ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ – TA NAI KAI TA OXI

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ – TA NAI KAI TA OXI

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δε σκέφτονται ποτέ να συντηρήσουν τους νεροχύτες, τουλάχιστον όχι μέχρι να αρχίσουν να στραγγίζουν οδυνηρά αργά και να γεμίζουν με βρώμικο στάσιμο νερό. Δυστυχώς, οι νεροχύτες κουζίνας είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βουλώσουν μερικώς ή πλήρως. Η πλειονότητα των υπερχειλίσεων προέρχεται από την παγίδα U (σιφώνιο), η οποία είναι ο σωλήνας σχήματος U που βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη. Αν και το σιφώνιο είναι απαραίτητο για να σταματήσει η διαρροή της δυσοσμίας από την αποχέτευση στο σπίτι σας, η κυρτή μορφή του σωλήνα μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Τα συστήματα αποστράγγισης επισκευάζονται εύκολα χωρίς επαγγελματική βοήθεια όταν το βούλωμα είναι ήπιο. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποφύγετε δαπανηρά λάθη όταν ξεβουλώνετε έναν νεροχύτη. Αν δε θέλετε να το κάνετε μόνοι σας είμαστε πάντα δίπλα σας όταν μας χρειαστείτε.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ;
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Ως οικογενειακή επιχείρηση κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια οικογένεια όταν κάτι στα αποχετευτικά δίκτυα πηγαίνει στραβά, από μια κλειστή τουαλέτα μέχρι τα ντους, τους νεροχύτες και τους νιπτήρες που αδειάζουν αργά ή απλά αρνούνται να αδειάσουν. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι μόνο ενοχλητικά, μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα με τα λύματα που μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια και τα οποία σχετίζονται με πολλές ασθένειες.

Τι ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε σε ένα βουλωμένο νεροχύτη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Ξεπλύνετε το νεροχύτη που αποστραγγίζει αργά με ζεστό νερό

Τα υπολείμματα φαγητού μπορεί να αφήσουν συσσώρευση λίπους στους σωλήνες αποχέτευσης, ειδικά εάν η αποχέτευση είναι συνδεδεμένη με σκουπιδοφάγο. Εάν υποψιάζεστε ότι τα υδραυλικά του νεροχύτη που αποστραγγίζουν αργά είναι επενδεδυμένα με λιπαρή λάσπη, ρίξτε περίπου μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων και μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό στην αποχέτευση. Το ζεστό νερό θα πρέπει να κάνει το λίπος να σπάσει και να διαλυθεί αρκετά ώστε να ξεβουλώσει ο νεροχύτης. 

Φροντίστε να μην πετάτε υπολείμματα λαδιού ή τροφών στο σκουπιδοφάγο ή στην αποχέτευση του νεροχύτη.

Μην προσθέτετε νερό όταν είναι τελείως ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Σταματήστε τη βρύση! Εάν το στάσιμο νερό στον νεροχύτη σας δε στραγγίζει καθόλου, το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε περισσότερο νερό. Η πρόσθετη πίεση του νερού δε θα ξεπλύνει στην πραγματικότητα το μπλοκάρισμα και θα πρέπει να το διασώσετε πριν επιχειρήσετε μια πιο αποτελεσματική μέθοδο αποφράξεως.

Χρησιμοποιήστε βιοδιασπώμενα καθαριστικά και όχι καυστικά χημικά

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν ένα χημικό καθαριστικό αποχέτευσης όταν προκύπτει ένας ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ, αλλά αυτές οι καυστικές λύσεις μπορούν να μαλακώσουν τους σωλήνες PVC, ακόμη και να καταστρέψουν παλαιότερους μεταλλικούς σωλήνες. Και μετά υπάρχει η βλάβη που ενδέχεται να προκαλέσει σε εσάς. Αδέσποτα χημικά πιτσιλίσματα μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας. 

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό καθαριστικό αποχέτευσης, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα βιοδιασπώμενο, το οποίο χρησιμοποιεί ένζυμα για να τρώει τα φράγματα. Αυτές οι βιοδιασπώμενες επιλογές δε λειτουργούν τόσο γρήγορα όσο τα χημικά καθαριστικά, αλλά είναι ασφαλέστερα και θα προστατεύσουν τους σωλήνες σας.

Μην αγνοείτε το πώμα – φίλτρο στην οπή αποστράγγισης

Τα πώματα και τα φίλτρα είναι κοινά προβληματικά σημεία στους νεροχύτες, καθώς τα υπολείμματα φαγητών κατεβαίνουν στο σωλήνα δημιουργώντας μάζες από μπλοκαρίσματα. Για να ξεβουλώστε αυτό το είδος φράγματος, λυγίστε ένα στιβαρό σύρμα για να σχηματίσετε ένα γάντζο στο ένα άκρο. Αφαιρέστε το πώμα, εάν χρειάζεται, στρίβοντάς το αριστερόστροφα, τραβώντας το προς τα πάνω ή χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για να το ξεκουμπώσετε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σύρμα στην αποχέτευση του νεροχύτη, στρίψτε και τραβήξτε το μπλοκάρισμα προς τα έξω. Αυτό φυσικά ισχύει όταν το εμπόδιο είναι κοντά στην επιφάνεια, το πολύ έως το σιφώνι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αποφρακτήρα (φωτό) ο οποίος είναι μακρύς κι έχει στην άκρη μικρές δαγκάνες που ανοιγοκλείνουν τραβώντας έξω από την οπή αποστράγγισης ό, τι πιάσουν.

