ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ. Οι κίνδυνοι που προέρχονται από τα διάφορα παράσιτα σε οικίες είναι αρκετοί. Τα παράσιτα ποικίλλουν στην ανάπτυξή τους βάσει της τοποθεσίας, των περιβαλλοντολογικών συνθηκών και της δραστηριότητας ενός διαμερίσματος ή μιας πολυκατοικίας.

Η συχνή καθαριότητα του σπιτιού είναι ένα προληπτικό μέτρο έναντι της εξάπλωσης μικροβίων και ιών που μπορεί να σας αρρωστήσουν. Οι καθαρές επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας, απομακρύνουν όλα τα μικρόβια που μπορεί να συγκεντρώσει η βρωμιά και σας βοηθάει να παραμείνετε υγιείς. Η απολύμανση είναι απαραίτητη σε ένα σπίτι όταν υπάρχει κάποια ασθένεια, όπως π.χ. γρίπη, διότι έτσι δεν θα έχετε τον κίνδυνο εξάπλωσης μέσα στον ίδιο χώρο.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ και ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ – ΗΠΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ

Καθαρισμός, ήπια απολύμανση και απολύμανση σε βάθος

Ο καθαρισμός του σπιτιού σε συχνή βάση, αφαιρεί τα περισσότερα μικρόβια, τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί σε όλες τις επιφάνειες και είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Ο καθαρισμός του σπιτιού αφαιρεί τους περισσότερους επιβλαβής ιούς και βακτήρια από τις επιφάνειες και είναι σημαντικός πριν προηγηθεί απολύμανση καθώς η βρωμιά που δεν έχει φύγει, δυσκολεύει τα απολυμαντικά προϊόντα να εισχωρήσουν σε βάθος. Ένας καθαρισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερα προϊόντα, μπορείτε να καθαρίσετε με νερό και σαπούνι γενικής χρήσης τρίβοντας καλά όλες τις επιφάνειες.

Η ήπια απολύμανση έχει την ικανότητα να μειώσει τα μικρόβια σε επίπεδο ασφάλειας. Για την ήπια απολύμανση του σπιτιού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασθενή διαλύματα χλωρίνης ή απολυμαντικά σπρέι. Πριν την απολύμανση να έχει προηγηθεί καθαρισμός.

Η απολύμανση σε βάθος εξουδετερώνει τα περισσότερα μικρόβια που βρίσκονται στις επιφάνειες ενός σπιτιού ή σε αντικείμενα. Σκοτώνοντας μικρόβια σε μια επιφάνεια μετά τον καθαρισμό, η απολύμανση μπορεί να μειώσει περαιτέρω τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών. Για τον καθημερινό καθαρισμό, δε χρειάζεται να απολυμάνετε, εκτός εάν κάποιος στο σπίτι σας είναι άρρωστος ή κάποιος άρρωστος το έχει επισκεφτεί πρόσφατα. Η βαθιά απολύμανση επιτυγχάνεται με ισχυρά διαλύματα χλωρίνης ή με χημικά προϊόντα. Πάντα πρέπει να έχει προηγηθεί καθαριότητα για να υπάρχει αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Πότε να καθαρίσετε τις επιφάνειες στο σπίτι σας

 • Αν έχετε συχνά επισκέπτες στο σπίτι σας θα πρέπει να καθαρίζετε τις επιφάνειες που αγγίζουν οι επισκέπτες σας όπως π.χ. διακόπτες για τα φώτα, πόμολα θυρών, ή και τους πάγκους.
 • Να καθαρίζετε πάντα τις επιφάνειες του σπιτιού σας που είναι εμφανώς βρώμικες. Αν στο σπίτι σας υπάρχουν άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό οργανισμό τότε ο καθαρισμός θα πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση ή ακόμα και η απολύμανση.
 • Καθαρίστε τις επιφάνειες που πρέπει, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν κατάλληλο για κάθε επιφάνεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – Επιφάνειες

Όπως προαναφέραμε στις περισσότερες περιπτώσεις ο απλός καθαρισμός του σπιτιού είναι αρκετός για πρόληψη εξάπλωσης των μικροβίων. Δείτε μερικές συμβουλές για καθαρισμό διαφόρων επιφανειών του σπιτιού σας:

