και τρίχες, είναι επίσης κοινά αντικείμενα που οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεπλύνουν στην τουαλέτα, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η τουαλέτα δεν είναι κάδος σκουπιδιών. Δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με αυτές τις ουσίες και το ξέπλυμά τους μπορεί συχνά να οδηγήσει σε βουλώματα στη λεκάνη της τουαλέτας ή πιο κάτω, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει συνεχή προβλήματα για ολόκληρο το υδραυλικό σύστημα.

Αντιμετώπιση

Τα φράγματα που προκαλούνται από ξένα υλικά μπορούν συνήθως να καθαριστούν με το να περάσει το φράξιμο στην κύρια γραμμή αποχέτευσης χρησιμοποιώντας μια βεντούζα τουαλέτας ή με τη χρήση ατσαλίνας για την εξαγωγή των απορριμμάτων από το μπολ της λεκάνης της τουαλέτας. Αλλά αν δεν αλλάξει συνήθειες μια οικογένεια, τέτοια βουλώματα είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν.

Για επίμονα βουλώματα η καλύτερη επιλογή είναι να μας καλέσετε.

6944 388 277

Καθοδηγήστε σωστά όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι προσεκτικά ως προς την ρίψη οποιονδήποτε αντικειμένων μέσα στο μπολ της λεκάνης της τουαλέτας. Να έχετε πάντα το καλάθι απορριμμάτων δίπλα από τη λεκάνη για το σκοπό αυτό.

Ένα μερικώς φραγμένο σιφώνι λεκάνης τουαλέτας

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ – ΑΙΤΙΕΣ

Μέσα στην πορσελάνινη βάση της λεκάνης της τουαλέτας, η έξοδος των λυμάτων εισέρχεται σε ένα κυρτό κανάλι που έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί στάσιμο νερό και να εμποδίζει τα δύσοσμα αέρια αποχέτευσης να περάσουν μέσα από τη λεκάνη της τουαλέτας στο σπίτι. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που διατηρεί μια μικρή ποσότητα στάσιμου νερού στο μπολ της λεκάνης μετά από κάθε έκπλυση. Αυτό το τμήμα σχήματος S ή P του πορσελάνινου μπολ είναι αυτό που συνδέει τη λεκάνη με τους σωλήνες αποχέτευσης του σπιτιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αναγνωρίσετε την ενσωματωμένη παγίδα της βάσης της τουαλέτας όταν την κοιτάτε από το πλάι, όπου φαίνονται τα περιγράμματα της παγίδας.

Μια απόφραξη σε αυτό το καμπυλωτό τμήμα της βάσης της τουαλέτας από πορσελάνη είναι η πιο κοινή αιτία βουλωμάτων της τουαλέτας. Όταν πάρα πολλά υπολείμματα διοχετεύονται μέσω της λεκάνης της τουαλέτας, το τμήμα του σιφωνιού (παγίδας) είναι το σημείο όπου συνήθως εμφανίζεται η απόφραξη. Μερικές φορές, η παγίδα της τουαλέτας είναι μερικώς μπλοκαρισμένη, οπότε η τουαλέτα μπορεί να ξεπλένεται, αλλά το νερό θα αποστραγγίζεται πιο αργά από το συνηθισμένο. Τα μικρά φράγματα συνήθως οδηγούν σε πλήρη απόφραξη, ωστόσο ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης θα το καταλάβει μόνο όταν υπερχειλίσει η λεκάνη της τουαλέτας και δει τα λύματα στο δάπεδο του μπάνιου.

Αντιμετώπιση

Μια βεντούζα λεκάνης τουαλέτας μπορεί συχνά να αναγκάσει ένα μικρό φράξιμο στην παγίδα της τουαλέτας να μετακινηθεί προς την αποχέτευση διακλάδωσης και μετά στην κύρια αποχέτευση. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ατσαλίνα για να τραβήξετε ή να σπάσετε το μικρό φράγμα και να το μετακινήσετε μέσα από την αποχέτευση. Εάν αυτό δε λειτουργήσει, τότε ίσως χρειαστεί να μας καλέσετε για να αντιμετωπίσουμε επαγγελματικά το μπλοκάρισμα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Αποφράξεις αεραγωγών υδραυλικών εγκαταστάσεων

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ – ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ

Είναι ασυνήθιστο να γνωρίζουμε ότι το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων σε ένα σπίτι δεν αποτελείται μόνο από σωλήνες νερού για να φέρνουν νερό στις διάφορες εξόδους και σωλήνες αποχέτευσης για την απομάκρυνση των λυμάτων από το σπίτι. Το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων βασίζεται επίσης σε σωλήνες εξαερισμού που εξισορροπούν την πίεση στο σύστημα και εμποδίζουν τη ροή του νερού από τις παγίδες αποχέτευσης, οι οποίες μπορούν να απελευθερώσουν αέριο αποχέτευσης στο σπίτι. Οι σωλήνες εξαερισμού είναι μια προέκταση των σωλήνων αποστράγγισης, που διασχίζουν την οροφή για να διατηρήσουν σταθερή την πίεση εντός του συστήματος αποστράγγισης. Αυτές οι γραμμές επιτρέπουν επίσης να εισέλθει ο καθαρός αέρας από έξω στο σύστημα, δημιουργώντας αναρρόφηση και πίεση εντός της γραμμής, γεγονός που αυξάνει την ισχύ έκπλυσης της τουαλέτας.

