ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ HotSpot

ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ HotSpot

Πληροφορίες οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διάφορα posts στο site.

Σημάδια ότι η γραμμή αποχέτευσης έχει σπάσει

Μια σπασμένη γραμμή αποχέτευσης δεν είναι κάτι που θέλετε να αγνοήσετε. Δημιουργεί ζημιές στην ιδιοκτησία, λύματα που υπερχειλίζουν και πιθανούς κίνδυνους για την υγεία. Είναι όλα πιθανά εάν η φραγμένη ή κατεστραμμένη γραμμή αποχέτευσης δεν επιδιορθωθεί αμέσως. (ΑΡΘΡΟ)

Συνήθεις αιτίες βουλώματος των αποχετεύσεων

Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού έχει αντιμετωπίσει μια βουλωμένη αποχέτευση. Μερικές φορές το ζήτημα είναι πολύ χειρότερο από ό,τι φαντάζεστε και μπορεί να οδηγήσει σε μια δαπανηρή υπόθεση στη γραμμή αποχέτευσης. Μάθετε για τις κοινές αιτίες απόφραξης αποχετεύσεων.

Συμβουλές για την αποφυγή βουλώματος των αγωγών αποχέτευσης

Ακολουθήστε μεθόδους που θα βοηθήσουν να διατηρηθούν οι αποχετεύσεις σας σε καλή κατάσταση αλλά και θα σας απομακρύνουν από την πιθανότητα βουλώματος.

Σχετικά με τον καθαρισμό αποχέτευσης

Ο καθαρισμός της αποχέτευσης είναι ένα ουσιαστικό μέρος της συντήρησης του αποχετευτικού σας συστήματος. Με την πάροδο του χρόνου, οι αποχετεύσεις φράζουν με λίπη και υπολείμματα όπως υπολείμματα τροφών, τρίχες, υπολείμματα σαπουνιού και συσσώρευση ορυκτών. Ο καθαρισμός των σωλήνων αποχέτευσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά εάν το πρόβλημα είναι ήδη επιβαρυμένο. 

Βουλωμένη κύρια γραμμή αποχέτευσης

Εάν το πρόβλημα είναι η κύρια γραμμή αποχέτευσης, τότε δεν πρόκειται να βελτιωθεί χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Όταν οι κύριες γραμμές επανέρχονται και τα λύματα αρχίσουν να γεμίζουν το σπίτι σας, είναι εύκολο να αγχωθείτε και να πλημμυρίσετε.

Συμβουλές για την ομαλή ροή στους σωλήνες αποχέτευσης

Οι αποχετεύσεις και οι σωλήνες έχουν σχεδιαστεί μόνο για νερό και ανθρώπινα απόβλητα, επομένως δε λειτουργούν πολύ καλά όταν άλλα αντικείμενα ή υλικά μπαίνουν στο σύστημα. Έχοντας αυτό υπόψη σας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τους σωλήνες και τις αποχετεύσεις σας καθαρές από φράγματα. (ΑΡΘΡΟ)

Χημικά προϊόντα καθαρισμού αποχέτευσης του εμπορίου

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δελεαστικό λόγω κόστους και εύκολο να αγοράσετε ένα χημικό καθαριστικό απόφραξης από το κοντινό σας κατάστημα, αλλά οι πιστοποιημένοι τεχνικοί μας είναι έντονα ενάντια σε αυτό. Αν αυτές οι χημικές ουσίες ξεβουλώσουν πραγματικά μια φραγμένη αποχέτευση, αυτό έχει συνήθως βραχυχρόνια αποτελέσματα.

Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στην αποχέτευση

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι ρίχνουν στις αποχετεύσεις τους αλλά δεν πρέπει. Οτιδήποτε, εκτός του νερού, κατεβαίνει στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σας αυξάνει τις πιθανότητες βουλώματος.

Διαρροή σωλήνων και σπασμένοι σωλήνες αποχέτευσης

H Υψηλή πίεση νερού, οι μετατοπίσεις στη θεμελίωση, οι ρίζες δέντρων, οι αλλαγές θερμοκρασίας, οι διαβρώσεις είναι οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν διαρροές σωλήνων και σπασμένους σωλήνες αποχέτευσης. (ΑΡΘΡΟ)

Ρίζες στην αποχέτευση, τι να κάνετε!

