ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Απόφραξη νεροχύτη, ξεβούλωμα νεροχύτη από τον «ΒΛΑΧΟ», τον ειδικό της αποχέτευσης!

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ. Η απόφραξη νεροχύτη κουζίνας είναι άκρως απαραίτητη αν δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποστράγγιση του νερού και αδυναμία απορρόφησης. Σε όλους κάποια στιγμή έχει συμβεί και η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές το έχουμε αντιμετωπίσει μόνοι μας. Υπάρχουν αρκετοί «σπιτικοί» τρόποι που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στο ξεβούλωμα νεροχύτη και θα τους αναφέρουμε αναλυτικά. Επιπλέον θα δούμε γιατί κάποιες φορές δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε και πότε χρειάζεται επίβλεψη από εξειδικευμένους στις αποφράξεις.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ;

ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΣΧΑ

Ο στόλος των κινητών συνεργείων της Αποφράξεις Βλάχος διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα οχήματα, για να μπορούν οι τεχνικοί που τα στελεχώνουν να μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις για ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ, εύκολες ή δύσκολες. Έτσι σε κάθε μας όχημα βρίσκονται όλα τα ειδικά και υπερσύγχρονα εργαλεία, ηλεκτροκίνητα, περιστροφικά μηχανήματα, πιεστικά υδροβολής υψηλής πίεσης, ειδικές ψηφιακές κάμερες διάγνωσης της αποχέτευσης με υψηλή ευκρίνεια.

Τι μας οδηγεί στην ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Τα εμπόδια που συσσωρεύονται στις σωληνώσεις και δημιουργούν την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ είναι καθημερινά υλικά και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Με τον καιρό τα συγκεκριμένα υλικά στερεοποιούνται δημιουργώντας μια σκληρή επιφάνεια στα τοιχώματα των αγωγών. Κάποια στιγμή δημιουργείται αρκετή από αυτή τη μάζα, τόση που φράζει εντελώς τη διέλευση του νερού. Τα κυριότερα εμπόδια δημιουργούνται από:

  • Υπολείμματα τροφής
  • Μαγειρικά λίπη
  • Κατακάθια καφέ
  • Σαπούνι πιάτων
  • Μικρά σκουπίδια
  • Χημικά σπιτιού

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Οικιακά Χημικά

Πολλές τοξικές ουσίες υπάρχουν σε κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως μπογιές, διαλυτικά χρωμάτων, νέφτι, καθαριστικά και βερνίκια με βάση διαλύτες, λάκα, ακόμη και αφαίρεση βερνικιού νυχιών. Αντί να τα πετάτε στην αποχέτευση, φέρτε τα υπολείμματα σε μια ημέρα καθαρισμού της κοινότητας, όταν πολλές πόλεις και κωμοπόλεις δέχονται τοξικές ουσίες για σωστή απόρριψη.

Φάρμακα

Πολλοί από εμάς είμαστε ένοχοι ότι έχουμε μια συλλογή από φάρμακα για το κρυολόγημα, βιταμίνες και παλιές συνταγές στο πίσω μέρος του ντουλαπιού φαρμάκων. Όταν λήξουν, μην τα πετάτε στο νεροχύτη ή στην τουαλέτα. Μελέτες έχουν βρει τα πάντα, από αντιβιοτικά μέχρι αντισυλληπτικά φάρμακα στα αποθέματα πόσιμου νερού. Πολλά τοπικά φαρμακεία έχουν προγράμματα επιστροφής. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε φάρμακα σε απορρίμματα γατούλας ή κατακάθι καφέ και να τα πετάξετε στα σκουπίδια.

Φυτοφάρμακα και Λιπάσματα

Οι τοξίνες στα φυτοφάρμακα μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο σε εύθραυστα οικοσυστήματα και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους ανθρώπους εάν καταποθούν. Ομοίως, τα νιτρικά άλατα που χρησιμοποιούνται στα λιπάσματα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία. Στα βρέφη, η δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο μπλε μωρού, μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση που προκύπτει όταν το αίμα δεν μπορεί να μεταφέρει οξυγόνο. Αντί να πετάτε φυτοφάρμακα στο νεροχύτη, επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία στερεών αποβλήτων για να μάθετε για τη σωστή απόρριψη.

