ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στο ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

2294 028 060

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ. Λειτουργούμε 40 και πλέον χρόνια και εξυπηρετούμε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής στον δημόσιο, ιδιωτικό και οικιακό τομέα. Παρέχουμε υπηρεσίες στο αποχετευτικό σας δίκτυο γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορούμε και διενεργούμε προληπτικούς καθαρισμούς για την πρόληψη τυχόν μελλοντικών μπλοκαρισμάτων. Επεμβαίνουμε άμεσα σε οποιαδήποτε επείγουσα κλήση είτε για απόφραξη είτε για άντληση υδάτων.

Προσφέρουμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία για τον καθαρισμό αποχετεύσεων και φρεατίων. Μπορούμε να εντοπίσουμε αμέσως το πρόβλημα σε ένα βουλωμένο δίκτυο αποχέτευσης χρησιμοποιώντας το σύστημα επιθεώρησης με κάμερα διάγνωσης. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε, σε σχέση με τα ζητήματα του αποχετευτικού σας δικτύου. Σεβόμαστε την ιδιοκτησία σας και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χώρους που εργαζόμαστε.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στο Πόρτο Ράφτη είναι δημοφιλής σε όλη την ευρύτερη περιοχή καθώς διαθέτει έμπειρους επαγγελματίες για την απόφραξη των αγωγών του σπιτιού ή τη επιχείρησής σας. Μη διστάσετε να μας καλέσετε άμεσα. θα σας εκπλήξει το χαμηλό κόστος των υπηρεσιών μας και η συνέπειά μας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στο Πόρτο Ράφτη
 • Απόφραξη Νεροχύτη στο Πόρτο Ράφτη
 • Απόφραξη Υδρορροής στο Πόρτο Ράφτη
 • Απόφραξη Τουαλετών στο Πόρτο Ράφτη
 • Απόφραξη Σιφωνιού στο Πόρτο Ράφτη
 • Καθαρισμός Φρεατίων στο Πόρτο Ράφτη
 • Ξεβούλωμα νεροχύτη
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στο Πόρτο Ράφτη
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στο Πόρτο Ράφτη
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στο Πόρτο Ράφτη

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε πρόβλημα αποχέτευσης στο σπίτι, στην πολυκατοικία, το εξοχικό ή την επιχείρησή σας. Είτε πρόκειται για ένα απλό βούλωμα νεροχύτη είτε για φραγή στην κεντρική αποχέτευση έχουμε την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό να ξεβουλώσουμε τα πάντα εύκολα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ | Συχνές ερωτήσεις

Τι μπορεί να προκαλέσει τις ρίζες ώστε να αναπτυχθούν στη γραμμή αποχέτευσης;

Η πάροδος του χρόνου και οι φθορές δημιουργούν αλλοιώσεις οι οποίες μετατρέπονται σε μικρές τρύπες και από εκεί εισχωρούν αναζητώντας νερό. Οι μετατοπίσεις του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν ελαφριά μετατόπιση των σωλήνων αποχέτευσης, επιφέροντας μικρά κενά και ρωγμές στις αρθρώσεις των σωλήνων. Οι ρίζες δέντρων περίπου στο μέγεθος μίας ανθρώπινης τρίχας, αναπτύσσονται έπειτα σε αυτές τις ρωγμές και σε κενά λόγω αναζήτησης νερού και θρεπτικών ουσιών.

Το πιεστικό με υδροβολή είναι αποτελεσματικό με τις ρίζες των δένδρων που μπλοκάρουν την αποχέτευση;

Το πιεστικό με υδροβολή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφαιρεθούν οι ρίζες από τους σωλήνες σας. Η εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης θα απομακρύνει τις ρίζες των δέντρων από τους σωλήνες, θα τις σπάσει και θα ξεπλύνει το εσωτερικό των σωληνώσεων. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούν ειδικό ριζοκοπτικό μηχανισμό.

