ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ. Η τουαλέτα είναι ένα μέρος του σπιτιού που χρησιμοποιείται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν λοιπόν βουλώσει ή ξεχειλίσει ή δεν ξεπλένεται καλά όταν τραβάτε το καζανάκι,  τότε η επιδιόρθωσή της γίνεται προτεραιότητα. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να ξεβουλώσετε μία τουαλέτα, με διαφορετικές μεθόδους όπως με βεντούζα, ατσαλίνα (υδραυλικό φίδι) και χημικά καθαριστικά.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ;
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Η ταχύτατη ανταπόκριση στο κάλεσμά σας είναι για εμάς ο πρώτος στόχος καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για εσάς και την οικογένειά σας να ξεπεράσετε γρήγορα τις δυσκολίες που προκαλεί μία βρώμικη και βουλωμένη τουαλέτα. Μετά το τηλεφώνημά σας, ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός μας και το κοντινότερο κινητό συνεργείο κατευθύνεται στο χώρο σας.

Τι να κάνετε όταν μια τουαλέτα είναι βουλωμένη

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Εάν η τουαλέτα σας δεν ξεπλένει σωστά, πριν ξεκινήσετε το ξεβούλωμα της λεκάνης λάβετε τα σωστά μέτρα.

 • Για να μην ξεχειλίσει η τουαλέτα, αφαιρέστε το καπάκι της δεξαμενής της τουαλέτας και κλείστε την παροχή νερού ή τη βαλβίδα διακοπής. 
 • Τοποθετήστε πετσέτες ή εφημερίδες στο πάτωμα γύρω από την τουαλέτα σε περίπτωση πιτσιλίσματος. 
 • Εάν το βούλωμα οφείλεται σε αντικείμενο που έχει πέσει μέσα, (π.χ. μικρό πλαστικό παιχνίδι ή κάποιο αντικείμενο προσωπικής υγιεινής) μπορείτε να το αφαιρέσετε με το χέρι. 
 • Φορέστε γάντια πριν βάλετε τα χέρια σας μέσα για να αποφράξετε. 
 • Αν σας έρθει άσχημη μυρωδιά, καλό είναι να επικοινωνήσετε με ειδικό τεχνικό αποφράξεων καθώς το πρόβλημα της βουλωμένης τουαλέτας μπορεί να προέρχεται από την αποχέτευση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μερικά φράγματα μπορεί να φύγουν από μόνα τους, αλλά αν παραμείνουν μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν πιο σοβαρά βουλώματα. Καλό είναι να προλαμβάνετε τα φράγματα στην αρχή τους.

Πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα με βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Η βεντούζα δημιουργεί ένα κενό κι εξαναγκάζει τα φράγματα να φύγουν προς την αποχέτευση. Για απόφραξη με βεντούζα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική βεντούζα για τουαλέτα, η οποία θα έχει μπροστά σχήμα μπάλας ή φαρδιά λαστιχένια φλάντζα, καθώς είναι πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις βεντούζες σε σχήμα φλάντζας (επίπεδη). 

 • Βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη της τουαλέτας περιέχει αρκετό νερό για να μπορέσει να βυθιστεί η κεφαλή της βεντούζας. 
 • Τοποθετήστε τη βεντούζα πάνω από την τρύπα της τουαλέτας. 
 • Δημιουργήστε ένα σφράγισμα και πιέστε γρήγορα προς τα κάτω και απότομα προς τα πάνω. Η βεντούζα να είναι κάτω από τη στάθμη του νερού και σε κάθε βύθισμα να το ανασηκώνετε λίγο. Οι κινήσεις σας να είναι κοφτές και συνεχείς. 
 • Να είστε υπομονετικοί, γιατί μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αυτού του είδους τη βύθιση αρκετές φορές μέχρι να καταφέρετε να ξεμπλοκάρετε το φράξιμο. 
 • Ξεπλύνετε για να δείτε εάν το φράξιμο έχει καθαριστεί. Εάν όχι, επαναλάβετε. 
 • Καθαρίστε καλά τη βεντούζα αφού τη χρησιμοποιήσετε πριν την αποθηκεύσετε. 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πριν χρησιμοποιήσετε τη βεντούζα, ρίξτε ζεστό νερό στη φλάντζα του για να χαλαρώσει το λάστιχο, ώστε να δημιουργηθεί καλύτερη σφράγιση. 

Πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα με ατσαλίνα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΑΤΣΑΛΙΝΑ

Ένας άλλος τρόπος για να αποφράξετε μια βουλωμένη τουαλέτα είναι να χρησιμοποιήσετε μία ατσαλίνα ή αλλιώς υδραυλικό φίδι. Η ατσαλίνα έχει εύκαμπτο πηνίο σύρματος και είναι έτσι σχεδιασμένη για να εκτείνεται σε σωληνώσεις και να καθαρίζει φράγματα χωρίς να καταστρέφει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. 

 • Περάστε το άκρο του καλωδίου στην τουαλέτα, προσέχοντας να μη γρατζουνιστεί το μπολ. 
 • Στρίψτε τη λαβή δεξιόστροφα και πιέστε τον κοχλία μέχρι να φτάσει στο φράγμα για να το σπάσει ώστε να μπορείτε να ξεπλύνετε τη λεκάνη. 
 • Μόλις ξεμπλοκάρετε το φράγμα, τραβήξτε έξω τον κοχλία.
 • Καθαρίστε καλά την ατσαλίνα για επόμενη χρήση. 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν δεν έχετε ατσαλίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμάστρα αφού την έχετε αποσυναρμολογήσει για να γίνει μια ευθεία γραμμή το σύρμα, και στο επάνω μέρος της να δημιουργήσετε ένα γάντζο. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάστιχο κήπου ως υδραυλικό φίδι, το οποίο όμως μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. 

Πώς να ξεβουλώσετε τουαλέτα με χημικό καθαριστικό αποχέτευσης

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΧΗΜΙΚΑ

Για να αποφράξετε μία τουαλέτα χωρίς βεντούζα ή ατσαλίνα μπορείτε να προμηθευτείτε χημικό καθαριστικό αποχέτευσης. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να ξεβουλώσουν την τουαλέτα σας.

 • Τα εμπορικά χημικά προϊόντα μπορούν να κάνουν ρευστά τα στερεά απόβλητα όταν πέσουν στη λεκάνη, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. 
 • Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό αποχέτευσης ρίχνοντας ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι στην τουαλέτα και προσθέτοντας ζεστό νερό. Το υγρό σαπούνι πιάτων μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε ορισμένα φράγματα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε μέθοδο, αφήστε το διάλυμα να καθίσει όλη τη νύχτα και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε την τουαλέτα για να δείτε εάν το εμπόδιο έχει φύγει. 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν χρησιμοποιείτε καθαριστικό αποχέτευσης του εμπορίου με διαβρωτικά χημικά, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένο για τουαλέτες, καθώς ορισμένες μάρκες μπορεί να καταστρέψουν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Καλό είναι τα χημικά προϊόντα να είναι η τελευταία σας επιλογή πριν καλέσετε έναν ειδικό τεχνικό αποφράξεων. Μη χρησιμοποιήσετε για δεύτερη συνεχόμενη φορά χημικά του εμπορίου αν δεν ήταν αποτελεσματικά την πρώτη φορά.

Πώς να αποφύγετε τα φράγματα τουαλέτας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ

Μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τα φράγματα της τουαλέτας στο μέλλον. 

 • Μη ρίχνετε χαρτί υγείας στη λεκάνη της τουαλέτας. Εάν έχετε στο μπάνιο μπιντέ μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε για καθαρισμό και να αντικαταστήσετε έτσι το χαρτί υγείας, ή να χρησιμοποιείτε λιγότερο. 
 • Μη ρίχνετε τίποτα μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας, όπως χαρτιά, μαντηλάκια και διάφορα χαρτικά καθώς δεν μπορούν να διαλυθούν και δημιουργούν φράγματα. 
 • Διατηρείτε καθαρούς τους πίδακες νερού γύρω από την άκρη του χείλους της λεκάνης της τουαλέτας. Εάν οι πίδακες σταματήσουν να λειτουργούν, με την πάροδο του χρόνου, η τουαλέτα δε θα ξεπλένει με πλήρη ισχύ και θα αυξηθεί η πιθανότητα συσσώρευσης εμποδίων. Να τρίβετε κάθε εβδομάδα το χείλος της λεκάνης με τη βούρτσα της τουαλέτας (πιγκάλ).
 • Εάν έχετε μικρά παιδιά, βεβαιωθείτε ότι δεν πετούν παιχνίδια και άλλα αντικείμενα μέσα στη λεκάνη. 

Σε πολλές περιπτώσεις, οι βεντούζες μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα και θα πρέπει να υπάρχει ένα σε κάθε μπάνιο. Αν δεν έχετε μπορείτε να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα με ατσαλίνα και τέλος με χημικό καθαριστικό απόφραξης.

Αν παρόλα αυτά δεν είχατε επιτυχία στην απόφραξη της τουαλέτας σας μπορείτε να μας καλέσετε να σας βοηθήσουμε.