Απορρίμματα κατοικίδιων ζώων

Οι περισσότεροι δήμοι ταξινομούν τα ζωικά απόβλητα ως ακατέργαστα ή μη επεξεργασμένα λύματα, επειδή συχνά περιέχουν παράσιτα και μικροοργανισμούς που μπορεί να είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα. Τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων πρέπει να απορρίπτονται στα κανονικά σκουπίδια – όχι στην αποχέτευση του νεροχύτη.

Μαγειρικό λάδι και λίπη

Το λίπος του μπέικον, το λαρδί, το βούτυρο, το λίπος κοτόπουλου και άλλες λιπαρές ουσίες συνήθως σκληραίνουν γρήγορα. Εάν αυτό συμβεί ενώ το λίπος κατεβαίνει στους σωλήνες σας, επικαλύπτει το σύστημα αποχέτευσης και τελικά φράζει τις σωληνώσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρούς λογαριασμούς επισκευής. Είναι καλύτερα να αφήσετε το λίπος να στερεοποιηθεί σε ένα γυάλινο βάζο ή σε ένα δοχείο σούπας που έχει απομείνει και μετά να το πετάξετε στα κανονικά σκουπίδια. Αποφύγετε να ρίχνετε μαγειρικά λίπη καθώς μπλοκάρουν το οξυγόνο που είναι απαραίτητο για την αποσύνθεση και μπορούν να προσελκύσουν παράσιτα.

Απόβλητα Τροφίμων

Aποφύγετε να βάζετε φλούδες λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και άλλα υπολείμματα τροφών στον νεροχύτη της κουζίνας. Όχι μόνο αυτά τα υπολείμματα χρειάζονται πολύ νερό για να ξεπλυθούν, αλλά το νερό αντιδρά με πολλά τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ρύζι και ψωμί, τα οποία διογκώνονται και η φλούδα της πατάτας μπορεί να απελευθερώσει άμυλο, σχηματίζοντας ένα φράγμα που μοιάζει με κόλλα μέσα στην αποχέτευση, συχνά επίσης. πολύ κάτω στο σύστημα για εύκολη εκκαθάριση

Αλεύρι

Σκεφτείτε την υφή του αλευριού όταν το ανακατεύετε με ένα υγρό κατά το ψήσιμο. τώρα σκεφτείτε το ίδιο κολλώδες χάος που κάθεται στην αποχέτευση σας. Όχι μόνο θα κολλήσει το αλεύρι στους σωλήνες σας, αλλά μπορεί να προκαλέσει και άλλα σωματίδια που κατεβαίνουν από την αποχέτευση να κολλήσουν σε αυτό. Εάν πρέπει να πετάξετε το αλεύρι – υγρό ή στεγνό – πετάξτε το στα σκουπίδια.

Αυτοκόλλητα προϊόντων

Την επόμενη φορά που θα ξεπλύνετε ένα μήλο κάτω από τη βρύση, προσέξτε ώστε το μικροσκοπικό αυτοκόλλητο πάνω του να μην πέσει στην αποχέτευση. Μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά αυτό το μικρό κομμάτι πλαστικού δε διαλύεται στο νερό και μπορεί να κολλήσει στους σωλήνες. Ένα αυτοκόλλητο σε ένα σωλήνα πιθανότατα δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά καλό θα ήταν να μην ξεκινήσετε μια κακή συνήθεια που κοστίζει.

Κόκκοι και υπολείμματα καφέ

Η απόρριψη υπολειμμάτων καφέ στην αποχέτευση είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φράξετε τους σωλήνες σας. Μπορείτε να πετάξετε τα άχρηστα κατακάθια στα σκουπίδια ή καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε πιο επινοητικά. Προσθέστε τα κατακάθια καφέ στο σωρό κομπόστ σας ή πασπαλίστε τα γύρω από τις ρίζες φυτών που αγαπούν το οξύ, όπως τα τριαντάφυλλα.

Προειδοποιητικά σημάδια για επικείμενη ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Μια βουλωμένη αποχέτευση είναι μια ενόχληση που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού. Μικρά βουλώματα μπορεί να οδηγήσουν στην αργή αποστράγγιση του νερού, αλλά το πρόβλημα μπορεί γρήγορα να κλιμακωθεί έως ότου ο νεροχύτης σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Όταν ένας νεροχύτης κουζίνας βουλώσει πολύ, θα έχετε πρόβλημα με τον καθαρισμό των πιάτων, το μαγείρεμα ή την ολοκλήρωση των οικιακών δουλειών. Θα πρέπει να επισκευάσετε τη βουλωμένη αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας αμέσως για να αποφύγετε περαιτέρω ενοχλήσεις.