Δοκιμάστε μία βεντούζα σε ελαφριά βουλώματα

Εάν το φράξιμο βρίσκεται στον σωλήνα αποχέτευσης, ίσως μπορείτε να το χαλαρώσετε με μία τυπική βεντούζα κυπέλλου. Μερικά βουλώματα χρειάζονται απλώς μια επιπλέον «ώθηση» για να κινηθούν! Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης περιέχει μερικά εκατοστά νερό και φράξτε την τρύπα υπερχείλισης με ένα βρεγμένο πανί για να μη διαρρεύσει νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την μεντούζα από καουτσούκ απευθείας πάνω από την αποχέτευση του νεροχύτη και βυθίστε σταθερά πάνω-κάτω.

Μη Βυθίζετε με υπερβολική δύναμη τη βεντούζα

Εάν οι προσπάθειες αποτύχουν να αφαιρέσουν το φράξιμο του νεροχύτη σας, μην πιέζετε το θέμα. Και στο ίδιο πνεύμα, αποφύγετε τη χρήση κύστης αποστράγγισης, γνωστό και ως φυσητήρας, αυτό το εξάρτημα σωλήνα κήπου εισάγεται απευθείας στην αποχέτευση και χρησιμοποιεί πίεση νερού για να τον καθαρίσει. Σε αντίθεση με τις παγίδες αποχέτευσης μπανιέρας και ντους, οι οποίες είναι μόνιμα συνδεδεμένες, οι παγίδες αποστράγγισης νεροχύτη συνδέονται με περιστρεφόμενους συνδέσμους. Η υπερβολική πίεση μπορεί να καταστρέψει τη σύνδεση της γραμμής αποστράγγισης, με αποτέλεσμα διαρροές ή κατεστραμμένο σιφώνι.

Δοκιμάστε την ατσαλίνα

Η ατσαλίνα (το φίδι αποστράγγισης, ή ο κοχλίας), διαθέτει ένα μακρύ τυλιγμένο καλώδιο με γάντζο ή αιχμηρό κόφτη στο άκρο. Για να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης, αφαιρέστε το φίλτρο του νεροχύτη και τοποθετήστε το άκρο του τρυπανιού προς τα κάτω στον σωλήνα και στρίψτε τη μανιβέλα χειρός, η οποία απελευθερώνει το συρμάτινο καλώδιο. Συνεχίστε να εισάγετε περισσότερο το φίδι στην αποχέτευση μέχρι να νιώσετε αντίσταση — αυτό σηματοδοτεί ότι έχετε φτάσει στο φράγμα. Περιστρέψτε τον κοχλία για να σπάσει το μπλοκάρισμα.

Υπάρχουν διάφορα είδη ατσαλίνας, όπως η απλή του χειρός, η περιστρεφόμενη με μανιβέλα (φωτό) και η ηλεκτρομηχανική.

Μη χτυπάτε δυνατά το φράγμα με την ατσαλίνα

Εάν ο κοχλίας σας χτυπήσει σε απόφραξη, μη χτυπάτε με δύναμη το φράγμα. Αυτή η κίνηση μπορεί να καταστρέψει τους συνδετήρες ή τους σωλήνες του σιφωνίου σας. Τα εμπόδια που δεν μπορούν να απομακρυνθούν με κοχλία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετική μέθοδο.

Αφαιρέστε το σιφώνιο για να καθαρίσετε τα επίμονα φράγματα

Η πλειονότητα των βουλωμάτων του νεροχύτη συμβαίνουν στο σιφώνιο κάτω από τον νεροχύτη που έχει συνήθως σχήμα U. Η αφαίρεση της σιφωνίου μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να χαλαρώσετε την εμπλοκή. Βγάλτε το υπερβολικό νερό από το νεροχύτη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από τους σωλήνες αποχέτευσης (καθώς η παγίδα συγκρατεί νερό και θα το απελευθερώσει όταν ξεβιδωθεί). Στρίψτε τους συνδέσμους χαλαρά και αφαιρέστε την παγίδα. Από εδώ, μπορείτε να αφαιρέσετε το φράγμα με το χέρι φορώντας γάντια.

Μπορείτε επίσης, όταν έχετε αφαιρέσει το σιφώνι, να το πλύνετε πολύ καλά εσωτερικά με το λάστιχο στον κήπο, εκτοξεύοντας το νερό με υψηλή πίεση.

Μη διστάσετε να μας καλέσετε

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Εάν οι μέθοδοι που αναφέρονται εδώ δεν επιλύσουν το πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπίζετε φράξιμο σε άλλο σημείο του συστήματος αποχέτευσης του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να απαιτεί τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού. Η εσφαλμένη εργασία με άγνωστα εργαλεία θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στις γραμμές αποχέτευσης, επομένως είναι καλύτερο να καλέσετε τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας όταν δεν είστε σίγουροι.