ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στο Μεταξουργείο, είναι «τολμηρός ο βλάχος»

210 76 22 111

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ. Προσφέρουμε ένα πλήρες φάσμα αποφρακτικών υπηρεσιών για να καθαρίσουμε, να συντηρήσουμε, να αποφράξουμε και να διαπιστώσουμε όλα τα προβλήματα στις αποχετεύσεις σας. Ασχολούμαστε με αποχετεύσεις για πάνω από 40 χρόνια και με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό μας, σας εγγυόμαστε αποτελεσματικές και ποιοτικές λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

Δεν ερχόμαστε στον χώρο σας για να κάνουμε προχειροδουλειές. Θα σας συμβουλεύσουμε και θα κάνουμε σωστά τη δουλειά μας που αγαπάμε και σεβόμαστε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα στις αποχετεύσεις σας, μικρό ή μεγάλο που δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να διορθώσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ • ΕΟΡΤΕΣ • ΑΡΓΙΕΣ • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ • ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ • ΠΑΣΧΑ

Όλο το 24ωρο και για 365 ημέρες το χρόνο είμαστε δίπλα σας. Η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ στο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ είναι μία από τις πιο πεπειραμένες και μακροβιότερες εταιρείες αποχετεύσεων. Τα εξειδικευμένα συνεργεία μας είναι πλήρως εκπαιδευμένα και χρησιμοποιούν όλα τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως την κάμερα ελέγχου και διάγνωσης αποχετεύσεων μέσω της οποίας μπορούμε και εντοπίζουμε που ακριβώς είναι το πρόβλημα και τι είδους είναι. Απλά καλέστε μας και θα καταλάβετε από την πρώτη επαφή την υπευθυνότητα και την αμεσότητα απόκρισης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

 • Αποφράξεις σε Αποχετεύσεις στο Μεταξουργείο
 • Απόφραξη Νεροχύτη στο Μεταξουργείο
 • Απόφραξη Υδρορροής στο Μεταξουργείο
 • Απόφραξη Τουαλετών στο Μεταξουργείο
 • Απόφραξη Σιφωνιού στο Μεταξουργείο
 • Καθαρισμός Φρεατίων στο Μεταξουργείο
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα στο Μεταξουργείο
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Αποχετεύσεων στο Μεταξουργείο
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία στο Μεταξουργείο

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ | Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να ρίχνω βραστό νερό στον νεροχύτη της κουζίνας;

ΜΗ ρίχνετε βραστό νερό στον νεροχύτη ή στην τουαλέτα σας. Αυτό μπορεί να αλλοιώσει τις σωληνώσεις από PVC και τους αρμούς, προκαλώντας σοβαρή ζημιά. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 80 βαθμούς Κελσίου.

Θα προκληθεί ζημιά στους σωλήνες κατά την απόφραξη;

Ξεχάστε την πρόκληση φθοράς ή ζημιάς των σωληνώσεων. Διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό, ιδιαίτερα έμπειρους και προσεκτικούς τεχνικούς που χειρίζονται εξαιρετικά τα μηχανήματα απόφραξης. Η επιλογή του κατάλληλου μηχανισμού απόφραξης ανάλογα με την κάθε περίπτωση είναι κάτι που το κατέχουμε πλήρως.

Τι μπορώ να κάνω αν έχει βουλώσει η λεκάνη μου;

Υπάρχουν μερικές απλές πρακτικές που ενδεχομένως να αποφράξουν τη λεκάνη. Αυτές οι μέθοδοι επεμβαίνουν επιφανειακά και προσωρινά.
– Χρήση απορρυπαντικών ή οξέων. Χρειάζεται προσοχή αυτή η μέθοδος γιατί η υπερβολή μπορεί δημιουργήσει φθορά στις σωληνώσεις.
– Χρήση βεντούζας για ήπια προβλήματα φραγής.
– Σύρμα για συλλογή μικρών αντικειμένων.

Αποφράξεις στο Μεταξουργείο, πως διαμορφώνονται οι τιμές;

Οι τιμές απόφραξης διαμορφώνονται βάσει του χρόνου εργασιών, του είδους του προβλήματος, τη χρήση ή όχι διαγνωστικών μέσων και άλλα. Ενημερωθείτε για τις τιμές.

