ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Οι ΚΟΡΙΟΙ και η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ τους δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Γι αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να επικοινωνείτε με εξειδικευμένες εταιρείες ελέγχου παρασίτων όπως οι «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες επιστροφής κοριών ή τη διασπορά των κοριών στις γύρω περιοχές. Για να προστατεύσετε το περιβάλλον σας από τους κοριούς, μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη της εταιρεία μας που προσφέρει προσεκτικές και έγκαιρες υπηρεσίες απεντόμωσης.

Οι κοριοί κρύβονται την ημέρα κυρίως στο στρώμα, ξεκινούν για το γεύμα τους τη νύχτα που κοιμόμαστε, ρουφούν αίμα και επιστρέφουν στην κρυψώνα τους

Τι είναι οι κοριοί

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

Ο κοριός είναι ένα μικρό, οβάλ, επίπεδο, κόκκινο-καφέ έντομο που τρέφεται με αίμα, κυρίως από τον άνθρωπο. Είναι κατά κύριο λόγο νυκτόβια έντομα που εγκαθίστανται στα υπνοδωμάτια και παραμένουν κρυμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κοριοί είναι έντομα επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία επειδή τα τσιμπήματα τους προκαλούν την εμφάνιση κόκκινων κηλίδων στο δέρμα που σχετίζονται με τοπικό κνησμό. Στα πιο ευάλωτα άτομα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά δεν είναι φορείς ασθενειών για τον άνθρωπο.

Μην υποτιμάτε την παρουσία κοριών

Είναι καλύτερο να μην υποτιμάτε ποτέ την παρουσία κοριών στο σπίτι σας και είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό ελέγχου παρασίτων σε περίπτωση υποψίας μόλυνσης. Με την ιδιωτική παρέμβαση υπάρχει ο κίνδυνος να μην λυθεί πλήρως η προσβολή και να αναπτυχθεί γρήγορα στις γύρω περιοχές.

Δεδομένου ότι θεωρούνται παράσιτα, αφού έχουν εισβάλει σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, μπορούν να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα ακόμη και σε γειτονικά δωμάτια ή και σε όλο το κτίριο. Οι κοριοί ξέρουν να κρύβονται πολύ καλά, ακόμη και σε ιδιαίτερα μικρά μέρη, όπως ρωγμές και σχισμές.

Τσιμπήματα κοριών

Τα τσιμπήματα κοριών μοιάζουν πολύ με τα τσιμπήματα κουνουπιών ή των ψύλλων, με τη διαφορά ωστόσο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο κοριός τσιμπάει πολλές φορές και επομένως θα μπορείτε να παρατηρήσετε πολλά τσιμπήματα διατεταγμένα στη σειρά ή σε κάθε περίπτωση σε περιορισμένη περιοχή στο σώμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κοριοί δαγκώνουν πολλές φορές σε διαφορετικά σημεία. Σπάνια παρατηρείται ένα μεμονωμένο τσίμπημα.

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

Τα τσιμπήματα τους έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός κόκκινου οιδήματος που σχετίζεται με έντονο τοπικό κνησμό και σε ορισμένα άτομα μπορεί επίσης να αναπτυχθούν αλλεργικές αντιδράσεις. Τα μέρη του σώματος που επηρεάζονται περισσότερο είναι τα σημεία που συνήθως παραμένουν ακάλυπτα όταν κοιμάστε, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια ή και τα πόδια.

Παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη των κοριών

Η εξάπλωση των κοριών είναι ένα φαινόμενο που συνδέεται στενά με την αύξηση των διεθνών ταξιδιών και η παρουσία τους δεν αποδίδεται σε λόγους υγιεινής όπως θα μπορούσε κανείς να πιστέψει. Στην πραγματικότητα, μπορούν να βρεθούν σε κάθε τύπο σπιτιού: από ξενοδοχεία πέντε αστέρων μέχρι ξενώνες. Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένοι σε όλο τον κόσμο και μπορούν να μεταφερθούν παθητικά μέσω των ρούχων, των αποσκευών των ταξιδιωτών, των ανακυκλωμένων στρωμάτων και των μεταχειρισμένων βιβλίων, μέσω κλινοσκεπασμάτων ή προϊόντων περιποίησης.

Εξειδικευμένες τεχνικές για τους κοριούς

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΜΕΘΟΔΟΙ

Με βάση έναν ενδελεχή έλεγχο, το εξειδικευμένο τεχνικό μας προσωπικό θα μπορεί να εντοπίσει τις περιοχές στις οποίες θα χρειαστεί επέμβαση και να εντοπίσει τα κρίσιμα σημεία, προτείνοντας την καλύτερη λύση.

