ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ. Το στάσιμο και δύσοσμο νερό στο νεροχύτη του μπάνιου είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή  ζημιά στο σωλήνα, τον τοίχο ή το δάπεδο. Αν δεν έχετε την πολυτέλεια να καλέσετε ειδικούς τεχνικούς αποφράξεων, συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους για να σας δείξουμε πώς να χειριστείτε την απόφραξη μόνοι σας και οικονομικά.

4 τρόποι για να ξεμπλοκάρετε το νιπτήρα του μπάνιου σας

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε με 4 απλούς τρόπους να αποφράξετε το νιπτήρα σας. Αν καμία από αυτές τις τεχνικές δεν έχει αποτέλεσμα τότε ίσως το βούλωμα να είναι πιο βαθιά ή και πιο έντονο. Μην κάνετε κινήσεις για τις οποίες δεν είστε σίγουροι γιατί μπορεί να επιδεινώσετε το υπάρχον πρόβλημα. Μπορείτε να μας καλέσετε και να μιλήσετε με ένα τεχνικό αποχετεύσεων ώστε να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ – FAQ

Ξεβιδώστε το κάλυμμα αποστράγγισης και αφαιρέστε το πώμα του νεροχύτη. Μετρήστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Ρίξτε το ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Ρίξτε το φλιτζάνι ξύδι στην αποχέτευση. Αφήστε το μείγμα να καθίσει στην αποστράγγιση για αρκετά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει. Αφήστε το νερό να τρέξει.

ΜΗΝ ρίχνετε βραστό νερό στον νιπτήρα ή στην τουαλέτα σας. Ενδεχομένως να έχετε ακούσει από πολλούς ότι είναι εντάξει να ρίχνετε βραστό νερό στο νιπτήρα. Αυτό όμως ισχύει όταν οι σωλήνες σας είναι καθαροί. Αν έχουν κάποιο εμπόδιο, το φράξιμο θα παγιδεύσει το νερό στο σωλήνα και αυτό μπορεί να λιώσει τις σωληνώσεις PVC ή και τους αρμούς των σωλήνων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Όταν είναι βουλωμένες οι σωληνώσεις χρησιμοποιείτε ζεστό νερό το πολύ έως 80 βαθμού Κελσίου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι νιπτήρες του μπάνιου σταματούν να στραγγίζουν εξαιτίας του ίδιου πράγματος – συσσώρευσης μαλλιών και αφρού σαπουνιού. Ευτυχώς, οι διορθώσεις για αυτό είναι όλες εύκολες και γρήγορες και μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνοι σας σε μόλις 15 λεπτά.

Η χλωρίνη δεν είναι ένα καλό εργαλείο αφαίρεσης φραγμών αποχέτευσης. Δεν έχει καμία επίδραση στη διάλυση των κοινών ενόχων των βουλωμάτων οικιακής αποχέτευσης, όπως τρίχες, υπολείμματα τροφών και λίπη. Επίσης, η έκχυση χλωρίνης μπορεί να βλάψει την ακεραιότητα των αποχετεύσεων και των σωλήνων σας.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ;
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Η ταχύτατη ανταπόκριση στο κάλεσμά σας είναι για εμάς ο πρώτος στόχος καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για εσάς και την οικογένειά σας να ξεπεράσετε γρήγορα τις δυσκολίες που προκαλεί ένας βουλωμένος νιπτήρας μπάνιου. Μετά το τηλεφώνημά σας, ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός μας και το κοντινότερο κινητό συνεργείο κατευθύνεται στο χώρο σας.

4 τρόποι για να ξεμπλοκάρετε το νιπτήρα του μπάνιου σας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ – ΑΠΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ με ζεστό νερό

Ξεκινήστε με κάτι απλό και αποτελεσματικό. Ζεστάνετε νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει αφήστε το λίγα λεπτά για να κρυώσει λίγο. Κατόπιν αδειάστε το νερό στο στόμιο της αποχέτευσης από ύψος, προσέχοντας να μην πιτσιλιστείτε από το ζεστό νερό.

Περιμένετε λίγο να διασπαστεί το βούλωμα και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω κρύο νερό για να δείτε αν έχει μειωθεί το φράξιμο. Ανάλογα με το πόσο βουλωμένος είναι ο νεροχύτης σας, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο αρκετές φορές την ημέρα ή τακτικά για μερικές μέρες. 