Θα πρέπει οι γραμμές αποχέτευσης να καθαρίζονται τακτικά ακόμα και αν δεν υπερχειλίζουν;

Η Προληπτική Συντήρηση είναι μία συνιστώμενη πρακτική για τη μεγιστοποίηση του προσδόκιμου ζωής του συστήματος αποχέτευσης. Εάν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ο προληπτικός καθαρισμός αποχέτευσης αποτρέπει τα βουλώματα πριν εμφανιστούν. Οι υπηρεσίες υδροβολής και επιθεώρησης βίντεο μπορούν να εκτελούνται μία φορά το χρόνο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι σωλήνες αποχέτευσης σας είναι καθαροί από ρίζες και άλλα συντρίμμια. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τις γραμμές αποχέτευσης για ελλείψεις όταν μετακομίζετε σε νέο σπίτι.

Αποφράξεις στο Πόρτο Ράφτη, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Ενημερωθείτε για τις τιμές.

Σε πόσο χρόνο μπορείτε να έρθετε για αποφράξεις στο Πόρτο Ράφτη;

Μπορούμε να βρεθούμε σε λιγότερο από 20 λεπτά στο Πόρτο Ράφτη και σε όλα τα ανατολικά προάστια.


  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  Η εμπειρία που κατέχουμε σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς εντοπίζουν άμεσα τα φράγματα της αποχέτευσης και τα διασπούν με μεγάλη ευκολία. Διαθέτουμε ειδικούς ηλεκτρομηχανικούς περιστροφικούς μηχανισμούς οι οποίοι διαλύουν και τις πιο σκληρές συσσωματώσεις υλικών με τον άριστο χειρισμό των τεχνικών μας. Πέρα τούτου, με τον πιεστικό μηχανισμό υδροβολής εισερχόμαστε βαθιά μέσα στο σωλήνα και τον καθαρίζουμε ενδελεχώς απομακρύνοντας οποιεσδήποτε συσσωρεύσεις.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  Ρίζες στην αποχέτευση, τι να κάνετε!

  Κάθε φορά που οι σωλήνες μας υπερχειλίζουν από νερά ή λύματα, συνήθως υποθέτουμε ότι είναι κάτι που προκαλέσαμε εμείς. Ίσως ρίξαμε το λάθος πράγμα στην τουαλέτα ή αφήσαμε πολλά μαλλιά να μπουν στην αποχέτευση του ντους. Αλλά μερικές φορές, δημιουργούνται εμπόδια έξω από τα σπίτια μας κάτω από το χώμα.

  Ένα από τα πιο κοινά εμπόδια αποχετευτικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι οι ρίζες των δέντρων. Τα δέντρα μεγαλώνουν συνεχώς τόσο πάνω από το έδαφος όσο και κάτω. Στην αρχή, η ριζική εισβολή θα είναι μικρή και πιθανότατα θα περάσει χωρίς προειδοποίηση. Αλλά οι ρίζες των δέντρων στους σωλήνες σας μπορεί τελικά να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να σχηματίσουν ένα πλήρες εμπόδιο. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς οι ρίζες εισχωρούν στους σωλήνες και θα σας δώσουμε μια σύντομη περιγραφή για το πώς να τις ξεφορτωθείτε χωρίς να βλάψετε το ίδιο το δέντρο.

  Πώς οι ρίζες δέντρων μπαίνουν στις γραμμές αποχέτευσης

  Οι κανονικοί, υγιείς σωλήνες αποστράγγισης είναι συνήθως ασφαλείς από επιθετικές ρίζες δέντρων. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα εξαρτήματα σωλήνων μπορεί να χαλαρώσουν και οι πήλινοι σωλήνες (που χρησιμοποιούνται σε σπίτια που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 και νωρίτερα) μπορεί να αναπτύξουν μικροσκοπικές ρωγμές. Και μόνο μια μικρή ρωγμή ή άνοιγμα στο σωλήνα είναι αρκετή για να διεισδύσει η μικροσκοπική άκρη της ρίζας.