 • Για τους πάγκους της κουζίνας και του μπάνιου, τα παιχνίδια των παιδιών σας, τους διακόπτες από τα φώτα αλλά και τα δάπεδα, μπορείτε να καθαρίσετε με νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού το οποίο είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλειά.
 • Τα χαλιά του σπιτιού σας, αφού πρώτα τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να τα καθαρίσετε με απορρυπαντικό το οποίο είναι μόνο για χαλιά, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος. Τις κουρτίνες του σπιτιού σας μπορείτε να τις πλύνετε στο πλυντήριο στο κατάλληλο πρόγραμμα. Το στέγνωμα θα πρέπει να είναι καλό, ειδικά στα χαλιά σας.
 • Τα ρούχα σας, τις πετσέτες, τα υφασμάτινα παιχνίδια και τα λευκά είδη γενικότερα μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων, στο κατάλληλο πρόγραμμα, αφού πρώτα τα έχετε ξεχωρίσει. Αν στο σπίτι σας υπάρχει άτομο που είναι άρρωστο, να πλύνετε ξεχωριστά τα ρούχα του και τα κλινοσκεπάσματά του. Το καλάθι των άπλυτων ρούχων να το καθαρίζετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό και να το στεγνώνετε. Μετά από κάθε εργασία που κάνετε, να πλένετε τα χέρια σας.
 • Τα ηλεκτρονικά είδη, δηλαδή το τηλέφωνο του σπιτιού, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης κ.ά., μπορείτε να τα καθαρίσετε με προϊόντα ήπιου καθαρισμού,  όπως π.χ. υγρά μαντηλάκια με απορρυπαντικό, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά καλύμματα για να προστατεύετε τα ηλεκτρονικά είδη από τη σκόνη και τη βρωμιά.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΠΟΤΕ να κάνετε ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ορισμένες επιφάνειες και αντικείμενα στο σπίτι σας μπορεί να χρειαστεί να απολυμανθούν μετά τον καθαρισμό τους. Όπως:

 • Παιχνίδια, αντικείμενα ή επιφάνειες που χρησιμοποιεί ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί.
 • Σημεία του σπιτιού που υπάρχουν τρόφιμα και έχουν έρθει σε επαφή με κάποια φυσική καταστροφή, θα χρειαστούν απολύμανση, όπως π.χ. ένα υπόγειο σπιτιού που το χρησιμοποιείτε ως αποθήκη τροφίμων και έχει συγκεντρώσει υγρασία μετά από βροχόπτωση.
 • Το ψυγείο του σπιτιού θα χρειαστεί να απολυμανθεί μετά από παρατεταμένη παραμονή ενός προϊόντος που έχει λήξει.

Κάθε φορά που απολυμένετε κάτι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το αντίστοιχο απολυμαντικό προϊόν και ότι ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή του.

ΠΩΣ να κάνετε ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ και ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η καθημερινή απολύμανση μπορεί να μην είναι απαραίτητη εάν οι επιφάνειες και τα αντικείμενα καθαρίζονται προσεκτικά μετά τη χρήση. Για να απολυμάνετε μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο, χρησιμοποιήστε ένα ασθενέστερο διάλυμα χλωρίνης ή ένα απολυμαντικό σπρέι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Τα μη πορώδη αντικείμενα, όπως τα παιχνίδια των μικρών παιδιών και τα είδη διατροφής των βρεφών μπορείτε να τα απολυμάνετε ως εξής:

 • Μπορείτε να βράσετε σε μια κατσαρόλα τα βρεφικά είδη χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απολυμαντικό προϊόν βρεφικών ειδών. Τα παιχνίδια μπορείτε να τα απολυμάνετε στο πλυντήριο πιάτων στο ειδικό πρόγραμμα απολύμανσης.
 • Μετά την απολύμανση τοποθετήστε τα αντικείμενα σε μια καθαρή, αχρησιμοποίητη πετσέτα πιάτων ή ρολό χαρτιού κουζίνας και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε ή τα χρησιμοποιήσετε.
 • Μην τα σκουπίσετε αμέσως μετά την απολύμανση, καθώς η πετσέτα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να μεταφέρει μικρόβια στα αντικείμενα που έχουν απολυμανθεί.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Για σκληρές επιφάνειες, όπως πάγκους κουζίνας και χώρους προετοιμασίας φαγητού

 • Καθαρίστε πρώτα τους πάγκους με ζεστό νερό και σαπούνι.
 • Μετά τον καθαρισμό απολυμάνετε οποιαδήποτε επιφάνεια που έχει μολυνθεί από ωμό κρέας ή κοτόπουλο, από χυμούς φρούτων, συμπεριλαμβανομένου και του νεροχύτη της κουζίνας. Χρησιμοποιείστε διάλυμα χλωρίνης ή κάποιο προϊόν απολύμανσης.

