ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Απόφραξη νεροχύτη, ξεβούλωμα νεροχύτη από τον «ΒΛΑΧΟ», τον ειδικό της αποχέτευσης!

Η απόφραξη νεροχύτη κουζίνας είναι άκρως απαραίτητη αν δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποστράγγιση του νερού και αδυναμία απορρόφησης. Σε όλους κάποια στιγμή έχει συμβεί και η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές το έχουμε αντιμετωπίσει μόνοι μας. Υπάρχουν αρκετοί «σπιτικοί» τρόποι που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στο ξεβούλωμα νεροχύτη και θα τους αναφέρουμε αναλυτικά. Επιπλέον θα δούμε γιατί κάποιες φορές δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε και πότε χρειάζεται επίβλεψη από εξειδικευμένους στις αποφράξεις.

Τι μας οδηγεί στην απόφραξη νεροχύτη

Τα εμπόδια που συσσωρεύονται στις σωληνώσεις και δημιουργούν την απόφραξη νεροχύτη είναι καθημερινά υλικά και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Με τον καιρό τα συγκεκριμένα υλικά στερεοποιούνται δημιουργώντας μια σκληρή επιφάνεια στα τοιχώματα των αγωγών. Κάποια στιγμή δημιουργείται αρκετή από αυτή τη μάζα, τόση που φράζει εντελώς τη διέλευση του νερού. Τα κυριότερα εμπόδια δημιουργούνται από:

 • Υπολείμματα τροφής
 • Μαγειρικά λίπη
 • Σαπούνι πιάτων
 • Μικρά σκουπίδια

Εύκολες σπιτικές λύσεις | Ξεβούλωμα – Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς θα κάνω το ξεβούλωμα του νεροχύτη με ατσαλίνα;

Εισχωρήστε την άκρη του μεταλλικού σπιράλ στην αποχέτευση μέσω του σιφωνιού. Αν δεν χωράει θα χρειαστεί να μετακινήσετε προσωρινά το σιφώνι. Σπρώξτε προσεκτικά το σπιράλ προς τα κάτω μέχρι να βρείτε αντίσταση. Γυρίστε τον μοχλό και καθαρίστε το σημείο μέχρι να μην συναντάται κανένα εμπόδιο. Σιγουρευτείτε πως τα νερά απορροφούνται.

Πόσο κοστίζει η απόφραξη του νεροχύτη της κουζίνας;

Η μέση τιμή για μια απλή απόφραξη του νεροχύτη της κουζίνας κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 ευρώ. Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα τη δυσκολία του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Πως γίνεται το ξεβούλωμα του νεροχύτη με σόδα;

Αδειάστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο στόμιο του νεροχύτη και 2 λεπτά μετά ξύδι ακριβώς στην ίδια ποσότητα. Στα επόμενα 10 λεπτά βράστε 3 λίτρα νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε το ζεστό νερό στο στόμιο του νεροχύτη. Το ζεστό νερό θα καθαρίσει τα στέρεα υπολείμματα που έχουν ήδη διαβρωθεί από την χημική ένωση σόδας και ξυδιού.

Πως θα ξεβουλώσω τον νεροχύτη με βεντούζα;

Καλύψτε απόλυτα το σιφώνι με τη βεντούζα ενώ είναι στεγνός ο νεροχύτης. Αφήστε να τρέξει λίγο νερό ώσπου να καλύψει το χείλος της βεντούζας και να δημιουργηθεί κενό αέρος. Ανακινήστε πάνω και κάτω τη βεντούζα με απότομες κινήσεις μέχρι να διαπιστώσετε πως το νερό κυκλοφορεί φυσιολογικά.

Μπορώ να κάνω την απόφραξη με μια κρεμάστρα;

Ναι, κόψτε με ένα ψαλλίδι το σύρμα της βεντούζας και στην άκρη σχηματίστε ένα μικρό άγκιστρο. Εισχωρήσετε το από το στόμιο του νεροχύτη και προωθήστε το μέχρι να βρείτε εμπόδιο. Τραβήξτε έξω τα υπολείμματα.