Σε πόσο χρόνο μπορείτε να έρθετε για αποφράξεις στο Μεταξουργείο;

Μπορούμε να βρεθούμε σε λιγότερο από 20 λεπτά στο Μεταξουργείο και σε όλη την Αθήνα.


  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

  • ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

  Μέθοδοι και τεχνικές απόφραξης

  Εάν οι συνήθεις μέθοδοι καθαρισμού των αποχετεύσεων δεν καθαρίσουν τη γραμμή αποχέτευσης, χρησιμοποιούμε την πιο πρόσφατη τεχνολογία εκτόξευσης νερού για να στέλνουμε ισχυρούς «πίδακες» νερού μέσω των αγωγών σας για να σπάμε το λίπος, τη λάσπη, την άμμο, τα ιζήματα και τα υπολείμματα τροφών και να καθαρίσουμε ακόμα και το πιο δύσκολο μπλοκάρισμα.

  Για τις ρίζες που συχνά δημιουργούν εμπόδια στις σωληνώσεις καθώς εισέρχονται μέσα από ρωγμές ή χαλαρούς αρμούς χρησιμοποιούμε ειδικές τεχνικές και εργαλεία που αποκόπτουν τις ρίζες και τις απομακρύνουν χωρίς να βλάψουν το δένδρο και το περιβάλλον. Όλες οι μέθοδοι που εφαρμόζουμε είναι φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και προς τους αγωγούς σας καθώς δεν προκαλούν φθορές είτε στα τοιχώματα των σωληνώσεων είτε στις συνδέσεις είτε στις διαδρομές τους.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – HOTSPOT ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

  Σπασμένοι και προβληματικοί σωλήνες – Αίτια, ενδείξεις και συμβουλές

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

  Με ένα συμβόλαιο προληπτικής συντήρησης είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από το πρόβλημα. Καλέστε μας να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας ενημερώσουμε για τις προσφορές μας.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Χρήσιμες υπηρεσίες που αφορούν την αποχέτευσή σας

  Αν επιθεωρήσουμε τους σωλήνες σας με κάμερα διάγνωσης, θα σας δείξουμε ακριβώς πού βρίσκονται τα μπλοκαρίσματα, που προκαλούν τα προβλήματα. Θα σας εξηγήσουμε κάθε στάδιο της διαδικασίας σας. Θέλουμε να ενημερωθείτε για όλη τη διαδικασία και να αισθανθείτε άνετα γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες σας, όπως ακριβώς αν ήταν και δικό μας πρόβλημα.

  Αν σκέφτεστε να πουλήσετε το σπίτι σας, μπορεί επίσης να απαιτείται επιθεώρηση των σωλήνων σας με κάμερα, ειδικά εάν το σπίτι σας είναι παλαιάς κατασκευής. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και σε περίπτωση αγοράς ακινήτου για να διαπιστώσετε την τρέχουσα κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου.

  Οι τεχνικοί μας μπορούν να επιβεβαιώσουν την ακεραιότητα του αποχετευτικού συστήματός σας και να διασφαλίσουν ότι δε θα έχετε προβλήματα να πουλήσετε το σπίτι σας λόγω απρόβλεπτων δυσλειτουργιών. Αν εντοπισθούν τυχόν προβλήματα στους σωλήνες, βουλώματα ή διαρροές, θα το μάθετε αμέσως. Έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι θα χρειαστεί για την αποκατάστασή τους.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ αποχετεύσεων
  ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ και άλλες περιοχές επέμβασης

  Κηφισιά ΜαρούσιΑγία Παρασκευή ΧαλάνδριΑθήνα

  Εκτός από αποφράξεις στο Μεταξουργείο εξυπηρετούμε και πολλές άλλες περιοχές. Πάντα κάποιο κινητό μας συνεργείο βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο σας, έτοιμο να επιχειρήσει απευθείας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ανταποκρινόμαστε σε πολύ μικρούς χρόνους στην κλήση σας από οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας.