Κάθε φορά που οι σωλήνες μας υπερχειλίζουν από νερά ή λύματα, συνήθως υποθέτουμε ότι είναι κάτι που προκαλέσαμε εμείς. Ίσως ρίξαμε το λάθος πράγμα στην τουαλέτα ή αφήσαμε πολλά μαλλιά να μπουν στην αποχέτευση του ντους. Αλλά μερικές φορές, δημιουργούνται εμπόδια έξω από τα σπίτια μας κάτω από το χώμα.

Τι ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε σε ένα βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας ή νιπτήρα μπάνιου

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δε σκέφτονται ποτέ να συντηρήσουν τους νεροχύτες ή τους νιπτήρες, τουλάχιστον όχι μέχρι να αρχίσουν να στραγγίζουν οδυνηρά αργά και να γεμίζουν με βρώμικο στάσιμο νερό. Δυστυχώς, οι νεροχύτες κουζίνας και μπάνιου είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βουλώσουν μερικώς ή πλήρως. (ΑΡΘΡΟ)

Τι προκαλεί το βούλωμα στην κύρια γραμμή της αποχέτευσης;

Κάθε φορά που οι σωλήνες μας υπερχειλίζουν από νερά ή λύματα, συνήθως υποθέτουμε ότι είναι κάτι που προκαλέσαμε εμείς. Ίσως ρίξαμε το λάθος πράγμα στην τουαλέτα ή αφήσαμε πολλά μαλλιά να μπουν στην αποχέτευση του ντους. Αλλά μερικές φορές, δημιουργούνται εμπόδια έξω από τα σπίτια μας κάτω από το χώμα. (ΑΡΘΡΟ)

Οικιακά είδη που προκαλούν βουλώματα στην αποχέτευση

Όταν οι σωλήνες που τρέχουν από και προς τον νεροχύτη ή το ντους σας δε λειτουργούν σωστά, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε βασικές δουλειές του σπιτιού όπως το πλύσιμο των πιάτων ή την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών, όπως το μπάνιο και το πλύσιμο των χεριών σας. Αλλά τι προκαλεί αυτά τα φράγματα εξαρχής; (ΑΡΘΡΟ)

Τι προκαλεί το βούλωμα στην κύρια γραμμή της αποχέτευσης;

Ένα φράξιμο στην κύρια γραμμή αποχέτευσης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για ολόκληρο το σπίτι σας. Δυστυχώς, αυτό το σοβαρό πρόβλημα αποχετευτικών εγκαταστάσεων μπορεί εύκολα να μείνει απαρατήρητο και να οδηγήσει σε σοβαρή ζημιά στη γραμμή.

Πώς να αποφύγετε τις φραγμένες αποχετεύσεις

Γνωρίζοντας πώς να αποφύγετε τις φραγμένες αποχετεύσεις θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το αποχετευτικό σας σύστημα σε καλή κατάσταση. Οι φραγμένες αποχετεύσεις είναι ένα κοινό πρόβλημα των αποχετευτικών εγκαταστάσεων στο σπίτι, ειδικά κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών όταν κάνουμε περισσότερα ντους. Ο ένοχος είναι συχνά τα μαλλιά που πέφτουν στην αποχέτευση, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία. (ΑΡΘΡΟ)

Απόφραξη με υδροβολή ή ατσαλίνα;

Δυστυχώς, όταν μπλοκάρουν οι σωλήνες, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει σοβαρές συνέπειες για το αποχετευτικό σύστημα των κτιρίων. Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει προβλήματα με βουλωμένους σωλήνες, υπάρχουν εκτός των άλλων οι δύο κάτωθι επιλογές

Οφέλη από τον καθαρισμό της αποχέτευσης με πιεστικό υδροβολής

Υπάρχουν πολλά εργαλεία και μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποφράξετε μια αποχέτευση, αλλά συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση υδροβολής για ένα επίμονο φράξιμο. Η υδροβολή λειτουργεί βάζοντας νερό πολύ υψηλής πίεσης στην αποχέτευση για να αναγκάσει το λίπος, τα προϊόντα περιποίησης και οποιοδήποτε άλλο υλικό να απομακρυνθούν από τους σωλήνες. (ΑΡΘΡΟ)