Εάν ο νεροχύτης σας δε στραγγίζει σωστά, αφαιρέστε τυχόν στάσιμο νερό και πετάξτε το σε άλλη αποχέτευση. Με μικρά φράγματα, η βεντούζα του νεροχύτη σας μπορεί να απομακρύνει με επιτυχία τυχόν συντρίμμια. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις όμως, καλό είναι να καλέσετε τους επαγγελματίες. Ζητώντας τη βοήθεια ενός ειδικού αποχέτευσης θα διορθώσει γρήγορα τον βουλωμένο νεροχύτη της κουζίνας. Επιπλέον, ο τεχνικός μπορεί να επιθεωρήσει το δίκτυο σωληνώσεων και να σας βοηθήσει να αποφύγετε σημαντικά προβλήματα στο μέλλον.

Υπολείμματα φαγητού

Έχετε ποτέ σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων σας και παρατηρήσατε σωματίδια φαγητού που έμειναν στον νεροχύτη σας μετά; Τα υπολείμματα φαγητού μπορεί να υποδηλώνουν φράξιμο κάπου στο αποχετευτικό σας σύστημα. Ο πιο πιθανός ένοχος είναι η μονάδα απόρριψης απορριμμάτων (κοινώς ο σκουπιδοφάγος), μια συσκευή επιρρεπής σε βλάβες από καιρό σε καιρό.

Όταν ο σκουπιδοφάγος μπλοκαριστεί, τα υπολείμματα φαγητού μπορούν να ωθηθούν πίσω στην αποχέτευση. Στη συνέχεια, καταλήγει στον νεροχύτη της κουζίνας σας. Εάν υποπτεύεστε αυτό το πρόβλημα, επιθεωρήστε τον σκουπιδοφάγο για τυχόν σημάδια βουλώματος. 

Δυσοσμία από την οπή αποστράγγισης

Μια βουλωμένη αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας θα εκπέμπει μια άσχημη μυρωδιά. Τα αέρια αποχέτευσης χρησιμοποιούν το δίκτυο των αποχετευτικών εγκαταστάσεων για να πλοηγηθούν με ασφάλεια μακριά από το σπίτι σας. Εάν υπάρχει φράξιμο κάπου, το αέριο δεν έχει πού να πάει και ρέει πίσω στους σωλήνες σας. Το αέριο έρχεται με μια απίστευτη δυσοσμία που μπορεί να γεμίσει την κουζίνα σας.

Ο τύπος της μυρωδιάς θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε γιατί ο νεροχύτης της κουζίνας είναι εντελώς βουλωμένος. Εάν η μυρωδιά μυρίζει σαν ξινόγαλα, η αιτία είναι πιθανώς κάποια παλιά πλημμύρα που φράζει την αποχέτευση. Εάν η κουζίνα σας μυρίζει περισσότερο σαν σάπια αυγά ή ακατέργαστα λύματα, μπορεί να αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό αποχετεύσεων για να λύσετε το πρόβλημα.

Αργή αποστράγγιση του νερού

Εάν ο νεροχύτης σας ήταν πάντα αργός στην αποστράγγιση, αυτό μπορεί να οφείλεται στον τύπο των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική αλλαγή στην ταχύτητα αποστράγγισης του νεροχύτη σας, μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε βουλώσει. Η απόφραξη μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση λίπους σωματιδίων τροφίμων. Ομοίως, μπορεί να υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο κολλημένο στους σωλήνες σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε τη βουλωμένη αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών λειτουργεί ως ήπιο καθαριστικό αποχέτευσης. Η αφριστική δράση αυτού του διαλύματος μπορεί να ωθήσει μέσα από τυχόν σωματίδια που έχουν κολλήσει στην αποχέτευση σας.