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το καυτό νερό δεν είναι καλό να πέφτει μέσα στις σωληνώσεις που είναι κατασκευασμένες από PVC ή υλικά ευαίσθητα στη θερμότητα, καθώς τις φθείρει.

Μαγειρική σόδα και ξύδι ή αλάτι

Εάν δεν βοήθησε το ζεστό νερό, η επόμενη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε από την κουζίνα σας δύο υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο σπίτι. Πάρτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ξύδι και ρίξτε τα ταυτόχρονα στο άνοιγμα του νεροχύτη.

Από αυτά τα δύο υλικά προκύπτει μια χημική αντίδραση που έχει τη δυνατότητα να ξεβουλώσει το νιπτήρα, ειδικά τα φράγματα που έχουν μείνει παρατεταμένα στις σωληνώσεις και τις έχουν φράξει. Αφήστε τα δύο αυτά υλικά να δράσουν για 30 λεπτά έως 1 ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε την αποχέτευση ρίχνοντας ζεστό  νερό (όχι καυτό) και βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει η φραγή.

Εάν δεν έχετε ξύδι στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση του αλάτι, κάνοντας την ίδια διαδικασία.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ με ανθρακούχα αναψυκτικά

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να σας βοηθήσουν σε περίπτωση φραγής του νιπτήρα στο μπάνιο σας. Καλό είναι να έχετε παραπάνω από ένα κουτί ανθρακούχου αναψυκτικού στο σπίτι, καθώς θα σας χρειαστούν.

Αρχίστε να ρίχνετε ανθρακούχο αναψυκτικό στο νιπτήρα του μπάνιου και αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά. Αν χρειαστεί επαναλάβετε μέχρι να φύγει το φράγμα. Τέλος ρίξτε λίγο νερό να δείτε αν έχει φύγει το βούλωμα. Αν όχι, επαναλάβετε έως ότου πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο τέλος ξεπλύνετε το νεροχύτη με ζεστό νερό.

Πάρτε λίγη καυστική σόδα

Η καυστική σόδα ή το υδροξείδιο του νατρίου είναι μια κοινή οικιακή χημική ουσία που χρησιμοποιείται για να σπάσει τα φράγματα. Ωστόσο, είναι ουσιαστικά διαβρωτική, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες προετοιμασίες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Πρώτον, προστατέψτε το δέρμα και τα μάτια σας φορώντας μακριά ρούχα, γάντια και προστατευτικά γυαλιά για να περιορίσετε την πιθανότητα να έρθετε σε επαφή με την καυστική σόδα. Θα χρειαστεί να αραιώσετε τη χημική ουσία χρησιμοποιώντας κρύο νερό και προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα σκεύη (μπολ και κουτάλι) για το σκοπό αυτό.

Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, αδειάστε το στο νεροχύτη και αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Θα ακούσετε έναν ήχο αφρισμού, μόνο η καυστική σόδα διαπερνά τα φράγματα. Εκ των υστέρων, παράγει τη θερμότητα που απαιτείται για να διεισδύσει στο φράγμα, καταστρέφοντάς το.

Κατόπιν ρίξτε αρκετό ζεστό νερό για να ξεπλύνετε τα πάντα, το οποίο, με τη σειρά του, θα βοηθήσει στην επανέναρξη της κανονικής ροής του νερού. Και πάλι, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο μερικές φορές πριν επιτύχετε πλήρως την απόφραξη του νεροχύτη. 

Εργαλεία για να ξεμπλοκάρετε ένα νιπτήρα μπάνιου

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Μερικές φορές το φράξιμο είναι πολύ δυνατό και μπορεί να μη βοήθησαν τα παραπάνω προϊόντα για την απόφραξή του. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να αφαίρεσετε το φράξιμο με μερικά εύχρηστα εργαλεία. Δείτε ποια και πώς να τα χρησιμοποιήσετε:

Έμβολο (βεντούζα)

Τα έμβολα λειτουργούν καλύτερα όταν το στάσιμο νερό στο νεροχύτη δεν ρέει προς τα κάτω, κάτι που προκαλείται γενικά από ένα βουλωμένο πώμα αποστράγγισης. Τοποθετήστε την κεφαλή του εμβόλου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πώμα αποστράγγισης και δημιουργήστε μια σφιχτή σφράγιση γύρω του. Ταυτόχρονα, φράξτε τυχόν άλλα ανοίγματα αποστράγγισης τοποθετώντας παλιές σχάρες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη λαβή για να εφαρμόσετε απαλές κινήσεις προς τα πίσω. Αυτό θα βοηθήσει να σπάσει το φράξιμο και να αποκαταστήσει τη ροή του νερού.

