ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΖΙΚΑ και η αηδής ενημέρωση

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΖΙΚΑ και η αηδής ενημέρωση

ΖΙΚΑ και η αηδής ενημέρωση

Ο τελευταίος βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με έναν ακόμα ιό φάντασμα που θα εξανδραποδίσει την ανθρωπότητα και θα μας εξαφανίσει από προσώπου γης έκανε ξανά την εμφάνισή του. Αυτοί οι περιοδικοί εκφοβισμοί έχουν μια περιοδικότητα μερικών χρόνων για να μας θυμίζουν την “σημαντικότητα” των εμβολίων , τη “φιλανθρωπική” πλευρά των φαρμακευτικών εταιρειών και την αναγκαιότητα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ενώ κρύβουν τις συνεχιζόμενες απάνθρωπες τακτικές για την επιβολή απάνθρωπων πολιτικών παγκοσμίως.


Ιστορικό του ιού ΖΙΚΑ.

O Zika ξεκινάει την περιπέτειά του από την Ουγκάντα. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ουγκάντα/Ανατολικής Αφρικής (Uganda/East African Virus Research Institute) δημιουργείται το 1936 από το Rockefeller Foundation στο Entebbe. To 1947 επιστήμονες τοποθετούν έναν ρέζους μακάκο (rhesus macaque) πίθηκο σε κλουβί στο δάσος Ζίκα κοντά στο Έντεμπε. Ο πίθηκος αναπτύσσει πυρετό και οι επιστήμονες απομονώνουν από το αίμα έναν μεταδοτικό παράγοντα που για πρώτη φορά περιγράφεται σαν ιός Ζίκα το 1952. Ο ιός πατεντάρεται από το Rockefeller Foundation και είναι διαθέσιμος για ερευνητικούς σκοπούς προς 599$ ανά δείγμα από το ATCC. Το 1954 απομονώνεται για πρώτη φορά σε άνθρωπο στη Νιγηρία.

Από το 1954 έως τις αρχές του 2015 ο Ζίκα βολτάρει ανά τον πλανήτη χωρίς να έχει εμφανιστεί στη Νότια Αμερική και ειδικά στη Βραζιλία (εκτός από τα Νησιά του Πάσχα το 2014). Φορείς του ιού αναγνωρίζονται  οι άνθρωποι, τα κουνούπια και οι πίθηκοι. Ξενιστές θεωρούνται τα κουνούπια και ειδικά της κατηγορίας των Αηδών ( Αηδής – Aedes ) και αναφέρεται περίπτωση όπου μεταδίδεται και σεξουαλικά όταν 2 Αμερικανοί επιστήμονες “κολλάνε” τον ιό στη Σενεγάλη και ο ένας τον μεταδίδει στη γυναίκα του κατά την επιστροφή στην Αμερική. [Emerg. Infect Dis. 2011 May; 17(5):880-2]

Ο ιός θεωρείται γενικά μη επικίνδυνος biosafety level 2 προκαλώντας ήπια συμπτώματα και από το 1952 έως το 2015 δεν αναφέρεται πουθενά ότι προκαλεί μικροκεφαλία. Μέχρι την εμφάνισή του στη Νότια Αμερική έχει ήδη εμφανιστει: ΑΦΡΙΚΗ (Μπουρκίνα Φάσο,Καμερούν,Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία,Γκαμπόν,Ακτή Ελεφαντοστούν,Νιγηρία,Σιέρρα Λεόνε, Ουγκάντα). ΑΣΙΑ (Καμπότζη,Ινδονησία,Μαλαισία,Πακιστάν,Ταϋλάνδη). ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ (Νησιά Κούκ,Νησια του Πάσχα, Γαλλική Πολυνησία, Μικρονήσια,Νέα Καληδονία). ΚΥΡΙΟΣ ΞΕΝΙΣΤΗΣ τα κουνούπια γένους AEDES. Επιδημιολογικά ο Ζικοϊός βολτάρει για σχεδόν 70 χρόνια από την ανακάλυψή του χωρίς να προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημά στο πέρασμά του.

Ο ΖΙΚΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

2 Φεβ. 2016 BRASILIA (Reuters) – The suspected and confirmed cases of newborns with abnormally small heads linked to the Zika virus in Brazil had increased to 4,074 as of Jan. 30 from 3,718 a week earlier, the Brazilian Health Ministry said on Tuesday.
Πανικός. 4074 μικρά παιδιά με μικροκεφαλία λόγω του Ζικα. Από 3718 μια βδομάδα νωρίτερα φτάσαμε στα 4074 μέσα σε 2 ημέρες. Αν το αναγάγει κανείς στον χρόνο η μικροκεφαλία λόγω του Ζίκα θά έφτανε σε (4074-3718)/2χ366( δίσεκτος ο χρόνος)=65148 κρούσματα μικροκεφαλίας στη Βραζιλία λόγω Ζίκα. Με ρυθμό γεννήσεων 3.000.000 / έτος η Βραζιλία εμφάνιζε ένα ρυθμό μικροκεφαλίας 46/1. Πόσο σωστά όμως είναι τα νούμερα;