Ήχοι από γουργουρίσματα κατά την αποστράγγιση

Όταν ο νεροχύτης σας κάνει ένα γουργούρισμα, συχνά υποδηλώνει ότι έχετε βουλωμένη αποχέτευση. Το νερό δυσκολεύεται να περάσει μέσα από τους σωλήνες καθώς ο αέρας που κάθεται κάτω από το βούλωμα παράγει φυσαλίδες μέσα στο νερό, βγάζοντας ήχους γουργουρητά. Εάν ο νεροχύτης σας παράγει αυτούς τους θορύβους, το φράξιμο φράζει μόνο εν μέρει τους σωλήνες. Το νερό μπορεί ακόμα να στραγγίσει μέσα από αυτά, μόνο με πολύ πιο αργό ρυθμό από το συνηθισμένο.

Όταν ακούτε γάργαρους θορύβους σε μια βουλωμένη αποχέτευση νεροχύτη κουζίνας, επιθεωρήστε το σιφώνι σας. Το σιφώνι είναι ένα καμπύλο τμήμα σωλήνα που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη σας, το οποίο μπορεί να πιάσει τυχόν ξένα αντικείμενα αλλά και πουρί με την πάροδο του χρόνου

Μια πιθανή λύση για την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ είναι η ατσαλίνα. Γνωστή και ως φίδι υδραυλικού, η συσκευή βοηθά να σπάσει ένα φράξιμο και να καθαρίσει τους σωλήνες σας. Η χρήση αυτού του εργαλείου μπορεί να είναι δύσκολη και ίσως χρειασθεί να επικοινωνήσετε με έναν τεχνικό αποχετεύσεων.

Εύκολες σπιτικές λύσεις | Ξεβούλωμα – ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Πώς θα κάνω την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ με ατσαλίνα;

Εισχωρήστε την άκρη του μεταλλικού σπιράλ στην αποχέτευση μέσω του σιφωνιού. Αν δεν χωράει θα χρειαστεί να μετακινήσετε προσωρινά το σιφώνι. Σπρώξτε προσεκτικά το σπιράλ προς τα κάτω μέχρι να βρείτε αντίσταση. Γυρίστε τον μοχλό και καθαρίστε το σημείο μέχρι να μην συναντάται κανένα εμπόδιο. Σιγουρευτείτε πως τα νερά απορροφούνται.

Πόσο κοστίζει η ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ της κουζίνας;

Η μέση τιμή για μια απλή απόφραξη του νεροχύτη της κουζίνας κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 ευρώ. Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα τη δυσκολία του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Πως γίνεται το ξεβούλωμα του νεροχύτη με σόδα;

Αδειάστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο στόμιο του νεροχύτη και 2 λεπτά μετά ξύδι ακριβώς στην ίδια ποσότητα. Στα επόμενα 10 λεπτά βράστε 3 λίτρα νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε το ζεστό νερό στο στόμιο του νεροχύτη. Το ζεστό νερό θα καθαρίσει τα στέρεα υπολείμματα που έχουν ήδη διαβρωθεί από την χημική ένωση σόδας και ξυδιού.

Πως θα κάνω ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ με βεντούζα;

Καλύψτε απόλυτα το σιφώνι με τη βεντούζα ενώ είναι στεγνός ο νεροχύτης. Αφήστε να τρέξει λίγο νερό ώσπου να καλύψει το χείλος της βεντούζας και να δημιουργηθεί κενό αέρος. Ανακινήστε πάνω και κάτω τη βεντούζα με απότομες κινήσεις μέχρι να διαπιστώσετε πως το νερό κυκλοφορεί φυσιολογικά.

Μπορώ να κάνω την απόφραξη με μια κρεμάστρα;

Ναι, κόψτε με ένα ψαλλίδι το σύρμα της βεντούζας και στην άκρη σχηματίστε ένα μικρό άγκιστρο. Εισχωρήσετε το από το στόμιο του νεροχύτη και προωθήστε το μέχρι να βρείτε εμπόδιο. Τραβήξτε έξω τα υπολείμματα.

Γιατί δεν ξεβουλώνει με τίποτα ο νεροχύτης;

Αν ο νεροχύτης δεν επανέρχεται υπάρχει περίπτωση το φράξιμο να έχει δημιουργηθεί πιο βαθιά στο δίκτυο της αποχέτευσης. Τα χημικά αποφρακτικά ή οι αποφρακτήρες του εμπορίου δεν μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα σε αυτή τη περίπτωση.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ






    Πως αλλιώς μπορώ να κάνω ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ;

    Υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι τρόποι αντιμετώπισης όπως το ξεβούλωμα νεροχύτη με κόκα κόλα, ωστόσο αν το φράξιμο έχει δημιουργηθεί βαθύτερα στους αγωγούς θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς θα σας αναφέρουμε τις πιο αποτελεσματικές από όλες τις μεθόδους.