  Αν χρειάζεστε έκτακτες υπηρεσίες, καλώντας μας μπορείτε να εξυπηρετηθείτε άμεσα. Ο χρόνος ανταπόκρισης στην κλήση σας είναι μικρότερος των 20 λεπτών. Με χρήση τεχνολογίας GPS έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε το κοντινότερο κινητό μας συνεργείο στον χώρο σας.

  Αναλαμβάνουμε εργασίες αποφράξεων σε κάθε χώρο και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε πιθανό σημείο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

  Η «Βλαχουλίτσα» συμβουλεύει

  Τι να προσέχετε για να έχετε καθαρές κι ελεύθερες αποχετεύσεις από βουλώματα.

  Κόλπα και εύκολοι τρόποι ξεβουλώματος με οικιακά και οικολογικά υλικά.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στην αποχέτευση

  Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι ρίχνουν στις αποχετεύσεις τους αλλά δεν πρέπει. Οτιδήποτε, εκτός του νερού, κατεβαίνει στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σας αυξάνει τις πιθανότητες βουλώματος.

  Κατακάθια καφέ

  Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα κατακάθια του καφέ είναι αρκετά μικρά ώστε να μην κολλάνε στους σωλήνες σας, αλλά αυτό δε συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τεχνικοί μας λένε ότι το κατακάθι του καφέ είναι μια από τις πιο πιθανές πηγές βουλώματος στους σωλήνες της κουζίνας σας.

  Κελύφη αυγών

  Τα ίδια τα τσόφλια αυγών μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά όταν τα στέλνετε στην αποχέτευση, ο «σκουπιδοφάγος» τα τρίβει σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κολλάνε σε λίπος και άλλες ελαιώδεις ουσίες για να δημιουργήσουν μία παχύρρευστη μάζα που μπορεί εύκολα να φράξει τους σωλήνες σας. Καλύτερα να πετάξετε τα τσόφλια των αυγών στον κάδο απορριμμάτων.

  Λίπος και λάδια

  Αυτές οι ουσίες συνδυάζονται και λειτουργούν ως συνδετικό υλικό για όλα τα είδη υλικών, όπως τα τσόφλια αυγών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, και δημιουργούν χοντρές, κολλώδεις σφαίρες που μπορούν να επικαλύψουν τους σωλήνες μέχρι να μην περάσει τίποτα μέσα από αυτά. Έτσι, όταν πρόκειται για λίπος μπέικον, λίπος κρέατος και άλλες ουσίες σαν αυτές, ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο ή σε κονσέρβα για να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τα τοποθετήσετε στα σκουπίδια σας.

  Aυτοκόλλητα σε προϊόντα και φρούτα

  Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή αυτοκόλλητα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό των σωλήνων σας. Ακόμη και η μικρή κόλλα που είναι πάνω τους μπορεί να είναι αρκετή για να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων. Εάν περάσουν από τους σωλήνες σας, μπορεί επίσης να παγιδευτούν σε σωλήνες και φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων, προκαλώντας προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία του νερού σας. Αν με κάποιο τρόπο ξεπεράσουν και τα δύο αυτά εμπόδια, μπορεί να καταλήξουν στην παροχή νερού. Όπως και να το δεις, αυτό απλώς δημιουργεί πρόβλημα.

  Βαμβακερές μπάλες και χαρτοπετσέτες

  Ακριβώς επειδή οι χαρτοπετσέτες και οι μπάλες από βαμβάκι είναι βιοδιασπώμενα δε σημαίνει ότι θα διαλυθούν αμέσως. Είναι σχεδιασμένα να είναι απορροφητικά, γεγονός που τα καθιστά τον τέλειο ένοχο για να φράξουν τους σωλήνες. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, πετάξτε τα στα σκουπίδια όταν τελειώσετε. Ωστόσο, συνιστούμε να μεταβείτε σε υφασμάτινες πετσέτες, ειδικά στην κουζίνα όπου οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές χαρτοπετσέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Προφυλακτικά

  Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ. Το καουτσούκ δεν είναι βιοδιασπώμενο. Δεν διαλύεται στο νερό. Είτε θα κολλήσει στα υδραυλικά σας είτε, αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να περάσει τους σωλήνες σας, πιθανότατα θα καταλήξει να επιπλέει κάπου στην παροχή νερού και κανείς δεν θέλει να το συναντήσει.

  Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής

  Ακριβώς όπως τα προφυλακτικά, έτσι και οι σερβιέτες, τα ταμπόν, τα ντεμακιγιάζ, οι μπατονέτες αυτιών, τα οδοντονήματα δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στις αποχετεύσεις καθώς περιπλέκονται μεταξύ τους. Επίσης μαζί με αλλά υλικά δημιουργούν άμορφες μάζες και συσσωματώσεις οι οποίες μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν.

  Περιττώματα γάτας

  Τα απορρίμματα γάτας είναι γνωστό ότι φράζουν τις αποχετεύσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα σηπτικά συστήματα. Εκτός αυτού, τα κόπρανα γάτας μπορούν να μαζέψουν βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επεξεργασία του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί τελικά να βρει το δρόμο του στην παροχή νερού όπου μπορεί να αποτελέσει απειλή για πολλά ζώα.

  ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του νεροχύτη της κουζίνας

  Γιατί εμφανίζονται μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας

  Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας σας μπορεί να μυρίζει:

  1. Συσσώρευση τροφής και υπολειμμάτων στον αγωγό αποχέτευσης. Οτιδήποτε ρίχνετε στο νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων ή να καθίσει στο σιφώνι. Και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.
  2. Μυρίζουν οι σωλήνες σας από την αποχέτευση. Εάν δεν υπάρχει νερό στο σιφώνι (το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U) λόγω διαρροής ή εξάτμισης, τα αέρια αποχέτευσης θα απελευθερωθούν από τον σωλήνα σας. Η λύση είναι να διερευνήσετε το σιφώνι για διαρροές ή εμπόδια. Για να το διορθώσετε, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σιφώνι και να το καθαρίσετε.
  3. Μούχλα. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

  Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

  Παρακάτω είναι μια λίστα με διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη της κουζίνας.

  Για μυρωδιές φαγητού που σαπίζουν, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους καθαρισμού μόνοι σας. Για μυρωδιές αερίων αποχέτευσης κάνετε έλεγχο στο σιφώνι σας.

  1. Ζεστό νερό

  1. Βράζουμε ένα μπρίκι γεμάτο νερό, το αφήνουμε λίγο για να φθάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χύστε το αργά στην οπή του νεροχύτη
  3. Περίμενε 5 λεπτά
  4. Ανοίξτε την κρύα βρύση για να αναγκάσετε το υπόλοιπο λίπος να πήξει και να ξεπλυθεί

  2. Λευκό ξύδι

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στην οπή του νεροχύτη
  2. Αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά
  3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

  3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

  1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην οπή του νεροχύτη
  2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα
  3. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες
  4. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην οπή για να ξεπλύνετε τα πάντα

  Ελέγξτε το σιφώνι

  Το σιφώνι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως παγίδα αερίων αποχέτευσης. Αυτή η κάμψη σε σχήμα U πρέπει να είναι πάντα γεμάτη νερό και να λειτουργεί ως φράγμα για να σταματά τις μυρωδιές της αποχέτευσης να διαφεύγουν προς τα πάνω.

  Ελέγξτε τα ακόλουθα:

  Έχει εξατμιστεί το νερό στην καμπή U; Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε πάει διακοπές και δεν τρέχεει το νερό για κάποιο διάστημα. Η απλή λύση είναι να τρέξετε λίγο νερό για να γεμίσετε το σιφώνι.

  Υπάρχει διαρροή στο σιφώνι; Ελέγξτε για σταγόνες ή υγρές κηλίδες κάτω από το νεροχύτη. Εάν υπάρχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία.

  Υπάρχει εμπόδιο στο σιφώνι; Εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόφραξη μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε το U-bend με ένα κλειδί και καθαρίστε το με μια συρμάτινη βούρτσα.