Ατσαλίνα (φίδι αποστράγγισης)

Η ατσαλίνα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απομάκρυνση επίμονων φραγμών που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπως τη συρμάτινη κρεμάστρα που αναφέραμε προηγουμένως, επομένως θα ξεκινήσετε εισάγοντας την κεφαλή της ατσαλίνας στο σωλήνα και θα σταματήσετε όταν υπάρχει αντίσταση.

Ως επόμενο βήμα, περιστρέψτε τη χειροκίνητη μανιβέλα ή τη λαβή για να σπάσουν τα υλικά που προκαλούν φράξιμο και να μαζέψετε τα υπολείμματα όπως μαλλιά, κλωστή, κομμάτια χαρτιού κ.λπ. Αφού τελειώσετε, τραβήξτε αργά την κεφαλή της ατσαλίνας και ρίξτε ζεστό νερό μέσα στο νεροχύτη.

Παλιά συρμάτινη κρεμάστρα

Εάν έχετε μια παλιά συρμάτινη κρεμάστρα στην γκαρνταρόμπα σας, χρησιμοποιήστε την για να αφαιρέσετε τρίχες, χαρτί και άλλα υλικά από τον σωλήνα σας.

Ξετυλίξτε την κρεμάστρα χρησιμοποιώντας μια πένσα για να την κάνετε ένα ίσιο κομμάτι σύρμα και λυγίστε ένα από τα άκρα της για να σχηματίσετε ένα σχήμα που μοιάζει με γάντζο. Θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα τη χρήση γαντιών για αυτό το βήμα, καθώς το σύρμα μπορεί να κόψει ή να γρατζουνίσει τα χέρια σας.

Στη συνέχεια αφαιρέστε το πώμα αποστράγγισης και τοποθετήστε το άγκιστρο του σύρματος. Συνεχίστε να το πιέζετε προς τα μέσα μέχρι να βρείτε αντίσταση – πιθανότατα αυτή θα είναι η πηγή του μπλοκαρίσματος. Περιστρέψτε αργά το σύρμα αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα ώστε το άγκιστρο να μαζέψει τα υπολείμματα.

Μόλις πιστεύετε ότι έχετε κάνει αρκετά, τραβήξτε το αργά για να βγάλετε το μαζεμένο φράγμα. Επαναλάβετε μερικές φορές μέχρι να αφαιρέσετε τα περισσότερα από τα υπολείμματα. Τοποθετήστε ξανά το πώμα και ρίξτε ζεστό νερό για το τελικό ξέπλυμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το φράξιμο νιπτήρα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ

Είναι καλό να γνωρίζετε τι προκαλεί το φράξιμο στο νιπτήρα και πώς να το προλάβετε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τη φραγή του νιπτήρα σας είναι να τοποθετήσετε ένα φίλτρο αποστράγγισης για να μην εισχωρούν υλικά όπως τρίχες, κομμάτια από χαρτί ή σαπούνι κ.λ.π. στην αποχέτευση. Μπορείτε να το αφαιρείται συχνά και να το καθαρίζετε από τα συσσωρευμένα απόβλητα στο τέλος της ημέρας.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις συμβουλές μας για να διατηρείτε τους σωλήνες σας ελεύθερους και καθαρούς, ακόμα κι αν δεν υπάρχει φράξιμο.

Οι παλαιότεροι σωλήνες είναι επίσης πιο ευαίσθητοι σε βουλώματα, καθώς το κατεστραμμένο εσωτερικό μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του νερού. Εάν δείτε ότι το εξωτερικό του σωλήνα έχει αρχίσει να σκουριάζει ή να χάνει το χρώμα του ίσως είναι καιρός να τον αντικαταστήσετε. 

Συμπέρασμα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Τώρα που γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με τις αποφράξεις του νιπτήρα σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν  να δώσετε μόνοι σας λύση στο πρόβλημα της φραγής, χωρίς άγχος και φυσικά  οικονομικά. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε το σωλήνα του νιπτήρα του μπάνιου σας και να τον καθαρίσετε σχολαστικά. Αυτός ο σωλήνας ονομάζεται παγίδα U και βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη του μπάνιου σας, συνήθως μέσα στο ντουλάπι.

Θυμηθείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή εάν έχετε φραγμένο νιπτήρα μπάνιου.