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΜΑ ΞΗΡΟ ΑΤΜΟ

Μεταξύ των διαφόρων υφιστάμενων μεθόδων απαλλαγής από κοριούς, οι πιο αποτελεσματικές είναι αυτές με φυσική δράση, όπως ξηρό ατμό ή επεξεργασία με μηχανήματα που παρέχουν θερμότητα, επειδή επηρεάζουν όλα τα ζωτικά στάδια του παρασίτου: αυγά, νύμφες και ενήλικες.

ΚΟΡΙΟΙ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ με απεντόμωση και θερμότητα

Αυτή η τεχνική εκμεταλλεύεται το φυσικό χαρακτηριστικό των κοριών για να μην επιβιώσει σε θερμοκρασίες άνω των 45°C. Το περιβάλλον στο οποίο εντοπίστηκε η προσβολή υποβάλλεται στη συνέχεια σε επεξεργασία με τη χρήση θερμικών μηχανημάτων. Αυτά τα εργαλεία είναι ικανά να θερμαίνουν σταδιακά το δωμάτιο σε μια θανατηφόρα θερμοκρασία για τα έντομα.

ΚΟΡΙΟΙ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ με απεντόμωση και ξηρό ατμό

Αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να εξαλείφετε γρήγορα και με ασφάλεια τις προσβολές από κοριούς. Το προσωπικό μας διενεργεί μια αρχική επιθεώρηση, με στόχο τον προσδιορισμό της κατάστασης της προσβολής και των περιοχών που πρόκειται να αντιμετωπιστούν. Κατά τη λειτουργία, ένα ειδικό μηχάνημα εκπέμπει πίδακα ατμού με ακτίνα δράσης περίπου 15 cm που κατευθύνεται προς τα σημεία της φωλιάς. Στη συνέχεια, ένα συγκεκριμένο χημικό προϊόν διανέμεται στα σημεία όπου δεν είναι δυνατή η χρήση του πίδακα ατμού. Λαμβάνοντας υπόψη τον βιολογικό κύκλο του περιγραφόμενου είδους, είναι σκόπιμο να προγραμματιστούν τουλάχιστον 2 παρεμβάσεις σε ένα μήνα, προκειμένου να επηρεαστούν όλες οι γενιές που υπάρχουν στο περιβάλλον.

ΚΟΡΙΟΙ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ με απεντόμωση και χημικά προϊόντα

Τα χημικά μέσα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φυσικές μεθόδους και περιλαμβάνουν τη χρήση εντομοκτόνων που είναι ικανά να σκοτώσουν κινητές μορφές (ενήλικες και νύμφες) αλλά όχι αυγά. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αποξηραντικές σκόνες, όπως σκόνη διατόμων, που προκαλούν αφυδάτωση του εντόμου και χρησιμοποιούνται για τη αντιμετώπιση περιοχών που διατρέχουν κίνδυνο, όπως δομικές ρωγμές σε τοίχους και έπιπλα (ειδικά εάν είναι κατασκευασμένα από ξύλο, παραθυρόφυλλα πόρτας και παραθύρων, σοβατεπί, βάσεις στρωμάτων, τοίχους και σημεία όπου η ταπετσαρία τείνει να αποσπαστεί από τον τοίχο, κάτω και πίσω από έπιπλα, σε στρώματα χωρίς σεντόνια και οποιοδήποτε άλλο λινό υλικό).

Πως να αποφύγετε τους κοριούς

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ

Μπορείτε να πάρετε κάποια προληπτικά μέτρα για να μη σας ακολουθήσουν οι κοριοί στο σπίτι σας και κυρίως στο υπνοδωμάτιό σας ή και το κρεβάτι σας.

  • Κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα ταξίδι, τοποθετήστε τις βαλίτσες σας σε μέρος μακριά από κρεβάτια ή πολυθρόνες (για παράδειγμα, στο πάτωμα στο κέντρο ενός δωματίου ή στο τραπέζι). Οι αποσκευές είναι ένας από τους πιο πιθανούς φορείς κοριών από το ένα μολυσμένο περιβάλλον στο άλλο.
  • Ελέγξτε τα αντικείμενα που υπάρχουν κοντά στο κρεβάτι για να εντοπίσετε τυχόν ίχνη. Κατά τον έλεγχο καλό είναι να ελέγχετε ορισμένα κρίσιμα σημεία όπως στρώματα και μαξιλάρια, το πλαίσιο του κρεβατιού, κουρτίνες, έπιπλα, χαλί, πίνακες και κουφώματα, γύρω από τις ηλεκτρικές πρίζες.
  • Επιθεωρήστε προσεκτικά τυχόν αντικείμενα που αγοράσατε μεταχειρισμένα, όπως έπιπλα, κρεβάτια ή μικροαντικείμενα πριν τα φέρετε στο σπίτι σας.
  • Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα καλύμματα στρώματος που εμποδίζουν τους κοριούς να εισχωρήσουν στην επιφάνειά τους με τα στοματικά τους μέρη και επομένως να δαγκώσουν.