Απόφραξη με κάμερα αποχέτευσης

Μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πρόβλημα με τη γραμμή αποχέτευσης, μπορεί να έχετε αρχίσει να ακούτε για επιθεωρήσεις κάμερας. Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει τα συμπτώματα του προβλήματος προτού κατανοήσετε το εύρος των ίδιων των προβλημάτων και μια επιθεώρηση κάμερας θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα. Εάν είστε έτοιμοι να διαγνώσετε τα αποχετευτικά σας προβλήματα, ίσως χρειαστεί να βασιστείτε σε μια έρευνα με κάμερα. (ΑΡΘΡΟ)

Η αποτελεσματικότητα της κάμερας αποχέτευσης

Η επισκευή αποχέτευσης είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Είναι ενοχλητικό, είναι ακριβό και δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω του. Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά άσχημα, υπάρχουν όλα τα άλλα έξοδα που σχετίζονται με την επισκευή αποχέτευσης. Δεν  πληρώνετε μόνο  για επισκευή, πληρώνετε επίσης και για οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν. Συμπεριλαμβανομένου του τμήματος όπου σκάβουν την όμορφη αυλή σας.

Πώς να αποφύγετε την εισβολή ριζών στη γραμμή αποχέτευσης

Ενώ τα δέντρα προσθέτουν κομψότητα στο τοπίο σας, οι ρίζες τους μπορεί να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο πολλών ευρώ εάν εισβάλουν και σπάσουν την κύρια γραμμή αποχέτευσης. Οι ρίζες αναπτύσσονται προς τους σωλήνες αποχέτευσης επειδή συγκρατούν νερό, θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο – πράγματα που ποθούν οι ρίζες.

Σημάδια ότι υπάρχουν ρίζες στη γραμμή αποχέτευσης

Τα δέντρα είναι ένα σημαντικό συστατικό κάθε σπιτιού. Προσθέτει χαρακτήρα και αισθητική αξία στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πλευρές σε αυτό. Εάν τα δέντρα δεν είναι καλά συντηρημένα, μπορεί να βλάψουν εντελώς το αποχετευτικό σύστημα στο σπίτι σας.

Σημάδια ότι χρειάζεστε υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων

Αργές αποχετεύσεις, δυσάρεστες μυρωδιές, ξεχειλισμένες τουαλέτες, εφεδρικό νερό είναι σημάδια ότι επιβάλλεται καθαρισμός αποχέτευσης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απόφραξης αποχέτευσης και καθαρισμού αποχέτευσης

Η απόφραξη αποχέτευσης και ο καθαρισμός αποχέτευσης είναι δύο διαφορετικές εφαρμογές. Η απόφραξη ξεβουλώνει την αποχέτευση από κάποιο φράγμα ενώ ο καθαρισμός ξεπλένει τους σωλήνες από διάφορα σωματίδια τα οποία προσκολλώνται στα τοιχώματα και δυσκολεύουν την ομαλή ροή. Συνήθως μετά την απόφραξη πραγματοποιείται και καθαρισμός.

Απαντήσεις ειδικών για την απόφραξη αποχέτευσης μπανιέρας

Όταν η αποχέτευση της μπανιέρας σας βουλώνει, είναι πολύ εύκολο να το καταλάβετε. Καθώς κάνετε ντους, το νερό αρχίζει να ανεβαίνει γύρω από τους αστραγάλους σας μέχρι να σταθείτε σε μια θολή λίμνη νερού βάθους αρκετών εκατοστών. Δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει το ντους αφόρητο.

Γιατί το πλυντήριο ρούχων δεν αποστραγγίζει

Τα προβλήματα αποστράγγισης με ένα πλυντήριο ρούχων εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες: είτε το νερό δε θα αποστραγγιστεί από το ίδιο το πλυντήριο, είτε το νερό φεύγει από το πλυντήριο αλλά δεν μπορεί να ρεύσει σωστά μέσα από τους σωλήνες αποστράγγισης.