Πότε να απολυμάνετε το σπίτι σας

Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό, απολυμάνετε το σπίτι σας όταν κάποιος είναι άρρωστος ή εάν κάποιος διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να αρρωστήσει λόγω εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος (για παράδειγμα, άτομα που λαμβάνουν θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για καρκίνο, μεταμοσχεύσεις οργάνων, ή άλλες ασθένειες ή άτομα με HIV ή γενετικές παθήσεις που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Για την απολύμανση χρησιμοποιείστε προϊόντα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ ή ισχυρό διάλυμα χλωρίνης. Καθαρίστε πρώτα την επιφάνεια με σαπούνι και νερό. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα των απολυμαντικών προϊόντων για να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τύπο της επιφάνειας που απολυμάνετε (όπως σκληρή ή μαλακή επιφάνεια).

Ακολουθήστε αυτές τις σημαντικές οδηγίες ασφαλείας όταν χρησιμοποιείτε χημικά απολυμαντικά:

 • Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα των απολυμαντικών προϊόντων για να διασφαλίζετε την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση και την ασφαλή απόρριψη.
 • Φοράτε τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό (για παράδειγμα, γάντια ή γυαλιά) για να προστατεύσετε το δέρμα και τα μάτια σας από πιθανά πιτσιλίσματα.
 • Αφήστε το απολυμαντικό στην επιφάνεια αρκετή ώρα για να σκοτώσει τα μικρόβια. Μπορείτε να βρείτε την ώρα που πρέπει να μείνει το προϊόν στις οδηγίες χρήσης. Η επιφάνεια πρέπει να παραμένει υγρή καθ’ όλη τη διάρκεια που απαιτείται για να βεβαιωθείτε ότι τα μικρόβια σκοτώνονται.
 • Εξασφαλίστε καλό αερισμό εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα σε εσωτερικούς χώρους (για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα ή ανοίξτε παράθυρα και πόρτες για να επιτρέπεται η είσοδος καθαρού αέρα).
 • Εάν οι οδηγίες σας λένε να αραιώσετε το προϊόν με νερό, χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός εάν η ετικέτα λέει διαφορετικά).
 • Αποθηκεύστε και χρησιμοποιήστε χημικά μακριά από παιδιά και κατοικίδια.
 • Μην αναμιγνύετε διαφορετικά προϊόντα ή χημικά μεταξύ τους.
 • Μην τρώτε, πίνετε, αναπνέετε ή εγχύετε προϊόντα απολύμανσης στο σώμα σας και μην εφαρμόζετε απευθείας χωρίς προστασία στο δέρμα σας. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.
 • Μην σκουπίζετε ή λούζετε τα κατοικίδια με κανένα προϊόν απολύμανσης.
 • Αμέσως μετά την απολύμανση, πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα.

Εάν δεν έχετε έτοιμα προς χρήση απολυμαντικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαλύματα χλωρίνης για πολύ σκληρές επιφάνειες. Τα διαλύματα χλωρίνης είναι αποτελεσματικά κατά των βακτηρίων, των ιών και των μυκήτων όταν αραιωθούν σωστά.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΟΤΕ να μας καλέσετε για ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Οι υπηρεσίες μας διατηρούν το σπίτι σας καθαρό και την οικογένειά σας ασφαλή

Οι ειδικοί οικιακής απολύμανσης στην εταιρεία μας, παρέχουν υπηρεσίες απολύμανσης ολόκληρου του σπιτιού σύμφωνα με τα κορυφαία πρότυπα του κλάδου μας. Κατόπιν αιτήματός σας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λύσεις καθαρισμού φιλικές προς το περιβάλλον και να παρέχουμε απολυμαντικό καθαρισμό του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων των κουζινών, των υπνοδωματίων και των λουτρών.

Ο συνδυασμός των μεθόδων καθαρισμού που προσανατολίζονται στη λεπτομέρεια, με ισχυρά απολυμαντικά εξασφαλίζει ένα σπίτι υγιεινής για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τα επαγγελματικά μας καθαριστικά σπιτιού απολυμαίνουν κάθε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων χώρων υψηλής κυκλοφορίας και των επιφανειών που αγγίζονται συχνά. Μετά την αρχική μας θεραπεία απολύμανσης στο σπίτι, μπορούμε να εκτελούμε υπηρεσίες καθαρισμού εκ περιτροπής, διατηρώντας το επίπεδο καθαριότητας του σπιτιού σας.

