ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΥΛΗ – ΓΚΑΡΑΖ – ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πατήστε την αντίστοιχη αποχέτευση για να μεταβείτε στις πληροφορίες που την αφορούν

Αποχετεύσεις και πληροφορίες για την ΑΥΛΗ, το ΓΚΑΡΑΖ, το ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ

Οι χώροι της αυλής, του γκαράζ και του πλυσταριού διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο, όπως κάθε άλλος χώρος του σπιτιού. Τα νερά από την καθαριότητα της αυλής ή από το πλύσιμο του αυτοκινήτου κατευθύνονται μέσω των σωληνώσεων της αποχέτευσης, προς τον δημόσιο αγωγό όμβριων υδάτων, είτε από τα πεζοδρόμια είτε από τις υδρορροές (οριζόντιες, υπόγειες) τα οποία επίσης οδηγούνται προς τα φρεάτια και τους υπονόμους των δρόμων. Το πλυντήριο αντίστοιχα, μέσα από τις δικές του σωληνώσεις ρίχνει τα βρώμικα νερά, από το πλύσιμο, προς τον δημόσιο αγωγό λυμάτων, όπως και ο νεροχύτης της κουζίνας, η λεκάνη της τουαλέτας, η μπανιέρα, κ.ο.κ. Οι γραμμές αποχέτευσης όμβριων και λυμάτων είναι φυσιολογικό να βουλώνουν για διάφορους λόγους, ανάλογα με την παλαιότητα αλλά και τη χρήση τους.

Σε αυτή τη σελίδα συλλέξαμε χρήσιμες πληροφορίες για τις αποχετεύσεις στην ΑΥΛΗ, στο ΓΚΑΡΑΖ ή στο ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ που καλό είναι να γνωρίζετε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα ή βούλωμα. Φυσικά, σε οποιαδήποτε περίπτωση βουλώματος και για οποιοδήποτε αποχετευτικό λόγο η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» είναι πάντα δίπλα σας, έτοιμη να επέμβει όλο το 24ωρο, με έμπειρους τεχνικούς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

ΑΥΛΗ – ΓΚΑΡΑΖ – ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ - ΣΩΛΗΝΑΣ

Αποχέτευση πλυντηρίου ρούχων

Εάν η τρύπα της αποχέτευσης του πλυντηρίου υπερχειλίζει και βγάζει νερά, ίσως να είναι απλά ένας φραγμένος σωλήνας αποχέτευσης ή κάτι πιο πολύπλοκο όπως το μπλοκάρισμα του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του σπιτιού. Οτιδήποτε και αν δημιουργεί την επιστροφή των νερών, πρέπει να το διορθώσετε άμεσα, ώστε να αποφύγετε τις εκτεταμένες φθορές και ενδεχομένως τις μόνιμες βλάβες στο χώρο σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να καλέσετε έναν εξειδικευμένο τεχνικό αποχετεύσεων.

ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Μυρίζει η αποχέτευση του πλυντηρίου

Είναι δυσάρεστη η έκπληξη όταν έχετε βάλει πλυντήριο και μόλις τελειώσει η πλύση του να βγάζετε τα ρούχα και ενώ περιμένετε να μυρίζουν φρεσκάδα, να διαπιστώνετε ότι μυρίζουν σαν αποχέτευση και να μην είναι καθαρά. Δεδομένου ότι τα πλυντήρια ρούχων είναι συσκευές που κρατούν υγρασία, όταν μένουν κλειστά είναι εύκολο να παράγουν μούχλα και δυσοσμία. Όταν συμβεί αυτό, πιθανότατα έχει μπλοκάρισμα η αποχέτευση του πλυντηρίου σας και πρέπει να καθαριστεί για να μπορέσει να φύγει το στάσιμο νερό από τον κάδο του πλυντηρίου

ΦΡΕΑΤΙΟ

ΑΥΛΗ – ΓΚΑΡΑΖ – ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ

Το κεντρικό φρεάτιο είναι πολύ σημαντικό σημείο για κάθε κτίριο

Τα βουλωμένα φρεάτια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τα αποχετευτικά δίκτυα και ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων. Τα φρεάτια είναι στοιχεία ζωτικής σημασίας για ένα σύστημα αποχέτευσης κυρίως στις πολυκατοικίες. Διατηρώντας καθαρά τα φρεάτια σε ένα αποχετευτικό σύστημα μειώνονται οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε έκτακτες καταστάσεις από μπλοκαρίσματα αλλά και πλημμυρισμένους χώρους.

ΣΙΦΩΝΙΟ

ΑΥΛΗ – ΓΚΑΡΑΖ – ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΣΙΦΩΝΙ

Επαγγελματική απόφραξη σιφωνίου

Σιφώνι γενικότερα θεωρείται ο μηχανισμός που αποτελείται από ένα σωλήνα σε σχήμα U, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα (το νεροχύτη ή μέσα στη λεκάνη) και χρησιμεύει για την αποφυγή της εισαγωγής της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος μέσα στο σπίτι. Σιφώνι επίσης είναι το υδραυλικό σύστημα που βρίσκεται στο πάτωμα (πατοσίφωνο), στο οποίο καταλήγουν τα νερά και χρησιμεύει για την αποστράγγιση νερών από το πάτωμα.

ΤΟΥΑΛΕΤΑ - ΣΙΦΩΝΙ

Βουλωμένο σιφώνι, τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι αποχετευτικές εγκαταστάσεις νέας τεχνολογίας καθιστούν το αποχετευτικό σύστημα λιγότερο επιρρεπές σε βουλώματα, αλλά όταν τύχει να αντιμετωπίσετε βούλωμα δεν είναι πάντα εφικτό να βρείτε και από πού προέρχεται. Ένα ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και απαιτεί κάποια ικανότητα για την επίλυσή του πέρα από τις συμβατικές μεθόδους απόφραξης.

Σιφώνι δαπέδου – Πληροφορίες και τρόποι ξεβουλώματος

Ο ρόλος της αποχέτευσης δαπέδου είναι να αποστραγγίζει τα στάσιμα νερά από το δάπεδο. Συνήθως η αποχέτευση είναι στρογγυλή, αλλά υπάρχουν και αποχετεύσεις σε διάφορα σχήματα π.χ. τετράγωνες αποχετεύσεις ή αν πρόκειται για κτίριο με μακριές λωρίδες. Το βούλωμα στην αποχέτευση του δαπέδου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε 6 μεθόδους για να αποφράξετε την αποχέτευση του δαπέδου σας, που πιστεύουμε πως θα σας βοηθήσουν αρκετά για να το κάνετε μόνοι σας και με το σωστό τρόπο.

ΡΙΖΕΣ

ΑΥΛΗ – ΓΚΑΡΑΖ – ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ

Βούλωμα από ρίζες στην αποχέτευση

Αρκετές αποφράξεις αποχετεύσεων και διαρροές προκαλούνται από τις ρίζες των δέντρων που βρίσκουν το δρόμο τους προς τους σωλήνες αποχέτευσης. Τα δέντρα είναι απαραίτητα για τον τρόπο ζωής μας και το περιβάλλον, την παροχή σκιάς, την ομορφιά και το βιότοπο. Αλλά το τι συμβαίνει υπόγεια μπορεί είναι μια διαφορετική ιστορία. Μερικά δέντρα και φυτά έχουν ζωηρά συστήματα ριζών που μπορεί να προκαλέσουν βουλώματα αποχετεύσεων ή υπερχειλίσεις αν έχουν φυτευτεί κοντά σε σωλήνες αποχέτευσης και όμβριων υδάτων. Όταν συμβαίνει απόφραξη από ρίζες, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.