  Οι ρίζες των δέντρων έλκονται φυσικά από το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που ρέουν μέσω των σωλήνων αποχέτευσης. Καθώς τα δέντρα ωριμάζουν, τα ριζικά τους συστήματα γίνονται όλο και πιο φαρδιά καθώς αναζητούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τα ριζικά συστήματα μπορούν να αναπτυχθούν έως και τέσσερις φορές τη μέγιστη διάμετρο που απλώνονται τα μακρύτερα κλαδιά του. Έτσι, ακόμη και ένα δέντρο που βρίσκεται 3, 6 ή ακόμα και 10 μέτρα μακριά από τη γραμμή αποχέτευσης μπορεί να επηρεάσει τους σωλήνες σας.

  Ενώ οι ρίζες ακριβώς κάτω από ένα δέντρο είναι αρκετά μεγάλες, οι ρίζες στην άκρη του ριζικού συστήματος ενός δέντρου είναι μικροσκοπικές. Τόσο μικρά, στην πραγματικότητα, που μπορούν εύκολα να περάσουν μέσα από μια ρωγμή ενός σωλήνα. Μόλις μια ρίζα μπει σε έναν σωλήνα, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο τοίχωμα του σωλήνα.

  Σημάδια των ριζών στους σωλήνες αποχέτευσης

  • Αργές ή γάργαρες αποχετεύσεις. Εάν οι μπανιέρες, οι νεροχύτες ή οι τουαλέτες σας στραγγίζουν αργά, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε βουλώσει κάπου στον σωλήνα αποχέτευσης, ένα από αυτά τα εμπόδια μπορεί να είναι και οι ρίζες των δέντρων.
  • Έντονες ή δυσάρεστες οσμές. Εάν έχετε σοβαρή απόφραξη, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε σάπιες μυρωδιές που προέρχονται από όλες τις αποχετεύσεις σας.
  • Βαθουλώματα στον κήπο σας. Δεδομένου ότι οι εισβολές ριζών καταστρέφουν τις γραμμές αποχέτευσης, το νερό θα αρχίσει να εισχωρεί στο έδαφος γύρω από τον σωλήνα. Με την πάροδο του χρόνου, η προστιθέμενη υγρασία μπορεί να προκαλέσει βύθιση της επιφάνειας της ιδιοκτησίας σας. Είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να έχετε ρίζες δέντρων στους σωλήνες σας.
  • Ιδιαίτερα «πράσινες» περιοχές στην ιδιοκτησία σας. Αυτό μπορεί να είναι περισσότερο ένα μακροπρόθεσμο σημάδι, αλλά οι ρίζες των δέντρων που έχουν εισβάλει επιτυχώς στο δίκτυο σωλήνων σας θα έχουν περισσότερη διατροφή από το υπόλοιπο φύλλωμα της ιδιοκτησίας σας. Το αποτέλεσμα; Μια περιοχή που είναι πιο πράσινη από τα γύρω δένδρα, θάμνους ή φυτά.

  Σπιτικά ριζοκτόνα

  Αν και πιθανότατα δεν θα βρείτε συστατικά που καταστρέφουν τις ρίζες στα ντουλάπια της κουζίνας σας, υπάρχουν μερικές εύκολα διαθέσιμες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν το ξέπλυμα διαφορετικών αλάτων στην τουαλέτα για να προσπαθήσετε να σκοτώσετε τις ρίζες στο σωλήνα σας.

  Θειικός χαλκός

  Ο θειικός χαλκός είναι ένα φυσικό ζιζανιοκτόνο και θα σκοτώσει τις μικρές ρίζες των δέντρων που εισβάλλουν στους σωλήνες αποχέτευσης. Το να ξεπλύνετε μισό φλιτζάνι από τους κρυστάλλους στην τουαλέτα ίσως λειτουργήσει. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι ο θειικός χαλκός δεν είναι ασφαλής για τα σηπτικά συστήματα και γενικότερα για το περιβάλλον.