Εξειδικευμένη απολύμανση σπιτιού για COVID-19

Οι επαγγελματίες καθαριστές μας έχουν πολυετή εμπειρία στην απολύμανση και τον καθαρισμό σπιτιών. Προσφέρουμε καθαρισμό κατοικιών και εμπορικών κτιρίων. Η υπηρεσία απολύμανσής μας στοχεύει σε περιοχές επαφής όπως:

 • Πόμολα
 • Πάγκοι
 • Γραφεία, πληκτρολόγια και υπολογιστές
 • Έπιπλα μπάνιου και τουαλέτες
 • Συσκευές κουζίνας
 • Τηλέφωνα και προσωπικές συσκευές

Η υιοθέτηση μιας προληπτικής προσέγγισης για τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού σας θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τόσο οι πορώδεις όσο και οι μη πορώδεις επιφάνειες στο σπίτι σας θα απολυμαίνονται σε τακτική βάση, συμβάλλοντας στη μείωση της πιθανότητας μετάδοσης του COVID.

Το όφελος των επαγγελματικών υπηρεσιών απολύμανσης έναντι του απλού καθαρισμού

Ασφάλεια είναι η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τις υπηρεσίες μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού, οι οποίες είναι καλές για τον καθημερινό καθαρισμό. Εκεί που τελειώνει η γνώση των περισσότερων ανθρώπων είναι πώς να εξασφαλίσουν πραγματικά ότι το σπίτι τους είναι ασφαλές από ιούς ή βακτήρια. Ως αποτέλεσμα, το καθαρό σπίτι τους μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο μόλυνσης.

Οι ειδικοί καθαρισμού μας είναι εξοικειωμένοι με τα πρωτόκολλα για την απολύμανση εμπορικών και οικιστικών χώρων. Χρησιμοποιούμε χημικά καθαριστικά που είναι ασφαλή για το περιβάλλον χωρίς να θυσιάζεται η αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιούμε επίσης μεθόδους καθαρισμού ασφαλείς για το σπίτι σας, ενώ απορρίπτουμε με ασφάλεια τα απορρίμματα.

Εάν έχετε αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για κορονοϊό, ηλικιωμένους, ανοσοκατασταλμένους ή με αναπνευστικά προβλήματα, τότε δεν αξίζει να ρισκάρετε. Η παροχή επαγγελματικής υπηρεσίας απολύμανσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνονται μέτρα για να γίνουν ασφαλέστερες οι επιφάνειες του σπιτιού σας.

ΓΙΑΤΙ να μας καλέσετε για ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Οι συνεργάτες μας είναι πλήρως ελεγμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες καθαρισμού. Παρέχουμε 100% εγγύηση ικανοποίησης των πελατών μας και προσαρμοσμένα σχέδια καθαρισμού για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Χρησιμοποιούμε ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα καθαρισμού. Οι υπηρεσίες μας είναι αξιόπιστες, οικονομικά προσιτές και εξαιρετικά αποτελεσματικές, με προσαρμοσμένα προγράμματα για τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας.

Η Απολυμάνσεις Βλάχος είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην εξόντωση των επιβλαβών οργανισμών. Προσφέρουμε υπηρεσίες τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τον έλεγχο και την πλήρη αντιμετώπιση μυρμηγκιών, κατσαρίδων, σφηκών, αραχνών, κοριών, ψύλλων, τρωκτικών και πολλών άλλων εντόμων.

Όλες οι διαδικασίες ελέγχου παρασίτων γίνονται με διακριτικότητα, ασφάλεια και επαγγελματισμό. Η φήμη μας για την αξιοπιστία και την εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών μας εξασφαλίζει την απόλυτη ικανοποίησή σας.

Τα παράσιτα μπορούν αν αναπτυχθούν με ταχύτατους ρυθμούς και γι’ αυτό είναι σημαντικό το πρόγραμμα υπηρεσιών παρασιτολογικού ελέγχου να είναι προσαρμοσμένο στους παρασιτολογικούς κινδύνους που αντιμετωπίζετε.

Τα τρωκτικά όπως ποντίκια και αρουραίοι δεν εγκυμονούν μόνο σοβαρούς κινδύνους στην καταστροφή υλικών αγαθών όπως καταστροφή υφασμάτων, εργαλείων, μερική ή ολική καταστροφή κτηρίων, καλλιεργειών, λουλουδιών κλπ. αλλά και σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία σας.