Στις 27 Ιανουαρίου εμφανίζεται από το Ασσοσιέιντ Πρέςς η πραγματική αλήθεια. Τό άρθρο εμφανίζεται στο SFGATE και msn news όπου από τις 4180 “ύποπτες” περιπτώσεις μικροκεφαλίας από τον Οκτώβριο του 2015 εξέτασαν πιο αναλυτικά πάνω από 700 όπου επιβεβαίωσαν 270 περιπτώσεις μικροκεφαλίας απορρίπτοντας 462.
Από τις 270 περιπτώσεις ΜΟΝΟ 6 βρέθηκαν να είναι θετικές στον ιό Ζικα. Οι καταγεγραμμένες  περιπτώσεις μικροκεφαλίας το 2014 ανέρχονταν στη Βραζιλία γύρω στις 150 περιπτώσεις. Στο άρθρο του AP αναφέρεται επίσης από την Margaret Honein (επιδημιολόγος του CDC) ότι η μικροκεφαλία στις ΗΠΑ εμφανίζεται σε 2500 περιπτώσεις το χρόνο σε 4.000.000 γεννήσεων.
Ένα ακόμη ψέμα μιας και η εμφάνιση μικροκεφαλίας στις ΗΠΑ είναι 25000 περιπτώσεις ανά 4.000.000 γεννήσεων. Οι 25000 περιπτώσεις στις ΗΠΑ από που προέρχονται; Από τον Χριστόφορο Κολόμβο;
Ας δούμε τα νούμερα ξανά.
ΗΠΑ 25000 μικροκεφαλίες/4.000.000 γεννήσεις.
Βραζιλία 270 περιπτώσεις σε 4 μήνες ( ρυθμός γεννήσεων στην Βραζιλία 3,000,000 / έτος άρα σχεδόν 19000 γεννήσεις μικροκεφαλίας ανά έτος στη Βραζιλία αν δεχθούμε τον ρυθμό των ΗΠΑ).
Σε 4 μήνες η Βραζιλία είχε 270 περιπτώσεις από τις 732 που ερευνήθηκαν από τις 4180 ύποπτες. Αν κάνετε τα μαθηματικά θα αναμενόταν η Βραζιλία να έχει το χρόνο 4625 από τις 19000 που θα εμφανιζόταν στην Αμερική.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ;
Τα νούμερα δεν βγαίνουν όσο και να τραβηχτούν. Κανένας Ζίκα δεν προκαλεί μικροκεφαλία στη Βραζιλία. Μικροκέφαλοι εμφανίζονται στον WHO και στο CDC με ανάλογη υπευθυνότητα εκείνης του 2009 για την πανδημία του H1N1. Καλή μπίζνα που φέσωσε όλο τον πλανήτη και καταστροφική σε όσους εμβολιάστηκαν.

Πυρετός από τον ιό Zika – Οδηγίες για ταξιδιώτες
7 Φεβ 2016 :ΚΟΛΟΜΒΙΑ 3177 έγκυες γυναίκες με Ζίκα : Καμμία μικροκεφαλία

ΑΗΔΗΣ  ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Έχοντας λοιπόν ψευδώς συνδέσει την επιδημία Ζίκα με την μικροκεφαλία και δεδομένου ότι ο φανερός ξενιστής είναι ο Αηδής κώνωψ έρχονται και οι λύσεις που όλο και συχνότερα προτείνονται:

1 Λύση : Αναμονή για το ερχόμενο εμβόλιο
2 Λύση : Χρήση γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών για την εξάλειψη του Αηδούς κώνωπος που φέρει τον Ζικοϊό και προκαλεί μικροκεφαλία.
3 Λύση : Μην γεννάτε και αν έχετε Ζικοϊό αποβάλτε ( σε μια χώρα όπως η Βραζιλία που απαγορεύει τις αμβλώσεις )

Στο χάρτη εμφανίζεται η συχνότητα μικροκεφαλίας στη Βραζιλία μαζί με τις περιοχές που έχει καταγραφεί η αντίστοιχη συχνότητα. Εδώ ο Guardian μας πληροφορεί στις 20 Ιανουαρίου 2016 ότι μια Αγγλική εταιρεία βιοτεχνολογίας θα μπορούσε να σώσει τη Βραζιλία με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών της εταιρείας Οxitec όπου αναφέρει ότι η εταιρεία άρχισε πειράματα τον Απρίλιο του 2015 και πέτυχε να μειώσει κατά 82% τον πληθυσμό των αηδών χρησιμοποιώντας στείρα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια.