  Ορυκτό αλάτι

  Το αλάτι έχει παρόμοια επίδραση στις ρίζες των δέντρων με τον θειικό χαλκό. Είναι επίσης ασφαλές για χρήση σε σηπτικά συστήματα, καθιστώντας το μια καλή εναλλακτική του θειικού χαλκού. Απλά μην το παρακάνετε. Μια εφαρμογή θα πρέπει να είναι αρκετή για να σκοτώσει τη ρίζα, αλλά αν το κάνετε σε σταθερή βάση μπορεί να δηλητηριάσει το ίδιο το δέντρο.

  Το ξέπλυμα χημικών στην τουαλέτα μπορεί να σκοτώσει τις ρίζες και να κάνει τα πράγματα να ρέουν ξανά, αλλά τι θα συμβεί έξι μήνες αργότερα; Δεν θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νέες ρίζες στον σωλήνα; Για να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα, χρειάζονται πιο μόνιμες λύσεις.

  Μόνιμες λύσεις για ρίζες δέντρων στην αποχέτευση

  Οι εισβολές ρίζας στους αποχετευτικούς σωλήνες είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα να φέρετε επαγγελματίες. Οι ειδικοί των γραμμών αποχέτευσης έχουν εντυπωσιακά εργαλεία στο οπλοστάσιό τους για να εξαφανίσουν τις επιθετικές ρίζες.

  Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα απαιτηθεί είναι να χρησιμοποιηθεί μια ειδική κάμερα που ονομάζεται “κάμερα απόφραξης” για να ελεγχθούν οι σωλήνες της αποχέτευσης. Αυτή η συσκευή που μοιάζει με φίδι θα επιτρέπει να φανεί η έκταση του βασικού προβλήματος καθώς και να προσδιορισθεί η ακριβής τοποθεσία της ριζικής εισβολής. Αφού βρεθεί το εμπόδιο, θα εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για την αφαίρεση των ριζών.

  Μηχανικός κοχλίας

  Το πιο κοινό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για την αφαίρεση ριζών είναι ένας μηχανικός κοχλίας ή ριζοκοπτικό. Θα τροφοδοτήσουν τον κοχλία στον σωλήνα μέχρι το εμπόδιο, όπου μπορεί να κόψει τις ρίζες σαν πριόνι. Αφού τεμαχιστούν καλά οι ρίζες, ο σωλήνας μπορεί να ξεπλυθεί.

  Πιεστικό υδροβολής

  Οι εκτοξευτές νερού λειτουργούν με μεγάλη πίεση για να καθαρίσουν τα εμπόδια των σωλήνων αλλά και για να κόψουν ρίζες καθώς η εκτόξευση νερού μπορεί να φθάσει έως και 4000 psi, που είναι αρκετά ισχυρό για να κόψει και να διαλύσει τις ρίζες των δέντρων.

  Η εταιρία μας με ισχυρή παρουσία πλήρως εξοπλισμένων οχημάτων, με εξειδικευμένο προσωπικό και υπερσύγχρονα μηχανήματα καλύπτει άμεσα όλες τις περιοχές των ανατολικών προαστίων για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση σας.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Χρήσιμες υπηρεσίες που αφορούν την αποχέτευσή σας

  Ο καθαρισμός αποχέτευσης είναι μία ξεχωριστή εργασία από την απόφραξη αποχέτευσης και εφαρμόζεται είτε μετά από την απόφραξη είτε για προληπτική συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης προσφέρουμε συμβόλαια συντήρησης με οικονομικά πακέτα ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας. Καλέστε μας για λεπτομερείς πληροφορίες και ξεχάστε μια για πάντα τα αποχετευτικά προβλήματα.

  Μετά από οποιουδήποτε μεγέθους πλημμύρα επεμβαίνουμε άμεσα για άντληση υδάτων με ισχυρές αντλίες. Προσεγγίζουμε δύσβατες περιοχές και δυσπρόσιτους χώρους με τους έμπειρους τεχνικούς μας.

  Έχουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό κάμερας απόφραξης για έλεγχο και διάγνωση όλης της αποχετευτικής σας γραμμής. Μία χρήσιμη υπηρεσία για τον ακριβή εντοπισμό των βουλωμάτων, το έλεγχο της κατάστασης των σωληνώσεων, την εύρεση διαρροών, την ακτινογράφηση του αποχετευτικού δικτύου αλλά και την καταγραφή της αποχέτευσης σε USB stick.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ και άλλες περιοχές επέμβασης

  Λούτσα ΡαφήναΑγία ΠαρασκευήΜαρκόπουλο

  Εκτός από αποφράξεις στο Πόρτο Ράφτη εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στην αποχέτευση

  Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι ρίχνουν στις αποχετεύσεις τους αλλά δεν πρέπει. Οτιδήποτε, εκτός του νερού, κατεβαίνει στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σας αυξάνει τις πιθανότητες βουλώματος.

  Κατακάθια καφέ

  Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα κατακάθια του καφέ είναι αρκετά μικρά ώστε να μην κολλάνε στους σωλήνες σας, αλλά αυτό δε συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τεχνικοί μας λένε ότι το κατακάθι του καφέ είναι μια από τις πιο πιθανές πηγές βουλώματος στους σωλήνες της κουζίνας σας.

  Τσόφλια αυγών

  Τα ίδια τα τσόφλια αυγών μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά όταν τα στέλνετε στην αποχέτευση, ο «σκουπιδοφάγος» τα τρίβει σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κολλάνε σε λίπος και άλλες ελαιώδεις ουσίες για να δημιουργήσουν μία παχύρρευστη μάζα που μπορεί εύκολα να φράξει τους σωλήνες σας. Καλύτερα να πετάξετε τα τσόφλια των αυγών στον κάδο απορριμμάτων.

  Λίπος και λάδια

  Αυτές οι ουσίες συνδυάζονται και λειτουργούν ως συνδετικό υλικό για όλα τα είδη υλικών, όπως τα τσόφλια αυγών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, και δημιουργούν χοντρές, κολλώδεις σφαίρες που μπορούν να επικαλύψουν τους σωλήνες μέχρι να μην περάσει τίποτα μέσα από αυτά. Έτσι, όταν πρόκειται για λίπος μπέικον, λίπος κρέατος και άλλες ουσίες σαν αυτές, ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο ή σε κονσέρβα για να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τα τοποθετήσετε στα σκουπίδια σας.

  Aυτοκόλλητα σε προϊόντα και φρούτα

  Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή αυτοκόλλητα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό των σωλήνων σας. Ακόμη και η μικρή κόλλα που είναι πάνω τους μπορεί να είναι αρκετή για να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων. Εάν περάσουν από τους σωλήνες σας, μπορεί επίσης να παγιδευτούν σε σωλήνες και φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων, προκαλώντας προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία του νερού σας. Αν με κάποιο τρόπο ξεπεράσουν και τα δύο αυτά εμπόδια, μπορεί να καταλήξουν στην παροχή νερού. Όπως και να το δεις, αυτό απλώς δημιουργεί πρόβλημα.

  Βαμβακερές μπάλες και χαρτοπετσέτες

  Ακριβώς επειδή οι χαρτοπετσέτες και οι μπάλες από βαμβάκι είναι βιοδιασπώμενα δε σημαίνει ότι θα διαλυθούν αμέσως. Είναι σχεδιασμένα να είναι απορροφητικά, γεγονός που τα καθιστά τον τέλειο ένοχο για να φράξουν τους σωλήνες. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, πετάξτε τα στα σκουπίδια όταν τελειώσετε. Ωστόσο, συνιστούμε να μεταβείτε σε υφασμάτινες πετσέτες, ειδικά στην κουζίνα όπου οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές χαρτοπετσέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Προφυλακτικά

  Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ. Το καουτσούκ δεν είναι βιοδιασπώμενο. Δεν διαλύεται στο νερό. Είτε θα κολλήσει στα υδραυλικά σας είτε, αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να περάσει τους σωλήνες σας, πιθανότατα θα καταλήξει να επιπλέει κάπου στην παροχή νερού και κανείς δεν θέλει να το συναντήσει.

  Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής

  Ακριβώς όπως τα προφυλακτικά, έτσι και οι σερβιέτες, τα ταμπόν, τα ντεμακιγιάζ, οι μπατονέτες αυτιών, τα οδοντονήματα δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στις αποχετεύσεις καθώς περιπλέκονται μεταξύ τους. Επίσης μαζί με αλλά υλικά δημιουργούν άμορφες μάζες και συσσωματώσεις οι οποίες μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν.

  Περιττώματα γάτας

  Τα απορρίμματα γάτας είναι γνωστό ότι φράζουν τις αποχετεύσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα σηπτικά συστήματα. Εκτός αυτού, τα κόπρανα γάτας μπορούν να μαζέψουν βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επεξεργασία του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί τελικά να βρει το δρόμο του στην παροχή νερού όπου μπορεί να αποτελέσει απειλή για πολλά ζώα.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του νεροχύτη της κουζίνας

  Γιατί εμφανίζονται μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας

  Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας σας μπορεί να μυρίζει:

  1. Συσσώρευση τροφής και υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης. Οτιδήποτε ρίχνετε στο νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων ή να καθίσει στο σιφώνι. Και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.
  2. Μυρίζουν οι σωλήνες σας από την αποχέτευση. Εάν δεν υπάρχει νερό στο σιφώνι (το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U) λόγω διαρροής ή εξάτμισης, τα αέρια αποχέτευσης θα απελευθερωθούν από τον σωλήνα σας. Η λύση είναι να διερευνήσετε το σιφώνι για διαρροές ή εμπόδια. Για να το διορθώσετε, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σιφώνι και να το καθαρίσετε.
  3. Μούχλα. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

  Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

  Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη της κουζίνας.

  Για μυρωδιές φαγητού που σαπίζουν, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού μόνοι σας. Για μυρωδιές αερίων αποχέτευσης κάνετε έλεγχο στο σιφώνι σας.

  1. Ζεστό νερό

  1. Βράζουμε ένα μπρίκι γεμάτο νερό, το αφήνουμε λίγο για να φθάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χύστε το αργά στην οπή του νεροχύτη
  3. Περίμενε 5 λεπτά
  4. Ανοίξτε την κρύα βρύση για να αναγκάσετε το υπόλοιπο λίπος να πήξει και να ξεπλυθεί

  2. Λευκό ξύδι

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στην οπή του νεροχύτη
  2. Αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά
  3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

  3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

  1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην οπή του νεροχύτη
  2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα
  3. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες
  4. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην οπή για να ξεπλύνετε τα πάντα

  Ελέγξτε το σιφώνι

  Το σιφώνι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως παγίδα αερίων αποχέτευσης. Αυτή η κάμψη σε σχήμα U πρέπει να είναι πάντα γεμάτη νερό και να λειτουργεί ως φράγμα για να σταματά τις μυρωδιές της αποχέτευσης να διαφεύγουν προς τα πάνω.

  Ελέγξτε τα ακόλουθα:

  Έχει εξατμιστεί το νερό στην καμπή U; Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε πάει διακοπές και δεν τρέχεει το νερό για κάποιο διάστημα. Η απλή λύση είναι να τρέξετε λίγο νερό για να γεμίσετε το σιφώνι.

  Υπάρχει διαρροή στο σιφώνι; Ελέγξτε για σταγόνες ή υγρές κηλίδες κάτω από το νεροχύτη. Εάν υπάρχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία.

  Υπάρχει εμπόδιο στο σιφώνι; Εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόφραξη μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε το U-bend με ένα κλειδί και καθαρίστε το με μια συρμάτινη βούρτσα.