Γιατί δεν ξεβουλώνει με τίποτα ο νεροχύτης;

Αν ο νεροχύτης δεν επανέρχεται υπάρχει περίπτωση το φράξιμο να έχει δημιουργηθεί πιο βαθιά στο δίκτυο της αποχέτευσης. Τα χημικά αποφρακτικά ή οι αποφρακτήρες του εμπορίου δεν μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα σε αυτή τη περίπτωση.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


  Πως αλλιώς μπορώ να ξεβουλώσω το νεροχύτη;

  Υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι τρόποι αντιμετώπισης όπως το ξεβούλωμα νεροχύτη με κόκα κόλα, ωστόσο αν το φράξιμο έχει δημιουργηθεί βαθύτερα στους αγωγούς θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς θα σας αναφέρουμε τις πιο αποτελεσματικές από όλες τις μεθόδους.

  Με σαπούνι πιάτων και καυτό νερό

  Γεμίστε 3 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε 5 ml απορρυπαντικό πιάτων. Όταν το νερό βράσει αδειάστε το προσεκτικά στο στόμιο του νεροχύτη. Το σαπούνι σε συνδυασμό με το ζεστό νερό θα διαλύσει όλα τα λίπη και τις βρωμιές που μπλοκάρουν τη σωλήνα. Στο τέλος αδειάστε άλλα τρία λίτρα καυτό νερό χωρίς όμως απορρυπαντικό.

  Ξεβούλωμα νεροχύτη με αλάτι και ξύδι

  Γεμίστε ένα φλιτζάνι με αλάτι μέχρι τη μέση και αδειάστε το προσεκτικά στο στόμιο του νεροχύτη. Έπειτα από 2-3 λεπτά γεμίστε το φλιτζάνι με ξύδι ως τη μέση και αδειάστε το πάλι στο σιφώνι. 10 λεπτά μετά αδειάστε 3 λίτρα ζεστό νερό.

  Καθαρίστε τη σωλήνα

  Για να ξεφορτωθείτε τα συσσωρευμένα λύματα που φράζουν τον νεροχύτη μπορείτε να καθαρίσετε τη σωλήνα ακριβώς από κάτω του. Τα βήματα είναι απλά:

  • Κείστε την γενική παροχή νερού
  • Τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από τη σωλήνα
  • Προσπαθήστε να ξεβιδώσετε τη σωλήνα, αν σας δυσκολεύει χρησιμοποιείστε έναν κάβουρα
  • Μόλις ξεβιδώσετε τη σωλήνα αδειάστε την από νερό και καθαρίστε τον εσωτερικά
  • Επανατοποθετήστε τον και ελέγξτε αν η λειτουργία του επανήλθε
  Τι να προσέξετε με το βραστό νερό

  Προσοχή: Αν ο νεροχύτης ή οι σωληνώσεις του νεροχύτη είναι από συνθετικό υλικό (πλαστικοί) μη χρησιμοποιήσετε μεθόδους με ρίψη βραστού νερού. Το βραστό νερό μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στη συναρμογή των πλαστικών σωληνώσεων με αποτέλεσμα επιπλέον δυσλειτουργίες. Μπορείτε να ρίξετε νερό σε θερμοκρασία έως 70 βαθμούς Κελσίου.

  Τι να προσέξετε κατά το ξεβούλωμα του νεροχύτη

  Πρώτο μέλημα κατά την απόφραξη του νεροχύτη πρέπει να είναι η ασφάλεια και αποφυγή δημιουργίας φθορών στην αποχέτευση. Έτσι αν έχετε βουλωμένη αποχέτευση κουζίνας και προσπαθήστε μόνοι σας να την επαναφέρεται πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα παρακάτω.

  Ξεβούλωμα - απόφραξη νεροχύτη κουζίνας
  1. Φοράμε γάντια: Μπορεί κατά το ξεβούλωμα του νεροχύτη να χρησιμοποιήσετε μια φυσική συνταγή ή ακόμη και χημικά του εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση είναι συνετό να φοράμε γάντια και προστατευτικά γυαλιά.
  2. Είμαστε προσεκτικοί με την χρήση χημικών αποφρακτικών: Τα χημικά απόφραξης είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Επιπλέον μπορούν να προκαλέσουν φθορές και στις σωλήνες της αποχέτευσης και αλλοίωση των επιφανειών των μπανιερών στη περίπτωση κακής χρήσης τους. Αν τα επιλέξετε ως λύση, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας.
  3. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει πρόβλημα μόνο ο νεροχύτης: Αρκετές φορές μπορεί να έχουμε τα περισσότερα συμπτώματα από τον νεροχύτη αλλά να υπάρχουν και άλλα σημάδια ενός γενικότερου προβλήματος στο δίκτυο. Σε αυτή τη περίπτωση το πιο ευάλωτο σημείο στην αποχέτευση τη δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετωπίζει τα πιο σημαντικά προβλήματα.