Ο χάρτης δείχνει την περιοχή Juazeiro όπου η Oxitec δημοσιεύει τα αποτελέσματα των πειραματισμών της υπό τις ευλογίες του WHO τον  ΙΟΥΛΙΟ του 2015. Η εταιρεία επαίρεται ότι έχει εξουδετερώσει το 95% των κουνουπιών στη περιοχή. Τον Οκτώβριο ξεσπά η επιδημία του Ζικα στην Βραζιλία. Θα μπορούσε η πειραματική απελευθέρωση στείρων κουνουπιών να προκαλέσει την επιδημία του Ζικα και τι πήγε στραβά στην περίφημη βιοτεχνολογία ώστε να χρειάζεται να συγκαλυφθεί μέσω της υποτιθέμενης μικροκεφαλίας στα νεογνά της Βραζιλίας;
Σύμφωνα με την ανάρτηση του theantimediaorg το συγκεκριμένο στέλεχος των κουνουπιών της  Oxitec τα ΓΤ κουνούπια αήδους, OX513A, έχουν γενετικά τροποποιηθεί ώστε το μεγαλύτερο μέρος των νεογέννητων κουνουπιών θα πεθάνουν πριν ενηλικιωθούν-αν και η Δρ Ricarda Steinbrecher είχε δημοσιεύσει τις ανησυχίες της σε αναφορά της τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι τουλάχιστον 3-4% θα επιβιώσουν από αυτά τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια πριν ακόμα η εταιρεία προχωρήσει στην εφαρμογή της.
Φυσικά οι ανησυχίες της όπως και πολλών άλλων επιστημόνων επιδεικτικά αγνοήθηκαν.Τα γενετικά αυτά τροποποιημένα κουνούπια δουλεύουν εναντίον των άγριων κουνουπιών, που δυνητικά φέρουν τους ιους Ζικα , Δαγγειο και Chikungunya με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο.
Μόνο τα ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΗΔΗ κουνούπια επιτρέπονται να απελευθερώνονται που θα ζευγαρώσουν με τα άγρια θηλυκά και καθώς οι γόνοι θα αρχίσουν να γεννιούνται θα πεθάνουν πριν ενηλικιωθούν – ΑΝ η ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΙΝΗ δεν υπάρχει στο περιβάλλον κατά την ανάπτυξή τους. Και εδώ  υπάρχει το πρόβλημα. Σύμφωνα με ντοκουμέντο του Trade and Agriculture Directorate Committee for Agriculture από τον Φεβρουάριο 2015 η Βραζιλία είναι η τρίτη σε κατανάλωση παγκοσμίως αντιμικροβιακών στις ζωοτροφές δηλ τρίτη σε κατανάλωση παγκοσμίως σε τετρακυκλίνη. Σύμφωνα με μελέτη  του American Society of Agronomy, et. al.
“Εκτιμάται ότι το 75% των αντιβιοτικών δεν απορροφούνται από τα ζώα και αποβάλλονται ως περιττώματα. Ένα από τα αντιβιοτικά ειδικά αναφερόμενο στη μελέτη για την περιβαλλοντική  παραμονή του είναι η τετρακυκλίνη.
H ίδια η oxitec σε εσωτερικό της έγγραφο παραδέχεται ότι η επιβίωση των ΓΤ κουνουπιών της μπορεί να φτάσει έως και 15% παρουσία μικρών επιπέδων τετρακυκλινης.
Φυσικά κανένας δεν μας έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ένα θηλυκό  αηδές κουνουπάκι ΓΤ να μας τσιμπήσει και τι θα μπορούσε να συμβεί αλλά όλοι εύχονται να απελευθερωθούν ακόμη περισσότερα όπως μας προτείνει το ΜΙΤ
{proposition was proffered on January 19, by the MIT Technology Review:

“An outbreak in the Western Hemisphere could give countries including the United States new reasons to try wiping out mosquitoes with genetic engineering.
“Yesterday, the Brazilian city of Piracicaba said it would expand the use of genetically modified mosquitoes …
“The GM mosquitoes were created by Oxitec, a British company recently purchased by Intrexon, a synthetic biology company based in Maryland. The company said it has released bugs in parts of Brazil and the Cayman Islands to battle dengue fever.”}

Επιμέλεια: Χρ. Μπλάνας Χ.Μ., Μ.Ευαγγέλου-Mπλάνα Βιοχημικός Msc

Παραπομπές:
http://www.oxitec.com/press-release-oxitec-mosquito-works-to-control-aedes-aegypti-in-dengue-hotspo/
http://theantimedia.org/zika-outbreak-epicenter-in-same-area-where-gm-mosquitoes-were-released-in-2015/
http://www.gideononline.com/ebooks/disease/chikungunya-and-zika-global-status/
http://aanirfan.blogspot.co.uk/2016/01/zika-virus-rockefeller-peace-corps.html
https://jonrappoport.wordpress.com/category/zika/
http://libcloud.s3.amazonaws.com/93/de/e/986/MosquitoDocOriginal.pdf
https://en.wikipedia.org/wiki/Aedes
http://bigstory.ap.org/article/fe91a704d6094818926d4b61a44c74e6/colombia-3177-pregnant-women-zika-no-microcephaly