ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΖΙΝΑ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πατήστε την αντίστοιχη αποχέτευση για να μεταβείτε στις πληροφορίες που την αφορούν

Αποχετεύσεις και πληροφορίες για την ΚΟΥΖΙΝΑ

Η ΚΟΥΖΙΝΑ είναι ο χώρος που προετοιμάζουμε το φαγητό, πλένουμε τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη και γενικότερα καθαρίζουμε όλων των ειδών τα τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά. Ως εκ τούτου όλα τα υπολείμματα των τροφών, μαγειρεμένων ή μη, είναι πιθανόν να καταλήξουν στην αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας, ή του σκουπιδοφάγου. Λίπη, τηγανισμένα λάδια, τσόφλια, φλούδες, κατακάθια καφέ, κομματάκια λαχανικών και μία ατέλειωτη λίστα υλικών περνούν από τις σωληνώσεις της ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Αν δε λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, τα βουλώματα θα είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα, κάτι που ενδεχομένως επιφέρει μεγαλύτερη βλάβη στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού.

Σε αυτή τη σελίδα συλλέξαμε χρήσιμες πληροφορίες για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ που καλό είναι να γνωρίζετε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα ή βούλωμα. Φυσικά, σε οποιαδήποτε περίπτωση βουλώματος και για οποιοδήποτε αποχετευτικό λόγο η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» είναι πάντα δίπλα σας, έτοιμη να επέμβει όλο το 24ωρο, με έμπειρους τεχνικούς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ - ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Απόφραξη νεροχύτη στην κουζίνα

Σε όλους κάποια στιγμή έχει συμβεί και η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές το έχουμε αντιμετωπίσει μόνοι μας. Υπάρχουν αρκετοί «σπιτικοί» τρόποι που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στο ξεβούλωμα νεροχύτη και θα τους αναφέρουμε αναλυτικά. Επιπλέον, θα δούμε γιατί κάποιες φορές δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε και πότε χρειάζεται επίβλεψη από εξειδικευμένους στις αποφράξεις.

ΚΟΥΖΙΝΑ - ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Πως να αντιμετωπίσετε τον βουλωμένο νεροχύτη

Όταν δείτε στο νεροχύτη της κουζίνας σας στάσιμα νερά ή μερικώς στάσιμα, δηλαδή αργούν να φύγουν προς την αποχέτευση και έρχεται μία άσχημη μυρωδιά προς την επιφάνεια, τότε έχει αρχίσει να φράζει. Καλό είναι να ξεβουλώσετε τη φραγή που έχει δημιουργηθεί στο νεροχύτη της κουζίνας πριν σας δημιουργήσει προβλήματα στις σωληνώσεις και πριν χρειαστεί να καταφύγετε σε επαγγελματική βοήθεια.

ΣΙΦΩΝΙΟ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ - ΣΙΦΩΝΙ

Επαγγελματική απόφραξη σιφωνίου

Σιφώνι γενικότερα θεωρείται ο μηχανισμός που αποτελείται από ένα σωλήνα σε σχήμα U, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα (το νεροχύτη ή μέσα στη λεκάνη) και χρησιμεύει για την αποφυγή της εισαγωγής της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος μέσα στο σπίτι. Σιφώνι επίσης είναι το υδραυλικό σύστημα που βρίσκεται στο πάτωμα (πατοσίφωνο), στο οποίο καταλήγουν τα νερά και χρησιμεύει για την αποστράγγιση νερών από το πάτωμα.

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΣΙΦΩΝΙ

Βουλωμένο σιφώνι, τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι αποχετευτικές εγκαταστάσεις νέας τεχνολογίας καθιστούν το αποχετευτικό σύστημα λιγότερο επιρρεπές σε βουλώματα, αλλά όταν τύχει να αντιμετωπίσετε βούλωμα δεν είναι πάντα εφικτό να βρείτε και από πού προέρχεται. Ένα ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και απαιτεί κάποια ικανότητα για την επίλυσή του πέρα από τις συμβατικές μεθόδους απόφραξης.

ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ

Βουλωμένος σκουπιδοφάγος

Ο σκουπιδοφάγος του νεροχύτη της κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και φυσικά όπως όλα τα εργαλεία μπορεί να πάθει βλάβη. Η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι το βούλωμα που μπορεί να γίνει αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα ο νεροχύτης της κουζίνας να καταστεί προσωρινά ακατάλληλος για χρήση. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τους λόγους που βουλώνει ένας σκουπιδοφάγος, πώς να τον ξεβουλώσετε καθώς και τους τρόπους που θα προλάβετε την επανεμφάνιση βουλώματος.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Βουλωμένη αποχέτευση πλυντηρίου πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή απαραίτητη στην καθημερινότητά μας καθώς μας λύνει τα χέρια και μας δίνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα πέραν του πλυσίματος των πιάτων και των άλλων σκευών φαγητού. Έχουμε μάθει απλά να ξεπλένουμε τα πιάτα, τις κατσαρόλες κ.ά. και να τα τοποθετούμε μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Τι γίνεται όμως αν ξαφνικά μετά τη φόρτωση των βρώμικων σκευών στο πλυντήριο πιάτων και ενώ περιμένουμε να πλύνει, δε λειτουργεί ομαλά και αφήνει νερά μέσα ή βγάζει νερά από την αποχέτευση;

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Καθαρισμός κουζίνας με φυσικά μέσα

Η κουζίνα είναι το σημείο του σπιτιού το οποίο κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει την πιο συχνή χρήση. Και φυσικά συγκεντρώνει και τις περισσότερες οικιακές συσκευές, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, φούρνο, εστίες μαγειρέματος, απορροφητήρα, φούρνο μικροκυμάτων καθώς και μικρότερες ηλεκτρικές συσκευές όπως αποχυμωτής, καφετιέρα και πολλά άλλα ηλεκτρικά ή μη σκεύη για διάφορες παρασκευές.

Καθαρισμός κουζίνας από λίπη

Υπάρχουν τρόποι για να καταπολεμήσετε το λίπος χρησιμοποιώντας πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Αυτές οι απλές και εύκολες οικιακές λύσεις για την εξάλειψη του λίπους της κουζίνας, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα γάντια καθαρισμού από τα χημικά απολυμαντικά, να μειώσετε το περιβαλλοντικό ρύπος και φυσικά να νιώσετε όμορφα στην καθαρή σας κουζίνα.