    Με σαπούνι πιάτων και καυτό νερό

    Γεμίστε 3 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε 5 ml απορρυπαντικό πιάτων. Όταν το νερό βράσει αδειάστε το προσεκτικά στο στόμιο του νεροχύτη. Το σαπούνι σε συνδυασμό με το ζεστό νερό θα διαλύσει όλα τα λίπη και τις βρωμιές που μπλοκάρουν τη σωλήνα. Στο τέλος αδειάστε άλλα τρία λίτρα καυτό νερό χωρίς όμως απορρυπαντικό.

    ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ με αλάτι και ξύδι

    Γεμίστε ένα φλιτζάνι με αλάτι μέχρι τη μέση και αδειάστε το προσεκτικά στο στόμιο του νεροχύτη. Έπειτα από 2-3 λεπτά γεμίστε το φλιτζάνι με ξύδι ως τη μέση και αδειάστε το πάλι στο σιφώνι. 10 λεπτά μετά αδειάστε 3 λίτρα ζεστό νερό.

    Καθαρίστε τη σωλήνα

    Για να ξεφορτωθείτε τα συσσωρευμένα λύματα που φράζουν τον νεροχύτη μπορείτε να καθαρίσετε τη σωλήνα ακριβώς από κάτω του. Τα βήματα είναι απλά:

    • Κείστε την γενική παροχή νερού
    • Τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από τη σωλήνα
    • Προσπαθήστε να ξεβιδώσετε τη σωλήνα, αν σας δυσκολεύει χρησιμοποιείστε έναν κάβουρα
    • Μόλις ξεβιδώσετε τη σωλήνα αδειάστε την από νερό και καθαρίστε τον εσωτερικά
    • Επανατοποθετήστε τον και ελέγξτε αν η λειτουργία του επανήλθε
    Τι να προσέξετε με το βραστό νερό

    Προσοχή: Αν ο νεροχύτης ή οι σωληνώσεις του νεροχύτη είναι από συνθετικό υλικό (πλαστικοί) μη χρησιμοποιήσετε μεθόδους με ρίψη βραστού νερού. Το βραστό νερό μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στη συναρμογή των πλαστικών σωληνώσεων με αποτέλεσμα επιπλέον δυσλειτουργίες. Μπορείτε να ρίξετε νερό σε θερμοκρασία έως 70 βαθμούς Κελσίου.

    Τι να προσέξετε κατά την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

    Πρώτο μέλημα κατά την απόφραξη του νεροχύτη πρέπει να είναι η ασφάλεια και αποφυγή δημιουργίας φθορών στην αποχέτευση. Έτσι αν έχετε βουλωμένη αποχέτευση κουζίνας και προσπαθήστε μόνοι σας να την επαναφέρεται πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα παρακάτω.

    Ξεβούλωμα - απόφραξη νεροχύτη κουζίνας
    1. Φοράμε γάντια: Μπορεί κατά την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ να χρησιμοποιήσετε μια φυσική συνταγή ή ακόμη και χημικά του εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση είναι συνετό να φοράμε γάντια και προστατευτικά γυαλιά.
    2. Είμαστε προσεκτικοί με την χρήση χημικών αποφρακτικών: Τα χημικά απόφραξης είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Επιπλέον μπορούν να προκαλέσουν φθορές και στις σωλήνες της αποχέτευσης και αλλοίωση των επιφανειών των μπανιερών στη περίπτωση κακής χρήσης τους. Αν τα επιλέξετε ως λύση, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας.
    3. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει πρόβλημα μόνο ο νεροχύτης: Αρκετές φορές μπορεί να έχουμε τα περισσότερα συμπτώματα από τον νεροχύτη αλλά να υπάρχουν και άλλα σημάδια ενός γενικότερου προβλήματος στο δίκτυο. Σε αυτή τη περίπτωση το πιο ευάλωτο σημείο στην αποχέτευση τη δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετωπίζει τα πιο σημαντικά προβλήματα.