Αντιμετώπιση

Για να επαληθεύσετε ότι το πρόβλημα έγκειται στο σωλήνα εξαερισμού, ζητήστε από ένα άτομο να ξεπλύνει την τουαλέτα ενώ ένα άλλο άτομο στην οροφή κρατά το χέρι του πάνω από τον αεραγωγό που εκτείνεται μέχρι την οροφή πάνω από το μπάνιο. Εάν δεν υπάρχει αναρρόφηση από τον αεραγωγό, τότε είναι μπλοκαρισμένο και θα πρέπει να καθαριστεί με μια ατσαλίνα. Δεν είναι ασυνήθιστο τα φύλλα ή άλλα υπολείμματα να πέφτουν σε ένα αεραγωγό στέγης, ο οποίος είναι συνήθως εύκολο να καθαριστεί. Εναλλακτικά, ο εξαερισμός θα μπορούσε να μπλοκαριστεί στην έξοδο και απλά πρέπει να καθαριστεί με το χέρι για να επιλυθεί η κατάσταση.

Η εργασία στην οροφή είναι εγγενώς επικίνδυνη, επομένως εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά σας να εκτελέσετε αυτήν την εργασία, καλέστε έναν επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων για βοήθεια.

Τρυπημένες, κατεστραμμένες ή μερικώς βουλωμένες κύριες γραμμές αποχέτευσης

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ – ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η κύρια γραμμή αποχέτευσης που βγαίνει από το σπίτι τρέχει υπόγεια και έξω σε ένα δημοτικό αποχετευτικό σύστημα ή μπορεί να φτάσει σε μια σηπτική δεξαμενή. Λόγω της θέσης της κάτω από το έδαφος, η γραμμή αποχέτευσης είναι σχετικά καλά προστατευμένη από τη βροχή, το χιονόνερο, το χιόνι και τον παγετό, ωστόσο, είναι ευάλωτη στις ρίζες των δέντρων, οι οποίες μπορούν να τυλιχτούν γύρω από το σωλήνα ή να τον τρυπήσουν. Εάν η κύρια γραμμή αποχέτευσης τρυπηθεί ή συμπιεστεί, η έξοδος προς τη σηπτική δεξαμενή ή το δημοτικό αποχετευτικό σύστημα περιορίζεται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αργή ή πλήρη αποστράγγιση των τουαλετών και άλλων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, πέτρες, βρωμιά και άλλα υπολείμματα μπορούν να εισέλθουν στη γραμμή μέσω των τρυπημάτων, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα αποστράγγισης. Λάβετε υπόψη ότι εάν συμβαίνει αυτό, τότε περισσότερες από μία τουαλέτες ή αποχετεύσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αντιμετώπιση

Εάν το πρόβλημα με μια κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι η διείσδυση από ρίζες δέντρων, είναι συχνά δυνατό να καθαριστούν οι γραμμές με έναν ειδικό μηχανοκίνητο κοχλία που καθαρίζει το εσωτερικό του σωλήνα αποχέτευσης με ένα εύκαμπτο καλώδιο στερεωμένο με κεφαλή κοπής. Αυτό το χειρίζεται καλύτερα ένας επαγγελματίας τεχνικός αποφράξεων που ειδικεύεται σε αυτήν την εργασία.

Αλλά η επισκευή τρυπημάτων, καταρρεύσεων και άλλων μορφών ζημιάς στην κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι σχεδόν πάντα πέρα ​​από το επίπεδο δεξιοτήτων ενός ιδιοκτήτη σπιτιού που κάνει μόνος του την απόφραξη, καθώς μπορεί να απαιτήσει σημαντικές εργασίες εκσκαφής. Καλέστε έναν επαγγελματία τεχνικό αποχέτευσης για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα καθώς μπορεί να προκαλέσετε μεγάλη ζημιά και να χρειαστεί πλήρης αντικατάσταση της κύριας γραμμής της αποχέτευσης.

Αναποτελεσματική τουαλέτα χαμηλής ροής

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ – ΧΑΜΗΛΗ ΡΟΗ

Οι τουαλέτες χαμηλής ροής είναι εξαιρετικές επιλογές που συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης νερού και επίσης στη μείωση του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ λεκάνης τουαλέτας εξοικονόμησης νερού, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων διπλής έκπλυσης που προσφέρουν ένα επίπεδο ξεπλύματος για υγρά απόβλητα και ένα δεύτερο πιο έντονο ξέπλυμα για στερεά απόβλητα. Όποιο κι αν είναι το στυλ, οι λεκάνες τουαλέτας που εξοικονομούν νερό μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα απόφραξης, επειδή το ξέπλυμα ενσωματώνει λιγότερο νερό για να σπρώξει το χαρτί τουαλέτας και τα απόβλητα μέσα από την παγίδα τουαλέτας και στο σωλήνα αποχέτευσης. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο με μοντέλα πρώιμης γενιάς που είναι λιγότερο αποδοτικά από τα πιο πρόσφατα σχέδια. Ακόμη και όταν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, αν η τουαλέτα φράζει επανειλημμένα, υπάρχει καλό επιχείρημα για αναβάθμιση.

Αντιμετώπιση

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί με τη διακοπή ρίψης χαρτιού ή σκουπιδιών μέσα στο μπολ της λεκάνης της τουαλέτας. Ωστόσο, επειδή αυτό μπορεί να μη γίνεται, είναι καλύτερο να κάνετε αναβάθμιση σε μια νέα τουαλέτα χαμηλής ροής με βελτιωμένο σχεδιασμό που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Τα πρόσφατα σχέδια, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν πεπιεσμένο αέρα για να πιέσουν μια σχετικά μικρή ποσότητα νερού μέσα από το μπολ με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθιστώντας τα εξίσου αποτελεσματικά με τις τυπικές τουαλέτες. Εάν έχετε μια τουαλέτα που φαίνεται να βουλώνει συνεχώς, αυτή η αναβάθμιση αξίζει το κόστος.