ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ. Το λίπος είναι ένα συστατικό που μπορεί να δημιουργήσει ακαταστασία και μεγάλο μπελά στην καθαριότητα της κουζίνας σας. Λίπος μπορεί να συγκεντρωθεί από τηγάνισμα στο τηγάνι της κουζίνας ή τη φριτέζα, το οποίο πιτσιλάει. Επίσης, μπορεί να αφήσει απομεινάρια λίπους ακόμα κι ένα κουτί από πίτσα πάνω στον πάγκο της κουζίνας, που έχετε αφήσει για να το πετάξετε την επόμενη μέρα.

Όταν λοιπόν θελήσετε να καθαρίσετε την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στην κουζίνα σας, καλό είναι να γνωρίζετε πως με το νερό και το σφουγγάρι μόνο δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Και αυτό γιατί το νερό δεν έχει κάποιο κολλώδες συστατικό για να απορροφήσει τα λίπη. Μια καλή λύση είναι ένα χημικό προϊόν, ειδικά για λίπος, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ. Αν όμως δεν έχετε κάτι αντίστοιχο στο σπίτι σας και είστε υπέρ των φυσικών προϊόντων, τότε υπάρχουν λύσεις για να επιτευχθεί ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ ανέξοδα και οικολογικά.

Μπορείτε να το πετύχετε αυτό χρησιμοποιώντας προϊόντα που ήδη έχετε για το μαγείρεμα και βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας. Θα δείτε πιο κάτω 5 απλές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μάλιστα χωρίς να χρειάζεστε λαστιχένια γάντια καθώς όλα τα προϊόντα δεν περιέχουν χημικά συστατικά.

Σπιτικά υλικά για να καθαρίσετε τα λίπη

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ

Εάν έχει δημιουργηθεί λίπος στην κουζίνα ακριβώς μετά τη μαγειρική, μπορείτε όσο ακόμα είναι ζεστό το λίπος που έχει χυθεί, να ρίξετε από πάνω αλεύρι και να το αφήσετε για λίγα λεπτά να απορροφηθεί. Μετά μπορείτε να σκουπίσετε την περιοχή. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά μόνο αν είναι ακόμα ζεστό το λίπος και δεν έχει σκληρύνει. Σε περίπτωση που έχει κρυώσει τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την ακριβώς επόμενη μέθοδο καθαρισμού λίπους.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν καθαρισμού, για πολλά σημεία του σπιτιού πέραν του λίπους. Όταν συνδυάσετε μαγειρική σόδα με νερό μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από χυμούς ή καφέ που έχουν σχηματιστεί στον πάγκο της κουζίνας, ή λεκέδες από κάποιο σκεύος κουζίνας που αποχρωματίζουν το νεροχύτη σας όπως π.χ. σκεύος από χαλκό, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμα και γράσο, ένα υλικό που δεν φεύγει εύκολα. Κι όμως με τη μαγειρική σόδα μπορείτε να δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο αλκαλικό προϊόν και μπορεί να διαλύσει αποτελεσματικά τα λίπη χωρίς να καταστρέφει την περιοχή που καθαρίζετε αλλά και χωρίς να αποχρωματίζει. Ρίξτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές μαγειρικής σόδας και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι της κουζίνας για να τρίψετε με την πάστα που έχετε δημιουργήσει τα σημεία που έχουν συγκεντρώσει λίπη, όπως τον πάγκο της κουζίνας, τα μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ ΜΕ ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΙΑΤΩΝ

Εκτός από τα σκεύη της κουζίνας και τον πάγκο σας μπορεί το πιτσίλισμα από το λίπος να έχει λερώσει και τα ρούχα σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υγρό σαπούνι των πιάτων. Ρίξτε υγρό σαπούνι πιάτων πάνω στο ύφασμα που έχει λίπος και αφήστε το για περίπου μισή ώρα για να το απορροφήσει. Κατόπιν μπορείτε να το πλύνετε με κρύο νερό.

Το υγρό σαπούνι πιάτων μπορεί να προσκολλήσει τα μόρια λίπους πιο αποτελεσματικά από ένα απλό σαπούνι. Έτσι ακόμα και μια σταγόνα υγρού σαπουνιού πιάτων πάνω στο λεκέ από λίπος μπορεί να κάνει πολύ καλή επεξεργασία πριν το τελικό πλύσιμο του ρούχου.

Πασπαλίστε με πούδρα ή κιμωλία. Μπορείτε εναλλακτικά να πασπαλίσετε με βρεφική πούδρα ή με κιμωλία το λεκέ στο ρούχο σας. Η πούδρα μπορεί να απορροφήσει αρκετή ποσότητα λίπους από το ύφασμα και μετά απλά βουρτσίζετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ

Εκτός από τα ρούχα, το λίπος μπορεί να στάξει και στο χαλί της κουζίνας σας. Σε αυτή την περίπτωση το πλύσιμο δεν είναι εύκολο καθώς το χαλί είναι μεγάλο και δεν μπορεί να μπει στο πλυντήριο. Για το χαλί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι και οινόπνευμα για τον καθαρισμό του.

Αναμείξτε αλάτι και οινόπνευμα σε δοσολογία 1 προς 4 και τρίψτε με μία βούρτσα το σημείο του χαλιού που έχει λίπος. Μόλις τελειώσετε το τρίψιμο, αφήστε το σημείο να στεγνώσει καλά και σκουπίστε μετά το χαλί με την ηλεκτρική σας σκούπα για να φύγει το αλάτι. Τέλος με ένα υγρό πανί περάστε το σημείο που καθαρίσατε για τυχόν υπολείμματα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ ΜΕ ΞΥΔΙ

Το ξύδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σκληρούς λεκέδες λίπους όπως το εσωτερικό του φούρνου ή τη σόμπα σας. Ρίξτε το ξύδι στα σημεία που έχουν λίπος και αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα. Το όξινο συστατικό του ξυδιού βοηθάει στη διάλυση του λίπους κι έτσι γίνεται πιο εύκολο το τρίψιμο μετά.

Για να έχετε πιο καλό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε το ξύδι όσο ακόμα η συσκευή που θέλετε να καθαρίσετε είναι ζεστή. Αλλιώς μπορείτε να την προθερμάνετε λίγο πριν την καθαριότητα με ξύδι. Μπορείτε ακόμα να καθαρίσετε τις κατσαρόλες σας με ξύδι και ειδικά το κάτω μέρος τους, που συγκεντρώνει εύκολα λίπος αλλά και τα τηγάνια σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΠΗ – ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – FAQ

Το λευκό ξύδι μπορεί να αφαιρέσει το λίπος. Ρίξτε σε ένα σφουγγάρι ξύδι και τρίψτε την περιοχή. Κατόπιν σκουπίστε αφού το έχετε αφήσει να δράσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το ξύδι μόνο σε μέταλλο ή γυαλί κι όχι σε πορώδεις επιφάνειες.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους. Εάν τα παράθυρα είναι αρκετά βρώμικα χρησιμοποιείστε ξύδι ή υγρό σαπούνι πιάτων.

Για λίπος που έχει ξεραθεί φτιάξτε ένα μείγμα από υγρό σαπούνι πιάτων, αλάτι και μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιείστε για το τρίψιμο το σφουγγάρι της κουζίνας.

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψτε τον τοίχο. Αφήστε το μείγμα για λίγο και στη συνέχεια σκουπίστε καλά με ένα πανί μικροϊνών.

Αναμείξτε ένα φλιτζάνι νερό με τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι και τρίψτε με την πάστα που θα έχετε φτιάξει.