Πώς να διαχειριστείτε την προσβολή από κοριούς;

  • Προγραμματίστε μια ενδελεχή επιθεώρηση από ειδικευμένο προσωπικό για να εντοπίσετε τα είδη παρασίτων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
  • Επιθεωρήστε σχολαστικά τις περιοχές για να εντοπίσετε ίχνη ή τόπους αναπαραγωγής των κοριών.
  • Πλύντε προσεκτικά τα λευκά είδη σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60°C.
  • Απορρίψτε ή εξαφανίστε υλικά ή αντικείμενα που έχουν μολυνθεί έντονα και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο πληθυσμός των κοριών. Μην μετακινείτε αντικείμενα παρασίτων εκτός αν είναι ερμητικά κλειστά σε πλαστικές σακούλες.
  • Σκουπίστε προσεκτικά τις περιοχές με ηλεκτρική σκούπα για να μειώσετε τον αριθμό των αυγών και των ενηλίκων κοριών. Η αναρρόφηση σας επιτρέπει επίσης να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα στερεά υπολείμματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη δράση οποιασδήποτε φυσικής ή/και χημικής επεξεργασίας.

Infographic για τους Κοριούς

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Infographic: Η αναπαραγωγή του κοριού και οι χώροι που βρίσκει καταφύγιο και τροφή.

Πώς να αναγνωρίσετε την παρουσία κοριών

ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Οι κοριοί τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και συχνά μπορούμε να βρούμε τσιμπήματα σε σημεία του σώματος που παραμένουν «ακάλυπτα» από πιτζάμες ή σεντόνια όπως αστραγάλους, χέρια, πόδια, λαιμό, αλλά μπορούν επίσης να δαγκώσουν στα πόδια και στο στήθος. Τα τσιμπήματα τους μοιάζουν πολύ με αυτά των κουνουπιών, αλλά μπορούν να εκδηλωθούν διαφορετικά με βάση την ευαισθησία διαφορετικών επιδερμίδων: σε άλλα δεν υπάρχει αντίδραση, σε άλλα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντομα μπορούν να τα συνθλίψουν τα σώματά μα στα σεντόνια ή στο κάλυμμα, αφήνοντας κηλίδες αίματος πάνω τους.

ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ. Οι κοριοί αφήνουν τα περιττώματά τους κοντά στις κρυψώνες τους, που μοιάζουν με μικρά μαύρα στίγματα ή κηλίδες, που βρώμικες επιφάνειες.

ΑΥΓΑ ΚΟΡΙΩΝ

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ. Ο κοριός αναπτύσσεται σε 7 στάδια και μεταλλάσσεται ελαφρώς μετά από κάθε αλλαγή, μέχρι να φτάσει στο στάδιο του ενήλικα. Κατά τη διάρκεια της τήξης τα υπολείμματα της επιδερμίδας παραμένουν στα σημεία που έχουν μεταλλαχθεί από έντομα.

ΟΣΜΗ. Όταν αυτά οι κοριοί τρέφονται, αναδίδουν μια χαρακτηριστική σχετικά γλυκιά αλλά δυσάρεστη οσμή. Αν και είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο από τον άνθρωπο, εκτός και αν πρόκειται για σοβαρή μόλυνση, υπάρχουν σκύλοι που εκπαιδεύονται αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Πού να ψάξετε για κοριούς

Όταν πρέπει να αναγνωρίσετε τους κοριούς, πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι κρύβονται πολύ καλά, ακόμη και στις πιο στενές ρωγμές, και ότι μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τραφούν.

Συνήθως, βρίσκονται πιο εύκολα στην κρεβατοκάμαρα γιατί προτιμούν περιβάλλοντα κοντά στην πηγή τροφής τους. Αυτά τα έντομα είναι αιματοφάγα, που σημαίνει ότι τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και η κρεβατοκάμαρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος επειδή οι άνθρωποι περνούν αρκετές ώρες ύπνου.

Συγκεκριμένα, μπορούν να κρυφτούν στο ίδιο το στρώμα, κοντά στις ραφές, στο πλαίσιο του κρεβατιού ή κοντά σε αυτό, όπως στο κεφαλάρι του κρεβατιού ή πίσω από τα κομοδίνα.

ΚΟΡΙΟΙ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ
ΚΟΡΙΟΙ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