ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΥΚΟΛΑ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΥΚΟΛΑ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Υπάρχουν ήπια βουλώματα τα οποία μπορείτε με εύκολους και απλούς τρόπους να τα αποφράξετε μόνοι σας. Όλες οι μέθοδοι που θα διαβάσετε είναι πλήρως οικολογικοί και δεν προξενούν φθορές στις σωληνώσεις σας. Μπορείτε άφοβα να δοκιμάσετε και αν το βούλωμα είναι επίμονο, δύσκολο ή πολύ βαθιά στο σωλήνα, καλέστε μας να επέμβουμε άμεσα με ειδικούς τεχνικούς αποχετεύσεων και σύγχρονο εξοπλισμό. Οι «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» είναι πάντα δίπλα σας όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ

1

Με ζεστό νερό και υγρό πιάτων

Ζεστάνετε 3 λίτρα νερό και ρίξτε μέσα μια κουταλιά του γλυκού υγρό πιάτων. Φορέστε τα γάντια σας και αδειάστε το νερό στο σιφώνι της αποχέτευσης. Το υγρό πιάτων σε συνδυασμό με το ζεστό νερών θα μαλακώσουν τα λύματα που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα των σωλήνων. Επαναλάβετε μόνο με ζεστό νερό.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΑΛΑΤΙ

2

Με ζεστό νερό και αλάτι

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βάλτε τη να ζεσταθεί ενώ πρώτα έχετε ρίξει τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι. Μόλις ζεσταθεί αδειάστε το νερό προσεκτικά στην αποχέτευση. Το αλάτι σε συνδυασμό με το ζεστό νερό θα διαβρώσει λίπη και βρωμιές στις σωληνώσεις.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΣΟΔΑ ΜΕ ΞΥΔΙ

3

Με μαγειρική σόδα και ξύδι

Αδειάστε σε ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι σε δυο ίσα μέρη. Αδειάστε το μείγμα στο στόμιο του σιφωνιού για να πέσει μέσα στην αποχέτευση και τοποθετήστε μια υφασμάτινη πετσέτα από πάνω σαν πώμα. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει ενώ την ίδια στιγμή θα διαλύει τις βρωμιές από τις σωληνώσεις της αποχέτευσης σας. Στο τέλος αδειάστε ζεστό νερό.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

4

Με κόκα κόλα

Αδειάστε 2 μεγάλα μπουκάλια κόκα κόλα στην αποχέτευση το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Ο λόγος είναι πως δεν θέλετε να τρέξει νερό στην αποχέτευση. Η κόκα κόλα περιέχει φωσφορικό οξύ. Οι διαβρωτικές του ιδιότητες θα μαλακώσουν τα λίπη και τις βρωμιές στις σωληνώσεις. Εσείς το πρωί θα αδειάσετε 3 λίτρα ζεστό νερό για να τα καθαρίσετε εντελώς.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΣΥΡΜΑ

5

Με σύρμα ή συρμάτινη κρεμάστρα

Δημιουργήστε έναν μικρό άγκιστρο στην άκρη του σύρματος και εισχωρήστε το στην αποχέτευση. Κάντε κινήσεις εμπρός και πίσω για να τραβήξετε έξω τα σκουπίδια που βρίσκεται εμπόδιο στη διαδρομή.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΑ

6

Καθαρίστε τη σωλήνα μόνοι σας

Τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από τον νεροχύτη (ή νιπτήρα). Με ένα κλειδί χαλαρώστε τα παξιμάδια και αφαιρέστε τη σωλήνα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σιφώνι. Η σωλήνα θα αδειάσει στον κουβά και εσείς θα μετακινήσετε τα σκουπίδια εσωτερικά. Επανατοποθετήστε τη σωλήνα.